Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 augusti 2014

Sideriska siktet presenterar: Jacob Morgan Rockefeller Wall-Enberg Jr.


Storfräsaren och Underhuggaren

Obegripligt nog försummade bloggen att under sin "storhetstid" (dvs. under den tid det åtminstone var teoretiskt möjligt att bli upptäckt via högermediernas blogglänkar) att granska horoskopet för Sveriges mäktigaste man! Och detta trots att bloggaren noterade Jacob Wallenbergs födelsedag för åtskilliga år sedan. Men Johan Ehrenbergs "porträtt" i tidningen ETC tvingade fram horoskopet på bordet.

I min kommande "Sideriska siktets största hits" på engelska (ja, den kommer inte att heta så), titulerar jag stycket om Svenskt Näringsliv, "Ondskan som organisation". Det är svårt att toppa det horoskopet för Sveriges samlade undermänniskor, näriga sällar som aldrig sedan barnsben eller senare varit destinerade att börja tänka, tänka på världen och på framtiden. De kör på och jagar vinster som de nedsläckta och brutala djur de är. Dessa själar har många liv kvar till genuin människovärdighet. 

Av någon anledning har dessa smådjävlar släppts loss över värden de senaste årtiondena, förmodligen för att leda världen mot en formidabel skräll. Ondskan måste tillväxa - likt dess doktrin om ekonomisk tillväxt - tills den når en kritisk massa och en än större motkraft sätter in. I mötet mellan gott och ont har vi då Ragnarök, Harmageddon och allt vad världens alla kulturer kallat undergången för den värld man kände. Senast har Europas underklass börjat höra onda röster i huvudet som viskar "Eurabien" - det är så lägst utbildade uppfattar den stundande katastrofen, skevt och med fel syndabockar, men ändå. Vi är vid vägs ände.

Det verkade svårt att toppa den koncentrerade ondska som horoskopet (2 inlägg) för Svenska Arbetsgivarens remake till Svenskt Näringsliv omvittnade, men frågan är om inte Wallenbergs födelsedygn tar eländet ett steg längre. Häpnadsväckande nog dyker en opposition mellan Organisationens Saturnus och Satans stjärna upp även hos Sveriges mäktigaste man! Vi återkommer till den onda stjärnan efter att ha tittat på det som ska föreställa godhet här.



Fast födelsetid saknas är naturligtvis Sveriges mäktigaste doldis den som bäst eller mest perfekt gestaltar dygnets särdrag. För mig råder ingen tvekan om att moderaten Jacob Wallenberg föddes åtminstone några få timmar in på dygnet, så att sinnelagets eller psykets Måne hamnar i det materialistiska Stenbockens tecken. Nej, Stenbocken är mer än bara materialist, det här tecknet tecknar kontrollen och organisationen över de materiella resurserna. 

Om du inte började med att läsa Johan Ehrenbergs skräckhistoria över hur stor Wallenbergsfärens makt egentligen är, gör det nu och titta sedan på det här horoskopet med en ny och djupare förståelse.

... (tid att läsa ETC) ...

För ett horoskop som utgår från Månen (som en slags nödascendent), är det minst sagt träffsäkert att hitta kungastjärnan Regulus "välsigna" den stora förmögenhetens Jupiter och detta i åttonde huset för ärvda pengar. Som om inte detta räckte är Satans axel aktiverad, den som löper mellan andra huset för egna pengar och åttonde huset för andras pengar, och i andra finanshuset står pengarnas planet Venus! Alla ekonomiska indikationer har således grupperat sig till ett makalöst budskap om en patologisk materialism och ägandefixering som går i arv (åttonde).


Naturligtvis har åttonde också betydelsen av "korruption" som leder till döden och naturligtvis "synd". Ordet "synd" på engelska, "sin", har etymologiskt förklarats som att "missa målet" och det är en slumpernas slump att babylonierna kallade månen för "Sin" - att sikta på månen - eller den materialistiska sublunära världen i stort - skulle alltså vara syndens och korruptionens rot.

Jacob Wallenberg föddes med samma stora svarta kors i mörkrets och tröghetens kvalitet Tamas som tidigare noterats hos vurpade mytomaner som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Göran Hägglund. Se ut för de trevliga! De kan vara mörkrets utsända som ikläder sig en anständig, "moderat" klädedräkt och lurar de som inte lärt sig analysera och förstå den värld de lever i och dess många förljugna reklambudskap.

Eftersom Wallenbergs svarta vansinneskors genom månascendenten i Stenbocken landar i de hus som motsvarar de rigida tecknen förhärdas nu sinnelaget något ofattbart och den sataniska axeln (romaren Manilus kallade den Pyton, ett helvetesmonster som tänktes ge sig till känna i Etnas återkommande vulkanutbrott). 

Oxen/Skorpionen är en axel känd för en jämnmodighet som plötsligt kan slå över i infernaliska vredesutbrott och våld och trots att tecknen här är Vattumannen och Vattumannen och planeterna den lilla respektive stora välgöraren, så är det för tidigt att ge kartan klartecken och förklara att den handlar bara om ett gott förvaltande av ärvd/övertagen förmögenhet.

Det är emellertid ett hundra gånger mer kapabelt horoskop när det gäller finanser än den mediokritet som kan utläsas ur sittande ankan - statsministern menar jag. För denna ger en känd födelsetid Jungfrun i öster, varvid stora förmögenheters Jupiter genast blir en ond planet - detaljfixerade Jungfrun tappar helt kontrollen om den får alltför stora summor att bolla med. 

Dessutom är statsministerns lilla välgörare (Venus) instängd i tolfte huset, där perspektivet på både pengar och social kärleksfullhet har svårt att uttrycka sig eller rent av är skadat. Reinfeldt har aldrig umgåtts bra och hans goda opinionssiffror mediernas kreation. Det är inte svårt att via nyheter och pr-jippon styra massornas åsikter - det korkade folket har röstat och haft åsikter om en fabricerad Reinfeldt. Den verkliga människan, kontrollysten, långsint, feg, har bara gradvis tonat fram genom upprepade undlåtenheter. 

Wallenbergs månascendent i Stenbocken har ett bättre förhållande till pengarnas Venus, den är både en essentiell och här också verksam välgörare och dessutom i precis rätt hus för sådana göromål. För inget av Jord-tecknen är Jupiter en verksam kraft för det goda, men det har att göra med att Jordelementet och materialismen är ondskan själv, medan indisk astrologi i Jupiter ser en skymt av Gud själv, när han tittar in i tid och rum. Nu välsignades som sagt denna onda Jupiter av "kungamakaren" Regulus så att vi får budskapet om ond rikedom.

Wallenberg har visserligen också Solen i tolfte, men här stämmer symboliken perfekt. Som Johan Ehrenberg skriver är det här en man som kontrollerar hela det svenska informationssamhället och ser till att han aldrig blir omskriven utom när hans sfär önskar driva en samhällsfråga där han har ekonomiska intressen i en viss riktning. 

Att ha Solen i tolfte är alls inget tecken på att det är en losers karriärutveckling. Däremot ser Månen (psyket) det som en dygd att hålla solljuset borta från medierna, att inte synas eller sticka folket i ögonen med den groteska rikedom en Sol i Skytten förfogar över när Jupiter står i åttonde huset för ärvda pengar. (Jag vet inte hur många tusen barn som föds detta dygn, och den övervägande majoriteten av dem föddes säkert inte med ärvda pengar - men DET KONUNGSLIGA ARVET är vad detta dygn resulterar och i Sverige föll ödeslotten på den själ som ännu en tid befolkar Jacob Wallenbergs kropp. De andra som föddes denna dag förbleknar i jämförelsen och blir obetydliga utfyllnadssjälar, som stretar och jobbar på.

Wallenbergs storkors i mörkrets kvalitet är lika effektiv på att mörklägga som Reinfeldt och Borg om vilka som egentligen finansierar Moderaterna. Det är bara att titta på det här företagarhoroskopet så förstår man att lika barn leker bäst och att Wallenbergsfären använder Moderaterna som sitt politiska verktyg, det är Wallenbergpengar som köper sig politikens inriktning. Man behöver inte ens lämna landet och tala om Bilderberggruppen för att förstå att Reinfeldt är lätt utbytbar och att Löfven kommer att dansa efter samma pipa.

Så långt har vi sett en fenomenal kombination av Regulus och Jupiter som tecknar "utvaldhet" särskilt som stjärnan och planeten bara diffar två grader från rät linje. Venus på andra sidan är i Vattumannens andra grad och som den snabbare av de två, på väg mot en exakt opposition med Jupiter, som å sin sida är retrograd vid Wallenbergs födelse och därför backar allt närmare Regulus välsignelse. Jacob blev Efterträdaren och huvudman för familjeförmögenheten - denna förmögenhet (Jupiter) i ondskans tjänst!

Vilket för oss till stjärnan Algol i Oxens tredje grad, själva symbolen för den ondska det innebär att handfallet identifiera sig med en materialistisk utblick. Några utsätts för Algol som en spefull djävul, andra är inte olycksdrabbade utan låter sig fullständigt fyllas inombords av den Onde själv. Efter det kommer deras varje tanke och beslut att vara Perverst, styrd av Lögnens ande. Djävulen är denna världens härskare och när hans sugit livsanden ur sina trälar bedrar han dem och de dör utan att få ta med sig ett enda dugg av sina världsliga förvärv. 

Eftersom de kanske ägnat ett helt liv i Ondskans tjänst har de nästan inget gott alls ackumulerat så deras död blir rakt ut i den svarta tomhet de indirekt har dyrkat genom sin livsstil och verksamhet. Deras chock kommer att bli att de fortfarande är fullt medvetna men nu berövade varje positiv yttring - de kommer sannerligen att fängslas i ett hemskt tomrum! Hur länge dessa själar får sona sina brott i detta tomrum är det väl ingen som vet.

Med en sinnelagsascendent i Stenbockens tecken inträffar nu något häpnadsväckande. Dessa psyken kommer alltid att ha Oxen i det goda femte huset för kreativitet och spekulation. Stenbocken är född att vara kreativ i riktning mot markens håvor, ha sätt att lägga tillgångar under sig, precis som familjen Wallenberg så övertydligt visar.

Det innebär också att alla Stenbockar (jag talar om rollen/ascendenten eller, som i detta fall, sinnelaget) får Djävulens stjärna - Frestaren - i femte huset för kreativitet. Ägande (eller instinkten till att vilja äga), driftighet och Frestaren Djävulen är en farlig kombination! Men det är bara för dem som är "märkta" för Djävulen som det här blir ett riktigt problem. Ägandeproblematiken aktiveras först när en planet passerar förbi den onda stjärnan Algol i konjunktion. Sådan är traditionen men den här bloggen har många exempel som visar att också oppositionen tycks verksam, se bara horoskopet för Svenskt Näringsliv!

Och här händer alltså samma som med den onda kapitalistiska organisationen för mänsklighetens förslavande och de rikas berikande: Den onda och snåla Saturnus bestrålas av Korruptionens Satan! Ja, även den onda och koleriska illgöraren Mars bestrålas av ondskans Algol. Vi har alltså en lika stor kraftsamling i den rena Ondskans tecken som horoskopet rymmer en fixering på rikedomsfaktorerna! Behöver mer sägas - detta är horoskopet för Jacob Wallenberg, Sveriges mäktigaste människa. 

Det mesta talar för att han föddes som en svart själ som ingått förbund med Djävulen och vid sin död kommer att kastas ut i det yttre Mörkret. Men eftersom kommentarerna baserades på Månen som förstahus måste allt det här tas med en nypa salt. Indisk astrologi, som jag är för lat för att lära mig grundligt, kräver en analys och sammanvägning av såväl månascendenten, solascendenten och den fysiska ascendenten! 

Kan de verkligen utföra en så komplex astrologi måste indiska astrologer vara Einsteins hela bunten! Och det är sant, indiska matematiker sägs ofta vara astrologer, till skillnad från i Sverige där matematikerna är mediokra internationellt sett, och grumlade i psyket av en massa fördomar mot religion och filosofi. De saknar med andra ord tumme med Jupiter, som kan höja en individ över genomsnittet till förmågan att skåda stora sammanhang - en genuin visionär. 

Minns Reinfeldts rädsla för visioner, de var farliga sade han. Han har typiskt nog också en "verksamt ond" Jupiter i sitt horoskop. Det har undertecknad också, men i det onda sjätte huset så att jag istället för att göra vad ont är själv, kan nöja mig att påvisa andra som inte förstått vad stor rikedom egentligen är för något. Nu finns minst en tydlig anledning till att denne Wallenberg är en långt ondare människa än den enbart förvirrade Reinfeldt (förvirrad av en ideologi vars problematiska natur han inte ens har begåvning nog att inse). Och det är Wallenbergs sinnelag/psyke som är verkligt problematiskt. Eftersom hans Sol ligger lågt i tolfte huset är det sällan man får tillfälle att höra och studera hans mentalitet.

Men Månen i Stenbocken färgas naturligtvis av sin disponent Saturnus, som här ligger i elfte idealhuset i Skorpionen. Här idealiseras således de "drivkrafter" Reinfeldt brukar svamla om, mest i meningen de ekonomiska metoder han och regeringen förfogar över för att piska sjuka och arbetslösa till underkastelse så att de tillfrisknar och accepterar Reinfeldts och Wallenbergs önskan att alla ska ta låglönejobb för att Satan som är lös på Jorden just nu testar hur långt människor tänker låta förnedra sig innan det blodiga upproret mot Ondskans hejdukar är ett faktum. (Om inte Naturen släpper upp Inferno på Jorden först, vill säga. Jag har inte läst partituret så noga.)

Saturnus - hårt arbete - är en "verksam välgörare" för en Stenbocksascendent, annat hade väl varit konstigt. Tyvärr har alltid Saturnus sin snåla och t.o.m. dödade grundnatur kvar, och särskilt i de låga elementen Vatten och Jord. Det här är en Saturnus i Skorpionen som idealiserar drivkrafter in i döden, för att tala Skorpionens symbolik. Det är troligen pga. Jacob Wallenbergs horoskop lilla apan Reinfeldt om och om sökt lyfta ARBETE IN I DÖDEN åt svenska folket, för att inte tala om det skamlösa hån som högern presenterade som förbättring av äldrevården. 

Alla efter 85 ska ha rätt till äldreboende, lästa jag häromdagen. Den som är ung och inte fattar att man så sent som på 80-talet kunde flytta in på trevliga äldreboenden vid, säg, 75 och ha många givande år kvar, fattar inte vilka mördare dessa rovkapitalister är som styr landet nu. Denna "förbättring", för den som lyssnar på orden, är i princip som att säga: ja, du får en plats på ett äldreboende när du i princip klappat ihop totalt och är redo att dö. Det vill säga, precis samma situation som redan är ett faktum i många kommuner, inte minst moderata Stockholm. Så låter Djävulen när han presenterar sina "förbättringar".

Jacob Wallenbergs hårt arbetande Saturnus förstörs här av konjunktionen med en Mars som inte bara är naturligt ond utan för en Stenbocksascendent också en verksam illgörare. "Gunga inte båten", brukar Reinfeldt indirekt säga. Och för en konservativ saturnier är Mars verkligen en oroshärd som rubbar cirklarna. Men Wallenberg kan inte skylla all "marsiansk" aktivitet på järnarbetare, på arbetarna överhuvudtaget. Detta är också hans alldeles egen Mars, hans egen onda libido, hans smutsiga blod. Hoppas Wallenbergarna inte är judar, så att det här tolkas som antisemitism. 

Men rent tekniskt har han faktiskt smutsigt blod. Alla vätskor ligger under Månen och här infekteras Månens disponent Saturnus av en verksamt ond Mars. Därmed perverteras eller korrumperas hela den i sig "goda" maktstruktur som Saturnus representerar. Detta är arbetsmoral som är uppblandad med en oren Skorpion, ett tecken som slåss furiöst för sin egen överlevnad, i sina värsta stunder ett sjukligt själviskt tecken som tecknar Dödens nödvändighet så att en ny och mer generös människa ska kunna födas i Skyttens tecken. 

Den goda Skytten har Wallenbergs födelsehimmel begravt så djupt det går, och om man använder månascendenten försvinner också den goda Jupiter in i ett ont hus tillsammans med sin kungavärdighet (Regulus). Om detta betyder att kungavärdigheten är korrumperad eller att omvärlden inte exponeras för den direkt (= dold makthavare) är en nästa tankecirkel som jag dock avstår från här.

Vad man får ut av de här symbolerna efter att ha vridit och vänt dem så här långt, är bara vittringen av ett as. Eller kanske en asätare.


Tillägg - Stockholms mest oansvariga moderat

Här är något lite annorlunda, en bindgalen "Expansionist". Likväl en av de smådjävlar som dansar när Wallenbergsfären drar i trådarna.



Sten Nordin, Stockholms fullständigt fartblinda finansborgarråd (se inte minst SvD om Slussen-bygget), föddes samma år som Jacob Wallenberg. Tittar man på den här moderatens karta hittar man återigen storkorset i dårskapens mörker (Tamas guna). 

Dock är den positiva Regulus tydlig i sin strävan att få Jupiter att svälla upp och expandera mer (Stockholm, staden för de företagsamma och rikedomshungrande). Hans Sol nås också av denna lyckostens signatur (och han ser ut som en glad och tanklöst gammal fylleprost - helt i linje med att Jupiter ger en rund och smått övergödd fysionomi!) .

Men Saturnus är en smula drabbad av Satans stjärna i Skorpionens tionde grad. Här någonstans ska enligt antikens astrologer stjärnans räckvidd ha sin gräns. Bloggaren kan själv intyga ondskans närvaro trots betryggande distans: han har sin Jupiter i tio grader Skorpionen. Och jag kan fysiskt känna när den Onde söker insteg i min själ eller visar onda saker! Men jag står emot.

För dem som är gradexakt drabbade av Korrumperaren av känsla, tanke och gärning kan man bara föreställa sig hur negativa de kan bli i sina tankemönster. I den meningen kan ett Algol-drabbat horoskop sägas vara en intensifiering av ett Jord- och Vatten-dominerat horoskop som också ger livsöden dominerade av den "denna världens herre" och hans makt över den fysiska kroppens biokemiska stämningslägen - och kemin bygger attityder som i slutändan leder till märkliga tankemönster och lika dåliga beslut som Nordin fattar. 

Nu ser, som sagt, Sten Nordin ut som en glad skit. Och det är onekligen för att hans Sol i Vattumannen påverkas av gladlynta Jupiter mittemot. (Jfr Brasse Brännströms horoskop.) Men stor del i korttänktheten hos denna entreprenörsfavoriserande stockholmare har Månen/sinnet i Väduren. Detta är Mars positiva tecken och en sinnebild just för pionjäranda och entreprenörskap. 

Väduren tänker kort och erkänner ingen historia (Saturnus) som den vill falla åter på eller luta sig mot. Inte ens om det finns förflutna erfarenheter bryr sig Väduren eftersom Mars drivs från skrevet - det är Naturens blinda sexualenergi som styr entreprenören. Stoppa in dem på Colosseum och låt dem härja av sig som gladiatorer eller hockeyspelare! Låt dem aldrig styra ett land eller gå till näringslivet. Låt oss torka ut näringslivet så att värdiga principer får en chans att styra världens samhällen!

Tidiga eftermiddagen lämnar Nordins psyk-härskare Mars visserligen libidinösa Skorpionen så att den flammande och tokgalna sensationalismen bedarrar. Mars i Eldtecknet Skytten under dygnets knappa andra hälft stöttar Månen i Väduren mycket bättre och därför tror jag på en födelse före 14.00 för Nordin. Han har just den här infernaliskt envetna och ohörsamma natur som man förknippar med dåliga exemplar av Skorpionen, och här kombineras psykhärskaren Mars också med den kallsinniga diktatorstendens som advokaten i SvD-artikeln (se länk ovan) nämner som obegriplig ifråga om Stockholmsmoderaternas egenmäktighet i förhållande till ägarna till kulturfastigheterna som hotas av Slussenprojektet.

Vädurspsyket styrs alltså från djup nivå av en bakomliggande Mars-Skorpion som är en genomnegativ och kämpagalen kraft, driftslivet vägrar - förmår helt enkelt inte - följa rim och reson när den eggats till "erövring". Sten Nordin är en våldtäktsman i politisk skepnad! 

Eftersom Mars delar tecken med Saturnus men ligger långt före (i Skorpionens sista grad) skulle man kunna tala om att den leder loppet och har distanserat sig från alla normer och regleringar, vilket är vad Saturnus representerar. Men enligt avashta-doktrinen är Mars i Skorpionens 30 grad en helt nyfödd sexualitet enligt den indiska tanken att planeter mognar baklänges i negativa tecken. Skulle därför Mars ha nått Skytten när moderata finansborgarrådet föds, är Mars likväl bara nyfödd i den positiva Skyttens tecken. Kombinera detta omen med det faktum att psyket i egocentriska Väduren OCKSÅ symboliserar ett barn. Förstå sedan vilken förvuxen liten krabat som styr över Stockholms öden! Inte konstigt att det här gått åt helvete.

Men här är typisk bild av folk som attraheras av det "fria" näringslivet. Dessa små stolpskott, tusentals av dem!, basar Jacob Wallenberg, stordjävulen, över!

14 kommentarer:

Havsörnen sa...

Återigen (som Rensvält brukar säga)...

1956-01-13 = 8
13 = 4
"Jacob Wallenberg" = 4

Pengarnas och maktens 8 och jordens och materiens 4.

"Investor AB" = 44
"SEB" = 8
"LKAB" = 8
"Coca-Cola" = 8

Intressant motsägelse av JW, intervjuad i Financial Times (övers. SvD):

(Räds en ny vänsterledd regering). "det han och andra företagsledare vill ha är förutsägbarhet och stabilitet."

(...)

"Han är mycket kritisk till Vänsterpartiets förslag att förbjuda vinster i välfärden.

–Vad vill de göra? Jo, de vill ta bort all frihet och ser annorlunda på regeringens roll. De tycker att regeringen ska styra allt"

Seaward sa...

Dessa återkommande 4:or och 8:or är fascinerande! Tycks vara tal som representerar fastbojade öden...

Härlig dubbel standard där i svaren! Jag tror faktiskt Rajas guna i övermått kan bidra till just den stupiditet som följer på non-stop självrättfärdigande. Sattva är motsatsen, fasansfullt förslagna lögnare om de lägger den sidan till, de väver lögnberättelser som de sedan rör sig obehindrat i, så att historierna verkar konsistenta.

Susanne sa...

Hej igen! :-)

Jacob Wallenberg ja... han var befäl till min man när han låg i lumpen. (Så klart, en Wallenbergare kan ju inte vara vanlig menig, fast han var bara 19-20 vid tillfället.) Jag har hört historien om hur han satte foten på den blivande makens rygg och tryckte ner honom i leran när han vägrade åla på marken. (Han var verkligen ingen god soldat - en sådan måste ju alltid lyda order!) Med makens ascendent i början av skorpionen kan man ju se en symbolik här, med krigets och våldets Mars och hierarkins Saturnus som ger sig på honom fysiskt... och så Algol inblandad dessutom, aj aj!

Sten Nordin är ju född samma dag som Ted Gärdestad, ser jag nu! Fast Ted hade åtminstone mars i skytten... vilket med kräftascendent förstås inte är så lyckat, och vi vet ju att det gick illa också...

Seaward sa...

Jo tack, det ska böjas i tid det som ska krokigt ska bli. Att folk i det här ståndet tränas till pennalism visade sig ju i den senaste internatskoleskandalen.

Om Nordin m.fl. - det kan nog inte ha undgått de få kvarvarande läsarna att astrologiserandet ofta bara tjänar som en täckmantel för bloggarens åsikter... :-) På den mest specifika nivån, t.ex. Gärdestads musikaliska talang men också mentala problem, behövs ett klockslag och närstudier av lämpliga hus. Men klicka på den dlelvis borgifierade Nordin så blir bilden större. Se vilka drogögon - för att använda Reinfeldts språk. Den jupiteriska fryntligheten störs av något...annat.

Susanne sa...

Har du glömt att du gjort ett horoskop för Ted med klockslag angivet? Som jag nämnde har han kräftascendent.
Det var väl i stort en problematisk tid att födas under de här dagarna 1956... jag minns att jag en gång berättade om en kvinna född dagen efter, 19/2 -56, och likt Ted blev hon fast för en auktoritär sekt - Jehovas vittnen i det här fallet (hon var alltså vuxen, och inte född in i sekten). Nordin valde en annan "sekt" istället...

Apropå Wallenbergarna så har vi ju kusinen Marcus W också - han som skrev det omskrivna brevet till regeringen i Saudi-affären. Också han 56:a, född 2/9, och det horoskopet verkar inte heller så kul, tycker jag...

PS. Såg att ishockeyspelaren Thomas Gradin också är född 18/8 -56. Det kanske var honom du syftade på med "Stoppa in dem på Colosseum och låt dem härja av sig som gladiatorer eller hockeyspelare"? :-)

Susanne sa...

Thomas Gradin: Menar så klart 18/2 -56.

Seaward sa...

Nej då, jag minns mycket väl att tidpunkten för Gärdestads självmord utgjorde basen för ett av de tidigaste stickproven på det indiska dasha-systemet - den astrologiska motsvarigheten till de en gång så populära "biorytmerna" som idrottsmän tränade med hjälp av.

Kusinens data mottogs tacksamt! Jag samlar inte födelsedagar för skurkar och folk som tillhör den gamla världsordningen med någon större konsekvens, men nog tycker man sig se hur denna (den gamla ordningen) beskrivs astrologiskt. Minns bara 1809 års Sverigehoroskop och dess tydliga fokusering på ägande (Jordelementet) plus lite Algol-varning för att låta sig korrumperas av denna världens goda.

Nej gladiator-idén syftar bara på att fysiskt kroppsgöra snart är allt svensken duger till efter att datorn och vinstdrivna friskolor sänkt den svenska intellektualiteten till rekordlåga nivåer (en stående pik på bloggen och skenbart lik Reinfeldts genuint folkhatiska utsagor i "Det sovande folket")

Susanne sa...

Jag förstod den vidare meningen med den citerade meningen, men jag tyckte det var ett lustigt sammanträffande att det faktiskt finns en hockeyspelare född samma datum som Nordin, när du nämner just ishockey av alla sporter, tillsammans med gladiatorer. Men jag tänkte att det kanske inte var ett sammanträffande, utan att du sett Gradins namn på Wikipedias förteckning över dem som fötts detta datum.

Seaward sa...

Idrottare kan inte fler än jag har fingrar på händerna! Förteckningar över kändisar födda samma dag är ett behändigt påfund, men mindre troligt eftersom jag skrev, "samlar inte födelsedagar...med någon större konsekvens" (eller systematik).

Se upp, sitter just med logisk dataprogrammering så jag lyfter fram varje liten nyans, varje litet "borde ha ..." just nu! :-) Man blir smått omänsklig av att enbart tänka kring vad som är sannolikt, rimligt eller alls möjligt utifrån vad som har föregått.

Men just så måste man undersöka varje möjlighet i dataprogrammering innan man utvecklar koden/funktionen ett steg till. Man tänker (Platon & Luftelementet) fram en "snitslad bana" som kommer att vara den enda verklighet slutanvändaren har att förhålla sig till (gränssnittet).

Havsörnen sa...

Lena Mellin: "Reinfeldt vann debatten" (i AB TV).

Oväntat. ;)

Susanne sa...

Förlåt en uppkäftig anmärkning i det "tillstånd" du är, men som du beskriver dataprogrammering associerar jag snarare till rigida Saturnus än den fria, oändliga luften: Snäva ramar, bestämda regler att hålla sig till, "den enda vägen" osv. ;-)

Seaward sa...

Nja, du kanske har hoppat över ett och annat gammalt blogginlägg, eller snarare dussintals av dem. :-)

Ytterst finns ingen motsättning mellan rigida Saturnus och den fria luften (rigiditet är dessutom bara ett tillämpligt ord för en fysisk Saturnus, en Saturnus som manifesterar sig genom det tröga Jordelementet - en luftburen Saturnus skulle kanske hellre tala om en inskränkt mentalitet).

Genom Saturnus som Luft och som Vattumannens härskare lär man sig att frihet är lika med begränsning. Att frihet är möjlig bara genom att alla parter i samhället (för att ta en jordnära tillämpning av Vattumannens princip) verkar som individer i och för den givna helheten.

Metafysiskt och religiöst har bloggen (inbillade jag mig) tillräckligt hamrat in att Guds tanke - Augustinus inlån av grekernas Nous - motsvarar Vattumannen/Saturnus i den meningen att alla levande "fria" tankar som existerar alla ryms i det Ena Medvetandet. Detta ser då Satan (Den Uppkäftige) genast som en möjlighet att uppmåla som "inskränkningar av friheten" :-) Du ger sken av att ha avstått från den här bloggens kanske viktigaste landvinning, problematiserandet av Saturnus som en symbol för ett otal olika ting eller realiteter utöver dess självklara betydelse som begränsare av jordelivet, bl.a. i tid (Liemannen).

Faktiskt, beroende på underliggande disponent, är det tydligt skilda Saturnus man talar om beroende på placeringen i Väduren, Jungfrun Vågen eller något annat tecken. Och för den enskilde kommer förstås de jordiska 12 husen till som en "fintrimning" av planetens "valör" och funktion för det egna livet och tankeverksamheten.

Reinfeldts Saturnus i hemmaläge i Vattumannen försvagas, som jag ofta påpekat, besynnerligt av att han tycks ha förskjutit hela sin själsliga form in i sjätte huset och där betraktar den som en främling och en fiende och en olycka!

Detta drabbar då hela samhället eftersom Saturnus i härskarläge i Vattumannen är en renodlad symbol för en ideologi som respekterar både människan som individ och som kollektiv. När man ser att Reinfeldt jobbar med Jungfrun som ego-perspektiv - "vinst för mig som individ" - börjar man anat vilket katastrofalt förhållande han har till alla "inskränkande" ideologier (Vattumannen) där han tvingas betala skatt för andra, vilket ökar hans "kostnader".

Som jag ofta hävdat är "landsfadern" föga mer än en skitstövel och Jungfruns egenintresse visar han tydligt är "zodiakens olycka" (enligt samstämmiga traditioner hos grekerna och i Indien om det sjätte huset). I det horoskopet möttes flera indikationer och slutresultatet blev betydligt mindre än några av delarna i sig kunde ha antytt....

Nå, det var de gångna fem årens "grundkurs" på den här bloggen och jag hoppas att de som fortfarande kollar om den ännu är vid liv, har åtminstone basen klar för sig. Det tror jag du har, egentligen. Det här var bara Satan – Vedersägaren – som du försiktigt lånade din röst åt här.
:-)

Susanne sa...

Ja, jag får skylla på honom, men "luften är fri" som det var någon som sa när han blev kritiserad, och jag tog mig den poetiska friheten att associera fritt! :-)

Seaward sa...

Jaså det var du.:-) Jag trodde det var ett 10-årigt troll och orkade inte ta den debatten; anlade skolgårdsnivån (dock inte utan att inlemma en sanning om andevärldens större frihet jämfört med det jordiska).

Det är ju valtider och lusten till politik-astrologiska har tillfälligt kommit över mig. Väntar just på ett provtryckt exemplar av min engelskspråkiga summering av bloggen. Kan inte läsa korrektur på skärmen för man blir blind för sina egna fel. Men med en fysisk och objektiv bok - som om den kom från en främling - kommer det säkert att dyka upp många saker att rätta. Det drog ut lite på tiden och det lär nog bli höst innan det går att söka på den. Men jag ska designa en liten annons och lägga överst på bloggen efter valet, som kronan på verket.