Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 september 2014

Kungastjärnan Regulus välsignar en förtidsröst

Horoskop upprättade för en särskild händelse - här en förtidsröst till alla tre valen - kan tolkas för sig. Ett annat sätt ätt se himmelen är som en serie transiter över det egna horoskopet. Men detta är astrologi för egot och här ska jag bara orda om en timmar under dagen som sådan.


*****

Min avsikt var inte en förtidsröst utan att tåga till arrangerad vallokal den 14e för det närmaste det avdankade svenska folket kommer en religiös ceremoni. "Personlig valhemlighet, halleluja."

Men så flög idén i mig att få saken ur världen idag, när jag kunde sluta tidigare från mitt fas 3-slaveri - denna regeringen Reinfeldts slutstation det inte går att komma ur efter fyllda femtio. Detta är ett högerpolitiskt beslut som samordnats med näringslivet - går det inte att pressa ner lönerna tillräckligt i Sverige kan man sparka folk vartefter de med åren stiger i lönegraderna och sedan systematiskt sortera bort dem när de kommer och söker något nytt.

Det här sammanhanget har borgarna inte fattat ännu eftersom de inte tror det kommer att drabba dem, någonsin! I den satans fälla som Finansfolket gillrat sopar man sedan de överflödiga (för kostsamma) i ett fattigdomsträsk (fas 3) så att borgarna ska ha folk att rekrytera billigt till städning och andra sysslor som rimmar illa med den myt om åtråvärd "kvalitetstid" dessa offer lurats på.

Det här systemet, när man ser hur delarna hänger ihop, är en cancersvulst som regeringen Reinfeldt lyckats plantera i den svenska samhällskroppen. Den skulle till sist äta upp även merparten av borgerskapet (utom de allra rikaste) om det inte varit för att högervridna människor är så totalt inkompetenta i sin svenska tappning. Ta bara det här med förbjuden export till diktaturer  - trilla dit en andra gång på så kort tid. Nej, inte är den svenska högern värst intelligent.

Jag slet således åt mig valsedlarna och traskade till närmaste ställe för förhandsröstning, händelsevis det av moderater infekterade Stockholms Stadshus eftersom jag - trots oanständigt låg arbetslöshetsersättning för heltidsarbete dolt bakom beteckningen fas 3 (slaveri!) - lyckats klänga mig kvar i stan så här långt. Jag vägrar sparkas ut genom den ekonomiska segregationspolitik som sakta men säkert tömmer stan på normala människor och slussar in höginkomsttagare från alla världens länder.

Senast jag tog en söndagspromenad hörde jag i förbigående tre diskussioner, en mellan en far och hans barn och två samtal mellan vuxna. Två av dessa tre diskussioner var på engelska. Så ser Reinfeldts drömmars stad ut. 

Det är Kapitalet som flyttar in. Det är högavlönat marknadsföringsfolk från USA och England som tar bostäderna i Stockholm. Därför har inte moderaterna velat bygga något nytt - deras "solidaritet" handlar om att ägare till befintliga fastigheter ska kunna hyra ut till ockerhyror som i vilket fall dessa brittiska och amerikanska typer - "bra" utlänningar som hjälper Sverige dra in pengar - inte reagerat nämnvärt på. De är ju vana vid marknadshyror från kapitalismens värsta hålor. De har aldrig sett Sverige när landet ännu hade alla möjligheter för vanliga människor. Högerns politik är ett hån t.o.m. mot medelklassen, så ensidigt fokuserad på stora feta Jupiters pengar är den.


Röstproceduren tog några minuter men min uppskattning var att jag blandade mig i den demokratiska processen 15.15. Vid beräkning av Stockholms horoskop vid denna tid kan man inte undvika att le åt den symbolik som "apropå inget särskilt alls" just tecknats på himmelen. 

Fastän motvalls Skorpionen stiger över Stockholms östra horisont ser man en försvagad emfas på egot (Skorpionens härskare Mars har fallit in i tolfte huset för förluster och exil). Istället är det politiska tionde huset ytterligt dominant den här tiden på dagen:




Kanske mest fantastiskt är hur det här dygnet - och morgondagen - ser det mest fantastiska sammangåendet mellan kärlekens planet Venus och kungamakaren Regulus, en de fixstjärnor kaldéerna fann viktiga, men vars astrologiska betydelse har gått förlorad. Den här bloggen kan dock inte ha varit så långt från det antika bruket i sin spekulativa användning av stjärnan.

Den lyser alltid på himmelen från Lejonets tecken (utom i den västerländska zodiaken som är feltänkt och där fixstjärnorna verkar byta tecken vart tvåtusende år, varpå hela den astrologiska symboliken kollapsar - Lejonet är och har alltid varit konungen och det i kraft av Regulus närvaro i tecknet, precis som den onda stjärnan Algol i Oxen förklarar varför all antik tanke samstämmigt underkänner människans naiva identifikation med sitt materiella substrat. (Vi är inte kroppar, vi är andar som upplever via det kroppsliga, en nivå medvetandet kommer att lämna den dagen den här showen inte roar oss det minsta längre.)

*****

Båda bloggarens förtidsröst och valet infaller i år i Lejonets tecken och denna dag då impulsen kom över mig att lägga min röst på Vänsterpartiet - "valhemligheten" för de ömkliga som i djupet skäms för att de inte står upp för världens framtid utan röstar för sin egen plånbok på andra människors bekostnad - denna röst visar att ego-ascendenten är maximalt svag medan den goda ledaren kallar med maximal styrka på himmelen. Venus bryggar till kungamakaren Regulus och Solen i tionde makthavarhuset talar sitt tydliga språk.

Men inga av dessa goda omen skulle nå Jorden om inte vår fallna, sublunära sfär kanaliserade något av godhetens budskap i makthuset. Och det är nu ascendenten trots allt ÄR viktig. En riktigt ryslig dag kan stillas, under förutsättning att barnet föds under en lämplig ascendent, som i ett orkanens öga. Samtidigt finns det dagar som är så gudabenådade att det ska mycket till för att inte den här gruppen som helhet kommer att uppvisa mer godhet längre fram i livet. 

Jag har subjektivt noterat vissa perioder som jag reagerat på eftersom de tyckts ha producerat så ovanligt många ovanligt vackra människor. Omvänt har bloggen tidigare noterat hur många kända och samtidigt "dysfunktionella" livsöden som föddes hösten 1946 i Vågens och Skorpionens tecken, bland dem Nobelpristagaren i litteratur Elfriede Jelinek och en hoper homosexuella berömdheter: kläddesignern Versace, homoporrfotografen Mapplethorpe, med flera. De här på något vis besläktade horoskopen och livsödena ligger utströdda på bloggen och jag samlar och kommenterar dem kort i min kommande, självpublicerade bok på engelska, The Zodiac Rules - New Evidence for the Veracity of Ancient Astrology. (Se där, första gången titeln nämns.)

Horoskopet här ovan var egosvagt pga. ascendenthärskaren Mars obskyra position. Men det goda, av Venus tempererade Lejonet, når ändå den sublunära sfären via följande inte helt självklara knippe sammanflätad symbolik.

En enkel tumregel är: studera alltid båda i ett par. Mars/Venus, Jupiter/Saturnus och här då Solen och Månen, Härskaren och Undersåten. På den här himmelen går båda Ljusen i godhetens tecken!

Där ascendenthärskaren är svag kommer istället godhetens egen planet Jupiter till undsättning via en stöttande aspekt, från Kräftans Vatten till Skorpionens Vatten. Även om Vattnet står för basal och instinktiv biologisk överlevnad och i den meningen till degradera en människa att hejvilt slå och fäkta för sin egen överlevnad (det onda budskap om djungelns lag och allas krig mot alla som Reinfeldt och Näringslivet försöker lura i folk att samhället måste bygga på). 

Men allt som är i balans har sin rättmätiga plats, och idag och i morgon finns en fin ömsesidig reception mellan den sublunära sfärens härskare Månen och den stora välgöraren Jupiter. Det vill säga, att välmående på hemmafronten (Jupiter i Kräftan) och Skyttens internationalistiska och t.o.m. universalistiska välvilja slår sig ihop. 

Visst blir det intensivt när Eld och Vatten kommer nära varandra (och jag har "pennfäktats" hela dagen med några filurer via mejl), men jag tolkar det här som en konstruktiv aspekt. Skorpionascendentens klenhet kompenseras mer än väl av att Jupiter skickar sin välsignande 120-gradersaspekt medan Månen i Skytten är jordad i andra huset för egna resurser.


Inte bara är en ömsesidig reception en enormt kraftfull aspekt i sig, för Skorpionascendenten råkar det också vara så att det är just Månen och Jupiter som är Mars bästa bundsförvanter - båda är "verksamma välgörare". Jupiter, essentiellt god, här också verksamt god och dessutom aspekterande den Måne som i sin tur är parbunden med den ytterligt goda och kungliga Solen, kan ett horoskop bli finare? Jag vill påstå att denna helt perfekta himmel perfekt framkallar mitt intryck när min val av en verklig statsminister närmade sig partiledarrollen.


*****

Hade Valmyndigheten mer framförhållning skulle de registrera tidpunkten då varje röstberättigad svensk lämnar sitt bidrag till samhället. Kanske skulle man vid en analys av inflödet av röstsedlar kunna skönja valdagens egen böljegång. Timmar då en för denna dag dålig ascendent stiger i öster skulle kanske se en svag men märkbar förhöjning av högerröster, vilka då indikerade att det är fiender till själva idén om ett mänskligt, demokratiskt val som verkar genom den kollektiva folkkroppen. Djävulen har ökat inflytande.

Titta t.ex. på ett horoskop som på många sätt liknar ögonblicket då jag fick impulsen att gå och lägga min vänsterröst. Johnny Depp hade möjligen några minuter i sin ungdom då han svarade på alternativ och "smal" film, då hans artistiska ambition ännu inte dukat under för de feta arvoden Jerry Bruckheimers färgstarka fördumningsfilm levererar. Med rollen som drucken pirat i Karibien försvann det sista av Johnny Depps själ, men så var det också skrivet på himmelen själva minuten för hans födelse:




Onekligen finns det fler kraftfulla budskap på himmelen när Depp föds. Inte minst den horribla korruption Satans stjärna utsätter Solen för via kontakten med Ox-Solens disponent Venus. Allt detta i 11e huset för ideal (samt förmögenhet via karriär - 11e är ett mycket mer potent hus än det 2a och här ser vi Depps karriärplanet Mars (den äger tillfälligt det tionde) och hur den placerat sig i 2a för privatekonomi. Ett första varningstecken på att människan strävar för pengarnas skull. Inte någon värst nobel målsättning...

Med denna syn på tionde, karriär, offentlighet och berömmelse är det sedan en lätt match för korruptionens Satan att via Venus - svagheten för det söta - äta sig rakt in i Depps Sol, i hans intelligens och syn - han har tydligen en makalöst dålig syn.

Han har samma ömsesidiga reception mellan psyket och godhetens Jupiter som horoskopet för en av många förtidsröster. Men... det är inte längre samma goda Sol som lyser över dagen då Johnny Depp föddes! En så extremt Algol-skadad Sol som skådespelarens är faktiskt själva motsatsen till en Regulus som finner tillgivenhet i Venus och via Lejonets tecken uppgår i Solen, blir ett med vårt solsystems centrala INTELLIGENS. 

Johnny Depp idealiserar (11e) istället det personliga ägandet (Oxen) och därtill en korrumperad version av det. Det är samma Djävul som visade till Jesus att han skulle få makten över alla världens kungariken bara han sålde ut sin själ. Jesus stod emot men idag vet vi vilken sida Johnny Depp valde för att få se affischer på sig själv i alla världens städer.

Jupiter i det nionde huset för samvete och framgång i eller från utlandet har också Fredrik Reinfeldt. Men för honom är expansionens och framgångens stjärna en verksam illgörare. Ju mer han förlitar sig på "lätta pengar" och ytliga pr-kampanjer ju värre blir det. Moderaternas senaste valkampanj var så imbecill att man EXAKT ser hur de tänkt. De har sina 10-15% verkligt förmögna väljer och en massa oreflekterande individer som köper och sväljer floskler utan att någonsin se igenom mediabilderna. 

Men ungdomen har Reinfeldts spinndoktor kommit på att den måste adresseras för att vinna tillbaka röster i valet. Och här ser man på moderaternas valaffisch den schizoida kakafoni av engelska och svenska som pr-folket tänker sig att ungdomar tänker och responderar på. Problemet är bara att affischera uttrycker en typiskt stockholmsk typ av arrogant tankestil och attityd, och jag undrar just om PR-byrån i storstan hade tänkt på det när affischerna - för 23 miljoner kronor! - distribueras över landet. 

Tonfallet och den spelade ungdomligheten är så ett så lågt och genomskinligt tilltag att man plötsligt inser att moderater livnär sig på tunna kulissväggar från Jerry Bruckheimers del av Hollywood. Moderaterna kan inte ens tänka som normalt folk. De är sämre än oss i alla avseenden och ändå lät vi dem få makten. Bara genom att vifta med en sedelbunt roffad från de sjuka och svaga.*

Jag ska återkomma om några dagar med ett par tankar kring horoskopet för dygnet då Sverige går till val.
_____
* Visst är jag arbetslös, men kalla mig gärna en högutbildad som valt att wallfraffa bland samhällets nedre våningar för att bättre se vad jag inte förstod de gånger själens åtrå var ställd mot att födas rik. I början är käftsmällarna hårda när själen kastas från en rikemanskropp och sedan in i ett getto. Men efter några hundra eller några tusen år börjar själen fungera i ett ganska stadigt och vaket tillstånd ÄVEN medan den befinner sig i en sovande människokropp.






Tillägg.


Ser senare att bara en kvart senare och fortfarande under Skorpionascendenten DN:s Peter Wolodarski inleder sin intervju med Fredrik Reinfeldt. En man född i Kräftan möter en annan Kräfta för inbördes understöd till fortsatt makt för sittande regering. Skulle horoskopet då plötsligt betyda att himlen ser nådigt till den sittande makten i tionde huset?


1. Antingen är hela meditationen över de fina egenskaperna på denna himmel missriktad och ett drömmeri. Det är först när man sätter ett givet horoskop i relation till ett annat (som transiter) det vaknar till liv - för en viss individ (eller ett land). 
2. Man kan vidhålla att ögonblicket i sig har vissa kvaliteter men borra djupare i horoskopet för en annan definition av vad "ögonblicket" är. Den indiska astrologin innehåller amsha-metoden - uppdelningen av zodiakens tecken i mikrozodiaker - i olika syften, bl.a. för att skilja tvillingbarn födda så lite som en minut från varandra.

Inga kommentarer: