Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 september 2014

Back to school



Aftonbladet har tittat noga på video från FN:s klimatmöte och hittar det öppna hjärtat Fredrik längst bak i skolsalen. Men AB förstår ju inte vad som pågår här. 

Det är inte ett "stenansikte" bilden visar, utan överspändheten hos en människa som vet att han hamnat i en högre liga än han hör hemma i. Det är den borgerligt fostrade Pisa-svenskens otillräckliga förståelse av svåra sammanhang som den avpolletterade ledaren nu röjer. Hemma låg ribban så lågt att kan gick iland med sina mer avslappnade maskspel. 

Eller kanske är han bara förgrymmad för att Leonardo DiCaprio var en sån kommunisttyp och talade i FN om att det snart inte finns någon värld för rovkapitalisterna att suga ut när miljön har gått åt helvete...



Men ju mer jag stirrar på detta fascinerande ansiktsuttryck som Reinfeldt så klokt dolde för sitt eget folk, desto tydligare börjar jag se en annan skepnad liksom verka genom honom....





4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Den 7 mars nästa år hålls Moderaternas partistämma där Reinfeldts eftersträdare skall utses. Då har Jupiter backat tillbaka till konjunktion med Rensvälts födelse-Sol i Kräftan. En stortrigon i Vatten framträder på himlen, mellan Jupiter, Saturnus i Skorpionen samt Mars/Venus i Fiskarna. Mot slutet av månaden blir konjunktionen mellan retrograda Jupiter och FR's Sol gradexakt. Då har Solen ersatt Venus och Mars i Fiskarna och Månen nått Kräftan.

Vid partistämman den 7 mars befinner sig Solen i Vattumannen, disponerad av Liemannen i dödens Skorpion. Merkurius i Stenbocken, med samma disponent. Månen och Drakhuvudet i Jungfrun.

En kallare, närigare karta får man väl leta efter?

2015-03-07 = 18. Tarotkort XVIII är passande nog Månen, som härskar över den näriga Kräftan. Fullmånen infaller f ö två dagar tidigare.

Allt Vatten speglar också att det blir en kvinnlig partiledare. En kall och närig sådan, förstås.

Havsörnen sa...

I och för sig är toppkandidaterna en blandning av Eld och Vatten:

Elmsäter Svärd: Solen/Månen/Merkurius i Skorpionen (strypta av Saturnus i Vattumannen) och Venus/Mars i Skytten. Rahu i Oxen.

Kinberg Batra: Månen i Kräftan, Solen/Merkurius/Venus/Saturnus i Väduren. Mars i Oxen, en grad från Algol. Rahu i Vattumannen, exakt konjunktion Elmsäter Svärds Saturnus.

Båda har Jord i elfte idealhuset, men Kinberg Batra har stellium med Solen i tionde karriärhuset. Elmsäter Svärds Sol står tre grader från transiterande Saturnus på partikongressen. Dessutom transiterar Solen hennes Saturnus, med fem graders orb.

Batra vinner alltså.

Seaward sa...

Perfekta omen för nästa fas av moderaterna!

Minns en person dominerad av Jord och Vatten - de stora dimensionsangivarna Jupiter och Saturnus båda i Vatten, med litenhet (dålig självkänsla) och en tendens att namndroppa en nationellt känd näringslivschef i sin organisation som hon garanterat inte hade kontakt med i sina dagliga arbetsuppgifter. Ja, hon hade Månen i Stenbocken - som lystrar till Husbonden!

Till sist blev den här andefattiga utblicken på livet så enerverande att inte ens en perfekt drejad kropp av lera kunde uppväga...

Anonym sa...

Ja, det var ju det jag alltid har tyckt; Reinfeldt med sin 1993 års bok om det "sovande (svenska) folket", och man behöver inte läsa den för att snabbt förstå att den var / är en svensk version av den lille mannen från Österrike och hans "Mein Kampf". Han blir nog utseendemässigt mer och mer lik den lille mannen. Reinfeldt hade också samma taktik som den lille mannen - båda förnekade vad de egentligen höll på med och satte sig vilseledande på den goda sidan av lägret, medan de i själva verket smidde sina onda planer på att rensa ut vissa icke-önskvärda grupper med sin politik.