Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 27 september 2014

277 främlingsfientliga horoskop under luppen


Jag stängde dörren till utforskandet av främlingsfientlighet och dess intensifiering i ren rasism efter en studie av 165 xenofober i september 2012 - för ganska exakt två år sedan. Jag var nöjd med fynden som visat sig, de stämde väl in på de sideriska zodiaktecknen bara man reflekterade en smula kring vad dessa "principer" egentligen representerade.

Därefter droppade några strödda fall in, men det visar sig nu att det har samlats hela 277 främlingsfientliga/rasistiska horoskop bland 8505 kartor. 


(Anm. Fem horoskop hade ramlat bort, men andra sidan hade jag glömt sålla bort ett gäng heroiska antirasister. Den ursprungliga tabellen med 300 horoskop har i denna ompublicering krympt till 277.)

Jag är den förste att hålla med om att marknadsliberalismen med dess öppna invandring håller på att förstöra landet totalt, men jag är inte så dum att jag riktar ilskan mot främmande ansikten. De verkliga bovarna är kapitalistkramarna och jag gissar att i princip varenda SD:are är en kapitalistkramare. De har helt enkelt inte fattat systemet som håller på att spränga nationalstaterna. Pengar som vill tjäna mer pengar åt fåtalet. Bert Karlsson som plötsligt är i branschen där man bygger flyktingförläggningar. Människan är ett rötägg hela han - trots att han är rätt kul med sitt dryga sätt.

Har då något hänt sedan det förra testet? Med ytterligare hundratalet horoskop - en ökning på cirka 67% - ska detta bli spännande att se! Minns att såväl ökända tyska nazister från andra världskriget ingår i den här gruppen, sida vid sida med nutida svenska idioter som leker Hitler eller ränner runt med armbindlar med hakkors (och prompt blir sparkade ur partiet).277 xenofober
& rasister
27 23
21 21
19 12
21 26
18 20
19 36
24 20
32 26
16 26
26 26
27 20
27 21
Snitt:
23
Signifik.
rel. snitt
(±50%):
<=12.5 e.
>=34.5


Det här är förenklad statistik så vi behöver inte vara så petnoga om det saknas en halv främlingshatare för "signifikans". Det är uppenbart att Månen i Tvillingarna  tillhör den typ av sinnelag som sällan trillar dit och fyller sitt sinne med så ovärdiga tankar och attityder som främlingshat. 

Enligt indisk astrologi är Månen i Tvillingarna ett psyke med filosofiska böjelser, och den som älskar kunskapstillägnelse lär länge bli kvar i den rasistiska plogfåran om man nu hamnat där till att börja med. ("Plogfåran" var namnet på Jungfrun i det gamla Babylon.) Det är naturligtvis ett pikant sammanträffande att den enda som kommit på tanken att granska främlingsfientlighet astrologiskt - den här bloggaren - föddes just under den här Luft-Månen. (Den indiska tanken om en särskilt filosofisk böjelse höll dock inte streck i studiet av yrkesverksamma filosofer!)

Lika tydligt är det att psyket i Jungfrun - samma Merkurius som härskare som Tvillingarna men nu inte fri Luft utan bunden vid detaljerna i det kroppsliga - Jord - är ett psyke som är otroligt omoget och påfallande ofta trillar dit på just ytliga kroppsliga signaler som något att haka upp sig och kritisera/ogilla. Främlingshatare är människor som inte kan använda sina intellekt, obegåvade människor. Människor som stirrar ner i Plogfåran, missbrukar sin Merkurius genom att titta på fysiska detaljer och kritisera dem. Detta är en Merkurius helt utan kontakt med himmelen och gudarna.

Det är nu uppenbart att det första testet hade ett antal falsklarm som nu sållats bort genom ett större och hoppfullt mer rättvisande dataunderlag. Exempelvis har Månen i Kräftan tappat mark jämfört med Jungfrun och är inte längre ett signifikant främlingsfientligt tecken. Det var annars ett ganska logiskt val, eftersom den är orienterad mot säkerhet på hemfronten.

Jämfört med föregående test har Solen i Skorpionen seglat upp och nuddar vid gränsen för överrepresentation. Spontant känns det riktigt att skorpiongiftet (hatet) nu börjar visa sig när datasamlingen växer. Men varifrån kommer dessa Sol-Skorpionen som inte alls märktes senast? Jag har under två år samlat material utan att fundera så mycket på källorna. Men säkerligen är det en väldig massa svenska SD:are eftersom tidningarna levererat den ena skandalartikeln efter den andra.

En annan trolig källa är ett arbetspass då jag letade upp säkerligen ett dussin tyska nazister och krigsförbrytare, en "B-grupp" med mindre kända namn än de självklara Göring, Himmler, Goebbels m.fl. som redan sparats. Man kan med andra ord misstänka solenergin kanaliserad till dödens Skorpion i de allra mest extrema fallen av ATTITYDMÄSSIGT MÄNNISKOHAT. 

Jo, nog känner vi igen Skorpionen från testet med 161 mördares sinnelagspositioner... Gissa vilket zodiaktecknen som klappar ihop först när tiderna blir hårda och Fredrik Reinfeldts och näringslivets ideologi "allas krig mot alla" får genomslag?

Avförd kan dock Solen i Skytten sägas vara. I det mindre testet var den föga benägen att ägna sig åt främlingsfientlighet, och skälet angavs här ovan. Med 277 hatare växte mängden Sol-Skyttar och passerade med liten marginal gränsen för underrepresentation. 

I den här tabellen är det dock intressant att hatiskheten formligen kokar i Skorpionen för att sedan rasa brant så fort Solen går in i den öppna och vitt utblickande Skytten. Här är det något som "himmelen" söker säga oss! Det är precis vid den här övergången den syndiga och självfixerade individen dör (i Skorpionen) och den nya, universalistiska människan föds!

Det är ytterst passande att se det här branta "rycket" just i den här gruppen. T.o.m. hatare kan användas för att skönja zodiakens största paradigmskiften. Och det största är nog det som inträffar bakom den desperata Skorpionen som slåss i panik för sin överlevnad, och den gudomliga Skytten som lärt sig lita på Livet. Syndens tecken följd av Frälsningens och pånyttfödelsens.

Det enda "rycket" som är lika stort ligger på månsidan. Psyket i Lejonet går från öppen och seende och affirmativ Eld till Jungfru-psykets negativa stirrande ner i "Plogfåran" och rasar sedan direkt tillbaka till Lejonets värde i nästföljande och socialt harmoniserande Vågen! I ett enda slag nästan dubbleras fientligheten i Jungfrun och minskar sedan lika mycket. Minns indisk astrologi och dess benämning av Jungfruns sjätte hus i den naturliga zodiaken: Fiendskapens sektor. 

Det är som om vissa människor inte klarar att höja blicken över Plogfåran och se sig vida omkring. De är fastkedjade vid sin åkerlott som de bearbetar. Är det fångenskapen i detta arbete som gör dem så snåla och illvilliga? Dubbel anledning att krossa den rike mannens kapitalistiska system. Skulle Jungfrun därmed bli ett bättre tecken? Alls inte. 

Som evig styrande princip i Platons formvärld skulle de enskilda människorna börja diskriminera på någon annan företeelse än "främlingen som tar mina inkomster ifrån mig". Ett merkuriskt intellekts koppling till Jordelementets separata ting eller människokroppar - själva kärnan i Jungfruns tecken/verksamhet - den bindningen av Planet till Element går inte att upphäva, den är ett givet (ett axiom).

Man får helt enkelt ge den här typen något harmlöst som de kan diskriminera mot istället för människor. Sätt dem att plocka frukt så att de kan kasta de skadade och ruttna äpplena i en korg och de "säljbara" äpplena i en annan. Det är på den extremt elementära nivån fenomenet främlingsfientlighet befinner sig - ett intellekt som inte kommer någonstans utan bara står och slirar på tingens ytor. Det är inte ens verklig logik Merkurius producerar här utan bara någon slags elementär aritmetik.

8 av 10 Jungfrur kommer kanske att läsa den här texten som kritik mot dem och helt missa att det är en principiell diskussion uppe i den blå Idévärlden. Vi har här - via nattsidan (Månen) - bekräftat ett det finns en alltigenom icke-konstruktiv tendens i Jungfrun som arketyp. Detta är ett väsen och alla som passerar genom det kommer på något sätt att ta del av denna natur som fanns innan individen föddes och som kommer att finnas kvar för kommande generationer att brottas med. Den som inte har en utlänning att odla sin onda sida mot, hittar alltid något annat. Kanske en granne som lämnar för mycket ludd efter sig i tvättstugan.

Det går tyvärr inte att göra mycket när Jordelementet tagit kontroll över en människa, sinnet förslavas att börja leta upp "ruttna äpplen" vilket ovanstående tabell visar. Den här negativiteten springer ur själva Jordelementet. Antikens tänkare hade rätt: Jord ÄR Ondskans upprinnelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.