Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 september 2014

Den enerverande Annie Lööf


Löfven vägrar spela efter Lööfs noter. (Bild: DN)

Jag vet inte vem som började med dessa förbannade skriva-medborgaren-på-näsan med övertydliga symbolhandingar som är beroende av rekvisita. Men nyligen nådde Fredrik Reinfeldt en ny personlig bottennotering genom att stå och vifta offentligt med en toa-rulle i ett generande populistiskt utspel.

Nu har tydligen den oärliga karriäristen Annie Lööf gjort något liknande. Det är bara mediemedveten och fult bakslug regi som ligger bakom hennes försök att tvinga på Stefan Löfven en lunta siffror. Det är ett simplistiskt bildspel. 

Löfven gjorde helt rätt att bryskt värja sig för otygets försök att använda honom för att manipulera tv-tittarna! Jag hade givit henne en rak höger och tagit konsekvenserna. Kvinnan med sin genomskinliga karriärism och underutvecklade rättskänsla (KI: "förlåt, förlåt, förlåt....") är en mardröm. Man vill inte ha sådana att styra ett land. Och sedan kommer plastankan Reinfeldt efter och bjäbbar opportunistiskt om sossefasoner. Vilken ledare!

Men framför allt: Vi har inte valt våra politiker för att de sedan ska behandla oss som omyndiga barn, vilket var vad Lööf gjorde igår. Löfven såg direkt att kvinnodjävulen sökte reducera honom till ett verktyg för sin osnygga föreställning. Det är ovanligt för den här bloggen, men nu säger jag: All heder åt Löfven.


Tillägg

Låt mig på förekommen anledning (läsarkommentar) utveckla resonemanget något:

Annie Lööf invaderade Löfvens "comfort zone" utan att ha blivit inbjuden i den! Hur än DN söker förljuga den reella scenen var det Lööf som gjorde bort sig. 


Hade detta varit kejsarens audienssal i det gamla Kina hade hon fått huvudet halshugget där och då!

Eller, ett lite modernare exempel än det gamla Kina, men som bygger på samma princip och beskådat i månget kriminaldrama. Känns den här frasen från amerikanska rättssalar igen:

"Your Honor, may we approach the bench?"

http://legal-dictionary.thefreedictionary.com/approach+the+bench

Var inte den där Annnie Lööf jur kand, jur mag eller något? Jag skulle ha gissat på att hon körde alla sina tentor, så etiskt oren i tanken är hon.


Löfven är inne på samma linje när han förklarar att deltagarna har sina tilldelade platser i det protokoll som gäller för sådana här debatter (DN).

Tidigare i ämnet: 

Ljuger Lööf eller är hon otillräknelig?
-Hennes "stunt" i debatten tyder på det senare.

Varför Lööfs sort är oc förblir lögnare

Ännu en kritisk granskning av horoskopet. Inte bara Nya Moderaterna kan nu berömma sig att totalt socialt inkompetenta - hela Alliansen verkar körd.

9 kommentarer:

Havsörnen sa...

Partiledarna borde förbjudas att ta med sig rekvisita i tv-debatterna. I en av de föregående debatterna rullade Rensvält ut en lång lunta med papper och vände sig till Löfven: "Titta vad många förslag vi har, du har inte ett enda." De s k experterna tyckte att Lööf gjorde sin bästa debatt någonsin. Till och med Ranelid tyckte efter en tidigare debatt att hon överlägset var den retoriska vinnaren. Jag tycker att Sjöstedt är både tydligast och mest passionerad i sin retorik. Men om löftena skulle hålla i regeringsställning behöver ju V aldrig ställas till svars för.

Undrar varför valium-Jimmie inte klarade av att slå undan benen på byfånen Jan Björklund när han kom dragandes med sina ohederliga känsloargument i invandringsfrågan. "Jag är glad att du inte var gränsvakt när min mamma flydde till Sverige under kriget, med min syster i ryggsäcken." Åkesson kunde ha svarat:

- Gladast är nog norrmännen, med tanke på Pisaresultatet.

- Du har alltså samma åsikt som jag, att flyktingar ska få hjälp i närområdet.

- I förra valrörelsen berättade du om Hibo som kom hit 2003. Nu är du tillbaka i andra världskriget. Kan du inte hitta en enda solskenshistoria bland de 800 tusen som kommit till Sverige under Alliansens regeringstid?

Susanne sa...

Man får verkligen vara tacksam att det inte är du som är oppositionsledare...

Löfven bjöd sina motståndare på en gratispoäng genom sitt buffliga och oproffsiga uppträdande. Man får hoppas att Löfvens uppträdande inte schabblade bort valsegern. En politiker på den nivån ska behålla sin beärskning i varje situation i en offentlig debatt.
Sen kan man ju tycka vad man vill om Lööfs sätt att "debattera". Jag håller med om din åsikt om hennes agerande.

Undrar vem av dem som stod under det mest gynnsamma astrologiska inflytandet igår...?

Havsörnen sa...

En vänstersving kanske skulle varit mer passande? :)

Löfvens Rahu återfinns i Vågens 24:e grad. Saturnus transiterar just nu 25:e graden och kastar alltså sitt 270-graders strypgrepp mot Kräftan, där samtidigt Jupiter befinner sig. Och båda statsministerkandidaterna är Kräftor... (Löfven tillträdde 2012-01-27, då Solen stod i sossarnas eget tecken Stenbocken). Jupiter transiterar nu 19:e graden Kräftan, där Reinfeldts födelse-Sol återfinns. Vad nu detta betyder.

Seaward sa...

Lööf invaderade hans "comfort zone" utan att ha blivit inbjuden i den! Läs kroppsspråk bättre. Det var Annie Lööf som gjorde bort sig. Hade detta varit kejsarens audienssal i det gamla Kina hade hon fått huvudet halshugget där och då! Lööf är en känslostörd huvudfoting, man känner tydligt att det är något fel på huvudet hennes.

Men... jag levde mig in lite väl i den affekt som säkert också Löfven befanna sig i, när jag skrev det där om att dela ut en smocka och ta konsekvenserna. :-) I det här neurotiska landet kan man ju få avgå bara man säger ett förbjudet ord.

Minns demonen Rahu i Sveriges kommunikationshus under en generation. Inte bara medierenas panik inför det "gratis nätet" kan sortera därunder utan även de svenska PISA-resultateten. Och även den fullständigt urspårade överkänsligheten kring vissa ord och uttryck som sägs påminna om och ytterligare bidra till den vite mannens koloniala skuld.

Jag tycker synd om de färgade som inte har djupare perspektiv än att jaga upp sig över ord och formuleringar. Många gånger handlar det om arkaismer som tappat alla ursprungliga betydelser och nu bara är ett tomt ord, en beteckning för en sak. Jag tänker på senaste debaclet med "negerbollen", där dock den sverigedemokratiska kvinnan, just genom att uttryckligen säga att det var en negerboll utan rasförtecken, ingöt en diskriminerande underton i ordet som det egentligen inte har.

Seaward sa...

Om Löfvens transiter: Så mycket data och så lite tid !!! Inte konstigt att forntidens härskare höll sig med heltidsanställda astrologer och uppgiften att enbart hålla koll på ett enda horoskop (härskarens)...

Seaward sa...

PS. Ett lite modernare exempel än det gamla Kina: Den från kriminaldramer så välkända rättegångssalens fras: "Your Honor, may we approach the bench?"

http://legal-dictionary.thefreedictionary.com/approach+the+bench

Var inte den där Annnie Lööf jur kand, jur mag eller något? Jag skulle ha gissat på att hon körde alla sina tentor, så oren i tanken är hon.

PS 2. "Vänsterkroken" var bra! :-)

Susanne sa...

Jag håller som sagt med om synen på Lööfs tilltag. Men jag menar att i en laddad situation är det den som lyckas behärska sig som vinner över den som tappar humöret. Håller med Ulf Bjereld i AB: "Här brast det för honom. Det är mänskligt men ser inte så bra ut i rutan." Det förstod förstås Reinfeldt, och hakade genast på med sin kommentar.

Jag instämmer i det du skriver om hur hysteriskt överspänt det blivit kring vissa ord. N-ordet är förbjudet i alla sammanhang, och Löfven dabbade sig nu i veckan genom att spontant uttala det bannlysta z-ordet. Det är förresten lustigt det där med hur vissa ord tycks bli förbjudna nästan över en natt. Det gick väldigt fort att byta ut z-ordet mot romer. Och rullstolsbunden får man inte säga utan det ska heta rullstolsburen. Precis som om de som inte kan gå skulle bli mindre bundna om man använder det ordet istället.

Seaward sa...

Ja, alla verkar eniga om att Löfven tappade coolet. Månen i Väduren, illa stöttad av en fallen Mars i Kräftan. Detta är exakt samma smygande som man märker i hans förtegenhet om kommande regeringssammansättning. Samma märkliga månkomplex figurerar också i senaste inlägget om friherren, Bildts närmaste man.

Anonym sa...

Alla som har sina hästar hemma SER att Annie Lööf är bara publicitetskåt av sig. Ordet BILLIG står skrivet på hennes panna. Mer behöver man inte orda om.