Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 september 2014

Äkta socialism (för borgarna fejkar den för närvarande)

Det är uppenbart att Stefan Löfven leder ett falsarium som aldrig kommer att lyckas vinna tillbaka folket från Sverigedemokraterna. Han - partiet - har suttit alltför länge vid förhandlingsborden och i pragmatism sjabblat bort all den ideologisk resning partiet en gång måste ha ägt för att faktiskt lyfta ett helt folk till välstånd, även om de verkliga Herrarna fick behålla sina privilegier. (Svensk socialdemokrati var för feg för att våga sig på den renodlade socialismen, den som sökte reboota hela samhället från toppen till botten.)

Det är för sent på Jorden för Sverige att rädda anseendet nu, för att inte tala om en ärorik framtid - valet står mellan den jordbruna fascismens intåg med Sverigedemokraterna som vinner insteg tack vare landets historiska bottennotering i bildning, mer eller mindre väl maskerad marknadsliberalism, storbanksprivilegier och dödsvapenexport. 

Men när jag tittade igenom horoskopsamlingen noterade jag att fyra av socialismens mest intressanta horoskop har känd födelsetid. Och alla har en minsta gemensam nämnare som tydligt påminner om det svek människor som Andersson, Damberg och Löfven gjort sig skyldiga till i sin kraftlösa glidning åt höger. Borgare i själen äger man ingen sann storhet.

Horoskopen tillhör välbeställda men klartänkta filosofen Friedrich Engels, som studerade arbetarnas skitförhållanden i England och som blev den lika klartänkte Karl Marx mecenat, så att denne kunde skriva sin epokgörande Das Kapital. Marx karta har kommenterats tidigare, i Astrologin om marknad, materia och vision.

I samlingen hittar jag också horoskopet för den svenska socialdemokratins första kongress, också diskuterat tidigare, samt partiledaren Olof Palme, född i ytterst privilegierad, men med en själ som inte lät sig förgiftas av den högsta klassens korruption. Han såg klassamhällets förbannelse och "svek" den rika överhet som kontrollerar Sverige när han blev socialdemokrat. Palmehoroskopet har dryftats flera gånger.

Men dessa fyra kartor har som sagt aldrig lagts sida vid sida, för upptäckten att alla har samma planet stigande i första huset: Saturnus, arbetarklassens planet eller snarare den onda Arbetsgivaren som i snålhet förtär sina egna barn.


Friedrich Engels
Karl Marx
Första SAP-kongressen öppnar
Olof Palme, den kungavärdige som sällade sig till folket


Det skulle kunna skrivas en bok om de här fyra kartorna, men låt oss förutom betryckthetens Saturnus - som tynger och plågar det underklasstämplade egohuset i samtliga fyra fall - bara notera vad slags psyke, kynne eller sinnelag som också förenar kartorna.

Alla med ett "halvt undantag" har ett psyke i visionens Eldelement, vilket ännu en gång påminner oss om vilket rövhål Fredrik Reinfeldt faktiskt var som varnade sina partikamrater för att hörsamma visioner - "visioner är farligt", sade han!

Det är min upplevelse att människor med Månen i Eld ofta har något fantastiskt löftesrikt i sin aura, man känner sig och kanske till och med blir bättre i deras sällskap! (Sagt av en som stötte bort en flickvän med Månen i majestätisk Eld och först många år senare fattade kvinnans storhet...) 

Faktum är att dessa fyra psyken i Eld - eldsjälar - är enormt starka allihopa. Filosofen Engels med den privilegierade Jupiter och Månen tillsammans skapar en välvillig själ. Vi har i ett tidigare kvantitativt test av filosofer sett hur vanlig just godhetens och filosofins Jupiter är just i Väduren. Engels var en av dem som bidrag till den spännande observationen. 

Marx Måne i Väduren är "bränd", dvs. ersatt av Solen som är ren kognitiv kapacitet, här dessutom i sitt "upphöjda" tillstånd. Dessutom backas Solen upp perfekt för en intellektuell mästargärning av sin disponent som verkar upplivande på intellektet i den merkuriala Tvillingarna.

SAP-horoskopet är verkligen ett arbetarhoroskop, starkt och direkt, men med ett svårt plågat förstahus. Järnarbetaren Mars i härskarläge i Väduren i tionde huset för MAKT dominerar himmelen. Och fast Månen står i nederlagstippade Skorpionen, är det just denna fenomenalt starka och positiva Mars som skänker det tidiga SAP-psyket kraft. Jag kallar det här ett halvt Eld-psyke eftersom det inte är ett kallt och illvilligt Skorpionvatten vi ser utan ett kokande, urförbannat Vatten där Vädurens eldar leds in i Skorpionen genom Månens disponent Mars.  Hade det inte varit för den ynkliga och nedpressade ascendenten, är det här ett friskt och revolutionärt horoskop.

Palme var återigen en eldsjäl, och född privilegierad som få: kungamakaren Regulus aktiverat en hemmiljö (4e huset) som rymmer båda de välståndsskapande Venus och Jupiter. En Måne i t.ex. Jord hade troligen lagt sig tillrätta och förbrukat allt bra karma genom ett självtjänande liv, njutande de medfödda privilegierna. Men Palme vaknade upp när han såg det indiska klassamhällets nedriga effekter. 

Hans psyke står inte Karl Marx efter i kreativ och klar tanke. Det är den universalistiska Skytten som blickar långt över hemlandets gränser och bärs av det vackraste fundament jag sett i ett horoskop: Jupiter - "allt gott åt alla" - står i den universella Människans tecken Vattumannen (och får full anslutning från den kärleksfulla Venus). Inte konstigt att Palme blev en idol för så många folk i världen. DETTA VAR EN ÄKTA KUNG och svenskarna försköt honom med hat och inavelns låghet! (Se Sverigehoroskopet för en oerhört mycket smutsigare Måne i Eld, oförmögen att brinna på den redan brända jorden.)


Saturnus i första huset gör att man känner överherrens skoningslösa hårdhet och kanske blir hård i protest. Se bara Barack Obamas Saturnus i första huset - i ras- och hackordningens Stenbock och lev dig in i djupet av den smärta en färgad människa måste känna i det vita djävulslandet Amerika. Född i solnedgången och dessutom i Kräftans tecken, var dock Obama på tok för vek för att gå iland med det han säkert hade hoppats göra. Istället har han korrumperats av mörkermakterna och bedriver krig och bevarar fångläger precis som sin föregångare (också en klanisk/partisk Kräfta för övrigt).

Det kan också vara på sin plats att påminna dagens falska högersossar om vem Fienden är (notera hur aktiverade sjätte olycks- och fiendehusen är i nästan alla horoskopen ovan). Det är samma människor Stefan Löfven legat i säng med så länge nu, att han enligt utsago inte trår någon vet vad som är "höger eller vänster" längre. Han borde tala för sig själv och inte för dem med betydligt mer klarhet än hans ytterligt försvagade Måne i Eld (ja, en till).


Kungavärdighet signaleras av Regulus i öster,
men se Solens både korrupta och onda maktbudskap
via sin position och dess disponents (Jupiter)!
"Det ska löna sig att vara vd!"


Här är Svenskt Näringslivs horoskop i repris. Klockslaget taget från starten på banketten då de firade sin variant på gammelmoderaternas makeover och maskerade sitt Överherravälde som Svenska Arbetsgivarföreningen bakom det milda namnet "Svenskt Näringsliv". Att de likafullt behållit en dold symbol för överherravälde i sin nya logo, är talande...



(Jag ser här den despotiska faraos Horusfalk som likt en amerikansk mördardrönare flyger högt ovan det slavande folket och kontrollerar det. Det kan också vara en stiliserad kungsörn eller annan rovfågel som har sin makt bara genom att vara en parasit på den utsugne lönearbetaren.)

Svenskt Näringslivs horribla Saturnus med Satanstjärna, hatiska Mars i Skorpionen, med mera, har kommenterats många gånger förr, men det är symptomatiskt att det visionära Eld-psyket här byts mot en Måne som i Oxen identifierar sig med sina materiella resurser och gör så från tionde huset för totalitär makt. 

Så slog Ondskan i Sverige definitiv rot, den som nu landets enkla gräsrötter utan att fatta det stödjer genom att skänka Sverigedemokraterna sin röst. Men vad har folket att välja på? Inget parti står längre för det Olof Palme tycks ha varit den sista människan i Sverige att fatta.

När den sista guden lämnar arenan öppnas fältet för demonerna.

Läs vidare om politik i Johan Ehrenbergs utmärkta krönika i ETC

Inga kommentarer: