Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 april 2014

Svenska entreprenörer och låglandets girighet

Lite språkgnäll. Svenska Dagbladet tar nu så lätt på sitt publicistiska arbete att man inte ens orkar ange när en artikel publicerades. Nyhetskonsumenten dras in i ett drömlikt tillstånd utan koordinater. 

Man ska tydligen svälja informationen och ragla vidare till nästa informationsbit - utan att kunna bygga upp en egen mental representation över i vilken ordning saker har sagts, många gånger nog så viktigt. Fast inte i dårskapens och snuttifieringens värld som IT-fascisterna nu håller på att dra in världen i.

 
Under rubriken Alla tiders entreprenörer lyser publiceringsdatum med sin frånvaro och i samband med en Jacob de Geers påfund Izettle formligen krampar själen över den pinsamma svengelskan. 

Izettle är någon slags betalsystem och namnet bygger på den egoistiska Apple-kulturens bidrag till en redan illa skadad mänsklighet: att prefixa allt med engelskans egobeteckning "I" fast med litet "i". (Det är en dataprogrammerarkonvention att inleda ett sammansatt ord med gemen bokstav och nästa sammandragna ord med versal: myVariable. Omärkligt tar teknikfascismens godtyckliga styrande och ställande över även normalt språk.)

Det märkvärdigt stavade zettle är förstås engelska "settle" ("att göra upp sina affärer"), och det är här man undrar hur det är möjligt att svenskarna tror sig vara så bra på engelska. Hade den här entreprenören haft den minsta känsla för etablerade ordbilder skulle produkten naturligtvis ha döpts till iSettle - omedelbart fattbart för de flesta. Men istället gör han en Zalando, dvs. tramsar till det. 

Bara i Sverige har vi en manlig befolkning som i all tv-reklam framställs som rena idioter och som i näringslivet bevisar att vi faktiskt saknar några skruvar i hjärnkontoret.

*****

Entreprenören själv, som bland annat startat en verksamhet där närigheten står som spön i backen redan i namnet - TradeDoubler - har ett horoskop som faktiskt överträffar till och med Fredrik Reinfeldts i fantasilöshet. Här är det bara att berika sig som gäller, en otroligt inskränkt grund för mänskligt liv!




Solen i Kräftan baseras på en rationaliserande Måne i Luft, i Vågen, i handelmannens vågskålar så att via Vågens härskare Venus i Lejonet allt ska handla om att vinna, vinna, vinna! (Samma störda överbetoning på "att framstå som lyckad" hittar man också hos Reinfeldts ex-hustru.)

Det är länge sedan jag citerade den äldsta bevarade texten om Kräftans tecken i samband med Reinfeldt, men ta gärna en titt tillbaka på den. När man förstår denne entreprenörs läggning ("Izettle", "TradeDoubler") är man mer än villig att tro att antikens klarsynta människor verkligen hade snappat ett grunddrag som alltjämt dyker upp så pass ofta att man kan tala om Kräftan i samma andetag som de andra begärsfyllda gränsande till giriga zodiaktecknen. Skillnaden mellan en rättrådig och sparsam Stenbock och en girig sådan är ibland hårfin, men teckenhärskaren (här: Saturnus) brukar kunna ge en fingervisning.

Utfransning: Rikedomens Jupiter anses upphöjd i Kräftan. Är detta en vink om att handelsmän som gick till sjöss tillbad Zeus Soterius, Jupiter Frälsaren, i hoppet att undvika skeppsbrott och komma åter från resan med fullastade skepp och rejäla vinster på investerat arbete?

Kan det vara så här triviala mänskliga förhoppningar som ligger bakom schemat med planeters "upphöjelse" och "fall"? Jag börjar alltmer misstänka att det finns flera lika giltiga förklaringar till varje position, visa filosofiska och djupa och andra mer världsliga. Exempelvis har bloggen vacklat i frågan om Mars upphöjelse i Stenbocken. Betyder detta att krigaren är en sällsynt brutal vinnarskalle i det här tecknet, eller handlar upphöjelsen om att den nu befinner sig på den kyliga och omdömesgilla Saturnus mark och därför coolar ner sin eldfängda tendens till övervåld?

Jag tror båda vägarna är möjliga, så titta noga på om Saturnus är stabil och effektiv i ett horoskop där Mars kallas "upphöjd".

Att som hos entreprenören kombinera Solen med dess svurna fiende Saturnus och lägga båda i närighetens Kräfta och låta Månen i Vågen rationalisera varför denna sjuka närighet ska ges fria tyglar (marknadsliberalism), bara understryker att mänskligheten består av många typer, en del sjuka en del friska och en del lite av varje...

Och visst är det talande att se den korrumperande Satan angripa den redan i grunden svårt materialistiska Mars i ägandets och pengarnas tecken Oxen - och dessutom i korruptionens åttonde hus! Detta är faktiskt samma problem som finns i svenska nationalhoroskopet så mina inledande ord om lågpannade dumma och materialistiska svenska män var bestämt inspirerade - jag hade inte räknat ut horoskopet när jag började inlägget (nästan inlägg växer f.ö. spontant och går det inte att få ihop historien på slutet skrotas de). 

Eftersom Månen i Vågen i sig är en av astrologins finare positioner skulle Venus i Lejonet kunna ge ett mycket gott betyg, åtminstone i kärlekskonsten. Men som med Filippa Reinfeldt pågår det Eld- och Vatten-sensationalism mellan hungriga Kräftan och anspråksfulla Lejonet. De här typerna gapar över för mycket och drivs av primitivitet: "monkey see, monkey want", för att travestera ett engelskt ordstäv.


Dessutom har den här entreprenören värsta sortens problem med sin hunger efter stora och lätta pengar: Jupiter opponerar Månen vilket skulle kunna läsas som ett välvilligt sinnelag. Problemet är bara att Vågens princip är rättvisa och sjysta deals, jämvikt mellan människor helt enkelt. Och vad tror du att "stora framgången bara för mig" - Jupiter i egoprincipen Väduren - gör med den här sociala balansen som Mån-Vågen tecknar? 

Mycket riktigt blir Jupiter, visserligen en naturlig välgörare, en VERKSAM illgörare för dem där Vågen ockuperar första jag-huset. Det går att likna den här Jupiterplaceringen vid Tiger Woods där en känd födelsetid gav självtjänandets princip Jungfrun i öster och Jupiter i sjunde huset. Tiger Woods avslöjades vara en kallhamrad psykopat och lögnare som seriellt avverkade sexkontakter bakom ryggen på sin Elin. Och tänka sig, den svenska entreprenören kallar sig "serieentreprenör"!

Det är när man ser sådana här djupt störda horoskop, födda girigbukar, som man inser PREDESTINATIONENS verklighet. Universum är proppfullt av själar i graderad ordning från de lägsta till de noblaste och det är ingen mening att moralisera. 

Drägg har alltid funnits och kommer alltid att finnas - i någon värld. Stänger vi dörren till dem här på Jorden (genom att t.ex. abortera alla barn som skulle födas under ogynnsamma himlar) kommer dessa själar istället att skapa sig sina helveten i någon annan verklighet. Gott och ond är en evig, närmast mytologisk, strid och ingen kommer att vinna. Det är upp till individen att genomskåda de lögner samtiden och kanske hela civilisationen söker tvinga på de utomjordiska besökarna.

Inga kommentarer: