Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 augusti 2014

Reinfeldts skrämseltaktik inför valet

Den som läser några politiska kommentarer förstår enkelt att Fredrik Reinfeldt i sitt tal lördagsförmiddagen den 16 augusti, om "att öppna bara era hjärtan", bara sökte skrämma svenska folket till att sitta kvar i samma sjunkande båt och lita på att "landsfadern" plötsligt blivit humanist - efter åtta år av förnedrande åtgärder mot landets sjuka och arbetslösa!

http://www.dn.se/valet-2014/reinfeldt-oppna-era-hjartan-for-de-utsatta/

Politiska kommentatorer hade sedan inga svårigheter att förutspå att Anders Borg några dagar senare skulle prata om nödvändiga skattehöjningar så att dessa båda mäns utsagor tillsammans bildade ännu en praktstycke lögnaktig desinformation - detta enda område där högern verkligen excellerar.

I ett ögonblick av glömskhet tänkte jag att ett horoskop för det här famösa talet från Reinfeldt borde vara spännande, och begav mig till Regeringskansliets hemsida. (Glömskhet, eftersom jag redan hade ritat upp det, men under rubriken Moderaternas valupptakt. Det inlägget innehöll dock ingen astrologisk analys värd namnet.)


Den 16 augusti 2014: "Reinfeldt har inte sagt något alls"


http://www.regeringen.se/sb/d/3214


Men tji fick jag. Reinfeldts närmaste stab har tydligen fått order att inte publicera det här talet! Det blir inga resultat på högerregeringens hemsida och det ser därför ut som om det inte heller kallades till pressträff den dagen. Det här ser ut som mer än en tanke efter att Aftonbladet nyligen fick till en halvträff med en artikel om att flera politiker funnits sitta och sudda ut misshagliga fakta om dem i uppslagsverket Wikipedia. 

Fredrik Reinfeldt har en bättre position än så, som regeringschef kan han frisera historien mer effektivt genom att sätta munkavle på själva källan - Regeringskansliet! Så försvårar han användningen av citat som kan användas mot honom. En listig men otäckt feg politiker som tycks lägga allt krut på att hålla sig kvar vid makten men inte har något mer att komma med efter att ha trasat sönder Sverige ganska effektivt (men långtifrån samma sabotage-förmåga som hans vän i England, högerpolitikern Cameron - se föregående inlägg).

Det går ändå att göra ett horoskop utifrån DN:s uppgift om talet på lördagsförmiddagen. Vare sig vi väljer tidpunkten 10.00 eller 11.00 är det nämligen Reinfeldts egen Jungfruascendent som stiger i öster. Därmed kan talet om "att öppna hjärtat" (hela folket ska nu börja betala de skatter som redan sänkts till förmån för de bäst beställda) till del ses som just den merkuriska Jungfruns oomtvistade talang att vrida och vända på orden så att det låter rationellt och verklighetstroget, fast det egentligen är en bakslug lögn som döljer hela andra motiv.

Men det är en annan faktor på himmelen nu som är rent av smutsig och där Reinfeldt och sedan Borg/Bildt och deras show med hemska krigsbilder, visar sig vara fullständigt sanslöst omoraliska svin. På himmelen just nu ligger nämligen exakt det motiv att FRUKTAN som dessa moderater använder sig av för att lura folket och som, lyckligtvis, många kommentatorer redan har påvisat. 

Men även astrologin är med på noterna. Jag betvivlar att något smutsigare och vidrigare kan hända under denna valrörelse än vad dessa tre moderata män - partiets och regeringens spjutspetsar - iscensatte som ett samlat "desinformationsprojekt". Ja polisens överträdelser mot folket i Malmö vid den antinazistiska demonstrationen ingår förstås i samma unkna berättelse som just nu tecknas på himmelen. 

Symboliken är så generell att många ting passar in i samma mönster, men den här bloggens myckna tal om "desinformation" och "dissociation" passar perfekt in - regeringen distanserar sig från den obehagliga sanningen om sitt misslyckande som regeringsdugliga män (och kvinnor) och pratar om något annat, försöker lämpa över sitt fiasko på folket men under nytt namn. "Öppna era hjärtan" var nog det falskaste jag någonsin hört i svensk politik!




Så här ser extremt intellektuellt dubbelspel ut, astrologiskt. Notera hur Reinfeldts eget 11e idealhus - Kräftans simpla och instinktiva rädsla för en hungrande mage, fast här en via Jupiter och Venus ytterst övergödd och välmående mage - aktiveras av en barsk gränsdragare i 2a ekonomihuset: Saturnus. Krigets fasor Mars står också i det andra resurshuset. 

På ytan är detta alltså en perfekt skiss av exakt vad Reinfeldt sade: några av er har det så bra i mitt Reinfeldt-land där vi satt mätta magar som vårt enda ideal (patetiskt låg målsättning för ett folk!) och via Venus och Jupiter fått era behovsnaturer att svälla upp orimligt. Så öppna nu era hjärtan eftersom det här flyktingmottagandet kommer att svida i 2a ekonomihuset. 

Mars och Saturnus kan ju också symbolisera krig angående gränsdragning så helt flyktingproblematiken passar väl in som en fråga om såväl territoriala konflikter som en fråga om "tärande på de egna resurserna".


Vad som gör detta till ett svinigt horoskop, trots att det bara tycks beskriva en ekonomisk belastning, är den ondska som bor i den normalt så välvilliga Jupiter när självtjänandets princip Jungfrun stiger i öster. "Arbetaren är värd sin lön" har det sagts. Ja, men inte en krona därutöver. För när Jungfrun, vars princip är antisocial och orienterad bara mot den egna skörden (vinsten) får smak för inte bara en lön utan också Rikedom (Jupiter), då har ondskan slagit rot i individen.

Men är det då inte just detta Reinfeldt antyder? Ni har fått för mycket välstånd av oss, regeringen, och nu tänker vi ta tillbaka det genom att höja skatterna igen. Men lita på oss, för vi gör det rätta.

Faktiskt, horoskopet är så sinnessjukt och innehåller budskap på så många nivåer att kommentatorer som läst in regeringen Reinfeldts totala desperation inför utsikten att tappa makten, förmodligen har rätt. Detta var ett tal som inte går att reducera till något entydigt och logiskt, precis som med all genial konst är det både rationellt och irrationellt samtidigt. Men ett är säkert: Saturnus kommer ett med rationellt budskap som SYFTAR TILL att sätta skräck i den ängsliga Kräftan med dess ytterligt inskränkta räckvidd för sympatierna. 

Detta är ett genuint argument mot främlingsfientligheten i landet, men Månen i egocentriska Väduren i korruptionens åttonde hus - idealhusets tillfälliga ägare, avslöjar hur vanvettigt smutsiga de dolda baktankarna hos Reinfeldt och hans anhang är!

Ser man istället horoskopets Måne som folkmassan, är ur Reinfeldts och regeringens perspektiv denna folkmassa just nu en korrupt och vidrig grupp eftersom de i åttonde huset (där ting ligger för att tyna bort) inte ger regeringen det stöd som behövs för en tredje period av vanstyre. Månen tecknar UR REINFELDTS PERSPEKTIV ett vanartigt folk som inte responderar väl på hans tricks.

Därför måste "det sovande folket", som han arrogant kallat sina landsmän skrämmas till att vakna upp - och förstå att det här han och ingen annan som kan lotsa landet genom denna orostid. Saturnus, gränsdragaren, söker oroa folket (Kräftan) genom att via sin långa 270-gradersaspekt kasta en kall bild av Kriget (Mars) mot detta sovande och välmående "Kräft-folk", vilka Reinfeldt och moderaterna i grunden ser ner på. Reinfeldts och Schlingmanns fascistiska grundsyn på "folket" - "massan" - är oförändrad i den här kartan jämfört med vad som hördes i den sedermera censurerade boken från 1993.

Det mest fascinerande är att "Öppna ert hjärta"-talet har samma syn på folk i stort (Månen) som horoskopet för Nya Moderaternas "kick-off" eller start. Vi har att göra med en personlighetstyp (ascendenten) som är värsta sortens Jungfru, individualistisk, egocentrisk och enbart intresserad av sin materiella förbättring. Ett äkta bottenskrap ur folket som dessutom inbillar sig vara förmer än folket och ser ner på det, i samma ögonblick man lyckas "individualisera" sig en smula via yrke och köpta prylar och kan "skilja ut sig" från den folkmassa Jungfruns tecken så tycks frukta och ibland också hata.

Detta är verkligen zodiakens mest antisociala tecken, som i bästa fall resulterar i en lätt blyghet eller försagdhet. Om individen är en drivande social kraft är det något annat tecken som i praktiken styr horoskopet. Även i Fredrik Reinfeldts horoskop har folkliga Månen problem (i 2a pengahuset) eftersom den står i fisförnäma Vågen och har till uppgift att disponera över en Sol i Kräftan som ett oändligt mycket lägre ideal: att hålla sig mätt och trygg för dagen. 

Säg att Reinfeldts fula sinne själv vill ha Vågens högre fördelar, men att han sedan arbetar på en lägre nivå, mot sin egen negativa bild av "folket", vilka han ser som basala fånar som bara ska jobba och konsumera mycket men billigt skräp. Det var därför han kom med en plattskärms-tv till kronprinsessan och uppgav att han läste Läckberg-deckare. Båda försöken att fjäska på enkel och folklig nivå slog bakut, men allmänheten förstod inte fullt ut den djävulska nedlåtenhet mot "folk" som dessa spinndoktor-idéer egentligen representerade. Moderaterna hatar folk men behöver deras förtroende för att sko sig själva.


PS. Är Vågen "fisförnäm"? Nej, inte generellt, men Reinfeldts ohyggligt problematiska horoskop har en skadad Våg. Hans sinne (Månen) i Vågen disponeras av komfortsökande Venus, men Venus står i det 12e huset för materiella förluster och ofärdighet. Mannen är livrädd, fullständigt panikslagen, för att framstå som en loser! Varför han inte kan acceptera sin mediokritet beror på att den energiska Mars driver på i första ego-huset, och söker Jungfruns distans från folkmassan (som per definition är medioker). 

Faktum kvarstår att det enda Reinfeldt har är en elak och självisk Mars i första ego-huset och att hans sinnelag (Månen) är så infekterat av rädslan för att förlora pengar eller anseende, att just FRUKTAN är hans enda bidrag till svensk politik. Skattesänkningarna för de som har jobb har finansierats genom att ingjuta FRUKTAN i samhällets svagaste (och i dem som har jobb - rädslan att mista jobbet i Reinfeldt-land får alla att tystna, precis som Regeringskansliet inte ens knystar om att Djävulen höll ett tal den där lördagsförmiddagen). Så beter sig bara ett kräk.

Och nu gjorde han sitt enda trick en gång till, i ett ohyggligt komplext tal om att folket skulle öppna sina hjärtan. Folket är som sagt Månen och de ligger "instängda" i åttonde huset, utifrån horoskopet för detta skandalösa tal från Sveriges statsminister. Så ser han på folket, en grundsyn som liknar månplaceringen i horoskopet för Nya Moderaterna (f.n. fyra inlägg).

 


1 kommentar:

Havsörnen sa...

"Polisens överträdelse mot folket vid en antinazistisk demonstration"

Je ne suis pas si sûr, monsieur l'astrologue.

Kvinnlig polis som deltog skriver:

"Igår utsattes min och vår avdelning för stenkastning, massiv kastning av flaskor, spott, färgbombskastning, hästbajs, ammoniak, de slog oss med påkar och skrek att vi förtjänade att dö, att våra barn kommer skämmas för oss, att vi är nazister, att vi är snutsvin som borde avrättas….. Allt för att vi satt upp staket för att avspärra ett torg som vi har laglig rätt till…. Vi poliser står inte bakom budskap som levereras på ett möte, allmän sammankomst eller demonstration. Vi är där för att säkra demokratin och utföra en arbetsuppgift. /…/

Det ni ser i tidningar och på nyheter är en bråkdel av det som skedde. Den rusningen med hästarna var den tredje på samma plats och inom några minuter…. De gjorde det för att rädda oss…. ALLA visste att hästarna sprang där…. Men vissa valde att ställa sig på samma plats OM och OM igen!!! Trots att vi påtalat i 40 min att de skulle backa! 40 min!

Tidningarna rapporterar om allvarligt skadade…. Inom en timme hade SAMTLIGA lämnat sjukhuset! Att den som var allvarligast skadad var en dansk vänsterautonom aktivist som hade kroppsskydd, tandskydd och stunden innan kastat gatsten och flaskor mot oss…. INTE Svenskarnas Parti …. Var står det att läsa i alla nyheter???"

Motdemonstranterna är där för att de gillar våld, inte för att de är rättfärdiga människor. Det finns ingen Gandhi inom extremvänstern. Inte ens i närheten.