Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 april 2014

Karlstad - moderatinfekterat och troligen främlingsfientligt

Karlstads kommunråd vittnar om en brokig pott, men det är moderaterna som placerar sig först i olika listor. På värmländska moderaternas hemsida nämns så sent som i oktober förra året bara sju personer - alla borgerliga, men på kommunens egen hemsida skyltas också med en åttonde och socialdemokratisk rådsmedlem.

Här är jag mest intresserad av kommunstyrelsens ordförande moderaten Per-Samuel Nisser som får representera en småaktig och räddhågsen stad som plötsligt förbjuder en sedan länge godkänd antirasistisk musikkonsert när det börjar dra ihop sig till sverigedemokratiskt väljarfiske i staden (SvD). Något är uppenbarligen ruttet i staden och man kan astrologiskt alltid söka förklaringen i den ytterst ansvariga personens horoskop - här Nisser.



Det vore fult att måla fan på väggen bara för att satansstjärnan Algol finns närvarande (i en vek kontakt med illgöraren Mars), och man ska nog spara kritiken till Nissers verklig falska och onda moderata partikollegor, som Borg och Reinfeldt.

Men givet sannolikheten för en Måne i Stenbocken har vi ett horoskop vars sinne är orienterat mot frågan om vem som ska äga de materiella resurserna och då spelar den sataniska axeln verkligen in. Dessutom befinner sig Solen i sociala jämviktens Våg involverad i en ytterligt prekär kamp mellan urbota själviskhet och Vågens mer altruistiska natur. 

Den gröna pilen som indikerar en ömsesidig reception i Jungfrun (privata vinster) och Vågen (social förnöjsamhet) vittnar om att den här Vågen har potentialen att falla kort om vad tecknet egentligen står för: Solens disponent har hamnat på efterkälken och är "fallen" i självtjänandets och antisociala Jungfruns tecken och agerar där som Nissers högsta goda, som hans religiösa kall. Mycket riktigt skrävlar de sju i rådet i första länken om hur mycket gott de gjort för näringslivet i Karlstad med omnejd. De sprider själviskhetens falska religions i Värmland.

Att svika sitt ord och förbjuda en konsert man tidigare okejat är bara alltför likt den onda stjärnan Algol och den sataniska axeln som är en materialistisk kappvändare, falsk och substanslös. Se bara Jimmie Åkessons horoskop - det finns inte ett gram av äkta substans i den mannen, han är en lögnaktig fabrikation från början till slut, men lyckligtvis är detta inte ett problem för merparten av svenska folket att se. 

Men i varje population finns det en mindre grupp som helt enkelt har för låg intelligens för att kunna tänka igenom saker, eller en medelmåttig intelligens och någon personlig hangup som också resulterar i irrationella preferenser. I det här horoskopet för Karlstads moderata kommunpamp finns det problem, låt vara inte så uppenbara som i många andra moderata horoskop vi studerat. Men att det är självtjänande Jungfrun som är en av akilleshälarna i kartan, förvånar inte länge. Åkerarbetaren med siktet mot skörden är verkligen en passande symbol för dessa simpla och ekonomistiskt orienterade små räknedosor till människor. 

Frågan är om Nisser och Karlstads kommualråd också i hemlighet hyser invandrarfientliga stämningar. Jungfrun har via bloggens undersökningar visat sig excellera även på den punkten. Jungfrun kontrasteras i zodiaken med Fiskarna - samhällets olycksbarn, förlorare som kommer som båtflyktingar över havet och hotar de bofastas åkerfält och välstånd - ja, så upplever en människa saken om Jungfruns arketyp våldtagit hennes psyke och styr tankebanorna. Typiskt nog var det just psykets planet Månen i Jungfrun som dominerade i studiet av främlingsfientliga horoskop.

Den verkliga astrologin är naturligtvis deprimerande för egofixerade människor. Vissa tecken har verkligen inget smickrande över sig och är helt odugliga om det är en privat myt man försöker bygga om sig själv. Alla människor födda under Jordelementet (eller med detta element aktiverat av planeter i hörnhus enligt det kompletta horoskopet) borde fundera över vad materia och ägande egentligen fyller för tomrum i deras liv...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är visst något visst med Karlstad, och det i negativ mening... I höstas skrev du om Karlstads universitet som delar ut hedersdoktorat till rasister.

Det är alltid intressant att jämföra folk med samma horoskop och deras livsöden. Jag kände en gång en kille som var född detta datum. Det speciella med honom är att han totalt bytte liv. Han gick i restaurangskola hos Tore Wretman och jobbade som kock på en stjärnkrog i Stockholm. Och numera bor han nere i "Bibelbältet" på en liten ort där han är vaktmästare i en kristen friskola.
S

Seaward sa...

Ämnet radikala kursändringar på livsvägen är spännande men sorterar bäst, tror jag, under någon av de astrologiska metoderna för att förutsäga ödet från tid till annan, till exempel den indiska läran med planetära perioder eller cykler (dasha).

Skälet är förstås att födelseklockslaget radikalt kan skilja två personer åt fastän födda samma dygn. De får helt olika förhållande till varenda planet och kommer att avverka de planetära cyklerna i olika ordning och med helt olika förväntat resultat.

Med lite sökande i textfältet härovan lyckades jag gräva fram två andra lika dramatiska kursändringar ur bloggens dunkel:

Den framgångsrike låtskrivaren som blev toalettstädare, samt kvinnan som "kom på" att hon var lesbisk först vid 38.

http://sidereal.hall-of-man.com/2010/11/musik-satan-eller-pan.html

http://sidereal.hall-of-man.com/2010/01/lesbisk-forst-vid-38.html

Anonym sa...

Till det sistnämnda ödet så kan du foga Amelie von Zweibergk och Irene Wennemo också. Och här handlar det dessutom om att bryta politiska tabun och ge sig i lag med en politisk motståndare :-) Jag har nämnt dem i korthet förr, och som framgår av denna artikel var den ena gift sen över 20 år när de träffades, och den andra var änka. http://www.dn.se/livsstil/amelie-irene-granslos-karlek/#Scen_1