Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 april 2014

Violinisten i folkdjupet om moderaterna kulturmördarna

I AB skriver Åsa Linderborg om moderaternas mord på kulturen, men det som får mig att fnissa till är läsarkommentaren från en musiklärare som fyndigt drar tematiska kontraparalleller:


Mehrdad Aliagha · Toppkommentator · Violin/Viola Teacher
Sverige kommer att betala högt högt pris för dem 8 åren:( långt långt fram i tiden.
Churchill sa utan kultur har vi inget land att försvara.
Moderater säger utan vinst i välfärd och lägre skatt har vi inget land att råna.

Jag var tvungen att söka upp födelsehoroskopet för att se vad slags hjärta som tickar bakom dessa rader. Ett Lejonhjärta.




Här visar sig vådan av att bara ha Månen som underlag för en ascendent. För föreslog jag inte helt nyligen, i inlägget om den kallsinniga välfärdsmördaren Anders Borg och hejduken som mördat 40 personer att ett psyke (Månen) tappar Solen då den senare går in i mörklagda åttonde huset (sett ur Månens perspektiv)?

Jo, och därför är det ytterst viktigt att överblicka hela kartan för att se om något kan kompensera eller helt återställa ordningen. Och här får jag återknyta till gårdagens inlägg Myror och Giganter, där DN:s ateistiska skribent Demirbag-Sten ondgjorde sig över kulturen som substanslös yta och gjorde det för att hon naturligt svarade på det onda i atmosfären och inte det större goda som samtidigt tecknades! 

Då den hedervärde konstnären Mehrdad Aliagha föddes tecknades också Platons stora och sköna idealform på himmelen och därtill i det humana Luftelementet. I musiklärarens horoskop visar sig också psyket - Månen i Stenbocken - vara direkt länkat till Godhetens Form (Zeus/Jupiters triangel) eftersom triangeln ena ben utgörs av Saturnus, Månens disponent eller förfogare. 

Här har vi då en människa som låter sina lägre förståndsgåvor (Månen) in-formeras - bindestrecket var avsiktligt - av Själens egen form.  Från sjunde himmelen och ända ner till den psykiska dimensionen. (Läraren är förstås ett typiskt saturniskt yrke. Läraren söker ingjuta en Form i råmaterialet eleven - elementär Aristoteles ...och Plotinus.)

Är inte den stora triangeln i Luft med dess direktkoppling till det enskilda psyket ett tillräckligt omen för att återskapa en annars förlorad kontakten med Själen (Solen) i dekadensens och mörkläggningens åttonde hus? 

Musiklärarens inlägg tyder på det, precis som Dilsa Demirbag-Sten i sin DN-artikeln - författad under en liknande triangel i Luft - tycktes helt avknäppt från det större goda som söker nå fram till de materialistiskt disponerade fångarna i världen, i Platons grotta.

Inga kommentarer: