Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 april 2014

Tårtkasterskan en ren själ i ett smutsigt samhälle


Tårtkastaren Irene Matkowitzc och journalisten Elisabet Höglund -
två stolta Lejon-Skyttar (Eld) - andlig integritet!
I Höglunds fall har det inneburit år av kverulerande över - kanske
med rätta - att hon inte nog uppskattats för sina insatser.

Här är ovedersägliga bevis för att det smutsiga samhället inte kan hantera rena själar, själar som lever i sanningen och ser den tydligt - inte minst där lögnen tränger sig på och spelar falskt. 

Kvinnan som galant tårtade det maskerade monstret Jimmie Åkesson dömdes till två månaders fängelse (AB) för att hon talat och agerat vad sanningens ande påbjöd henne. Rent formellt hade hon förstås bäddad för sig genom att vid tre tillfällen bli påkommen med att framföra ett fordon fast hon inte hade körkort. Uppenbart lagtrots säger rätten. Enligt astrologin en demonstration av en underbar frihet hos en själ långt större än råttor kan förstå!



Ett gudabenådat ögonblick i tiden i januari 1953 när under två dygn Månen i den naturliga dominanten Lejonet stöttas fullt ut av disponenten Solen i expansiva och frihetliga Skytten och där sedan också Solens disponent Jupiter befinner sig starkt placerad i Eld så att vi får en fenomenal stortrigon som talar klarsynens och frihetens språk. 

Månascendenten i Lejonet gör Jupiter till inte bara en naturlig välgörare utan också till en verksam sådan, och till på köpet ligger den i horoskopets bästa hus, det nionde för andlighet och det höga samvetets röst!

Nej solen har inte alltid sina fläckar, det finns andesjälar som är fullständigt klara. Det sägs i indisk filosofi att det finns så utvecklade själar att de skulle kunna begå mord utan att någon dålig karma vidhäftade dem. Detta är horoskopet för en sådan själ.

Vilken är då kvinnans frihetsfilosofi närmare bestämt? Som synes av Jupiter i Väduren smyger sig en blå fläck in i sektorn som illustration av att Vädurens härskare Mars själv befinner sig i den stora tänkaren Vattumannen, en Mars som för övrigt tillsammans med Jupiter och Solen OCKSÅ är en verksam välgörare, en rättfärdig krigare när Lejonet ockuperar första huset!

Denna den goda sakens krigare står för det överlägsna Eldelementets klarsyn i synnerhet i ideologiska frågor och är redo att ta strid på ett annat högst intressant fält i det här horoskopet: det kombinerade fält som skapas när Vattumannens och Vågens härskare utbyter härskare med varandra och bildar en "ömsesidig reception". 

För det faderliga och älskande Lejonet är medlerskan Venus av onda och den begränsande formens Saturnus likaså.  Eftersom å andra sidan Venus och Saturnus är planetära vänner får vi här något så märkligt som en kognitivt ren Eld-varelse som reagerar mot allianser mellan Venus/Saturnus eller Vågen och Vattumannen vars verkan är ond (både Venus och Saturnus "verksamt onda"). Ett typiskt exempel på något som väcker en klarseende människas vrede skulle kunna vara ett råttskitsparti som Sverigedemokraterna som bygger hela sin världsbild på ett tänkande som drar tänkarna själva i smutsen när de smutsar andra i sina tankar. Detta är då en luftblå ideologi om samhällsbalansen (Vattuman + Vågen) som leder till onda resultat: främlingsfientligheten.

Mot detta har tårtkasterskan vänt sig i en lovvärd akt av aktivism och för det döms hon nu till fängelse. Jag kommer inte att sortera detta horoskop under "brott". F.n. ligger den kartan i datorns folder för "celebriteter" men det är mycket möjligt att den hör hemma bland "andliga horoskop". Och vad beträffar tilltaget att köra bil utan körkort måste man skratta. Det finns livsfarliga körkortsinnehavare ute på Sveriges gator och vägar dygnet igenom, medan vi här tydligen har att göra med någon som lärt sig simma själv men inte formellt skaffat sig ett certifikat på att hon är simkunnig. På ett plan är detta naturligtvis lagtrots. Saturnus är den verkställande makten - domstolar och polisväsendet. Men tittar man på LAGEN själv - Jupiter - ser man hur "homefree" kvinnan är. Gudarna skrattar med henne åt det svenska samhällets inkompetens att prioritera rätt frågor och t.ex. sätta åt kriminella politiker som Fredrik Reinfeldt eller Jimmie Åkesson, som skadar landet långt värre genom att tillfälla sig tolkningsföreträde i den menlösa och rövslickande högerpressen.

Få människor föds med så transparenta horoskop som tårtkasterskans helt Jordbefriade (avlusade) karta och få kan därför uppfatta världen som den verkligen är, bortom fäderneshemmets indoktrinering och all den hjärntvätt som sedan följt människan genom hennes alla år. Det som återstår av en människa vid, säg, fyrtio, är bara skit. Vågen från barndomen alltför ofta en fullständig andlig och medvetandemässig degeneration.

För den utan egen klarsyn och som betvivlar att svenska myndigheter här burar in ett HELGON, notera hur Chandra lagna-horoskopet lägger prioriteringarna: Den stora välgöraren, här också en som handlar eller verkar på ett välgörande sätt, ockuperar "det bästa huset" (9e). 

Den stora illgöraren Saturnus, som här också handlar eller verkar på ett skadligt sätt, ockuperar "grundskolekunskapens" begränsade 3e hus ett hus som dessutom har dåliga egenskaper men enligt indierna är ett "förbättringens hus" (utbildning kan räta upp även ett lömskt och lögnaktigt intellekt). Men i det här horoskopet kan det inte råda någon tvekan om att det är Sol-Måne-Jupiter-Mars som tecknar det väsentliga om livsödet. Och det är ett stort budskap som ges!

Tänk hur Naturen gödslar jorden med fenomenala själar som aldrig blir hörda och sedda. Istället är det patrask som Jimmie Åkesson, Annie Lööf, Anders Borg och Fredrik Reinfeldt som belönas för deras världsliga och flata ambition! Som förra inlägget visade är brottslingar och världslig makt (10e huset) en iögonenfallande kombination.

Hur förklarar man då kvinnans amfetaminmissbruk? (Någon tarvlig sajt på nätet läcker uppgiften att hon haft spår av amfetamin i blodet medan hon körkortslös framfört bil i Stockholm.) Alla "världsliga" tecken tyder ju på att hon är en fallen och omtöcknad själ och inte alls den höga och nobla själ jag tecknat här, utifrån det ytterligt rena horoskopet.

Om man lämnar därhän att amfetamin skärper sinnet och ger en bättre bilförare (jfr de amerikanska långtradarchaufförernas gamla smeknamn på substansen: "Coast-to-Coast"), misstänkter jag att det kan vara så att det svenska samhället i sig är så i grunden ont att det framföder plågade reaktioner just hos de medborgare som är maximalt rena. Det gör fysiskt ont att bo i Sverige om man är en högt utvecklad själ, hela landets värdegrund är numera ett haveri med en främlingshatisk och fifflande migrationsminister och ljugande politiker i mängd. De rena själarna har ingenstans att gå i sin perfektion förutom mot nedsmutsning. Evigheten verkar längta efter att grotta ner sig i världens dynga.

För den här frågan skulle atma karaka (planeten som tecknar själens åtrå eller passion) kunna ge besked. I brist på födelsetimma är det omöjligt att säga om atma karaka tecknas av Solen i sin 22 grad eller om födelsen inträffade sedan Månen i sitt tecken passerat samma gradtal. Lyckligtvis löser sig problemet i någon mån eftersom Månen i vilket fall som helst disponeras av Solen! 

Den här själen föddes med andra ord med sin egen själssignfikator Solen i en dubbel roll - själen är det den är och det är också dess åtrå att få vara detta under jordelivet. Solen i Skytten tecknar fullständig andlig frihet så man kan ju förstå att den himmelska perfektionen stöter på patrull nere på Jorden och t.o.m. involverar sig i drogbruk för att få åtminstone en vag påminnelse om hur livet kändes innan själen involverade sig i den här tröga och korkade världen som så många helt underkastad sig att de inte längre har något av själens verkliga sensibilitet kvar!


PS. Fotomaterialet på tårtkasterskan är skralt men jag tycker mig sen en klar look-alike-faktor mellan henne och Elisabet Höglund. De har Sol och Måne omkastade mellan två Eldtecken.

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/leif-gw-persson-en-fraga-om-trovardighet-1/

;)

Anonym sa...

Elisabet Höglund må vara eldig Lejon-Skytt men kvantfysik verkar hon inte vara någon större entusiast av och hon menar bestämt att cancer (som hon själv gått igenom) inte går att "tänka bort".. (så fri i tanken var hon ej) https://elisabethoglund.se/blogg/det-ar-narmast-kriminellt-att-pasta-att-cancer-inte-finns/

Seaward sa...

Syftar du på det aktuella hjärnsläpp till bok som passerar för positivt tänkande och som dessutom kryddar lite trendigt med ord stulna från kvantfysiken, har jag ingen replik på kommentaren – avståndet i grundkunskaper är alltför stort.

Bloggen sysslar inte med flum utan med nog så precisa logiska resonemang, även om det kan vara svårt för en novis att se skillnaden.

Naturligtvis har Höglund rätt. Det finns sannolikt inte en enda individ i träsklandet Sverige med en sådan andens makt över den lägre fysiska kroppen att man kan rekonstruera sig själv på det sätt myten antyder att Jesus gjorde under sina döda "tre dagar i graven".