Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 april 2014

Borg, politikern som nu bara vill jävlas fram till valförlusten

Tillägg den 22 april: Som så många gånger förr tycks bloggen ha haft antennerna vinklade mot framtiden. I dagens AB relateras tunga ekonomen Paul Krugmans kritik mot Sverige och den tål att jämföras med rubriken här ovan:
Krugman använder ett särskilt begrepp för att beskriva detta beteende ”sadomonetarism”. Med det menar han att Riksbanken och andra som tillämpar samma politik, medvetet orsakar samhället och dess invånare onödig smärta. Arbetslösa som kunnat få jobb om räntan sänkts tvingas fortsätta vara arbetslösa. Låntagare får betala onödigt mycket för att låna.

*****

När moderata oansvarighetsministern Anders Borg hamnat i värsta blåsvädret pga. en regering där några uppenbart ljuger i Nuon-affären, försöker han leverera ännu en av moderaternas klassiska avledningsmanövrer: "Varje krona av våra skattesänkningar (till den välmående men obildade medelklassen) måste finansieras".

Och hör nu vilka som ska betala in i döden: människor som hittills och på humana grunder fått eventuellt återstående studielånsskulder avskrivna vid 67 års ålder. Det finns troligen goda skäl till att en människa på sin ålders höst fortfarande dras med studieskulder.

När tomma och hungriga människor - folk som Anders Borgs moderater - förköper sig å det grövsta och hamnar hos Kronofogden, då talas det om en chans till en ren nystart efter några års krälande på existensminimum. Kalla det en soning för "brottet" att ha förköpt sig pga. det irrationella habegär som nymoderaterna själva underblåser med hela sin livsfilosofi. 

Men denna nåd vill inte Anders Borg unna dem vars livsplan och försök till karriärutveckling via högre studier gått i kras, troligen för att Sverige blivit ett mycket litet och snävsynt land i takt med marknadsliberalismens härjningar. Det kan röra sig om utbildningar som blivit obsoleta pga. teknikens framfart eller att landet likt ett nyckfullt småbarn tappat intresset för vissa ämnen.

Borgs kopplingar till Svenskt Näringsliv blev nu än mer uppenbara. Någonstans sitter det rena djävlar och viskar i örat på Borg. För det här är naturligtvis SN:s uppföljning av den usla och utskrattade kampanjen från 2011 mot "hobbykurser" på akademisk nivå. Nu söker djävlarna revansch och har tagit på sig rollen som Bestraffare av dem som studerat men inte kunnat sugas upp av marknaden för en normal karriärutveckling. 

Man drar den högst osäkra slutsatsen att de som vid 67 ännu har studieskulder måste vara de som "lyxstuderat". På dem bara!" Sätt åt dem! Mobbens välde. Borgs rökridå, att finansiera skattesänkningarna, gör mig spyfärdig. Finns det ingen gräns för falskheten i det här partiet?

Visste jag inte bättre skulle jag tro att den här bloggaren är ett typexempel Borg haft i tankarna: mycket högskolestudier och på en så hög tankenivå att hans eget låga folk - räknenissar inte ens kan hänga med i den högre skolans kombinatorik!

För övrigt är det intressant att notera hur SvD är två timmar före DN med den korta nyheten men utan att ge TT kredd för att de numera bara köper in och återger massproducerade nyheter. När DN:s nattpass kommer sig för med att trycka ut TT-meddelandet har de inkluderat avsändaren.

Är detta bara slarv å SvD:s sida, eller försöker de ge sken av att producera mer eget material än de gör? Gemensamt har de båda borgerliga Stockholmstidningarna att båda har lärt sig vådan av att demokratiskt bjuda på ett hörn där landets bloggare får visa upp sina vinklar på nyheterna och klippt med folkets röst för att återigen agera envägsmegafon trots nätets ypperligt demokratibefordrande design - alla kan göra sin röst hörd. 

Men högerpressen - och högerstyrda SR/SVT - är naturligtvis inte intresserade av annat än makten. Det är därför borgerlighetens sorgligaste lilla affischflicka, "retorikexperten" Elaine blir intervjuad i DN igår i anslutning till sin senaste bok. 

Under loppet av den här intervjun hinner hon skämma ut sig fullständigt och hela två gånger avslöja att hon vill "att andra gör som hon vill" plus svärta Nelson Mandelas namn på ett fruktansvärt sätt: det hon säger i intervjun implicerar att Mandela rövslickade lägervakterna under sina år i fängelse för att vinna sig maktfördelar! Att sådant här släpps igenom i DN och publiceras säger något om vilka etiskt döva grisar som styr den tidningen - inga varningsklockor ringer alls.

För den intresserade kan noteras att jag redan i juni 2011 avslöjade Elaines sjukliga maktbehovet i det här inlägget - och visste jag inte bättre skulle jag kunna tro att det är den texten hon nu, hela två år senare och med nytt efternamn tror sig ha funnit ett försvar på: "Makt är det inget fel med, bara den ligger i rätt händer". 

Ja, Elaines skulle jag då aldrig anförtro makt, inte en människa som tror Mandelas instrumentaliserade godhet för att vinna sig fördelar! Då är något mycket fel. Den som vill kan studera Elaines horoskop och försöka lista ut vad det är som har kortslutit sig och tvingar henne att inta den lägsta och mest själviska av alla synsätt, det som inte ens överväger att visad godhet kan vara ett uttryck för hjärtats godhet - för en god inre natur.





Min tidigare analys av den här kartan som den för en makthavarnas fursteslickare var korrekt, och att jag inte färgar både Tvillingarnas och Lejonets tecken trots deras betydelse beror på att det är Jord och Vatten som i det här fallet verkligen står för det plumpa uttrycket i samband med analysen av Mandela.


Men visst är det så att historien börjar redan med den nåderika stjärnan Regulus som kastar favörer över mätressen Venus mitt ibland ledar-Lejonen. Här kunde historien ha stannat, men fördjupas istället av att Lejonets härskare - och därmed Venus förfogare är en Sol som kombineras med demonen Rahu - den ärelystna (och för sin hybris sedermera straffade). 

Tillsammans bildar Lejonet och Kräftan en Eld/Vatten-konflikt och uppenbarligen är retorikexperten en sensationalist av lägsta sort: hon åtrår och kräver uppmärksamhet eftersom Venus attraktionskraft i Lejonet - trots Regulus välsignelse - tenderar att kallna enär Solen i Kräftan inte stöttar den utan själviskt som Fredrik Reinfeldts Sol-Kräfta bara ser till sina egna behov och sin egen trygghet.

Det hör till saken att Solen i det här månhoroskopet befinner sig i det själviska och halvt onda tredje kommunikationshuset, så att demonen Rahus girighet har alla möjligheter att skapa onda maktmän (Solen = Makt, Månen = den maktlösa folkmassan). 

Varför Solen sviker den Venus den ansvarar för kan alltså förklaras i termer av elementen. Det kalla och sorgebringande Vattnet hotar att dränka och släcka den eldiga samba-Venus från Brasilien. Mycket riktigt talar Elaine om människor som försöker sätta sig på en. Hon talar säkert utifrån egen erfarenhet. 

Denna Venus är inte så välsignad som Regulus antyder eftersom dess disponent utlöser en negativ (dödande) version av sensationalismen. Horoskopet är i viktiga partier "felkopplat". För Elaine kräver uppmärksamhet för sin Venus (känsla av inre jämvikt), men varje aktivt steg hennes Sol tar, tjänar bara till att döda människors kärlek till henne!

För de stora svepen, se det tidigare inlägget om den bisarra konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus i självtjänandets Jungfru och hur Månen i homeostasens (jämnmodets) Oxe blir en plump och brutal Måne därför att Jordelementet söker släcka och hålla borta Eldelementets insikt om att det finns kärlek som utgår från hjärtat och inte från själviska och instrumentaliserande resonemang om att vara god i syfte att vinna mer makt. Jag tror Elaine avslöjade lite för mycket om sig själv i den där DN-intervjun. 

*****

Och vad är Sverige för bonnhåla som låter en så medioker röst ge ut fem böcker om retorik? Här finns uppenbarligen en Regulus-Venus som faktiskt gynnar henne i sin dagaktiva, solära karriär. För minns hur hon korade Fredrik Reinfeldt till segrare över Håkan Juholt, trots att det var uppenbart vem som hade den större retoriska skickligheten! 

I det tidigare inlägget förklarade jag det med att både hon och Reinfeldt hade Solen i samma tecken - under vissa omständigheter spårar vissa tecken ut totalt och blir helt partiska och subjektiva och i Elaines horoskop finns det åtskilliga tecken på en korrumperad natur som gör precis som hon gärna vill tro att Mandela tänkte: rövslickar för att vinna sig fördelar.

Som en feg moderat (får jag anta) inser hon att högern kollapsat och söker nu en lukrativ öppning mitt i reträtten från ett ämne som blivit en belastning: hon skriver istället om retorik för den lilla människan mitt i vardagslivet! Patetiskt.

Den här bloggen har tidigare - i december 2010 - rekommenderat en bok om makt för dem som till skillnad från Elaine, Borg, Reinfeldt och övriga nymoderater ägnar sig åt vuxenlivets krav på ansvar och inte bara fejkar sig fram genom livet. Sedan den bokrekommendationen har tråkigt nog den fenomenale amerikanska djuppsykologen James Hillman avlidit, men han hann skriva bra många böcker som man växer av bara genom att läsa. Hillman hann få tre inlägg etiketterade på bloggen med sitt namn.


Inga kommentarer: