Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 augusti 2014

Storfinansens trogna arbetsoxe



Den här koleriskt stirrande figuren är kopplat till namnet Fredric Karén. Han tillträdde som chefredaktör för Rovkapitalistens eget husorgan SvD i början av 2013, ungefär samtidigt som tidningens satsning på "digitala medier" och generande fördumning tillträdde. Se bara tekniken - underliga pärlband med uppträdda nyheter men där man inte ens får veta NÄR texten skrevs. Läsaren hålls innesluten i någon slags ordvälling. 

Tidningens ämnesval och språkliga stil blir allt slängigare och den påminner mer och mer om systertidningen Aftonbladet, av många ansedd som den mest folkfördummande organet i Sverige. Båda ägs av nyrika Norge via företaget Schibsted. Jag har noterat att alla skribenter i SvD som jag verkligen uppskattade, de med lite sälta, har lämnat tidningen eller slutat ge bidrag till den. Vad kan det bero på?

Att denne chefredaktör är Rovkapitalismens trogna tjänare framgår med all tydlighet när bloggen bortom tolvslaget till sist kommer på tanken att granska horoskopet för en makthavare inom medierna som hållit en precis så låg profil som person som man brukar kunna räkna med hos dem som i det fördolda tillskansar sig folkets slit. Inte för inte står Oxens tecken för äganderättsprincipen, vilken sedan gammalt knutits till landägande.

En förvrängd eller troligen helt
utslagen "kungavärdighet" (Regulus)

Indisk astrologi talar inte om pengar utan mer allmänt om resurser. Den arbetsgivare som talar om sina anställda som "resurser" avslöjar sig direkt som en djävul, en som ser dig som bara så många kronor och ören i hans lönsamhetskalkyl, som naturligtvis syftar till hans egen framgång, inte din. 

Den resursfixerande och äganderättsliga Oxen är å andra sidan troligen procentuellt mer välrepresenterad bland löntagare än bland arbetsgivare, vilket har att göra med tecknets loja grundnivå. Oxen är urstark men dess grundtillstånd är att statiskt göra anspråk på sitt närområde (se Disney-figuren tjuren Ferdinand). Och den är i allmänhet lugn och foglig och lättledd - ett perfekt arbetsverktyg. 

Kanske var det därför moderaten Sven-Otto Littorin kom upp med Reinfeldts djävulska "arbetslinje" - idén med att förslava de arbetslösa och utnyttja dem som gratis arbetskraft - en ansenlig del av arbetslösa i "Fas 3" arbetar nämligen men utan att få skälig lön för det. Littorin, en skambelagd sextorsk, var nämligen själv en slö och slapp Oxe, just en sådan som den nymoderata propagandan beskyller svenskarna för att vara. 

Lögnens ande, nästan renodlad


Littorin som "arbetslinjens arkitekt" är typiskt skolgårdens sanning: "den som sa' det, va' det" Littorin har numera bosatt sig i ärkekonservativa Skåne någonstans på ett mindre gods och lever som en sann Oxe: enbart för sina sinnens stimulans. Det ligger i Oxens natur att ligga lågt när den är makthavare. ÄGANDET är maktspråket. Jämför finansminister Anders Borgs Måne i Oxen som en blek kopia av en äkta solär Oxe. Han bara låtsas vara sträng mot bankerna, i själva verket är han deras köpta springpojke då han naturligtvis är kapitalismens vän.

Den före detta regeringsmannen Littorins av Djävulen eller stjärnan Algol alltigenom korrumperade horoskop har kommenterats tidigare. Det är en tafatt och klumpig och inte ens särskilt begåvad människas horoskop. En sådan som svenska folket har för ovana att välja som sin företrädare i denna demokrati eftersom man inte ser mer än man genom utbildning förmår se. Svenskarna blir sol-och-vårade i princip konstant.

Lite tydligare är då SvD:s chefredaktör, en dold makthavare, en sådan som två urbota korkade professorer i DN sökte försvara för deras förtjänstfulla arbete för folkets sak.

Utifrån ett sinnelagshoroskop (Månen som förstahusindikation) finns det mycket som talar för Fredrik Karén, med den stora välviljans, den stora framgångens och den stora förmögenhetens Jupiter i starkt läge i Lejonet och dessutom nästan på rak linje med fixstjärnan Regulus som de gamla kaldéerna tycks ha tänkt sig som en stjärna som välsignade och förlänade kungavärdighet.

Men säg den lycka som varar! Makthavarens syn på generositet och ägande är nämligen exceptionellt stört av den omoraliska Mars som kastar sitt onda öga 90 grader framåt, och drar med sig Satans hela vilja att korrumpera och fejka. När en satan säger "vitt" är det egentligen "svart". Det är min erfarenhet att Regulus inte kan hålla emot när så låga tendenser stormar an och i synnerhet inte när den dolda makthavaren själv är verksam med sin energigivande Sol längsmed Oxens eller äganderättstänkandets modell. Även Solen eller livsgärningen eller ledarskapet påverkas därför av den korrumperande Satan.

Han sägs vara en stingslig människa och mycket riktigt bär han nationalhoroskopets fula tendens till egoistisk kortänkthet och vilja efter lätta pengar. Månen i Väduren baseras i tanke och reflektion på sin härskare Mars som här oturligen inte hunnit värst långt fram genom zodiaken, sedd som en slags naturlig evolution i tänkande och tematik. Precis som i nationalhoroskopet befinner sig Mars i Oxens tecken som omvittnar ett driv som enbart handlar om att lägga resurser över sig. En chef från helvetet med andra ord. 

Visserligen är Mars inte lika akut skadad av Satansstjärnan som penningens Venus - som ligger på rak linje med den onda stjärnan. Men betänk att denna genombestrålade Venus ÄR Oxens härskare så att varje planet i tecknet tar del av denna veka bas. Och Venus är sannerligen inte en moraliskt starkt eller värst klartänkt planet i sig och i den är placeringen med stjärnan Algol är det ytterst illabådande både för chefredaktören själv och den tidning som han nu basat över 1½ år. 

Som sagt, tidigt började tidningen vittna om en ny fördumning som påminner om just den simplaste delen av den svenska nationalsjälen (Sveriges horoskop har både bra och dåliga delar, men problemet är att Sol och Måne inte samarbetar. massorna/Månen är stupida, materialistiska och korttänkta och hatar eliten (ibland sedda dom "stockholmarna")/Solen. 

Landet behöver en Sol och Måne som spelar pingpong så att den aktiva Solen följs av fullgod reflektion i Månen. Se bara regeringen Reinfeldt på ett praktexempel på ett helt huvudlös styre. Kortsiktighet, gissningslekar, överoptimism, inga system för att följa upp och kontrollera effekterna av de politiska åtgärderna eller t.o.m. eliminationen av kontrollinstanser som om man var rädd att se sig i sanningsspegeln! Regeringen Reinfeldt är ett klassiskt exempel på när Sol och Måne (eller överhet och undersåtar) inte samverkar, med följden att landet framstår som 9½ miljoner byidioter!

Givet den brutala destruktionen av Eldens klarsyn som problematiken i SvD-chefens Jord-Oxe medför, har vi här ett horoskop som varnar för en verklig buffel. Och se hungrande månnoden Rahu: girigheten hos denna man måste vara närmast kriminell.

Jag har självmord under den här speciellt problematiska kombinationen av Oxe och Lejonet, båda fixerade och härsklystna. Det kanske är just så svart-vitt i mentaliteten man blir: kompromisser finns inte för Rovkapitalisten vars enda direktiv från Satan är att i missriktad girighet söka suga åt sig allt som går att annektera - tills världen går i kras.

Att studera Reinfeldts horoskop är att se hur landets "tonläge" har försämrats till det värre (och räknar bort falskt pladder om att "öppna era hjärtan" för flyktingar - ett grumligt försök att slå flera flugor i en smäll just inför valet och som därför inte föll i god jord någonstans). Men även SvD-chefens horoskop visar hur viktigt Huvudet för en verksamhet är. Stupiditeten i det här horoskopet illustrerar perfekt tidningens enorma kvalitetsförsämring på bara 1½ år!

Ytterst sett kanske vi måste backa ända tillbaka till tidningens norska ägare och studera Norges horoskop. Här möter vi återigen samma inskränkta och korrumperade materialism som hos moderaten och sextorsken Littorin och SvD:s chefredaktör Karén. Medan bloggen höll närmast sprinterfart, sett till mängden långa och diskuterande inlägg varje månad, frågades några gånger retoriskt om moderater attraherade människor med lägre intelligens. 

Nu krävs födelsetimma för att analysera tecknen på hög eller försämrad intelligens i ett horoskop, men å andra sidan finns det dagar som Littorins och Karéns när hela himmelen ser saboterad ut. Även det vore ett forskningsämne eller en hypotes att undersöka: är det när himlarna signalerar låg och brutal intelligens som mänslighetens fiender föds, dessa blivande medlemmar i sällskap och partier som tjänar Rovkapitalismen, dvs. Djävulen?

För det tål att påminnas om, att mänskligheten (homo sapiens) som art INTE kan fullkomnas under denna typ av de rikas styre över de som inte är fullt lika primitiva och därmed trycks nedåt. Mänskligheten kan inte sägas ha vuxit till sig förrän tillräckligt många så hatar män som Reinfeldt, Littorin och Karén att denna själsligt och omdömesmässigt efterblivna minoritet av alla själar självmant drar sig tillbaka och försöker förstå vari de felat i sitt tänkande. Då först kan en bättre värld stunda. Det kommer att ta sin rundliga tid...

Det nytestamentliga (boken ingen läser) uttrycket "Denna världens herre" eller Djävulen, kan på goda grunder antas syfta på astrologins Algol i början av Oxen, det tecken som via sin härskare Venus indikerar tanklös identifikation med det fysiska. Här är livet ännu enkelt, här frodas nationalister. Den fria tanken och som ger de erforderligt multipla perspektiven har ännu inte anlänt (de kommer med nästa tecken, Tvillingarna). I Oxen anar ingen att det är Djävulen som suger energi från själarna för att tjäna sitt eget syfte som är inget annat än att hålla den impermanenta världen snurrande. 

Därför är "status quo" och hatet mot revolution eller aktivism så förhatligt för just detta tecken. Varför dåren Fredrik Reinfeldt övervägar att apa efter sin högerkollega Cameron i England och kriminalisera utresor ur landet för att delta i krig i annat land kan bäst förklaras med att han har en extremt viktig placering, inte i Oxens tecken men väl i Oxens andra hus för "identifikation med det egna landet/de egna resurserna". Hans Måne i Vågen blir därför ett ovanligt begränsat psyke som rationaliserar och tänker med ekonomi som enda bevekelsegrund, ett långt sämre utnyttjande av Månen i Vågen än vad som möjligt är. Så valde han också att följa sitt sinnes böjelse och blev civilekonom. 

Varför Reinfeldt kan tänka sig att kriminalisera människor som vill kämpa för det de upplever som det rätta, kan ses genom denna trångsynta och konservativa Måne i status quo-huset genom att hans aktivistiska Sol i Kräftan baseras på det lunära sinnet. Och Kräftan är definitivt inte den som är intresserad av livet utanför det trygga egna hemmet. Reinfeldt har ännu en gång rationaliserat sin egen feghet i dumt prat om kriminalisering av "potentiella" orosmakare. Han är själv en lamslagen räknenisse och han försöker lagstifta sönder de med mer vitalitet än honom själv och varna sina partikamrater för att "visioner är farligt"! 

Det är en tragedi vi sett Sverige genomlida i åtta år nu, och lustigt nog tycks astrologin kunna antyda vilka "typer" det är som skulle föra ett land i riktning mot dumhet och inbilskhet. Inte så att Oxen i sig är mer korkad, studiet av Nobelpristagare vittnar om en rätt jämn fördelning av Solar på de tolv tecknen, men att tecknet Oxe, principen som månar om sitt, om statisk jämvikt, om likhöjdhet, om identifikation med det materiella, inte är rätt budskap för mänskligheten i denna tid när en allt mindre grupp människor på jorden snor åt sig allt mer. Detta är Satans spel - Djävulen i kvadrat - och Satan (som inte är helt synonym med Djävulen) är enbart en negativ kraft som söker förintelse. Satan söker just nu förinta västerlandet med alla till buds stående medel eftersom vår materialism fört oss ur balans. Men lyxen att inse hur långt korruptionen redan har gått, den lyxen unnar sig inte män som SvD:s chefredaktör. De är nyttiga idioter för samma destruktion.

*****

Hur vet man då när den onda stjärnan Algol går från att vara en Frestare (som när Jesus "40 dagars fasta i öknen" resulterar i bilder av Djävulen som lockar honom med makt och världsliga riken) och slår över i Satans rena negativitet, den ondska som Prövar själen för att se om det ännu finns något gott gry i den?

Så långt kom inte den här bloggen under sina fem år av frenetisk datainsamling och dagliga snabba kommentarer kring intressanta horoskop i samtiden. Den uppgiften kommer bloggaren att ta itu med nu.

Men helt klart får man inte på förhand döma ett tungt "Algol-belastat" horoskop, för lika ofta som individerna urartar till följd av den onda stjärnan, lika ofta hittar man till synes prima folk som råkar ut för förtretligheter. Sångerskan Sara Li hamnade i blåsväder direkt genom sin duett med stökiga men populära författaren Ranelid för några år sedan. 

Sedan blev det tyst om henne, tills hon nyligen skymtade förbi i Aftonbladet som offer för en lömsk identitetskapning på internet. Hon fick sitt konto åderlåtet på 20.000 kronor. Hos sångerskan, precis som med SvD:s chefredaktör hittar man pengarnas Venus på rät linje med Algol.


Sensationalism och naturlig godhet

Men här är Algol begränsad i sina skadeverkningar. Den träffar enbart Venus som hemma i Oxen inte har någon disponent över (eller under) sig.

Istället dras uppmärksamheten till en underbart vacker Eld-triangel där möjligen sinnelagets Måne kunde vara välsignat av Regulus om sångerskan föddes tidigt under dygnet, men där i vilket fall sinnet är precis så uppsluppet och livfullt och harmlöst som hennes typ av danspop. Månen i Lejonet har en negativt polariserad Sol som gör att Sara Lis lejoninnan längtar efter en uppmärksamhet (Lejonet vill stå i mitten) som hennes egen begränsade solenergi i Fiskarnas kanske inte mäktar ge. 

Sinnet tenderar således att svalna efter en stund och Sara Li måste vidare för att fylla på med mer energi från sådana eller sådant som kan "centrera" henne inför henne själv. Lyckligtvis har hon en ljuvligt välplacerad Jupiter i Eld som skänker Solen ny energi när den börjar kallna i sitt kalla och dödliga Vattenelement. (Ur rent biologisk synvinkel representerar Vatten liv, men ur själens synvinkel är Vatten döden! Den levande och medvetna eldsjälen dör när den bryter genom vattenytan och finner sig i denna sublunära fejkvärld som bara vagt återspeglar det party som för evigt pågår i himmelen).

Jupiter i nionde huset för Gud och individens eget samvete, är en fantastisk placering som motverkar Solens beklämda läge i åttonde huset för korruption och borttynande. Likväl är Sara Li inte en artist som kommer att bli stor eller legendarisk. Hon kommer att sätta sin ribba högre längre fram (ungefär som artisten "September" lade disco på hyllan men som Petra Marklund ändå inte lyckades charma folket i Allsång). Sara Li-horoskopets soldisponent tecknar närmast en översteprästinna, så rent är detta budskap! Men det finns attacker mot hennes renhet, för Solens disponent Jupiter disponeras i sin tur av Mars som ligger i materiell Jord och i olyckans och fiendskapens sjätte hus.

Allt detta är alltså sagt om ett månhoroskop, som gäller för alla födslar med samma månplacering. Horoskopet är inte felfritt, sådana kartor existerar nästan inte, men av de få faktorer som noterats hittills finns det inget som stödjer tanken om att Djävulens stjärna Algol blivit ännu mer förhärdad och verkar som rent negation, som Satan. Solen i korruptionens åttonde hus tyder på en svacka för livskraften, men den förlust eller det offer Fiskarna alltid hotar med, stabiliseras av en närmast filosofisk Jupiter i nionde. 

Ur Mån-Lejonets perspektiv är denna Jupiter inte bara en i grunden stor välgörare utan är det också "effektivt" eller "verksamt". Lejonets härskare Solen och Jupiter är planetära vänner så det finns en massiv samling antydningar om en verkligt god människa i den här kartan. Ja, Jupiter i Väduren är alltjämt en god människa som verkar på Vädurens högst personnära nivå, det är inte en hög och abstrakt teoretiker. Men när Sara Li uttalade sig i AB som kontokortsbedrägeriet var hon förvånad och bestört över hur någon kunde göra någon detta? 

Det lät som om aningslöshet övergått i ett bryskt uppvaknande om Bedragarens existens (se Algol mot Venus i kartan). Men framför allt kan man läsa in en godhet i ordvalet. Sara Li trodde intill detta på människans godhet (vilket verkligen inte t.ex. en moderat gör). Hela dygnet då Sara Li föddes är urstarkt på denna punkt, och går man till principfasta Saturnus står den i ett av de goda husen (det femte) och "ägs" av den välvilliga Jupiter, perfekt placerad i sitt eget nionde hus för samvete och välvilja.

T.o.m. Mars i Stenbocken i 6e olyckshuset måste sägas vara mildrad eftersom den i sig är en "verksam välgörare", ägs av en Saturnus som förvisso är en verksam illgörare, men där, som sagt, den essentiellt OCH verksamt goda Jupiter förfogar över den - innan bollen går tillbaka till sagda verksamt goda Mars i olyckans och fiendskapens sjätte hus. Det är en sluten slinga: Jupiter behärskas av Mars som behärskas av Saturnus som behärskas av Jupiter. Det går att vrida och vända länge på den här bunten faktorer, men viktigast för psyket (detta är ett månhoroskop) är att Jupiter och Saturnus ockuperar de bästa husen, nionde och femte.

Vad jag vill ha sagt med detta är att om så olycka och fiendskap drabbar denna kvinna (och som offentlig individ är det svårt att undvika), så befinner sig Mars inbäddad i en kedja av så mycket välvilja att medlen finna att processa motgångar. Horoskopet vittnar inte om någon större risk för att förvandlas till en bitter människohatare. 

Men det är exakt det problemet med godheten vi ser i SvD-chefens karta. En brutal sammandrabbning mellan resursernas Oxe och herraväldets Lejon. Vem ska vara herre på täppan? Vem ska få Äga? Bara de rovhungriga Lejonen? (När Lejonet angrips av Mars uppstår ett verkligt rovdjur.) 

Han går Djävulens väg - denna världens herre - som i sin tur föder Satan, som när ateismens/nihilismens syfte är uppnått (det sekulära och marknadsstyrda samhället) också leder till civilisationens undergång. Det ekonomiska projektet EU är därför en del av Satans arbete på att få ett slut på den vite mannens oskick på Jorden. Face it, vi är de värsta syndarna som någonsin gästat den här världen.

/En gång rödindian som såg och hörde Lagen, nu svensk i kamp mot fördumningens krafter i samtiden.


 

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Tänk att siffrorna säger samma sak om Karlén. :) Storfinansens 8 i kvadrat.

1968-05-24 = Livsväg 8

Bo Fredric Karén = Själstal 8, Yttre personlighet 4.

Adress Kurirvägen 8

Tillträdde efter sommaren 2013, då han var i personligt år 8.

Dessförinnan chef på "SvD Digital" = 44/8.

FK = 8.

"Schibsted" = 8

F ö blir EU också 8.

"Jag äger" = 4.

http://images.wisegeek.com/standing-ox.jpg

Karén har ett minst sagt begränsat minspel:

http://www.tinius.com/filestore/Bilder/Fotos/fredric_karn_311A4007.jpg?size=650x0

http://www.svd.se/migration_catalog/1220118.svd/representations/c/Fredric-Karen

http://bloggis.se/Bergatorparen/bilder/Fredric_karen2xl.jpg

http://www.medievarlden.se/sites/default/files/imagecache/article_image/articleimg/karen.jpg

http://www.nyteknik.se/incoming/article3584996.ece/BINARY/w142/fredric_karen_200.jpg

Seaward sa...

Hade jag just påbörjat detta liv skulle jag omedelbart bli hängiven student av numerologi. Kanske är det för att paletten är ytterligt begränsad, men den synes ge träff varje gång!

Obetalbar bildkavalkad. :-)
Mediechefen, slår det mig, har samma ko-stirrande som Littorin - precis som kreaturet tecknet/ominat lånat sitt namn från.

Förklaringen till dessa oengagerade grimaser som ska passera för leenden ligger, är jag övertygad om, delvis i Oxens grundläggande betydelse av "homeostatisk balans" eller "identifikation med det materiella (dvs. det döda). Oxar gillar inte rubbad jämvikt och därför kommer de heller inte så långt när det gäller till att spänna smilbanden.

Detta går naturligtvis illa ihop med talet om en arbetsoxe tills man påminner sig om att dessa piskas framåt. Därav Sven-Otto Littorins och Reinfedlts piska - "arbetslinjen". Dessa betraktar människor som kreatur eftersom de själva är det eller skrivit under på en fruktansvärt låg syn på vad en människa är: en "resurs" - ett ting i ett fult spel "tinget" inte alls bett om att få delta i.