Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 augusti 2014

Regeringen Reinfeldts svek som del i de förmögnas världsomspännande svek mot mänskligheten (del 486)

Brittiska The Guardian har en så lång artikel om privatiseringen som helvetet på jorden att få svenska tidningsläsare skulle klara den. Se i DN hur den extrema datoriseringen av Sverige håller på att dra ner svensken på grottmänniskostadiet. Förståelsen av vandlig text kan tänkas sjunka ytterligare och en framtid som jag gudskelov slipper vara med om kommer att höra svenskar "Öh", och "Döh" och peka finger på saker som vore landet var befolkad av enbart efterblivna.

Men jag saxar ett stycke och hoppas att någon mer gör sig mödan att läsa hela. Storbritannien är med som samma haveri som Reinfeldt och Borg dragit in Sverige i, och den som läser uppmärksamt kommer att se hur moderaterna var en patetisk copycat som med några års eftersläp härmade efter Storfinansens rörelser i övriga världen.

Men vad hjälpte det att de är mediokra lögnare ("desinformatörer") när svenska folket var ännu sämre på att analysera och genomskåda sol och våraren hade hade inför sig? Folket var nu - tack vare en socialdemokrati på glid, som bara fokuserade privatkonsumtion - så konsumtionsinriktade att ingen märkte något alls då rötan slog till under 90-talet. Det är bara några år sedan jag hörde om Per Schlingmann och Fredrik Reinfeldts smått fascistiska hyllning till den nyttoinriktade människan i "Det sovande folket" (1993).


I began to notice something odd about the British and American business people and financial advisers I met in Ukraine and Russia in the 1990s. It was no surprise, I suppose, that they cared more about businesses being overtaxed than undertaxed, more about protection of private property than about protection of pensioners; that they didn't care how weak and bullied the local trades unions were.
     Besides, their Russian interlocutors kept being assassinated. What was revealing was how many of these emissaries of the capitalist way seemed to believe the myth that all that was good in the British and American economies had been constructed by the free market.


En bra läsarkommentar till den engelska artikeln:

Taking democratic power away from an electorate is by far the best way to increase profits...

Allow private corporations to do anything to maximize their profits in the hope that some of this money will tickle down t the rest of us is a failed and corrupt philosophy...

Behind it all is the power of private commercial banks to create money out of thin air as debt at interest ( as explained by the Bank of England in their quarterly review earlier this year on money creation)

It's the biggest scam perpetrated against humanity in all of recorded history, and is costing us our ( and our planet's future ). At least we have a monetary reform organisation like Positive Money ( www.positivemoney.org ) who are doing their best to explain the massive fraud and hopefully change things in the future...

A difficult job since a recent poll of 100 MPs found that only 10% of our elected representatives have any idea at all regarding how money is created... If we can change money then we really can change the world..


För den som undrar över en förmodat insomnad blogg som vaknar till och två inlägg i rad talar om svek, se Saturnus upphöjd i Vågen och hur igår och idag den mest vedervärdiga drift att berika enbart det privata hemmet misspryder himmelen. Händelsevis samma dubbla emfas på Vågen och Kräftan som i Fredrik Reinfeldts födelsehoroskop. 

Jag vill inte säkert säga att den kombinationen gör en människa liten och ointressant i sitt kapitala ointresse för vilken roll han/hon omedvetet spelar som "nyttig idiot", men det är helt klart ett mönster att följa upp och studera närmare...
 

9 kommentarer:

Anonym sa...

Har det inte med att göra med Saturnus och Mars ligger i konjunktion (?)? Nå, jag har valt att gå över till J.A.K.

/Specsavers

Anonym sa...

För att förtydliga: J.A.K. = Jord Arbete Kapital (Oxen ;)) är en räntefri bank.

Anonym sa...

Om man vill ha ett personligt horoskop , kan du göra det ? Hur kontaktar man dig då ? Jag skulle gärna vilja ha ett .

Seaward sa...

Nej, jag gör inga sådana, har inte tid. Ser mig själv som en student eftersom det finns så mycket nytt att förstå om astrologin, inte som skiss över ett enskild öde, utan som principiell kartritning över vad en SJÄL sysslar med under sin stund på jorden. "Personhoroskop" intresserar mig egentligen inte alls längre.

Anonym sa...

Man kan säga att jag vill veta mer om min själ mer än ett vanligt horoskop . Nåväl du har ju inte tid . Hursom så uppskattar jag det du gör , fortsätt med det ! Hoppas verkligen vi får bort denna regering detta val iaf : )

Seaward sa...

Jag är inte säker på hur man ska uppfatta kombinationer och konjunktioner mellan Mars och Saturnus. Kanske har Saturnus en fronttrupp (Mars ligger närmare Jorden) som med aggression iscensätter vad nu Saturnus önskar, här "upphöjd" och verksam på basis av vad Venus just nu ägnar sig åt. Reinfeldts fula tal försökte få svenskarna att "öppna sina pengapungar" - han kallade det hjärtan - eftersom Borg slösat bort så mycket pengar att moderaterna måste höja skatten igen. Det är tydligt hur Saturnus i Reinfeldts andra ekonomihus, tecknet för "folkmassans" Måne, "drabbas" av den snåla gränsdragaren Saturnus. Reinfeldts tal liknar i hög grad de här transiterna.

Men här inträffar det djupt olyckliga att Saturnus i Vågen söker "döda" sin egen disponent Venus genom att kasta sitt långa kontrollerande öga mot Kräftan/Folkets tecken.

Moderaterna har i sin ruttenhet sökt skrämma svenskarna för att Saturnus-begränsa sina usla utsikter att vinna valet ännu en gång? Det som pågår i himmelen just nu mellan LUFT och VATTEN stämmer väl in på det bloggen så ofta skrivit om: desinformationen eller dubbeltydigheten när känslor (Vatten) och rationella argument (Luft) tvingas ihop.

Hinduisk astrologi tycks intresserad av vilken planet som har hunnit längst genom ett tecken och ger denna företräde. Därmed "leder" Saturnus f.n. och är effektiv i sina försök att chocka Kräftan (med Venus/Jupiter), men Mars närmar sig och går den 26 augusti upp jämsides med Saturnus. (Då är det "planetärt krig" och segraren är den som har högst latitud på himmelen).

Men vad gäller sedan, när Mars tar ledningen (den når Jungfrun under den 4 sep)? De här veckorna blir intressanta att studera, för Reinfeldt är nu mer eller mindre helt galen i sina försök att behålla makten för maktens skull.

Saturnus ligger på hens och folkets Måne och säger att han nått sin utmätta tid. Men å andra sidan rör sig den vitaliserande Mars genom hans första ego-hus vid tiden för valet. Och då kan man fundera över vad hans medfödda, verksams onda Mars i 1a huset innebär. Den borde skada honom eftersom han själv är en skadegörare!

Så har åtminstone jag tolkat den samtidiga betoningen av båda de "naturliga illgörarna" på personliga punkter i hans horoskop: Saturnus på hans Måne i 2a ekonomihuset ("invandringen kommer att kosta" säger den falske mannen och spelar ett högt och labilt spel). Och så glider efter några veckor transiterande Mars in i sitt medfödda läge i Reinfeldts första ego-hus.

Jag hoppas av allt mitt hjärta att den här astro-symboliken innebär att Reinfeldt kommer att tillfogas ett smärtsamt och nesligt nederlag i valet. Men här måste planeternas gång studeras noga. Kommer att finnas mycket att analysera efteråt. (Jag ser mig ju som nybörjare efter att startat om från noll för några år sedan med den sideriska zodiaken. Det blev tillfälle att nollställa allt och bara studera och söka skönja vad som egentligen pågår)

Havsörnen sa...

Tyvärr. Du kan inte rösta bort Wallenberg.

Anonym sa...

Nej jag vet det tyvärr . Tråkigt men sant . Men förhoppningsvis hans springpojkar/flickor som regerar för tillfället .

Anonym sa...

Ps. Wallenberg styr mycket oavsett regering tyvärr .