Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 april 2014

Stickprov på ännu en korkad rasist


Österrikiske politikern Andreas Mölzer, stavat Moelzer av svenska TT som om vi inte hade bokstaven "ö" i vårt språk, tvingades lämna sina uppdrag efter att ha avslöjat sin sinnessjukdom och förklarat att "negrer hotar EU" (DN).

Nu finns en viss möjlighet att politikern föddes med sinnet i det rörliga och merkuriska Tvillingarnas tecken - dit når Månen cirka 16.00 under dygnet. Men se här hur fenomenalt mycket bättre allt stämmer om vi följer oddsens väg, som säger att han borde ha sinnelaget i Oxen. 

Det har förvånat mig att inte Oxen dykt upp oftare bland rasister och främlingshatare än det gjort. Oxen figurerade visserligen starkt i horoskopen för partiledarna för Sveriges, Danmarks, Norges och Finlands främlingsfientliga partier. Men i det större testet på över 200 främlingsfientliga var det nästa Jordtecken, det lite slugare Jungfrun med all dess självtjänande och räddhågsna månande om den egna skörden på åkerfältet, som, som måntecken, visade prov på främlingsfientliga böjelser. Helt i linje med mytologin kan tilläggas där en främling plötsligt dyker upp på fältet och våldtar åkerbrukets affischflicka den unga (orörda) Persefone! 

Främlingsfruktan tycks ligga inbyggt i Jungfrun, och kanske i synnerhet då via Månen, det låga psyket som kan sakna all kontakt med Solens högre och andliga medvetenhet. Oxen känner att den äger sitt eget territorium men är troligen för loj för att orka manifestera sitt missnöje med invandring så till den grad att det får genomslag i rubrikerna. Kvar blir bara några hypermotiverade Oxar som också "råkar" bli partiledare för en reaktionärt nationalistisk sak.




Det intressanta med det här horoskopet om man använder Månen i Oxen som substitutascendent, är att det inte bara innehåller den värsta (?) versionen av den sataniska axeln (Oxe/Skorpion), den som uppstår under fullmånen, utan hur också alla de tre onda husen (6, 8, 12) ser ut som välfyllda fängelser.

I princip hela "psykhoroskopet" - det med utgångspunkt från Månen - är således utslaget. Se vidare Kurt Cobains horoskop för några kommentar om vådan av att inte ha sinnet med sig här i livet.... Ett annat horoskop som stått ut från mängden pga. sin oerhört illa tilltygade Måne var det för rasisten och massmördaren Anders Behring Breivik.

Den österrikiske rasisten har ett förunderligt klent stöd för sin mentala/lunära tankeverksamhet (ja, Månen kan tänka och representerar i sin nära anslutning till de fem yttre sinnena en jordnära förnuftsverksamhet. "Ser svart hy. Inte tycka om." Månen ger i sig knappast någon tankehöjd typ Einstein och här dras sannolikt den solära intelligensen ner i den brungyttjiga sörja som den sataniska fullmånen ger. En ytlig materialist som går på hudfärg eftersom begåvningen är så ohyggligt låg.

Tittar man på den förmodade mentala Månen i Oxen, är dess statiska och ytliga grundnatur antydd genom att disponenten Venus är en illgörare i indisk astrologi. Det är till sinnets skada att bara venusianskt luta sig otänkande mot fysiska realiteter - en sådan Venus kan knappt ens kallas förnuft och det är min misstanke att Gwyneth Paltrows Måne med inflexibla Saturnus i Oxen faktiskt gör henne en smula dum. Skådespelarskrået tycks attrahera dels oerhört sensitiva människor - nästan synska - och så känslomässigt rigida typer som försöker leva tanklöst efter färdiga former. Hur passande då att gå in i en roll som man memorerar och noga realiserar in i minsta detalj.

Men där Gwyneth hade en förnämlig Venus (uttalandet bygger på ett känt klockslag och en fysik ascendent), där har den österrikiska rasisten (baserat på en månascendent) en ond Venus som dessutom befinner sig i det onda åttonde huset som regelbundet yttrar sig som en missanpassad natur. Venus i åttonde kan teckna en rent antisocial varelse (vilket även gäller en placering i antisociala och fientliga sjätte huset). Går man ännu en nivå ner (icke allmän praxis) och studerar psykets disponents disponent, då visar sig Venus disponent Jupiter också den vara en verksam illgörare för den statiska Oxen i första huset och också den befinna sig i ett av de onda husen. 

Nattsvart ridå. Månhoroskopet här når nästan Anders Breiviks grad av vansinne, fast inte pga. en mängd planetära attacker utan för att disponenten i två led drar mattan under fötterna på det lägre, jordiska förstånd som Månen borde teckna.

För Oxen i första huset skulle Solen, Merkurius (logiken) och måttfulla Saturnus vara hjälpande (verksamt goda) krafter. Här är gränsdragande Saturnus överdrivet negativ (precis som hos Fredrik Reinfeldt) genom placeringen i sjätte huset för fiender och olyckor. Reinfeldts svartmålning och förfulande av sjuka och arbetslösa, och hela svenska folket för övrigt, som han kallat "sovande" och "sinnessjukt", rimmar med den här snåla och usla Saturnus-positionen. 

Det verkar som om rasisten Mölzer är ännu en i raden av horoskop som misslyckats dra nytta av den teoretiskt fina "upphöjelsen" till sann rättrådighet som Saturnus i Vågen tecknar. Att det är så svårt att hitta en upphöjd Saturnus som ger goda resultat stärker mig i misstanken om att de lägre planetkretsarna målar över det initiala budskapet som Världssjälens Form tecknar. Bara ett fåtal individer har så "rena" horoskop att de blir kanaler för Världsandens vilja i en viss tid. De flesta drivs på och är uttryck för tidsandan utan att ens se att de gör och tänker precis likadant som alla andra, att de är utfyllnadsmaterial i vilken civilisation de än råkar befinna sig.

Godhetens Jupiter är också hämmad i sin verksamhet genom det undanskymda tolfte, vilket kanske kan kvitta eftersom expansionen i den här planeten ändå är den statiska förstahus-Oxens fiende. Man riktigt ser österrikarens fasa inför alla invällande "negrer" från fjärran land som hotar hans Venus, hans jämvikt. Den expanderande Jupiter är i hans psyke distinkt kopplad till tolfte husets "loser-varning" - samhällets olycksbarn, människor utan hemland, flyktingar, etc.

Oxen i första borde ha hjälp av Solen (ren och skär kognitiv förmåga) samt den logiska Merkurius som är en lite annorlunda förnuftsprincip än den Månen tecknar. Merkurius kan operera även utan direkta sinnesuttryck och hanterar inte minst saker som matematisk förmåga. Merkurius arbetar på intellektuella (osynliga) objekt.

Men i det här horoskopet ingår både Sol och Merkurius (som är konjunkta) i den sataniska axeln. Detta är nu inte nödvändigtvis ett tecken på att de är utslagna i ren och skär ointelligens, även om så tycks vara fallet med just den här mannen. I den nyliga undersökningen av världens mest begåvade människor, Nobelpristagarna i kemi, fysik och matematik såg jag ett visst underskott på födslar under de dagar Solen befann sig i närheten av Satans stjärna i Oxen, men den här förminskningen var så liten att den saknade statistisk signifikans. 

Tvärtom finns det (väst-)astrologer som hävdar att ALLA fullmånar, oavsett i vilka element de faller leder till en mer akut intelligens, möjligen också en smula instabil. Jag har inte hittat något entydigt bevis för att fullmånen mellan Jord och Vatten skulle ha lägre begåvning än den mellan Eld och Luft, även om teorin antyder att så är fallet. (Tänk Platons lära om den rena och exakta Idén och dess ofullkomliga avbild i det materiella.) Ämnet är så pass politiskt inkorrekt (med övertoner av rasbiologi fast nu på ett nytt sätt) att jag troligen aldrig kommer att publicera den typen av studie här.


Inga kommentarer: