Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 april 2014

Finansminister Magdalena Andersson



När DN publicerar en låång intervju med s-märkta ekonomen Magdalena Andersson, då vet man att högern givit upp och inser vem som kommer att vinna valet. Bortsett från några småstick till trots - "vinna valet men sen då?" - är det en ganska jämnmodig och tråkig text som på båda sätten tycks spegla ekonomens horoskop. Eller?

På grund av hennes ordinära utseende är det oerhört svårt att gissa stjärntecken och det var kanske därför den enda "look-alike" som plingade till i huvudet var en precis lika uttalad "everyman" - framlidne tv-personligheten Lennart Swahn som ofta hade samma sammanbitna mun som Andersson men var i största allmänhet så "suave" (saknar svenskt ord för den här kultiverade och lediga stilen) att man nästan kunde klaga på bristande nerv och närvaro i programmen han höll i. Men han ledde flera program av vilka några hade med hjärnexercis att göra och DN presenterar just Andersson på det viset: som en fokuserad och intelligent människa.
Tillägg. Jag hinner inte mer än trycka ut texten innan jag ser Anderssonskans blick på ett nytt sätt och upplever en blickarnas släktskap mellan henne och aktrisen Grynet Molvig - här på foto från 1968. Molvig har också Månen (samt Jupiter) i sideriska Tvillingarna, men är ett fullmånebarn med Solen ett tecken kort om ekonomens materialistiska Stenbock:

Kanske hade jag ett litet minne av Lennart Swahns horoskop - jag har under mina år med den sideriska zodiaken kommenterat honom en gång - för naturligtvis möts han och Magdalena Andersson över ett delat måntecken som just är ett sådant där svårtgripbart (även utseendemässigt) tecken: den merkuriala (kvicka) Tvillingarna. 

Lennart Swahns mångåriga lekande med dockan John Blund i svensk tv får mig att tänka på att Tvillingarna har ett juvenilt sinne och det här uppenbart detta som driver Andersson att rita sitt plakat (foto i DN) - barnet men inte det mycket lilla utan det tänkande är ett hjärteämne för henne:



Som syntes är horoskopen utöver Månen i Tvillingarna inte skrämmande lika, och ansiktstyperna är det heller inte.

Lennart Swahn, tv-personlighet

Magdalena Andersson, ekonom

Jag tror inte s-ekonomen är tillnärmelsevis lika ledig och avslappnad som avdöde Swahn, eftersom hans Sol i Fiskarna är raka motsatsen mot Anderssons ambitiösa för att inte säga karriäristiska Sol i makttecknet Stenbocken. I så måtto verkar DN ha läst kvinnan rätt. Hon är merkurisk och kvick i sinnet och via faktatecknet Stenbocken väl påläst men framför allt, som tidningen kallar det, "en vinnarskalle" - detta vansinnigt fula ord som på en gång tycks ta bort allt trevligt från en människa.

Jag låter Swahn vila i sin grav och tar inte upp frågan om hans sura koppling mellan Skorpionen och Vattumannen indikerar homosexualitet eller en böjelse för unga pojkar (om man ska gå på hans mångåriga affär med dockan John Blund), utan ska nu försöka rädda Magdalena Anderssons månhoroskop från en kritik jag riktat mot Anders Borgs pga. störningen mellan Måne och Sol, en störning som återkommer även i hennes karta. Båda finansministrarna, det utgående fiaskot och den tillträdande s-märkta, har ett glapp mellan sitt lägre förnuft - psyket eller Månen - och den högre intelligensens Sol. Detta eftersom den senare i "radioskugga" i det åttonde "döda" huset.

Märkligt nog kan också detta läsas som "vad vill egentligen Andersson"? Månen är de vardagliga görandet och dag-till-dag-snacket. Solen är visionen man arbetar framåt mot, milstolparna i livet (i en djupare astrologi ersätts den generiska Solen med atma karaka, en viss planet som indikerar själens individuella längtan med sitt liv). S-ekonomen talar i intervjun faktiskt om vad hon INTE ser som sitt livs mening i den ekonomiska politiken. Kan man tolka detta som rösten från den djupt negativt polariserade Sol-Stenbocken i ett mörklagt hus? 

(Det är egentligen häpnadsväckande att Fredrik Reinfeldt som är så rädd för visioner att han t.o.m. varnat för sånt på en partistämma saknar planeter i åttonde huset. Här placeras dålig karma som vid barnets födelse ännu inte har värkt ut helt och hållet men är destinerat att göra så under det liv som nu påbörjas - det är därför ominat finns med i födelsehoroskopet.)

Det går att hanka sig fram även utan kontakt med sin själ, noterade jag i något horoskop som också innehöll icke-kontakten mellan Måne och Sol enligt månhoroskopet. Exempelvis kan saker och ting se bättre ut i det fysiska horoskopet, det som bygger på känd födelsetid. Indisk astrologi höjer varningsflagg först när både fysisk ascendent, månascendent och solascendenten instämmer i ett kritiskt besked!

Men även en månascendent som tecknar världen i enlighet med det psyke som en individ bär på och känner mer eller mindre väl (mindre väl om Månen är problematisk - som i fallet med självspillingen Kurt Cobain) - även månascendenten kan avlastas genom sekundära budskap som kommer till undsättning. Hos s-ekonomen förfogar Saturnus över inte mindre än tre planeter som dolts i åttonde döds- och korruptionshuset i Stenbockens tecken och härskaren Jupiter befinner sig själv utanför den mörklagda platsen, faktiskt just där vi har den klassiska varningen för en kommande diktator: i tionde makthuset! 

Än en gång finner jag att DN-intervjun nosar där det bränner, och tar upp frågan om hennes relation med Stefan Löfven och frågan är om han, den enkla arbetaren, skulle lägga sig platt inför hennes dekret. Anderssonskan blir lite uppbragd men sanningen är att Löfvens Sol i Kräftan står för underkastelse och Anderssons Sol i Stenbocken för den polära motsatsen: despotiskt envälde.

Samma dygn publicerar SvD/Näringsliv en bekräftelse på Stenbockens klassiska beskrivning, dess ibland rent plågsamma envishet som för den som ser på djupet tecknar en despots sociapatiska oförmåga att arbeta på samma nivå som andra - inte undra på att den klättrande stengeten är en av zodiakens ledartyper. 


Det är lustigt nog en namne till s-ekonomen, Magdalena Gerger, vd för Systembolaget och hon beskrivs i texten som en "superkommunikatör", dvs. någon som går utöver eller bortom kommunikatören Tvillingarna. Låt oss se hur detta spelar ut i Gergers horoskop:


Är det inte helt fascinerande hur rätt alla människor har när de ser och berättar? De blickar (ovetande) rakt in i andlighetens - arketypernas - värld, men det krävs den ursprungliga sideriska zodiaken för att etiketterna ska bli rätt. Här står Månen opposit Tvillingarna, i Skytten vars härskare Jupiter med rätta skulle kunna beskrivas som "superkommunikatören"! Om Merkurius är gudarnas skrivare är Jupiter gud/gudarna.

Dessutom återfinns den stora välgöraren Jupiter i sitt negativa härskarläge i näriga (alltid kalla och hungrande) Vattenelementet och dessutom tillsammans med den lilla välgöraren Venus. Nämnde jag att hon är vd för utskänkningsposten för falsk tillfredsställelse - systemet? Fiskarna har, likt de övriga två Vattentecknen en nära koppling till droger och förstörda sinnen/psyken. Här vore det dock fel att göra den vinklingen, Venus och Jupiter är farliga bara genom den överdrivna åtrån till livets medhårs och behagliga sida. 

I inlägget om Jupiter Soterios - Jupiter Frälsaren - noterades att Jupiter i sitt negativa tecken antikt kan ha betraktats som en skyddspatron för riskkapitalister till havs. Klippare som tillbad Vatten-Zeus (Jupiter) för att komma hem oskadda med lastade skepp med prylar de kunde säljer till överpriser i hemlandet då det betraktades som exotiska ting. Idag har redan de mer försigkomna svenskarna lärt sig att shoppa globalt via nätet. 

Men majoriteten accepterar alltjämt de oanständiga pålägg importörerna gör för att själva kunna leva som småpåvar. Gerger kan ha en mentalitet som matchar dessa småpåvar och därför hittar vi henne närighetslivet och inte i politiken. Kommunikationsförmågan är naturligtvis precis eftersom sakliga och organisatoriska Saturnus står perfekt aktualiserad i ett härskarläge - precis som Jupiter. (Se vidare bloggarens förslag att applicera Aristoteles potential/aktualitet på det astrologiska schemat.)

*****

Åter till s-ekonomen. Man ska minnas att vi bara diskuterar utifrån Magdalena Anderssons månhoroskop - psykets syn eller förnimmelse av sin omvärld och då inte ens tingens värld utan någon slags drömvärld mellan de rationella principerna och de egna föreställningarna eller fantasierna. Vissa har en Måne som tydligare lyssnar till de rationella Principerna, andra en Måne som tycks förlora sig i känslans eller t.o.m. den kroppsliga upplevelsens alltigenom grunda natur. 

När Herakleitos för 2.500 år sedan menade att Själen har en enda dimension, "djupet" skulle man kunna beskriva det själlösa som Jordelementets psykos eller kortslutning - materien saknar dimensionalitet och romerske tänkaren Plotinus såg den som ren Ondska. I den meningen ägnar sig, tyvärr, alla tre Jordtecken åt att tro på, förvalta eller t.o.m. förmera Ondskans välde. 

Det är bara när Gud blickar på skapelsen han ser att "allting är gott" och det beror enligt judiskt mytologisk tradition på att Gud har en ärkeängel vid sin sida som håller negatvismen borta från Himmelen (och således upprätthåller en perfekt polarisering mellan Godhet och Ondska, mellan Form och Materia - se vidare Visionen av de Fyra Väsendena) . Att Nya moderaternas horoskop innehåller Jungfrun och en verksamt ond rikedoms-Jupiter stigande i öster tecknar därför den ondaste av alla grupper - en grupp som aktivt söker förmera Ondskan så att alla som redan har mycket ska få ännu mer, en materiens tillväxt bara för tillväxtens skull, skärans precision bara för precisionens skull. Alla torskar på sina medfödda arketyper förutom de gamla och mycket mäktiga själarna...

Naturligtvis var serien av jobbskatteavdrag en enda stor bluff: att kasta åt medelklassen några brödsmulor extra för att förvissa sig om deras röster. De som vunnit på nedmonteringen av statens makt och räckvidd är de verkligt näriga, de iskalla rovdjuren i närighetens havsdjup. Främmande varelser i människokroppar eller åtminstone människosjälar som degraderat sig så djupt att vi i väst, som skolats att tro materiell hunger är ett lovvärt tillstånd inte längre förstår vad vi föröder våra liv med.

Ja, rovfiskarnas partibidrag till Nya moderaterna har väl mest handlat om att köpa sig en politik som inte blandar sig i t.ex. bankernas ohemula beteenden. Det är därför glappkäften Borg bara står och hötter mot den, men utan att göra något. Bankvärlden är typiskt Vatten helt och hållet - Annika Falkengren, dödsoffret den ständigt hungriga Whitney Houston) - eller Magdalena Gergers typ, med kombinationen av Jord och Vatten ("samla sina skatter i denna världen" och förlora allt vid döden, kanske t.o.m. den egna själen).

Stenbocken intar i det låga resursschemat en mer måttfull roll - Stenbocken sätter verksamhetens gränser och fungerar i allmänhet som en rådlig förvaltare, dvs. inte de Stenbockar som samtidigt drivs av det gissel som går under namnet "tillväxtekonomi" - rikedomsplaneten Jupiters ständiga expansion för att förvärva och inkludera mer i Stenbockens förrådsbodar. Se den smusslande insidermoderaten Tobias Billström som exempel på en riktigt ful kombination av Stenbocken och Skytten när båda Principerna visar sina sämsta sidor. Generös mot sig själv och främlingsfientlig!

Med Magdalena Anderssons Måne i Luft kan man utsträcka eller profilera Månen: den är inte känslomässig i någon högre grad utan höjer sig mot den rationella själen och tecknar därför t.o.m. tankestilen (trots att man normalt brukar kunna avläsa den i Merkurius som här alltså är Månens disponent).

Merkurius står också "avknäppt" i åttonde mörklagda huset i förhållande till den Måne som den förfogar över, men det är uppenbart att kvinnan inte därför blivit helt debil. Stenbocken har förvärvat kunskaper och, som hon säger ger högskolekunskaper bortom nybörjarkurs en känsla av makt och kompetens, även om hon inte doktorerat. Helt klart har hennes psyke en återkoppling till Solen och Merkurius även om de står isolerade i förhållande till Månen. Det är därför man måste misstänka att det "äkta" horoskopet (det med födelsetid) INTE uppvisar det här kommunikationsglappet mellan Måne och Sol. I verkligheten spelar hennes två nyckelkomponenter utmärkt pingis med varandra.

Vilket jag inte tror gäller Borg som gör fel hela tiden och drar fel slutsatser av omvärldsläget. Men där utlöser Måne och Solen en 1a/8e-husblockad via två element som verkligen inte vill samarbeta, Jord och Eld, så att man kan befara en som kanske ser och säger ett, men inte förmår följa upp i handling eftersom Mån-Oxen är något oerhört konservativ och inflexibel... Raka motsatsen, faktiskt, till Magdalena Anderssons Måne i Tvillingarna, vars Luft samarbetar mycket bättre med en Sol i Jord. 

Månhoroskopet hjälper oss således inte utan kan t.o.m. leda fel i dess indikation om en Måne och en Sol med kommunikationsglapp. Naturligtvis kommer detta fortfarande att gälla internt. Magdalena Andersson kommer aldrig att säga ett ont ord om nummer ett, Stefan Löften (Solen) fast hon, nummer 2, förfogar över en hundratals gånger mer flexibel tanke och långt större kunskaper.

Eftersom bloggaren själv föddes med Månen i Tvillingarna och älskar att på det här tecknets vis springa lite hit och dit och inhämta fakta, orientera eller "briefa" sig, är det spännande att fungera över faktamässiga och organisatoriska Saturnus dubbla roller som tillfällig ägare över såväl det onda åttonde som det utomordentligt goda nionde huset.

Egentligen är gåtan ganska enkel. Tvillingarna i första huset sätter fokus på vad? Jo, ängeln eller budbäraren Merkurius - kommunikationen. Myten gör kommunikatorn till en gudarnas budbärare till människorna och hela Tvillingarnas mission - att informera en adressat - grusas förstås om Saturnus, Liemannen, betonar det åttonde dödshuset. Döden är en permanent radioskugga som omintetgör hela meningen med att födas under Tvillingarnas tecken. En död kropp, för vilken Saturnus dragit strecket, duger inte som redskap för Merkurius. Inte så konstigt att Saturnus som tillfällig ägare över det åttonde huset inte gagnar en Tvillingascendent.

Resonemanget avslöjar direkt att planeternas verksamma natur bygger på den fysiska ascendenten och att applicera deras verksamma naturer även på t.ex. den psykiska vågascendenten kan tyckas vågat. Men just i Mån-Tvillingarnas tecken stämmer det uppenbart: för Månen i Tvillingarna är inte en känslomässig utan en tänkande Måne och den kan således redan i förväg föreställa sig vilket hinder för dess kommunikatoriska uppdrag Saturnus som Liemannen - en åttondehus-Saturnus kommer att utgöra! 

Det här påminner oss om att Adam och Eva åt kunskapens äpple i Edens trädgård och genast blev medvetna på ett helt nytt sätt. Tvillingarna följer på den helt otänkande och känslomässiga Oxen och innebär att människan vaknade upp till sin sanna egenart, till att vara mer än instinktiva djur: människan kunde nu i tanken kila i förväg och bearbeta alternativa scenarier där Oxen eller kreaturet sitter fast i sin naiva identifikation med det omedelbart givna.

Å andra sidan gynnas Tvillingascendenten (oavsett av vilken typ) av att Saturnus äger nionde huset, Guds hus, enligt gammal grekisk astrologi. För Tvillingarna - eller deras härskare Merkurius (budbäraren) - försvinner ju inte bara för att kroppen dör, utan återgår nu i Saturnus i dess orientering mot det gudomliga. Saturnus är här Guds eget intellekt eller så mycket av detta som den enskilda själen förmått öppna sig för. 

Kristendomens mest idoga apostel, Paulus, hävdade t.o.m. trotsigt att han inte alls levde längre (som ett ego) utan att något han kallade Kristus hade tagit över hans kropp. Fan tror't, som han bråkar och invänder sig mot Jerusalemkyrkans äldste, bl.a. Jesus egen yngre bror! Det är helt klart att de äldsta irriterar sig på att Paulus försöker stöpa om en man de själva känt när han var i livet till något mystikt eller filosofiskt gudaväsen och predika en sådan Jesus.

Paulus Kristus är annars nästan exakt det man skulle kunna läsa in i den andliga Luft-Saturnus - Se inlägget om den judiska Henoks bok om "andarnas Herre" (Gud) som är till förvillelse lik den grekiska filosofins Nous (det gudomliga intellektet) inom vilken de tallösa andarna lever och har sin existens.

Magdalena Andersson har en prominent Saturnus och tiondehusplaceringen kanske kan höras via hennes psyke som en sammanbiten maktmänniska, jag vet inte för jag har aldrig lyssnat till henne i någon debatt. Men samtidigt är Fiskarna absolut inget makttecken så budskapet är motsägelsefullt. Egentligen säger hennes tionde hus (ur psykets perspektiv): "makt åt de maktlösa" - Fiskarna är ju samhällets olycksbarn i zodiaken (eller helgonen).

Om man backar långt från den ursprungliga observationen: att hennes tre inspärrade planeter (inspärrade i syndens och dödens åttonde hus) faktiskt vädrar lite frisk luft genom att deras disponent står öppet och publikt i tionde, och värderar även disponenten till disponenten, drar historien åt ett intressant håll.

Andersson har sin organisationsplanet i makthuset men dess "själ" eller disponent är överflödets Jupiter och den står i andra huset för ekonomi. Här är två Vattenplaceringar i hus som rimmar med Jordelementet (resurser = pengar eller av annat slag) och nu plötsligt tycks s-ekonomen vara som vilken plattmarksmaterialist som helst. Hon studerade ekonomi på högervridna Handels och DN noterar en viss avsaknad av radikalt tänkande i hennes ekonomiska vision. 

Detta bekräftas till fullo av månhoroskopet. Det är skadat gods ur ett vänsterperspektiv som vill se en snabbare förvandling av mänskligheten genom att vi desarmerar det skadliga västerländska bankväsendet och andra kriminella profitörer. Döda Draken så blir genast de små näringsidkarna också mer beskedliga. Det är de stora onda som leder till en sådan girighet och röta i den svenska folkkroppen, men Andersson har inte kuk nog att förstå att hennes "små små steg" suddas ut av girighetens tidvattenvågor - hennes eget horoskop låter VATTEN styra över RESURSHUSEN.

Men den här bloggaren, som politiskt räknar sig till vänster, har ju också Tvillingascendent (både månascendenten och den fysiska). Och han har därmed också Vattentecknen kanaliserade genom jordiska eller materiella resurshus. Skillnaden är att bloggaren inte har några planeter i husen, som därmed är långt mindre aktiva än vad penningtänkande tycks vara i Anderssonskans psyke (Måne). Hon har helt enkelt snöat in och enligt intervjun varit insnöad sedan tio, då hon bråkade om orättvisa veckopengar. 

Bråkade över orättvisa veckopengar gjorde även den här bloggaren, så det verkar vara något med Månen i Tvillingarna hos genomsnittsbegåvade barn (när sossar säger att de har en skarp resurs betyder det "inte helt tappat bakom en vagn") som vid den här tiden har lärt sig behärska en grundläggande logik, Merkurius natur trogen. 

I intervjun ger Andersson ger ett exempel på hur hon vid tio presenterar sin oförstående kompis med ett abstrakt exempel. Kompisen har ännu inte släppt markkontakten och kan bara tänka konkret. Men bråket om veckopengen ledde inte till någon kärlek för förmågan att manipulera siffror bara för att man kunde förstå orättvisor eller t.o.m. som Andersson skapa hypotetiska scenarier. 

Livet drar olika människor i olika riktning beroende på deras Öde (och inte på deras enskilda ansträngningar - förmågan att bemöda sig står också skriven i stjärnorna). Efter min veckopengsstrid ägnade jag några år ytterligare åt att tänka ut små berättelser och rita dem som hemgjorda serietidningar på pojkrummet - innan tonåren, tjejer och musik tog över. Tankar på orättvis ekonomiska fördelning ("veckopengen") kom inte tillbaka förrän på 00-talet, då den svenska folksjälens inskränkta och diskriminerande grundnatur förenat sig med högerns allt tydligare monstruösa marknadsekonomi - till en värld där alla efter 35 och definitivt efter 40 måste börja frukta sin framtid och försörjning!

Reinfeldts och Borgs skräckvälde har verkligen skapat ett vidrigt och för många hopplöst samhällsklimat, och därför är Magdalena Andersson värd en chans hur mycket DN försöker förminska henne till enbart en maktstreber utan några ytterligare visioner. Det kan knappast bli värre än under den genomfalske Borg som låtsas härja mot bankerna några gånger om året och under alla dessa år lydigt låter moderaternas bidragsgivare fortsätta som vanligt.


PS. Jan Guillou inkommer strax med en krönika som tydligt påvisar det egentliga eländet Magdalena Andersson inte vill, inte vågar ta i. Kanske är hennes "psykiska månhoroskop" med dess mörkläggning av intelligensens Sol ändå ett tecken på att verkligheten börjar först minst en våning över den fysiska verkligheten? Det som här ser så klipskt och begåvat ut kanske egentligen är ren stupiditet, när man ser de djupa problemen med varseblivningen på en högre nivå?

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Ang. Lennart Swahn. Jag älskade programmet "På minuten" där han var programledare under tjugo år. Men var hans lekande med John Blund verkligen mångårigt? Länken indikerar att programmet gick på tv i ett och ett halvt år:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Halvsju

Månen i Tvillingarna ger snabb verbal respons, vilket han sannerligen hade. Har det också att göra med en tendens att prata bredvid mun? Swahn tog illa vid sig när han inte blev inbjuden till nära vännen Birgit Nilssons begravning. Saxat från Aftonbladet den 14 jan 2006:

"Birgit Nilssons man, Bertil Niklasson, trodde att Swahn skulle informera pressen om hennes bortgång.

-Det fanns tre personer som jag visste inte skulle kunna hålla käften. Därför bjöd jag inte dem. Det är Lennart Swahn, Bertil Hagman och en artist jag inte vill uppge namnet på, eftersom han är en så trevlig person, sa Bertil Niklasson till Aftonbladet i går.

Det har sårat Lennart Swahn djupt.

-Det är naturligtvis en oerhörd skymf att bli beskylld för att vara illojal, säger han.

-Det är helt befängt att jag, efter 40 års obruten diskretion, plötsligt skulle ge information av det här slaget till media.

-Man måste komma ihåg att det är en mycket gammal man som fått för sig detta. Hans formuleringar bekräftar det."


Seaward sa...

Vittnespsykologi - en kort episod som minns som längre än den var... Pratgladheten (för att inte säga talträngdheten) hos Tvillingarna illustreras bra av dina citat, och jag tänker på att Swahn också ledde "På minuten" som väl är merkuriustjatter om något.. (Jag älskade det programmet under många år men hade tillfälligt glömt att Swahn höll i det före Ingvar Storm)

Anonym sa...

Havsörnen: Jag minns också Lennart Swahn/John Blund som ett "mångårigt" inslag i tv, men det beror ju så klart på att både Siwert och jag var barn då, och då går ju tiden mycket långsammare... :-)

Lustig det där med Magdalena Andersson, för så fort jag såg henne tyckte jag hon var så löjligt lik Lasse Lönndahl att hon kunde vara hans dotter. Men det har tydligen inte du sett alls... och när jag kollar LL:s horoskop så har de två inga tecken alls gemensamma, minsann.
Men jag ser heller inga likheter mellan henne och Swahn eller Molvig. När det gäller den senare så kan jag förstå hur du tänker, men MA har så mycket rundare, trubbigare drag än Grynet.
S

Seaward sa...

Det finns människor som är så perfekt allmängiltiga att man kan se nästan vad som helst i dem. Så fort jag monterat ihop bilderna med MA och LS insåg jag hur det bara var muskeldragningarna runt munnen och möjligen en något stinn blick som förband dem. Ingen "look-alike"-etikett på det här inlägget som du ser.

Swahn aktualiserades säkert delvis för att DN kallade henne smart och hon verkar ha det där förstulna draget som man ser hos vissa med stark Tvilling-betoning - man ser att de tänker på något men de säger inte allt. Sedan finns den andra typen av Tvillingarna också, den talföra - jag tror Tvillingarna plus Vatten kan bidra till den sorten - Swahn gladdes säkert åt kombinationen av pladder och logisk disciplin som moderator för På minuten...