Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 september 2014

Den aparte och exakte herr Zoller

Jag har inte noga läst den här artikeln på engelska av Robert E. Zoller (viktigt det där med initialen). Blev uppmärksam på "Tullindrivaren" (märkligt efternamn, det där), efter en artikel om att bara han och en amerikansk kvinna i hela det globala astrologsamfundet lyckats förutsäga 11 september-attentatet. Zoller hade dessutom redovisat sin förutsägelse, baserad på vad han kallar europeisk medeltida astrologi, ett helt år innan händelsen. 

Men medan jag skummade några ord här och där, fick jag syn på stycke som delvis stämmer in på den här bloggen:
Jag kan inte nog betona detta: astrologer misslyckas oftast (i sina förutsägelser) pga. hybris, nämligen genom att tro de vet vad som kommer eller mest sannolikt kommer att ske, eller vad som är möjligt. De studerar inte astrologi utan saker som psykologi, ekonomi, historia, politik, relationer till arbetskraften, etc - men kallar det astrologi.

Jag vill nu inte kalla det hybris, men snart nog tappade den här bloggen en del intresse för astrologin som sådan. Med det tillstånd Sverige hamnat i på grund av den liknöjda och ideologiskt imbecilla svenska medelklassen, kändes det mer angeläget att klä upp politiska åsikter i tillämpliga astrologiska språkdräkter. Detta är nu inte så svårt, eftersom olika tecken och planeter mer eller mindre påminner om den altruistiska idealmänniskan. 

Astrologin som tillhygge i politiken har urgamla anor och romarriket anade snart oråd och inrättade dödsstraff för de spådomsmakare och astrologer som dristade sig att sia om Caesars livslängd. Att ange en tidpunkt för härskarens död uppfattades som att sätta ett hägrande mål för uppviglare, och astrologin sågs därför som en fara för den rådande ordningen och en källa till potentiell social oro. Japp, detta är äkta astrologi. "Ego och känsloastrologin" som frodas i dagens tidningsspalter är just exakt Maktens sätt att förstöra en potent kommunikationsform och göra den harmlös. Enskilda människor föds och dör som bananflugor, det är de eviga principerna som det är viktigt att förstå - hur än det personliga horoskopet ser ut.

Jag har en besynnerlig känsla att knappt en enda av den här bloggens läsare håller klart för sig skillnaden mellan Platons citat här ovan, om att de oupplysta vältrar sig som grisar i leran medan gudarna vistas i ljuset, och att motsvarigheten i den sublunära sfären (Jord och Vatten) och den supralunära sfären (Luft och Eld) är ontologiska kategorier som är de samma för alla människor. Hur ointressant är det inte om en enskild människa domineras av Jord och Vatten eller Eld och Luft? Skillnaderna är ytterst subtila och det går inte ens alltid att skilja dem ideologiskt åt. Ta moderate och notoriska lögnaren Ulf Kristersson och hans brinnande Eld/Luft-axel som gör honom till en fri berättare och jämför med t.ex. en radikal vänster/grön opinionsbildare som tidningen ETC:s chefredaktör Johan Ehrenberg

Är det en positiv egenskap man måste påminna om i samband med en överbetoning av Jord och Vatten är det SAKLIGHETEN och PÅLÄSTHETEN som dessa personer omvittnar, i de fall där elementen inte enbart dragit ner individerna till just den nivå där grisen vältrar sig i gyttja och bara överkonsumerar mat eller ägnar sig åt annan neurotisk konsumtion (jag skulle tro att ett program som Lyxfällan har mer än sin beskärda del av a/ passionerade Rajas-tecken som gått i spinn b/ den negativa Jord/Vatten-polariteten). 

Publishern Johan Ehrenberg med Solen i kommunikatörens
Tvillingarna men alla annat i Jord och Vatten.
Mannen med miljö och grön energi på sin dagordning!

Johan Ehrenberg kan verkligen de ämnen han oftast skriver om i ETC, och hans kunskaper går på djupet, ner i minsta detalj i sakfrågorna. Här kan man se att Eld i synnerhet ofta är en agitator eller en karismatiker. Kortlivade partiledaren Håkan Juholt var livlig, snabb, trevlig och varm, men han föll direkt på ett fåtal kunskapsluckor. Han var inte tillräckligt mycket av den småaktiga typen och i synnerhet högermedierna, Aftonbladet med flera, består inte av just annat än vatten- och jordsörjan, en beklämmande fixering vid flyktiga konsumtionsvaror, pengar men också en hög grad av specificitet i dessa frågor. Inte konstigt att man valde detaljer som ett sätt att knäcka den alltför humanistiske (och hotfullt vänsterradikale) Juholt.

Tittar man nu på "medeltida astrologen" Robert E. Zollers horoskop hittar man samma lervälling men också samma drift att producera precisa prognoser. I texten nästan jämför han astrologin med de exakta matematiska vetenskaperna och tjatar mer än en gång om att astrologens ego måste stiga ner och underordna sig forntidens SYSTEM och REGLER (och mästerliga praktiserare). 

Zoller - Tullindrivaren - låter som alla som är tungt i Saturnus eller Stenbockens våld. Då brukar alltid det här med att "det var bättre förr" krypa fram och inte sällan tror man på att mänskligheten tidigare levt i en guldålder och varit så mycket klokare än nu. 

Och visst är det så! Finns det något mer blockerande än att fylla sitt huvud med exakta siffror för allting och ändå inte kunna se de generella principerna bortom alla pseudoprecisa repetitioner. Numerologi är för barn, astrologi lirar i en helt annan och högre division. Här är pusselbitarna skenbart så kompatibla att det krävs ett syntetiserande sinne (både i meningen sammanblandande och framställande). 


Jag tycker det namn han av ödet och sina föräldrar blivit given, är oerhört underhållande eftersom det just är Saturnus som kräver in tionde, skatt eller tull.



Precis som hos Johan Ehrenberg finns här bara en enda placering i Luft, men sinnelaget i Vattumannen exakt på ascendenten är mäktigt! Med enbart Jord och Vatten hade han rabblat siffror och fakta i det oändliga, men med materialistens känsla för viss extravagans, har han presenterat sitt namn och blivit en smått mytomspunnen figur. 

När jag såg ett foto för några år sedan på en fortfarande ganska ung människa med stort helskägg tänkte jag, "Sådana här blir de, Jord/Vatten-typerna som inte hittar till någon inre karaktär utan måste göra kostymparty av allt." Zoller drev sin "medeltida astrologi" som en reklamfirma säljer in schampo, och med Jord och Vatten följer alltid den fantasilösa bokstavstrohet som är den flambojanta Eld/Luft-kombinationens totala motpol. Bokstaven dödar medan anden ger liv, men bokstäverna får de i alla fall rätt, de som tagit sin boning i den lägre världen i Platons tvåvärldslära.

Och frågan är om inte en del av Jord/Vatten-typerna excellerar i att skapa en nästan trovärdig kopia av kopian av den verkliga Verkligheten (himmelen) genom sin enorma fixering vid det faktiska, det som ges som sinnesdata. En blick på Zollers prominenta framgångsplanet Jupiter just i öppningen till det tionde huset för ryktbarhet och social status, avslöjar för en gammal astrolog - en från äldre tider än medeltiden - att det är Djävulen som visar i hans öra och invaggar honom ännu djupare i tron att slaveri under metoden är sanningen. Så det inträffade ett terrordåd, so what? Alla visste att USA:s utrikespolitik hade förtjänat dem ett nytt bakslag. Frågan var bara när i tiden.

Men den som så slaviskt studerar en metod för prognoser eller något annat kunskapsfält att man inte längre kan distansera sig, den människan har Djävulen fångat in med sina falska löften om "precision intill sjätte decimalen". Zoller säger i artikeln helt apropå om det vad han vann, att prognosen med hans "medeltida metod" slog fel "med två timmar", och att han förmodligen kunnat tajta till beräkningen bättre än så. Detta är Djävulens röst, som informerar (perverterar) framgångens stjärna uppe i statushuset.

Det finns flera tecken på demoni och anfäktelse i den här aparte astrologens karta. Oppositionen mellan fienderna Solen och Saturnus visar hur Saturnus äger hans varje tanke och uttryck, hur den anala "less is more"-filosofin fått honom att dumpa Uranus, Neptunus och Pluto och vägra befatta sig med något mänskligheten tänkt sedan den så kallade Upplysningen på 1600- och 1700-talet. 

Oppositionen ligger längsmed den alltigenom onda axeln som är sjätte fiendskapshuset och tolfte huset för den "onda daimonen" och förluster i denna värld. Om något är han som klippt och skuren att göra prognoser för all världens jävelskap, rasande torn, strejker och annat av leran som faller sönder därför att det är så dött och andefattigt. (Se det här off-topic inlägget om den falska avgudabilden med överkropp av guld men bräcklig lera från midjan och nedåt.)

Men eftersom Zoller har en Vattumanascendent är Saturnus på hans sida, och det gör honom till en fantastisk "syntetiserare" - han sammanställer horoskopets alla  punkter och Saturnus organiserar och strukturerar upp alltmedan Solen - fienden - kastar sitt seende och förstående öga. 

Sol och Saturnus tecknar ju Världssjälen på sitt sätt, och via Jord och Vatten ser vi nu medvetenheten kanaliserad till den förtingligade delen av verkligheten. Naturligtvis blir Zollers styrka konkretion och specificitet, även om husen är olyckliga så att hans prognoser mest kommer att handla om trivialiteter, skit som astrologer i alla århundraden uppehållit sig vid eftersom deras herrar, härskare, ställt så dumma frågor.

Zollers "skurna sås", dissociationen mellan Luft och Vatten är viktig eftersom den involverar hans egen person (ascendent). Jag misstänker att hans utstuderade image är en täckmantel för en människa med ynkligt självförtroende. Särskilt den depressiva och begränsande Saturnus i Kräftan måste ge honom ett mindervärdighetskomplex som han kompenserar genom att skägg och Vattenelementets välkända låtsaslekar. Han fantiserar att han fortfarande är i medeltiden och nobbar allt som hänt sedan dess. 

Ett ganska ensidigt och småfanatiskt horoskop av det där sura och negativa slaget som tillhör den introverta materialisten. Zoller hade lika gärna kunnat producera toppresultat på något kemilabb, hittat på någon ny kemisk konkokt att produktifiera och sälja i tub. Men nu håller den skorpioniska "vägran att acceptera" honom i sitt våld och har till och med blivit en födkrok. 

Jag känner flera f.d. lajvare med mycket och viktig Skorpion (eller Vatten) i horoskopet. Tycks som om detta tecken - i kombination med en stark Saturnus- skapar en djupt pessimistisk natur som misstror sin samtid och heller flyr till Vattnets fantasier om en äldre och bättre, mer chevalierisk eller hövisk tid. Här är horoskopet för en extrem medeltidslajvare jag känner, parallellerna med Zollers karta går inte att missa, Skorpion och Stenbock är ytterst starka här också:




Detta är också en teknokrat, en siffertricksare, vilket syns i åttonde huset för omedvetna fixeringar eller hang-ups. Åttonde indikerar karma som sakna bränns, eller nöts ned. Med hackerspråk kan man kalla det åttonde huset en "konstant" och särskit här med orubbliga Saturnus i det. Med samma terminologi är t.ex. det tredje intellektshuset en "variabel", precis som indisk astrologi kallar det ett hus som "kan förbättras". Tankarna går till Merkurius en osäker och amoralisk gud. Kommunicerar den gudarnas vilja eller falskvinklar den budskapet?

Den här lajvaren har en mörk och dyster sida och använder gärna svordomarna "Jävlar" och "Fan" - jag noterar Algols direkta opposition från korruptionens åttonde mot hans kommunikativa Merkurius i negerande Skorpionen. Men lika sant är tredjehusbudskapets extra förstärkta Jupiter hemma i positivt härskarläge i hoppfulla Skytten! Människan har en okuvlig optimism och en glättig och frimodig sida. 

Med sådana här kontraster på viktiga "intellektuella" punkter är det inte konstigt att han jagar upp sig till anfäktat hat när frågor om religion kommer på tal (svenska unga och medelålders teknokrater är totala barn av det sekulära samhället och hatar religionen eftersom de fullständigt gått på evolutionsmyten). Det schizoida horoskopet visar sig sedan via lajvandet då samma människa älskar att spela rollen som from medeltida munk! 

Jag skulle vilja påstå att den (enligt undersökningar) suicidalt benägna manliga mentaliteten i Sverige, inte minst teknokratmentaliteten, behöver känslor och religion för att återställa den mentala hygienen. I så måtto visar det här horoskopet på stor lyckosamhet eftersom Jupiter i tredje huset är ett så alltigenom starkt budskap. Mannen har en äkta andlighet - men förnekar alla religioner och lägger hela Jupiters myt om "ständig tillväxt" på evolutionsmyten och den besläktade nonsensreligionen Ateism.

Notera också hur extremt dekadent det nionde huset för högre bildning ser ut: religionens och filosofins nionde hus ägs här av enkel teknokratisk Merkurius och den står i dissociativt (Luft/Vatten) förhållande till sin disponent Mars (i första huset) samt infiltreras av Satansstjärnan. Mannens smala lycka är att det tredje merkuriska huset för intellektet till stor del slår ut det faktiska omina Merkurius avger så att det är den väldiga Jupiter (extra förstärkt av den äregiriga demonen Rahu) som utmärker hans intellekt. 

Horoskopet tillhör en mycket skicklig dataprogrammerare som likt alla sekulära Djävulens barn hoppas på att kläcka den tekniska tjänst som ska göra honom stormrik. Notera att Solen - livsuppdraget - satt sig det modesta målet "Pengar" genom att ockupera andra huset.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Vänstern har kopierat bibeln utan jesus och GUD ! varför - månen till
jupiter i första huset - vad är ditt drag

Havsörnen sa...

Tellus about Uranus, Mr Moon.

Anonym sa...

Nu är Trollet igång igen! ;) Fin vinkling där Havsörnen!!! Det jag skulle vilja säga till bloggaren är att denne Zöller är ju helt tappad bakom en vagn. Min engelska är väl inte den bästa men som jag förstod saken handlade det i Zöllers fall om en fackföreningsstrejk och inget annat. Och den stôllen använder tropisk karta. Jag hittade ingen hemsida till denne Zöller och hade jag gjort det hade jag frågat hur man kan predestinera event utan dashor! Men det hade ju varit att slå sitt huvud i en vägg. För inte fan kan man sitta dagen inna och predestinera om en byggnad ska rasa??? Bloggaren har missat att Zöller är en fjolla som följer den felaktiga tropiska zodiaken. Läser man Light on Life förstår man att astrologin är rätt komplex. Bloggaren brukar tala om den tropiska variantens alla tolkningsvarianter, men börjar man fördjupa sig förstår man att den vediska astrologi innehåller en sjuhelvetes massa tolkningsregler. Men enligt mitt simpla förmenande så, med tanke på att den vediska zodiaken alltid legat rätt, så har de svar på tal...

Mvh/Specsavers

Anonym sa...

... ursäkta stavfelen...

Seaward sa...

Jag var på väg att skriva detta: ”Troll, du noterar de få signaturer som kommenterar här och försöker vara dubbelsmart. Men vi vet ju att du har vanan att falskt tala i andras namn. Här klantar du dig totalt genom ett överflöd av svordomar och dålig mentalitet som aldrig setts hos personen bakom den äkta signaturen.”

Men så slår jag upp en WHO IS på det IP-nummer och hittar en longitud och latitud som tyder på att det verkligen är rätt Specsaver. Måste ha varit fredagsspriten som talade. De flesta av dina antaganden är ologiska eller irrelevanta.

En strejk eller världens undergång. Vad spelar det för roll när syftet är att bevisa att ett prognossystem fungerar? Artikeln visar också att det var en vadslagning med en hel del pengar som morot. Troligen gjorde de inblandade precis som den här bloggen – tog något ur nyheterna som utgångspunkt. Men istället för att bara diskutera ämnets karaktär (Sideriska) sökte Zoller förutsäga om något skulle hända och i så fall när. TIDSASPEKTEN har jag aldrig varit särskilt intresserad av, mitt intresse rör symbolik.

Zoller praktiserar "medeltida" astrologi. Varken du eller jag vet om den metod Zoller använder något snarlikt till den indiska cykel-läran (dasha).

Eftersom uppgiften var prognostisk, spelade troligen inte zodiaktecknen någon som helst roll. Din invändning mot hans bruk av tropisk zodiak är därför immateriell. Också Bell-helikoptens uppfinnare Arthur M. Young nådde tydligen spektakulära resultat när han avslöjade en individs planetära "perioder" enligt tropisk zodiak och okänt system. Här handlar det med all säkerhet om män som laborerar med geometrier mellan planeterna.

Det enda den här bloggen tillfört är egentligen en tankeställare om huruvida tecknens karaktär inte bättre vaknar till liv igen när man återgår till den sideriska zodiaken. Men därutöver har ju astrologin en mängd grenar och metoder...