Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 augusti 2014

Löfven: Reinfeldt ett historiskt lågvattenmärke

Här måste man ge (s)-ledaren helt rätt!

Från SvD:s utfrågning:
Alliansen har tidigare gjort klart att de kommer att rösta för sitt eget budgetförslag om de hamnar i opposition. I Dagens Industri i dag säger Reinfeldt nu också att de kan bryta ut delar ur er budget och försöka stoppa, han nämner era ”bidragsökningar och skattehöjningar”, om du inte leder en majoritetsregering. Hur kommenterar du det?
 

Stefan Löfven: – Dels luktar det panik. Jag måste säga att det är ett lågvattenmärke i svensk politik. Det enda de har att komma med nu – det är att de kommer att förlora och nu ska jäklas så mycket som möjligt.
– Vi har under flera veckor presenterat förslag på välfärdsområdet, äldreomsorgen, sjukvården, skolan och jobben. Vi kommer att fortsätta i dag. Och han kommer med det här. Det är ett lågvattenmärke.

Reinfeldt känner tydligen tydligt trycket från Skarprättaren - Saturnus. Inte bara ligger den och trycker mot hans psyke (Månen) i Vågen (kyler ner massorna, eller rättare Reinfeldts tumme med folkmassorna). Saturnus kastar också en hämmande aspekt mot Landstöntens soltecken Kräftan och just i dessa dagar gick dessutom Mars in i exakt attack mot pengarnas Venus i Kräftan, om man tänker sig att Saturnus långa onda öga om 270° agerar "bärvåg".


Jag har knappast någonsin sett en sådan mängd aspekter samtidigt säga: "Du är ute ur leken" eller "din Saturnus/Kronos-tid är över". 

Man kan notera att DI.se annonserar sin stora nyhet om att dagens nummer (pappersupplagan förmodar jag) kommer att handla om Reinfeldts hämndlystnad för den stundande valförlusten och hans avsikt att bara jävlas med nästa statsminister. Detta må vara en stor nyhet, när texten publiceras på nätet 5.45 EXAKT I SOLUPPGÅNGEN I LEJONHÄRSKARENS TECKEN.

Men tittar vi på detta uppflammande ljus ur perspektiv av Fredrik Reinfeldts själviska Jungfruascendent (bloggen har många inlägg som förklarar varför detta inte är en normal Jungfruascendent utan en svårt patologisk Jungfru), då står det klart att den här soluppgången inte var till hans fördel. Solen i 12e huset för förluster här i världen och kanske t.o.m. påtvingad exil. Så ur Landsfjärtens ego-perspektiv påminner DI-materialet bara om att han nu reducerats till en loser.

Man tycker nästan lite synd om eländet. Vad hade han för chans? Hjärntvättad från första början i en moderat familj och inget krut på födelsehimmelen alls som tyder på en förmåga att tänka sig från borgarnas nät av livslögner.

http://www.di.se/artiklar/2014/8/28/sa-ska-de-satta-stopp-for-s/


Hur skadliga de faktorer som just nu verkar på himmelen är, framgår också av att Island nu officiellt har ett vulkanutbrott och skakningarna i havet utanför Aten samma morgon DI.se publiceringar nyheten om Reinfeldts totala kollaps.

Men stopp! Det är inte allt. KDU:s Sara Skyttedal som brukar härja mot den svenska välfärdsmodellen och framstå som allmänt intellektuellt efterbliven, har skrivit ett debattinlägg i DN som rimligen borde vara slutet för hennes politiska karriär - hon kuppar mot sitt eget parti och meddelar tilltaget först efter att hon fått artikeln, som går emot partilinjen, publicerad.


Här är bara en invändning mot de tankar hon producerar. Redan för några dagar sedan uppmärksammade den här bloggaren att inte allt stod rätt till i huvudet på kvinnan. Och hon är född i NYMÅNEN I KRÄFTAN och drabbas alltså med full kraft av de två illgörarna Mars och Saturnus angrepp mot Kräftan just nu. 



Fastän födelsetid saknas för den unga högerextremisten, tycke en mäktig nymåne fungera så bra som substitutascendent att vi får precis samma bakslag för hennes debattartikel. DN trycket ut den fem minuter efter midnatt och det ger en Tvilllingascendent som verkar genom kvinnans 12e hus för förluster och världsliga nederlag. 

Faktiskt, 12e har en del med flyktingar också, men kommunikatören Merkurius stod i morse och vägde mellan Lejonet och Jungfrun, en position där en planet i Indien anses vara "död" (varken det enda eller det andra). Jag vet inte om den här doktrinen är pålitlig, men det är påfallande att Håkan Juholt är en politiker som kuppades bort av högern på det mest skämliga sätt och han hade sin Lejon-Sol döende i slutet av tecknet,


T.o.m. den här bloggen fick sig en släng av galenskapen i luften. Trots att bloggen lika lite som några andra längre hittas via nätmedierna, fick inlägget om Islands vulkan en kommentar från ett nättroll. Det måste vara en stackare helt utan liv som på eget bevåg fortsätter uppsöka en blogg bara för att släppa uddlösa försök till hån! Det faktum att Kräftans tecken diskuterades även i det inlägget får mig att misstänka att vekheten i trollets angrepp kan beror på att det rör sig om ännu en Kräfta som just nu känner av Saturnus skoningslösa tryck. 

Då har vi ytterligare ett exempel på att de himmelska makterna faktiskt kan beröva en människa hennes tankeförmåga och fria vilja. Hon reduceras till ett patologiserande uttryck för Världssjälens egen temporära galenskap. Exakt som den mästerlige, men tyvärr framlidna neoplatonisten och psykologen James Hillman var så tydlig med, utan att någonsin knysta om att han egentligen "talade astrologi".

1 kommentar:

Anonym sa...

Man får hoppas vid gud (här blir jag religiös för en sekund av mitt liv men så gärna så....) att vulkanutbrottet på Island är ett symboliskt tecken på att den där mannen i fårakläderna alias Reinfeldt, också ska försvinna ner i lavan efter den 14e september... Det blå blocket har svinat sig nog under de senaste 8 åren.

Det blåser alltid kalla vindar i det svenska samhället när de blå pojkarna springer omkring i maktens korridorer.