Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 april 2014

Jan Björklund och den ingrodda lögnen

Aftonbladet tipsar om en kommande debattbok som visar hur den borgerliga skolministern konsekvent ljugit i sitt mångåriga pladder om den socialdemokratiska "flumskolan". Vid alla vägskäl där försämringar inträffat har det i själva verket varit borgare som styrt och ställt med det som egentligen var en av världens bästa skolor.

Mer begripligt nu kanske varför den här bloggen roat sig med att svartmåla borgare i mysko kulörer och tal om Satans - den store Lögnaren - infiltration av deras hjärnor och tankesätt. Det verkar vara de svårast skadade själarna som dras till själviskhetens ideologier.

Bloggen har tidigare försökt göra sig lustig över Jan Björklund eftersom han i sin korttänkthet ändå haft en viss fräschör över sig (nu har något hänt och Kronos har över något år gjort honom gammal och trött). "Björklund - var är intelligensen?" från 2010 var ett sådant inlägg som sökte sitta på två stolar. Tanken om ett ovanligt lågt IQ hos skolministern följdes upp lite mer systematiskt i "Skolministerns saknade intelligens" i november samma år. 

Men någonstans därefter gav bloggaren upp och insåg att det var ren ondska som drev den sittande regeringen Reinfeldt, svenska folket hade lyckats välja förtroendemän som i bästa fall var själviska och helt skrupulösa, i värsta verkligt korrupta gangsters och mer än troligt själar med vedervärdiga synder bakom sig i ett inte alltför avlägset tidigare liv. 

Jag menar, man blir inte utan egen förskyllan så stupid som den unga kvinnliga stockholmsmoderat som ytterst ansvarar för ett antal bygghaverier i huvudstaden (det rivna Tullhuset som plötsligt ska återuppbyggas, den nästintill kriminella forceringen och manipulationen för att få till stånd ett ombygge av Slussen. Vem betalar Moderaterna för denna blinda politik? Den blinda och giriga marknaden förstås, men vilka aktörer på marknaden? Vilka ger partiet dess generösa bidrag i utbyte mot en politik som gynnar dem?)

När Jan Björklund figurerade för tredje gången på bloggen var det i en jämförelse med en nazist: Judehataren Alfred Rosenberg och det störda sinnet (2012).

När jag nu återvänder till skolministerns horoskop är det med kunskap från AB (tidningen kanske inte är fullt så usel som jag tidigare ansett...) om att Björklund är en notorisk lögnare, en verklighetsförvrängare av samma sort som Annie Lööf. Båda dessa borgare har psyket eller Månen i lönsamhetsjägaren Jungfrun. Det är från åkerbrukets tecken vi har människor som från morgon till kväll är fyllda av idéer om hur man kan effektivisera trälens handarbete för att maximera vinsten på det utförda arbetet. 

Det är en makalöst ful sida av ett tecken som målats i alltför milda pastellfärger i den urspårade västastrologin. Dess milda drag finns där och vilken "underart" man har att göra med kan bara bedömas genom en noggrann undersökning av horoskopets alla ingredienser. Ibland är det bara för hemskt, och alla faktorer tycks dra nedåt, mot själviskt om-sig-och-kring-sig-tänkande. Annie Lööf har ett sådant horoskop och hon ljuger som besatt för att rädda sig. Man kan därför misstänka att även Jan Björklunds psyke i faktatecknet Jungfrun degraderar hans rättrådighet (moral).



I brist på känt födelseklockslag tillgriper bloggen udda metoder för att krama horoskopen på meningsfulla tecken. Som här, med en månascendent, där jag särskilt noterar planeter i de onda av de världsliga husen (som egentligen kan etableras först med ett exakt födelseklockslag).

Hela fyra av Björklunds planeter hamnar i det onda sjätte eller det onda åttonde huset - ur hans psykes perspektiv. Precis som den sinnessjuke ledaren Fredrik Reinfeldt betraktar Björklund ett av zodiakens godaste tecken, Vattumannen, som sin fiende och en olycka. Jämför med det svenska nationalhoroskopet från 1974 och socialdemokratins sista glansdagar - det är ett Vattumanhoroskop. Men även utan nationalhoroskopet är det inte svårt att reda ut Vattumannens betydelse: den symboliserar den mest mogna människotyp som tänkas kan, den sociala människa som både förmår leva som individ och del i ett omgivande samhällssystem. På än högre nivå representerar Vattumannen hela arten eller Människan med stort M. 

Hur kan någon vid sina sinnens fulla bruk hata och betrakta mänskligheten som en fiende? Jo, den som föds med Jungfrun i öster, tecknet som är det mest antisociala och mest måna om sin privatism. Det är ingen slump att det är Jungfrun som ÄR olyckan i den naturliga zodiaken. Ännu ett tecken med vilken genialitet det här systemet tillverkats. När själviskheten, dvs. mänsklighetens värsta fiende, stiger i öster, då projicerar dessa varelser sin egen antisociala böjelse på Vattumannen i sjätte - som således blir det förhatliga kollektivet eller Jan Björklunds hjärnspöke som skulle ha skapat flumskolan.

Jag tror faktiskt inte han själv vet om hur galen han är som resonerat på detta sätt sedan mitten av 90-talet, han är helt enkelt obotligt fastlåst i den degenererade intelligens tidigare inlägg talat om. Inte minst ger det ett underligt bud att hans eget psyke betraktar Solen i åttonde som något dekadent och döende. Han tycks överhuvudtaget inte ha någon kontakt med sin Sol som ju är astrologins primära symbol för intelligens! (Se dock "Violinisten i folkdjupet om moderaterna, kulturmördarna" som reserverar sig med att Månen i första/Solen i åttonde per automatik måste ge en idiot eller mörklagd individ.)

Men de hjälpande kringbudskap som inlägget om violinisten påminner om, saknas helt hos Jan Björklund. Vi lämnas med samma intryck som tidigare: människan är en byfåne och saknar kontakt med den grundläggande Solen i sin medvetandestruktur. Han är en lögnare och mytoman men till skillnad från Fredrik Reinfeldt inte en slug och manipulativ lögnare utan helt enkelt en korkad människa som tror på sina egna hjärnspöken!

Och dessa människor har vi tillåtit forma Sveriges öde till och från och nu senast under åtta helt katastrofala år där alla mänskliga värden satts ur spel till förmån för marknaden och Penningen! Och var befinner sig egentligen socialdemokratin på den skalan? Bevisade inte förre partiordföranden och statsministern Göran Persson hur Kapitalet i djupet korrumperat det partiet? 

Det här valet är lätt för mig. Vänsterpartiet är de enda som verkar representera någon form av insikt om att människan inte skapats till slaveri på grund av någon gåtfull naturlag - det är själviska djävlar i människokropp som gjort samhället till vad det nu är i västerlandet. 

Låglöneslavar som drivs på med tidtagarenheter i världsomspännande e-handelsföretaget Amazons oändliga varulager och med prestationskrav och piska över sig. Vägen till en hylla klockas med sekundprecision, precis som slavarna i Stockholmsmoderaternas vårdsväng. Filippa Reinfeldt, en uppsminkad slavdrivare. Sanna sinnebilder över vad vi västerlänningar ställt till med i vårt civilisationsbygge. Som tur är faller det här sönder och samman snart. Vad ska du rädda ur det fallande Huset? Din senaste köksinredning?


*****

Teknikalia.

Björklund har ett faktaorienterat psyke - Månen i Jungfrun. Men dess disponent Merkurius är själv avhängd genom positionen i mörklagda åttonde korruptions- och dödshuset. Björklund förefaller helt ointresserad av eller omedveten om huruvida hans psyke arbetar med fakta eller korrupta vrångbilder... Också den sakliga och måttfulla Saturnus har fått sig en törn i horoskopet genom konjunktionen med den huvudlösa Draksvansen. Och inte minst är psyket angripet av omoraliska Mars som då Jungfrun äger första huset är en både naturligt och också verksam illgärningsman. 

Enligt månascendenten ligger Mars dessutom prominent i ett hörnhus och ges ytterligare styrka att göra sitt onda. Den angriper Björklunds psyke/Måne och det blir inte bättre av att illviljan disponeras från en Jupiter som själv ockuperar fiendens sjätte hus. Jupiter i Vattumannen är i sig ett gott budskap men för Björklunds egocentriska Jungfru-psyke är den en fiende och tjänar bara som bas för hans dubbelt onda Mars i Fiskarna, som här helt klart måste betraktas som det kaostecken det har i sig att bete sig som.

Det är som synes svårt att hitta ett enda gott ord att säga om den här mannens förmåga att tänka sant och korrekt! Och han var landets skolminister under borgarnas vanstyre. Tanken hisnar.

Inga kommentarer: