Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 augusti 2014

Tre självmord i Kräftans tecken



Skådespelarna Philip Seymour Hoffman, som drulligt överdoserade och dog i början av året, och Robin Williams som kvävde sig själv till döds, har det gemensamt att de båda tog livet av sig samma år och båda var födda ett år då Solen i sideriska Kräftan hade sin  plastiska och formbara natur (jfr i sig karaktärslösa bluffmakaren Fredrik Reinfeldt) baserad på en ideologisk Måne (jfr Reinfeldt igen!), det vill säga, Kräftans härskare, psykplaneten Månen, befann sig i det rationaliserande Luftelementet.

Vad det här söker utsäga om det kommande valet i Sverige är jag inte säker på. Eftersom Reinfeldt likt Hoffmann blivit en makt-knarkare och inte frivilligt kommer att lägga in sig för avgiftning (som Williams gjort i samband med kokain- och alkoholmissbruk i kombination med depressioner), kanske självmordet kommer att möta honom i symbolisk form som att folket "vars förtroende han bar" i sin fantasi nu symboliskt mördar honom. 

Jag tror nämligen det finns en slags karaktärssvag typ som inte kan hålla isär rollen och aktören och Reinfeldt började korrumperas av makten väldigt tidigt, vilket är helt i linje med att hans soltecken paradoxalt är Månens tecken, den imiterande, som via spegling agerar ut det en äkta Sol besitter som ett andligt arv från själen till den tillfälliga värdkroppen - människan.

Hur planeterna stod när Hoffman och Williams bragte sig själva om livet, är inget annat än häpnadsväckande, och alla som följde den här bloggen medan den stadigt producerade inlägg vet hur man studerar planeters position i relation till deras underliggande disponenter. Det är som synes ingen brist på DISSOCATIONSMÖNSTRET hos någon av de båda skådespelarna, vilket återigen bekräftar min misstanke att skådespeleriet - eller Reinfeldts politiska falskspel - är legitima ställen i samhället där varelser av viss "elementär sammansättning" har möjlighet att agera ut sin inre mytoman.


Robin Williams (inre kretsen) och tidpunkt för
polisanmälan om dödsfallet (yttre kretsen)
Philip Seymour Hoffman och överdosen
(obs, inga klockslag kända, så kartan är
av typen "Månen som ascendent")


Här öppnar sig då ytterligare et fält för forskning. Är den veka och lättkorrumperade Solen i Kräftan ovanligt sårbar när dess disponent Månen agerar från ett av Saturnus båda tecken, här Vattumannen? Saturnus var ju i antiken känd som Döden, innan västerlänningarna fullständigt körde sönder astrologin genom det ena dåraktiga tilltaget efter det andra (bröt t.ex. kopplingen mellan Saturnus, tidmätaren och döden, och tvingade in Pluto, en liten sak som inte ens är synlig på himmelen, i systemet som ny dödsgud).

Man kan notera hur Reinfeldts förtroende i folkets ögon sjunkit som en sten under de snart 2½ år Saturnus nu tillbringat i rättvisans tecken Vågen. Här ska Döden teoretiskt ända orättfärdiga människor, som t.ex. statsministrar som kallat sitt folk sovande och mentalt handikappade. Reinfeldt föddes med sin aktiva Sols disponent Månen i Vågen så Saturnus obönhörliga tyngd har legat hårt över honom. 

Märk också hur talesättet "Saturnus äter sina barn" bokstavligen stämt in här. Bara några år in i sin statsministerroll var Reinfeldt pompöst uppsvullen och överviktig, men under Saturnus färd genom hans tarm- och assimilationsplanet Månens tecken Vågen, har han anammat samma kroppsfascistiska kultur som övriga borgare i Stockholm. Det är så man identifierar människor som på insidan dött den borgerliga välfärdsdöden: de har bara ett tomt yttre skal kvar att vårda sig om.

Formfulländning kommer således från Saturnus, i antiken kallad "själens form". Detta kan sägas vara en eufemism för döden eftersom levande livets Sol och Saturnus - livets själsliga eller bakomliggande regi - står i naturlig opposition via axeln Lejonet/Vattumannen.

På den här bloggens talrika sidor har faktiskt tankar skymtat förbi som liknar det som nu aktörerna Hoffman och Williams antyder genom att båda ta livet av sin tillfälliga livsupplevelses Sol i den simpla Vegetativa Själens element Vatten (Kräftan) alltmedan psyket (Månen) i själva verket vetter mot döden eller själens form Saturnus via placeringen i Vattumannen.

Och så kommer då tiden för Saturnus upphöjelse i Vågen och två män ändar sin livslåga (Solen) i just de fall där lågan brann för "sakens slut" (en annan term knuten till Kräftan - se även "Så möter Reinfeldt sitt bittra slut"). Man skulle kunna säga att Kräftan, gråterskans tecken, lever sitt liv för sorgen att till sist upplösas i döden. Det här morbida draget maskerar Kräftan genom ständiga skiftningar mellan manisk aktivitet och loj matsmältning (Reinfeldts patetiska syn på livet: arbeta och äta!). Men kan misstänka att Robin Williams mentala störningar (en mer bipolär figur får man leta efter), kan återföras på Kräftan, men i synnerhet en Kräfta som ligger inbäddad i den störning mellan Luft och Vatten, rationell tanke och irrationell instinkt, som drabbar en del av de här fallen.

DN citerar Robin Williams från sitt handlösa återfall till alkoholmissbruk 2006 (samma år svenskarna tappade förståndet och valde Reinfeldts koalition). Williams talar om en liten inre röst som destruktivt uppmanade honom att "hoppa!" eller "ta en grogg till". Här ger hans kända födelsetid en nyckel. Med Vågens tecken stigande hamnar den gränsdragande Saturnus dold i 12e huset för förluster, martyrskap och annat som inte tillhör "det goda livet". Men antikens greker kallade dessutom sektorn: den onda daimonens tempel.

Astrologiskt passerar alltså tecken och deras härskare revy under loppet av ett dygn och turas om att ta rollen som den onda demonen (den inre rösten som viskar skadliga saker). För Robin Williams, via ascendenten i Vågen så orienterad mot människor i social samlevnad (se hans val av filmroller!). Det här tilldelar den högst medvetna intellektsplaneten Merkurius rollen som den onda demonen. Inte undra på att Williams HÖRDE sitt omedvetna viska självdestruktiva ting till honom. 

Men att han också gjorde slag i saken och "hoppade" kan bero på att hans Merkurius stod i bästa position för att effektivt genomdriva sin sak: i tionde hörnhuset för maximalt världsligt inflytande. Och är det inte typiskt, det sätt som Williams fann det bäst att få tyst på den här rösten en gång för alla? Genom att kväva sig själv. Merkurius står fysiologiskt nära knuten till det respiratoriska systemet. Och naturligtvis är den stilla inre rösten från Bibeln - andens röst - samma pneuma, samma andedräkt, som gestaltar sig genom den kommunicerande Merkurius.

I samband med många horoskop för tilldragelser (eller "event" som de alltmer utslätade bland svenskarna numera säger - samma gäng som idoliserar New York och röstar på moderaterna), noterade bloggen hur Månen tycktes fungera som en sekundvisare. Stod djupare indikationer på rätt ställen, tycktes tidpunkten för inträffandet spikas av en Måne som gled in i någon kritisk position. För aktörerna Hoffman och Williams gäller det fascinerande att båda ändar sina liv när Månen når sitt eget begynnelsetecken och Solen i Williams fall gör detsamma men i Hoffmans fall OPPONERAR den medfödda positionen. Det senare får mig att tro Hoffman DRULLADE bort sitt liv (överdosen), medan Robin Williams PERFEKTA DÖDSHIMMEL visar att han helt enkelt var klar med det han hade att göra. 

Få människor har ärligheten att inse att vad de håller på med i sitt betjänande av "marknaden" och Rovkapitalismen är dynga - för dem själva, för mänskligheten och för jorden. Eller ärligheten att förstå att de faktiskt passerat sitt bäst-före-datum (se alla män i kepsar för en ungdomlig sportig look, kvinnor med Madonna-utstyrsel som om de söker konkurrera med sina döttrar om deras fjuniga pojkvänner). "Marknaden" driver på det uppbåd av livslögner västerlänningarna förmodas konsumera. Allt detta ligger dolt i den smått kusliga symbolen Kräftan, i antiken en av "portarna bort från livet". 

Den ombytliga tidvattenmänniskan - människan i våldet på sin egen sublunära natur - tål inte sanningen om sin tillfälliga existens utan jobbar häcken av sig för att glömma fåfängligheten i detta tillfälligheternas spel som Ateisterna och andra djävlar förklarat är det anda spel som existerar i hela universum.

Jag skulle t.o.m. vilka påstå att Robin Williams hörde med sin högre och "Rationella själ" och kände att tiden var kommen. Bara fega människor väntar in i det sista och begär sedan dödshjälp från andra. Samtalet till polisen i Kalifornien registreras när Vågen just börjat stiga i öster (Williams eget födelsetecken), men backar man tiden en smula verkar Jungfruascendenten matcha hans faktiska självmord via någon slags självkvävning. Då nuddar "tiden" vid hans medfödda dödsplanet Saturnus i 12e huset för "offret" och aktiverar samtidigt Jungfruns härskare Merkurius, som, som sagt, har med andningsvägarna att göra.

Men ytterst sett är det förstås tidmätaren Saturnus (Kronos) som under sin "upphöjda" tid i den sociala harmonins tecken Vågen särskilt ansatt den lilla och klaniska Kräftan via sin långa indiska 270-gradersaspekt. Fredrik Reinfeldts helvete är JUST NU, med sviktande opinionssiffror tack vara Saturnus kalla hand på hans Måne (symbolen för "folket") och särskilt nu då Solen går in i hans födelsetecken och den rättrådiga Saturnus greppar livskraften och frågar om inte gränsen är nådd. Robin Williams hörde och agerade. Reinfeldt är en makt-knarkare så folket kommer att tvingas bända loss honom ur Rosenbad eftersom hans typ av cancer (Kräftan!) bildat metastaser och genomsyrar hela regeringskansliets struktur.



Söndagen den 3 augusti rapporterade SvD att Reinfeldts förtroendesiffror nu sjunkit till vad de var före han blev regeringschef.


Månens flyktiga psudo-verklighet ger
"Landsfadern" en dag som tynger det lunära sinnet


Det är påfallande hur illa tidens ondska - båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus - påverkar Reinfeldts populistiska Måne i Vågens tecken. Medan Mars ofta nöjer sig med ett brännande sting är den tunga Saturnus långt allvarligare effekter, inte för inte är den Liemannen. Här stryper, som sagt, Saturnus Solens livskraft i Kräftan och eftersom stormrika och välmående Jupiter samtidigt befinner sig i Kräftan visar det sig att inte ens världens goda hjälper när PRINCIPFASTA SATURNUS ifrågasätter vattendjurets livsstil. Folket fryser och ogillar Reinfeldts idé om vari stor framgång (Jupiter) skulle bestå. 

Faktiskt, ur Reinfeldts synvinkel ogillar och angriper folket hans själva ideal (11e huset) för tillfället! En tid för paranoia. Men det är inte folkets förtjänst att det för tillfället ser klart, folk är i sig en dum och ombytlig massa - inte för inte sorterar den under tidvattnens härskare Månen! 

Nej, det är Saturnus som ger mänskligheten lite extra civilkurage vid denna tid och att Robin Williams tog ordern att strypa den odisciplinerade vegetativa själen så bokstavligt och personligt, är ganska typiskt för Solen i Kräftan, en position som - likt Reinfeldt - har svårt att undvika ett korrupt sammangående mellan sak och person. Gud vad maktberusad han var, den där Reinfeldt, då han kläckte sin formulering: "Jag går sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär."

Wikiquote påminner om att påfågeln sade detta i stockholmsborgarens husorgan SvD den 24 december 2007, efter bara ett berusat år vid makten. Den 24 december, på själva julafton, låter maktens organ "landsfadern" producera detta aktstycke av uppblåsthet. 

Och minsann, en blick på det datumet visar samma uppblåsta horoskoptyp som gav världen den moderata mytomanen och sjukvårdsministern Ulf Kristersson, knappast känd för kunna beskriva verkligheten som den är. Också Jan Guillou har kallats arrogant och uppblåst, men hans axel mellan kommunikativa Tvillingarna och expansiva Skytten är enbart av godo, så där handlar det inte om lögnandens uppblåste ordbubblor utan om en fin förmåga att vinkla orden med god satirisk effekt.

*****

Så...Vad kan man dra för slutsatser av dessa två eller kanske tre självmord? Bland annat att det astrologiska "dissociationssyndromet" är en lurig semantisk konstruktion och som i praktiken kan täcka in både det ena och det andra. Det kan röra sig om en ideologiskt förblindad politiker som helt naturligt drabbas av "dissociation" i formen av ett folkstöd som plötsligt försvinner när den breda massan "dissocierar" sig från fortsatt umgänge med hens inhumana och penningfixerade politik. Här är självmordet bara indirekt och av politisk natur. 

De två aktörerna "dissocierade" sig från det mänskliga samkvämet på ett mer direkt sätt. Glöm heller inte "dissociationen" som den setts i horoskop som t.ex. det för Osama bin Ladin eller Woody Allen, båda begåvade män men som på olika sätt gjort sig omöjliga på hemmaplan. Eftersom båda hade friktion mellan Vattumannen och Skorpionen närdes ett skorpiongiftigt hat mot, hos bin Ladin en hel folkgrupp för dess ideologis skull (Vattumannen = organiserad tanke). Woody Allen, som ateist, närde säkert samma avsky mot religionen men som jude var han naturligtvis själv del av den samfälldhet (Vattumannen) Hitler utsåg till den kollektiva syndabocken (Skorpionen) och som han så när lyckades utplåna.

"Dissociationen" handlar i grund och botten bara om att en företeelses upplösning, vad den än består i. Dissociationen verkar även intrapsykiskt, genom att instinkterna (Vatten) och förnuftet (Luft) hamnat på kollisionskurs, så att man vägrar vissa tankemönster eller skapar förvirrade doktriner. Jämför underhållaren Sir Elton John som inte bara är homosexuell utan också maniskt hatisk mot kristendomen, bortom sin musikaliska begåvning en formidabel vettvilling som tycks omvittna ett spektrum av "dissociationens" allehanda sociala anpassningssvårigheter.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad mycket bättre din blogg skulle ha varit om du slutade att politisera den, har halkat in här av och till genom åren och du är uppenbarligen en obotlig kommunist likt massmördarna Stalin och Lenin. Har du testat att jämföra ditt eget horoskop med dessa herrar?

Skulle sannolikt vara mycket intressant.

Nu hatar jag borgerligheten och Reinfeldt lika mycket som du gör men det är något sjukligt över dig och jag tror att du likt dom flesta andra vänsterpartister/kommunister lider av arbetslöshet och har för mycket fritid. Jag tror själv till hundra procent på astrologi - dock den västerländska sorten och jag skulle faktiskt tycka att din blogg vore både spännande, nytänkande och vältalig om det inte vore för att du i vart och vartannat inlägg var tvungen att blanda in dina sjuka kommunist/böghatar-synpunkter.

Att du hatar oliktänkande borde generera endast ETT inlägg där du redogör VAD i ditt horoskop som gör att ditt besinningslösa hat emot oliktänkande och självständiga individer beror på?

Håll bloggen på en astrologisk nivå, du lär inte skapa några nya Gulag-läger med ditt hat.

Mvh en socialkonservativ Sverigedemokrat född i västerländska kräftans tecken (det tecken du hatar men som vore en tvilling enligt dig)

En eloge dock för ditt sätt att uttrycka dig, du borde vara en tvilling;-)

Seaward sa...

luften är fri

Anonym sa...

Nu hoppas jag att Reinfeldt INTE kommer att kunna sitta kvar och jäsa i Rosenbad efter valet... men OM borgarbrackan än en gång vinner, så måste jag säga att han onekligen än en gång då verkar ha kommit undan svenska folkets dom, och då undrar man ju VARFÖR? För att det ligger i tiden att skita i Sverige och på så sätt fortsätta med den sociala nedrustning av landet som svenska folket tillåter honom att göra?

Havsörnen sa...

"Rösta för skolan" /Jan Björklund

Med tanke på avsändaren det roligaste jag hört sedan Micke Dubois drog fram ett par flaskbottnar ur kappsäcken inte kunde se skillnad på en f*tta och spel över två zoner.

Skolan borde ju vara den viktigaste frågan av alla, viktigare än "jobben". Landet har brist på civilingenjörer, lärare, plåtslagare och sjuksköterskor. Men det är lugnt. Migrationsverket har begärt 48 miljarder utöver budgeterade anslag för att hämta dessa från Somalia, Syrien och Afghanistan. Sedan har vi jobbskatteavdragen som kostat 290 miljarder. Men det är väl en bråkdel av vad som borde ha kommit löntagarna till del ändå, eftersom produktiviteten har ökat enormt, medan lönerna inte har hängt med. Vinsterna har enbart berikat ägare och VD:ar.

Vem som än tar över i höst - vad spelar det för roll på ett sjunkande skepp? Om fyra år står ändå Janne Josefsson där med mikrofonen: "Men hur blev det med alla löften? Klyftorna och utanförskapet har ökat, de fattiga har blivit fler, vården går på knäna och skolan är i kaos."

Om tillräckligt många vänsterröster går till F! utan att de kommer över spärren får kanske inte vänsterblocket egen majoritet. Högersossen Löfven vill dessutom inte ha kravställaren Sjöstedt i regeringen. Han vill nog hellre ha en koalition med MP och FP. FP är ju fullt av socialliberaler och galna EU-federalister, vilket väl passar Löfvens globalistkompisar i Bilderberggruppen som hand i handske. Intressant att både Åkesson och Björklund numerologiskt har 11:ans år i år. Balansens 11 som i vågmästare. Både Reinfeldt och Borg har 1:ans år (nystart) medan Löfven har 8:ans (kraftår, handling, karma). Margot Wallström kommer in i 8:ans år i september. Just nu har hon vilans 7:a, liksom osynlige Sjöstedt.

Sveriges personliga år(?) 2014-02-28 = 1. Om man går efter nationaldagen: 2014-06-06 = 1.

Robin Williams livsvägstal var för övrigt 44/8. Själstal såväl som yttre personlighet 11. Dog den 11:e. 2014-08-11 = 8. Sedär ja. Då knöt vi ihop kappsäcken.

Ser fram emot bloggens slutinlägg efter valet!

Seaward sa...

Jag har också förpassat den här historiska cykeln till sophögen och slutinlägget är bara tänkt att bli den första textreklamen under den här bloggens fem år korta liv.

Men det var ett elände att bli klar med korrekturläsningen av mitt bokmanus. Fjärde omplöjningen (i två olika programvaror) och jag hittar alltjämt småfel och ställen där engelskan kan putsas.

Och att göra ett index med relevanta sidhänvisningar var också ett mer tidskrävande jobb än jag kunnat drömma om. Jag jobbar ju (oavlönad) i fas 3 så det blir inte så mycket ledig tid.