Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 september 2014

Herlitz nu medie-mafioso



Knappt hinner man läsa att DN:s vd och chefredaktör också tar över vd-posten på Expressen förrän hennes förflutna som Storfinansens lakej bildar en sluten cirkel. Hon återvänder till Dagens Industri för vilken hon tidigare arbetat men nu som vd. En person, vd över tre tidningar som alla piskar in budskapet från gårdagen, inte ett budskap som kommer att leda världen in i framtiden.

Kanske tid att återvända och studera horoskopet för denna passé dinosaurie utan visioner (i samma generation som bloggaren själv, så det är på inget sätt något kvinnoförnedrande uttryck).


Den onda stjärnan Algol söker snärja
Månen fram till cirka 18.00 på kvällen


Det absolut viktigaste i den här månkartan med sinnelagets planet som substitut för det okända ascendenttecknet är förstås Djävulens stjärna och dess försök att äta sig in i och korrumpera tidningskvinnans psyke. Fast man idealt skulle vilja säga att det är en öppen fråga vilka som svarar på den Ondes frestelser, är det påfallande hur ofta den här kombinationen dyker upp för de som fallit för denna världens herre och går äganderättstänkandets väg (ger uttryck för det mest oandliga förhållningssätt till livet som går att tänka sig). 

Det här är det tecken som rymmer den småaktiga fixering vid den egna plånboken som de verkliga härskarna bakom Nya Moderaterna så lätt kunna spinna på för att lura hela svenska folket i fel riktning, ner mot ynkedom och ännu mer materialism än det här landet redan led av. Och bloggen har som sagt noterat nationalhoroskopets akilleshäl: en nationalsjäl, ett nationalpsyke i Vädurens tecken men där Månens disponent Mars själv ligger på rak linje med den onda stjärnan Algol och dessutom i åttonde huset för korruption. Folket sover tryggt i Mammons famn, men det har inget att göra med bidrags-Sverige som själviska borgare yrar om i sina egna myter.

När Satans onda huvud visar sig i horoskopet för en makthavare (jämför gärna "finansministern" Anders Borg eller "arbetslinjens" designer Sven-Otto Littorin) finns anledning att dra öronen åt sig. Satan angriper maktpotentater hårdare än andra, för via dessa kan Intighetens evangelium spridas effektivare än genom att sända ut 100 onda andar i vart och ett av gräsrötternas psyken. Genom att verka genom samhällets mäktiga ser Satan till att hela systemet korrumperas eller förblir på den djupt härskna nivå där regeringen Reinfeldt inte lär sig något av Saudiskandalen utan snart trillar dit en gång till på precis samma sätt. Det här nu man ser att den sittande regeringen redan är så korrupt att de inte längre ser sjukdomen i det system de underhåller, det system som är dem själva.

Herlitz kopplingar till medierna måste anses incidentiella. Hon är en maktmänniska punkt och slut. Månhoroskopet ser visserligen en livsgärning i Tvillingarnas tecken, ett journalistiskt tecken och troligen också en emotionell kallelse dit i yngre år (Venus). Men Tvillingarna eller kommunikationen reduceras till sitt omfång då sinnelaget ser livsuppdraget i termer av andra huset för ekonomi och ägande. Venus och Solen - pengarna som tillhör samhällets privilegierade och slickade ledarskap, de privilegierades finanser - sådant attraheras den här Mån-Oxen av att betjäna.

Eller i någon mån leda. För Solen och Venus i sig skulle ge en svag och effeminerad läggning, vilket sannerligen inte kan sägas om Herlitz. Förklaringen ligger förstås i den fria och inspirerande Solens opposition till sin ömsesidiga fiende, den restriktiva och kontrollsträvande Saturnus.

Nu är hunger- och girighetsdemonen Rahu (norra månnoden) horoskopets längst fortskridna punkt, i 27 graden och det betyder att den här "fantomplaneten" i sin position i Lejonet zoomar in på och förstärker Solen. Här är en klassisk "go-getter", en av de ambitiösa. Och med en mer eller mindre distorderad bild av vad ledarskap (Solen) innebär har denna kvinna nu tillskansat sig tre vd-stolar för att Storfinansens hjärntvätt av det här landet ska samordnas så effektivt som möjligt i dessa kollapsens tider för medierna. Expressens redaktionslokaler tömdes på en massa dyra högerreportrar och det kommer att bli mer bantning.  

Saturnus repression hårdnade just och svensken kommer under denna Överstatliga härskare att serveras ännu mer strömlinjeformade och kostnadseffektiva nyheter. Svenskarna kommer nu att få nöja sig med medieprodukter som sjunkit ner till bottennivå - hela tidningarna kommer enbart att handla om varumärken, siffror och försäljningsresultat. 

I tidernas ände sätter Satan in precis allt han har för att dressera folket att enbart tänka dess få kategorier - som om näringslivet var allt här i livet. Storfinansen håller på att söka utmanövrera de folkvalda politikerna och har i fallet de borgerliga partierna redan gjort det. Högerpolitiker är direkt köpta eftersom de vill mingla med de rika. 

DN/Bonniers är unika i Sverige att i tidningens nätbilaga kräva betalt för skiv- och filmrecensioner. Inte ens den favören ger Bonniers ett annat ben i samma underhållningsindustri i hopp om att få något tillbaka som tidningarna kan skriva "plus-artiklar" om. DN är en helt makalöst självisk tidning som enbart ser om sitt eget hus och den här löjliga prissättningen tillkom under Gunilla Herlitz tid. (Som om inte hela nätet svämmar över av personer som mer än gärna bjuder på initierade analyser av ny musik, nya böcker, nya filmer - inte sällan texter av högre kvalitet än de arma unga svenska journalisterna mäktar.)

Det finns anledning att fundera på om inte det mest "normala" uttrycket för ett ekonomiskt-materialistiskt sinnelag i Oxen och med Djävulen på sig förvänds till ett sjukligt snålt eller om-sig-och-kring-sig sinnelag. Djävulen blåser upp det materiella i huvudet på en och själen bojas effektivt i låga tankar. Jag börjar tvivla på Algol som Åklagaren (Satan), var är alla människor som har vaknat till följd av den onda stjärnans inflytande? Här kan man misstänka att bloggen aldrig kommer att upptäcka dem så länge den fortsätter att studera högerpolitiker och folk ur näringslivet. Det är ju dessa som genom att vara just vad de är, visar att de korrumperats att välja penningens väg, materialismens väg.

Algol-Månen tecknar i praktiken en kortslutning mellan människa och Jorden och det ögonblick när den inneboende själen tystnar i människan. Hon blir stum, tom, en lydig arbetare och konsument. Bara ytterligare ett anonymt liv på själens långa färd mot uppvaknandet. Först i den intensifierade smärta som det döda Jordelementet tillfogar människan genom det kroppshölje hon tar för att vara hennes "jag", ser vi svagt hur Satan, den totala Negationen, faktiskt föder ett skri av smärta och därefter insikten, att nej, jag är inte en del av detta. Jag är en levande närvaro som är gäst inom dessa kulissväggar, i detta landskap.

Eftersom Djävulen basar över en förgänglig skuggföreställning havererar allt man satte sin lit till, men Djävulen äger fortfarande showen som helhet och nya ting kommer i de gamlas ställe. Inga av dessa ting tillhör den verkliga världen, den värld själen glömt så effektivt under sin tid av kortslutenhet, av kort slutenhet.)

En månascendent berättar i okänd utsträckning om individens begär och trånad, och det är uppenbart att Herlitz verkligen har en lågt satt ribba. Det lunära sinnet fantiserar inför detta liv om att hennes Sol ska nöja sig med det andra ekonomihuset och att hennes livsenergi ska riktas mot Maktens boning Saturnus. Denna kontrollör ligger i åttonde huset (som ofta ger emotionella fixeringar). Hon har "den sataniska axeln" representerad via primärt Sol/Saturnus-dikotomin (slösande fri/kvävande snål) men axeln 2a/8e drar ner den solära livsgärningen i vibrationsnivå så att den enbart kommer att handla om produktivitet och avkastning. 

Ja, exkrementerandets och exkrementens Skorpion - Skorpionens "vämjelse" när den skjuter saker ifrån sig - kan lika gärna kallas Oxens spillning eller "avkastning". Jämför med Skorpionens eget åttonde hus som "andras pengar" via exempelvis arv. Det är simpel naturalism som hörs i företagens ständiga gnäll om att de måste ha avkastning (spillning, vinst) på sitt investerade kapital, för återinvesteringar. Komockor är bra som gödsel, näringshalten från Skorpionens förruttnelse ger förutsättningar till ytterligare ett varv i det jordiska kretsloppet.

Satans axel får energi av de själar som fallit så djupt att de tror sig vara en del av det biologiska skeendet. Där nere, djupast i syndafallet, befinner sig Herlitz och driver där sin makthungriga lek. De levande, vi, ser bara ett litet skadedjur, en råtta kanske, som fallit ner till botten av ett djupt brunnshål.

Just som inlägget ska publiceras hörs mediechefen Jan Scherman på morgonradion tala om Bonniers besatta räknenissementalitet, om hur de räknar på varje litet publicerat ord och kräver Vinst. Civilisiationens dödgrävare är över oss och Herlitz leder på gatunivå det smutsiga jobbet med fylla den rike mannens fickor.

Inga kommentarer: