Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 september 2014

Den moraliskt bankrutte finansmannen



En narcissistisk "investeringsbankir" i gayig rosa skjorta som vill vara med och skina i medieljuset larvar sig i SvD om att Vänsterpartiet är "ideologiskt bankrutt". 

En närmare titt på denne Knut Ramel avslöjar att det är han som har en ideologisk härdsmälta. Horoskopet avslöjar en andlig skada så grov som man sällan sett!




För tanken om en lågt fallen själ som krälar i lorten och kallar det "resurser" eller "pengar", ser vi här att livsuppdragets Sol i förlorarnas Fiskarna baseras på stora förmögenhetsplaneten Jupiter som positionerad sig i det omogna andra resurshuset. Det tyder på att det finns så mycket pengar i den här mannens fickor att han kan unna sig att spela doldis, vilket en Sol i egosvaga Fiskarna i tolfte huset egentligen betyder. Det täta andra resurshuset bekostar hans "exil".


Så långt den manifesta investeringsbankiren och hans prosaiska livsuppdrag: att själv i skyddad verkstad knyta samman och obalansera husen för kredit och debet.

Jag har i ett tidigare och tämligen obskyrt inlägg sökt attributera ekonomens två nyckeltermer till andra och tolfte, just för att Fredrik Reinfeldt har båda husen kraftfullt sammanbundna. Och den mannen är sjuklig i sin jakt på vinst och att inte låta något som luktar förlust klibba fast vid honom. Inte konstigt att han sin korrupta natur trogen drog järnet från Nya Moderaterna i samma stund hans avgrundslika förlust var ett faktum.

Se även: Reinfeldt - Gift några år med makten för pengar (nov 2011)

Det kanske mest påfallande med investeringsbankiren är att han inte satt sig in i Vänsterpartiets ideologi utan tillskriver dem falska ekonomisttankar. Vänstern hänger inte alls upp sig på att någon "förlorar" i ekonomiska termer, men den här ekonomen blandar ihop etik och ekonomi. Kanske gör han det avsiktligt, och då är han bara en djävul som far fram med falsk diskussionsteknik.

Men gyttjans folk - de som krälar i Vatten och Jord och arbetar för "resurserna" - är bara döda ekon av ett andligt felsteg som föregick själens fall. Det är när man studerar den supralunära sfären - Eld och Luft - den här bankirens andliga sjukdom blir fullt synlig. 

Saturnus upphöjd i Vågens tecken och i planetens starkaste läge på himmelen - sjunkande i dödens väster - borde innebära att Liemannen här är nådig och rättvis som ingen annan. Ändå straffar vinstjägaren ut sig i samma ögonblick han öppnar munnen. Förklaringen syns i de två grå pilarna på kartan.

För att Saturnus ska fungera som genuint socialt rättrådig (vilket Vågens och den sociala harmonins tecken indikerar), måste dess själ, dess disponent, hålla samma sublima nivå. Det är Venus som härskar över Vågen och här disponerar över Gränsdragaren Saturnus. Men Venus i Väduren är i jämförelsen en egocentrerad fjant. Debutantens Vädur, Barnet som skriker och fäktar och försöker få allt att kretsa kring det. En hypersubjektiv och omogen position.

Vad blir rimligen kvar av Saturnus kapacitet till perfekt rättrådighet med en sådan bas? Tvärtom, kollapsen i den andliga världen leder till att den defekta Saturnus skickar en aspekt tillbaka mot Venus och förespråkar en rationalitet som inte sår Annie Lööf-favoriten Ayn Rand efter. Det är motbjudande själviskhet från början till slut!

Det kan inte råda någon tvekan om att födelsen inträffade några timmar in på dygnet, så att sinnelaget hinner in i denna moraliska kollaps och även bankirens psyke färgas av denna subjektiva och djupt osanna världsbild.

Och det är värt att notera att den som styr hela horoskopet är horan Venus (se färgen på hans skjorta på fotot från en finanstidning). Romerske filosofen Plotinus - en av västerlandets mäktigaste tänkare, och pga. sin idealism helt mörklagd i det materialistiskt naturalistiska Sverige - var mycket noga med att kalla Venus (eller Afrodite) just en hora i de fall hon valde bort sin himmelske fader för att istället blicka nedåt - mot det materiella. 

Och vad gör Venus i det här horoskopet? Från sin position vid den psykiska egopunkten - i nybörjarens eller debutantens tecken - blickar Venus nedåt mot det andra finanshuset i Jord, vilken den därmed disponerar - inklusive den ofattbart låga och korrumperade förmögenhetsplaneten Jupiter! 

Mannen bekräftar med sitt eget färgval sitt horoskopets korrekthet. Skolgårdens forna retsticke-ramsa, "han som sa' det va' det", visar sig återigen sann. Det är inte Vänsterpartiet som är moraliskt bankrutt, det är den löjeväckande sprätten själv!




6 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle V vara Ideologiskt bankrutt? Det är nog snarare den rosafärgade Knut Ramel själv som med sin kommentar är ideologisk bankrutt i sin själ.
Samma sak med den moderate B-lags politikern Tobias Billström som tyckte att F! representerar den mörka, dystra och destruktiva kraften i samhället och det tillsammans med SD.
Att ens jämföra F! och SD betyder att han som politiker inte ha läst på sin läxa vad gäller sina politiska motståndare. Om F! hade nått de %-nivån som SD gjorde i årets val hade varit klart bättre än vad SD gjorde.

Men man ska inte vara så förvånad över när en sån som Knut Ramel, liksom högerorienterade politiker, talar illa om vänsterblockets partier och politik. Denna klunga av själviskt orienterade personligheter / politiker vill inte att massan ska få det bättre än dem själva.
De är mästare på sifferpolitik (och inte så konstigt då att Anders Borg hyllades för denna kunskap internationellt sett, alltså när ett samhälle enbart ska bestå av plus och minus och det "glöms" bort att det är levande människor som också befolkar ett samhälle och inte bara att en bokföring som ska göras, utan att människors behov ska OCKSÅ tillgodoses. Då blir en sån som Anders Borg "hyllad" för sina insatser).

För en högerorienterad politiker , eller en miljonär som Knut Ramel, gör det inget att man tar från den fattiga massan och ger till de rika. Eftersom massan är så många fler än de välbärgade individerna så "måste" man strypa "fattighjonen". Det handlar aldrig om att de välbärgade ska betala högre skatter och hjälpa till här nej då, huvudsaken DE själva kan vända sig till privata alternativ när det blir kris så är allt ok. De har ju pengarna till det, och det är det enda som räknas i slutändan.

Vänsterideologin är mänsklig och vill att alla i ett samhälle ska ha det så bra som möjligt. Högerideologin har aldrig trampat i dessa vatten och kommer heller aldrig att göra detta. Det är också därför det händer allt som oftast att högerorienterade politiker, som miljonärer som Knut Ramel, gör en groda när de ska "tycka till". Deras förstånd räcker helt enkelt inte till, och hur ska den göra det när de oftast riktar sitt strålkastarljus mot sig själva och inte mot någon annan?

Anonym sa...

... och det visades också mycket riktigt gm astrologin vad den högra sidan i sådana som Knut Ramel & högerpolitiken står för. För inte tror väl Specsavers att Knut politiskt / penningmässigt sett ligger åt vänster, även om färgen på hans skjorta är rosa??

Seaward sa...

Specsavers kan säkert svara för sig själv, om det behovet tränger på, men det är nog du som missförstår citatet. Det är förvisso sant att föreställningen är EN då allt sker i det gudomliga medvetandet. Men under den gudomligt, nästan arrogant upphöjda position där man bara sitter och säger, "jojo, där fick han allt vad han förtjänade", verkar den här bloggen med inspiration från de heliga judiska texter Jesus måste ha läst som ung och impressionabel man.

I Dödahavsrullarna ser man bl.a. (den gamla persiska) doktrinerna om Ljusets ande och Mörkrets ande och hur rörelsens medlemmar uppmanas att hata Lögn och älska Sanning. Den judiska kosmologin från början av vår tideräknig krävde att ord åtföljdes av handling. Den som inte agerar utifrån det som dock är absolut gott i en relativ värld, har också syndat.

Jag vill också påpeka att bloggens inlägg – där horoskop figurerar - inte enbart är förklädnad för allmänt politiskt tyckande. Det finns en analys av varje horoskop som granskas, så långt det går att komma med kartor som i allmänhet stannar vid enbart dag, månad och år. Jag upplever att en del kommentarer verkar för lata för att sätta sig in det som dock ännu är ämnet på bloggen, även om den kryddats med en moralisk aktivism (inte primärt partipolitisk!) alltsedan borgarna vann för andra gången 2010.

Anonym sa...

Eller inte... "To serve yourself and to serve other is a dual method of saying the same thing." Jag röstade på Miljöpartiet och avskyr STS i detta nu, men försöker tänka lite högre än de parametrarna vi har att förhålla oss till här i 3D... Som svar på tal, Ramel är adlig och ligger till höger, ja!

Mvh/Specsavers

Anonym sa...

Om en människa hela tiden framhåller sig själv till att vara en sto-människa så är han med sannolikhet det INTE, utan bedrar sig själv till att vara det. En sts-människa behöver därför inte "övertyga" andra om det här för att de helt enkelt inte har något behov för det.

En kvinna sa en gång till mig att en ärlig människa behöver inte tala om sin "ärlighet" till andra, eller försöka "övertyga" andra om sin ärlighet. De bara är det.

Det tog ett tag innan jag fattade det här, men sen insåg jag att hon hade rätt. De människor som jag därefter kom i kontakt med och som försökte övertyga sin omgivning om sin ärlighet, var heller inte ärliga när det kom till kritan.

Man konstaterade bara att oj, så rätt hon hade.

Havsörnen sa...

"Om en människa hela tiden framhåller sig själv till att vara en sto-människa så är han med sannolikhet det INTE"

Kapten Klänning och Thomas Mattsson är två exempel på detta. Manisk handtvätt genom dyngspridning. "Jag är inte brun, jag är inte brun, jag är inte brun..."