Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 april 2014

Fy farao vilken statsminister!




Eva Franchell i AB spelar rollen av en milt klentrogen som knappt kan tro sina öron när hon hör om "den ansvarstagande" som inte hade en susning om att hans regering var på väg att göra landets största företagsköp någonsin. Läs hennes text. Sedan VET man att vi har haft den mest ohederliga människa som statsminister som tänkas kan. Det här var inget vackert slut på en även i övrigt ärelös och hemsk politikerkarriär.

Reinfeldt förnekar nu riktigheten av Näringsdepartementets anteckningar om att han skulle ha föredragits Nuon-affären den 11 februari 2009. Sådant här beteende brukar man bara hitta hos svåra psykopater.

Sagda dygn har ett intressant horoskop, med en hård låsning i - Franchell misstänker att Maud Olofsson och Fredrik Reinfeldt bråkat i frågan och det kan hon ha rätt i. Det är två makthungriga tecken som råkat i clinch i horoskopet: Stenbocken mot Lejonet via Mars turbulenta 210-gradersaspekt (som spår talvärdet 8 eller, i termer av husen, det åttonde husets död och korruption).



Dessutom ses här en ömsesidig reception mellan Stenbockens och Lejonets härskare och de är dessutom ömsesidiga fiender i indisk astrologi. Dessutom har den här bloggen från första början hävdat att det sker en brutalisering av anden när Eld och den låga materiella Jorden tvingas samman på olika sätt. 

En värre illustration än det här horoskopet om när Maud Olofsson försöker informera den ohörsamma och blockerade Reinfeldt går väl knappast att föreställa sig!

I brist på klockslag för mötet använder jag midnatt, men avstår här från att spinna vidare utifrån den information som Vågen i öster skulle kunna ge. Den närmast kriminellt förhärdade clinchen mellan materialistisk Jord och andlig klarsyn i Elden är talande nog. Min egen mor har samma Sol och Måne och som den mer klartänkta i sitt äktenskap hon kämpade ett fruktlöst krig mot sin förstockade make (bloggarens far, må han vila i frid eller brinna i helvetet, svårt att säga vart själarna tar vägen eftersom de bara visar en liten del av sig själva under jordelivet).

En annan kvinna som föll för mig i ungdom men som jag höll på avstånd för att hon faktiskt påminde lite väl mycket om min mor hade exakt samma sol- och månplaceringar och i hennes barndomsmiljö (privilegierad) fanns enorma konflikter, särskilt med fadern. Hon vinglade sedan vidare i livet och skulle som så många skadade människor hitta en riktigt störd man att reformera. Hon fann en kriminell som, just när hon som en typisk Stenbock trodde hon lyckats disciplinera honom, gick och dog under mystiska omständigheter. 

När död Jord angriper levande Eld: andens brutalisering. Då får vi grova människor, galna och skeva och vurpade händelser. Då bestämmer Reinfeldt att Nuon-affären ska genomföras, bara för att när allt gått åt helvete förneka varje minne av saken.


KU-förhörd den 17 april 2014 -
se det horoskopet här


2 kommentarer:

Anonym sa...

Och i kommentarerna till Eva F:s ledare hittar man detta guldkorn:
2009/10:444 Regeringens kollektiva ansvar

Statsminister Fredrik Reinfeldt:

"Birgitta Eriksson har frågat mig vilka åtgärder jag avser att vidta för att samla regeringen kring ett kollektivt ansvar för regeringens beslut.

Birgitta Eriksson har rätt när hon skriver att regeringen fattar sina beslut kollektivt och är kollektivt ansvarig för dessa beslut. Regeringen står också väl samlad kring den grundlagsfästa principen om kollektivt beslutsfattande och ansvarstagande för fattade beslut.

Med detta sagt vill jag framhålla att det måste finnas möjlighet för i regeringen ingående partier och deras företrädare att utveckla tankar om politikens framtida inriktning.

Så länge det sistnämnda sker med utgångspunkt i det förstnämnda ser jag i detta inget motsatsförhållande."

Belysande.

Seaward sa...

Teflon var ordet. Inget annat än undflyende ordgegga..