Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 10 april 2014

Den vilda jakten på pengar genom TV4 (Bonniers svek mot svenskarna)

Det finns en stor chans att Nyhetsbolagets VD Åsa "Slaktarpigan" Tillberg är född efter lunch och med medieattraherade Månen i Tvillingarna.

Men Bernt Hermele som skriver i AB om TV4:s svek mot hela Sverige - ett svek som inte står vårdvinstivrarnas efter - var troligen inspirerad när han döpte den nyttiga idioten till "Slaktarpigan". 

För antar man en födelse innan Månen bygger tecken har vi ännu ett praktfullt exemplar av den sataniska axeln där materialism och burdus mentalitet står som spön i backen. Slaktaryrket ligger förvisso nära Skorpionens tecken även utan inblandning från Oxen, men kreaturet behövs för att ha något att slakta!


Jag tror ännu inte att ett enda exemplar av den här "sataniska fullmånen!" hittats hos en människa som gjort sig känd för något ärbart, men de finns säkert också. Ett är dock säkert: Jord och Vatten drar nedåt, mot materialism och oinspirerad pragmatism. Det typiska är att hitta dessa som ljumma borgare med föga annat i sina huvuden än prosaiskt materialistiska betraktelser över livet - med särskild emfas på vinstperspektivet.

Visst kan man tro Tillberg när hon säger att det här var det absolut värsta hon tvingats göra i hela sitt liv, peta 140 lokalreportrar runt i landet. Men det måste hon säga och stämmer det här horoskopet har hon definitivt valt att betjäna Djävulens underhuggare Mammon. Som man bäddar får man ligga.

Venus eller Penningen är till att börja med en verksam illgärningsman när guldkalven Oxen äger första huset och här står den i Skorpionen - i en flegmatisk opposition till sitt eget tecken och ägs i sin tur av Mars i den särdeles materialistiskt suktande Jungfrun - det av de tre resurs- (Jord-) tecknen som är inriktat på att maximera jordens håvor. 

Oxens materialism bara "är", flegmatism som sagt - härskaren Venus indikerar här minsta motståndets lag, vilket innebär en identifikation med det materiella, medan Stenbocken är en hushållande resursfördelare (och ansvarstagare). Det är därför vinstgiriga Jungfrun så typiskt visat sig dominera såväl Nya Moderaterna som dess första och hoppfullt sista ordförande, Fredrik Reinfeldt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.