Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 16 september 2014

Bara charader

Säger en LO-utredare i DN: "I dag är medborgarna osäkra på om de får samhällets stöd när de behöver det. SD:s väljare behöver inte vara emot andra, de är oroliga för sin egen trygghet. Vi behöver en ny kompromiss mellan skyddet för utsatta människor i Sverige och hjälp till flyktingar i nöd."

Exakt detta fann också bloggen under sina fem års dagliga studier av folk från offentligheten och skandalnissar som hängdes ut i slaskpressen. Det visade sig att den främlingsfientliga eller rent rasistiska attityden (jag skilde dem inte år), med signifikant överrepresentation inträffade då psykets planet Månen passerade två zodiaktecken med mycket gamla traditioner som berättar om räddhågsenhet. (Och fruktan gör oss till snäva monster...)

Jungfrun har sedan äldsta tid kopplats den en rädsla att stå ensam och utan stöd och belägget är det gamla talesättet att stjärnan Spica (i Jungfruns stjärnbild) står ensam och värnlös på himlavalvet. Att den agrara Persephone sedan våldtas av underjordens herre Hades bara bekräftar vådan av att undanbe sig social integration. Det är därför landsorten, utan koppling till makten i storstaden får stora bävan när det landar en flyktingförläggning hos dem, med idel människor UTAN INTEGRATION - dessa triggar den här typen av störning hos de bofasta svenskarna. 

Den andra månplaceringen som sköt i höjden vid undersökningarna av främlingsfientliga horoskop var Kräftan. Den är välkänd som symbolen för det slutna och trygga hemmet, och behöver inte ens förklaras.


Efter att ha lämnat ämnet främlingsfientlighet därhän under lång tid återvände jag till det i samband med att två unga Sverigedemokrater sparkades med några dagars mellanrum, och, minsann, hade inte den ena Månen i Jungfrun och den andra i Kräftan. Men båda hade också hatets och dödens tecken Skorpion som sitt soltecken och det är möjligt att för många negativa zodiaktecken aktiverade i ett och samma horoskop flyttar oss bortom den begripliga räddhågsenheten till de verkligt patologiska hatarna. Nu är det fråga om ett sjukdomstillstånd.

Så smått har jag börjat skifta min syn på Sverigedemokraterna, unisont hatade av alla de andra riksdagspartierna och föremål för oändliga "avslöjanden" i slaskpressen.

Det här börjar likna en rökridå som skyldiga människor ägnar sig åt. Men vad är det etablissemanget döljer?

Till att börja med börjar jag nu så smått se SD som en legitim om än dunkel protest ur folkdjupet mot en politik bakom vilken den ekonomiska klubben för storfräsare, EU, står.

Det är EU och den globala Rovkapitalismen som får alla högertidningar (till vilka avgjort Aftonbladet hör, trots några stackare på en isolerad "politisk redaktion") att avlossa den ena kampanjen efter den andra mot SD.

Högerns falskhet är ofattbar (inte minst Reinfeldts "öppna era hjärtan"). De bara låtsas värna om "främlingen" och öppenhet så länge storfinansen tjänar pengar på att ta emot perfekta framtida låglönearbetare här. 


Jag börjar se det scenario SD-folk ute i landet troligen i sina djup hyser: Storfinansen bryr sig då rakt inte om dem, de är "etniska minoriteter"; Storfinansen (som nu Löfven ska fortsätta Reinfeldts arbete med att locka till etableringar i Sverige) ser i människor bara pengar som ska förtjäna pengar åt dem. 

Och är inte svenskarna "lönsamma nog", då öppnar Etablissemanget bara dörrarna tills den här, i Reinfeldts mening, mentalt efterblivna befolkningen, har spätts ut eller gasats ihjäl. 

Jag har sagt det förr på bloggen: nazismen är här igen, men det är inte egentligen SD som står för den utan Rovkapitalismen. Just därför försöker Medieetablissemanget med all kraft pinna fast nazistämpeln på människor för att mörka vilka de verkliga skurkarna är.

Det är dessa skurkar folk i stugorna tappat tilltron till, och ber många SD:are om ursäkt för att så sent ha upptäckt högermediernas ofattbara fabrikation.

Visst partiet SD är något av det mest lögnaktiga och falska som går att skåda och bara ett symptom på något djupare ont, inte en lösning. Men det är anhängarna - folkdjupet - som fattat vad jag helt hade missat fast jag egentligen såg det, fast via filosofi och ett rättviseperspektiv. Att det faktiskt pågår en import av folk till landet som syftar till att sänka Sveriges kostnadsläge för anställda. 

Det här är en långsiktig process och fråga gärna Stefan Löfven vad Bilderberggruppen (världens stora rovkapitalister) fick honom att gå med på mot chansen för den lilla svetsarpojken att få bli statsminister. Ser ni inte vilken charad hela politiken är? Detta är inte demokrati.

*****

Bonusspaning

Bloggen har kört sitt race och det var evigheter sedan någon ny kvantitativ studie presenterades. Den här typen av evidens är ju bara för lägre stående intellekt, för "räknenissar" som Stefan Löfven kallade dem innan han avslöjade sig själv som den simplaste sorten (han plussade ihop FP:s och C:s valsiffror och upptäckte att summan blev större än V:s resultat och svek alla ideologiska band som eventuellt återstod på den röda, levande sidan.)

Men de som följt bloggen ser här den metodiska utgångspunkten. 539 kriminella horoskop visar sig innehålla 42 våldsplaneter (Mars) i deras fallna läge i självprotektionistiska Kräftan. Det är Löfvens Mars-i-Kräftan som fick honom att ocoolt fajta mot Annie Lööf fast det var hon som provocerade fult. Löfven har psyket i Väduren och som framgår av tabellen är detta inte någon allvarlig syndare. 


42 fallna Mars-i-Kräftan & Månen i tecknen (från en grupp av 539 kriminella)
3
2
3
2
0
4
4
9
5
5
1
4
Snitt:
3,74
Signifik.
rel. snitt
(±50%):
<=1,87 e.
>=5,61


Faktum är att de flesta typer av psyken (Månen) ligger ganska nära det förväntade genomsnittet (1/12 x 1/12, en tolftedels chans att Mars ligger i Kräftan och en tolftedels chans för Månen vart av de tolv tecknen).

Eftersom underlaget är så litet, är det här knappast ett klipplikt test, men de två ställen där det bränner till är intressanta. Bara en brottsling har en fallen skurkplanet och sinnelaget i den sociala Vattumannens tecken. Det kan tolkas som att en klen eller defekt självhävdelse ändå ordnar upp sig om den här människan stimuleras av Vattumannen, det sociala och humana samhället där alla har en plats. Också Vattumannens motpol, den hedersamma individualitetens Lejon, får en lyckosam start i detta test. Också ett sådant sinnelag reder sig bra, även om krigaren Mars är defekt.

Och läsaren har redan sett var det går fullständigt åt fanders! När såväl krigaren faller och också psyket hamnar i tecknet för dess fall, den hatiska och mordiska Skorpionen, då ligger vägen för brottslighet vidöppen !!! Skorpionens klassiskt dåliga rykte har egentligen redan bekräftats i en tidigare undersökning, men här är den igen, från ett lite annorlunda perspektiv.

Det är väl tur att de här indikationerna ändå är så svaga att merparten av alla människor med dem, ändå lyckas hålla sig på rätt sida av lagen. Men det är symptomatiskt att genomgången av Nya moderaterna visade en signifikant förhöjning just av det sjukliga ha-begärets psyke i Skorpionen...


3 kommentarer:

 1. Alternativ till mat-på-bordetpartierna:

  http://enhet.se/rosta-pa-enhet-i-hostens-val/

  SvaraRadera
 2. Rökridå och avsaknad av demokrati är orden! Wallenbergarna som äger Sverige har sin ypperligt deskriptiva devis i "Verka, men inte synas". Har sprungit på 'Nätverket mot pengars skapande av pengar ur luft'. På FB. Ett citat från deras sida: "Hej!
  Jag håller på med uppladdningen av fem nya videoklipp om varför det inte har någon avgörande betydelse vem du röstade på igår. Höger/vänster kollektivistiska paradigm tricket fungerar utmärkt som distraktion samt polariseringsverktyg mellan människor så folket aldrig enas om de viktigaste samhällsfrågorna. Frågor som berör alla människor, frågor som politikerna aldrig pratar om." Det handlar om det som svensken i gemen ej klarar, att lyfta blicken. Vi är ju totalt sönderlurade och den som påtalar detta hånas. Nu har jag ju förvisso en demolerad Mars i Kräftan jag också på 1.54° (Men den har väl mognat något) och den framställs som Yoga Karaka p.g.a. min ascendent...

  Mvh/Specsavers

  P.S. Jag röstade på Enhet i EU-valet. Men det är för få som känner till dem ännu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väljer att kommentera i anslutning till bonusspaningen: Jag känner med alla fridsamma Mars-Kräftor!!! Här lyfter jag ju fram en märkbar trend som dock ändå bara är en liten krusning på en annan rätt lugn yta. Dvs, just så tydlig att man kan förstå varför antikens tänkare överhuvudtaget ritade ihop astrologin som en karta över landskapet.

   Även om Mars inte en hedersam yoga karaka i horoskopet, ser man tydligt av den här lilla gruppen brottslingar hur ett stort sinnelag tycks kunna skydda individen från att förfalla till brottslighet. Underrepresentationen av skurkar längs Lejon-Vattuman-axeln är rätt spännande och påminner återigen om att detta är den axel som tecknar hela det kosmisk-existentiella rummet och att Månen mycket möjligt blir rymligare då. Således: en fallen planet spelar mindre roll om sinnet förmår väga in flera parametrar.

   (Resonemanget kan spegelvändas, vilket förklarar varför Månen i Jungfrun i undersökningar visat sig så brottsbenägen, den detaljfixerade planeten väger in för få faktorer och hänger upp sig - och kan därför lättare drabbas av en "fallen" planet eller något dysfunktionellt.)

   Radera