Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 april 2014

Annan Klarna-man - från friad sexantastare till ockerstrateg

SvD får ett läsartips och kan triumfatoriskt - så triumfatoriskt som kyliga reportern Neurath nu är kapabel till - meddela att en av Klarnas andra grundare, yuppieslyngeln som satt anhållen en tid i New York för eventuella sexövergrepp, råkat försäga sig på engelska i en filminspelning ämnad inte för Klarnas svenska kunder utan för utländska investerare! 

Där säger Niklas Adalberth uttryckligen att det är en del av affärsidén att driva in så mycket pengar via underbolaget som ägnar sig åt inkasso. 

Såå pinsamt!

Ockrare nummer ett diskuterades häromdagen - en verklig typmoderat:


VD:n 2009 - ung & arrogant sprätt,
skulle ha fungerat utmärkt
som Nya Moderaternas
affischpojke.


Efter att anklagelserna om Niklas Adalberths sexövergrepp under en weekend som en big shot i New York inte resulterade i något, tog jag bort hans horoskop från bloggen. Men här är han igen, mannen som pratade bredvid mun så fort han lämnade sitt modersmål:





Likt den här bloggaren en väldigt pratig himmel med samma Måne i kommunikativa Tvillingarna och samma Sol i socialt förbindliga Vågen som bloggaren. Tyvärr saknar Adalberth en tillräckligt effektiv censor (och moralist) vid namn Saturnus att hålla koll på det verbala luftutflödet.

Saturnus långsamma väg genom ett zodiaktecken gör den svår att upptäcka på den individuella psykologiska nivån. Däremot har Saturnus massor att göra med tidsandan (tidsanden) som befinner sig i ständig skiftning. Se hur själviskhetens apostlar, Nya Moderaterna och hela regeringen Reinfeldt kollapsat totalt under den tid Saturnus vandrat genom den sociala rättvisans tecken Vågen.

Det är notabelt att svenska köpte denna stinkande ideologi under den tid då Saturnus vandrade genom självtjänandets och vinstjaktens tecken Jungfrun, samma position som den hade då Niklas Adalberth föddes. Man kan alltså säga att medgrundaren till Klarna bärs av en själviskhetens och vinstjaktens smutsiga jordande. Placeringar i Jord är alltid onda, förutom när individen blir medveten om vad elementet representerar och väljer reningens väg, rening från själviskhet, materialism och ytterst en röta som löper hela vägen in i den FORMLÖSA ONDSKAN (Satan).

Klåparen Adalberth, som på engelska rakt ut förklarade att det finns pengar att vinna på en aggressiv inkassoverksamhet påminner mig om moderaternas arbetslinje, fast bara med piskan och inte med någon morot. 

ALLA har självtjänandet som sin inre form som föddes då Saturnus passerade Jungfrun i början av 80-talet och mänskligheten i historien kastades in i självisk yuppie-mentalitet och marknadsliberalism.

Se även: 80-taliserna som moderater - tomma materialister

Det må vara Saturnus i Jungfrun som är Adalberths "själsliga form", men ett mer lätt iakttagbart uttryck för en grundläggande självisk natur är den grova och oförfinade attacken från Mars i härsklystna Lejonet mot spröda kärlekens Venus svårt sexualiserad i Skorpionens tecken. En formidabel horbockssignatur om inte individen har intelligens nog att använda denna råa libido till att t.ex. skapa en ockerinstitution. Mars attack mot Venus är naturligtvis också väldigt snarlik de anklagelser om sexuella övergrepp som riktades mot honom... Ingen rök utan eld?

Så långt man kan komma med en månascendent (i brist på känt födelseklockslag), förvandlar Tvillingarna i första huset den naturligt onda och omoraliska Mars till en också VERKSAMT ONT planet, precis som i fallet med Fredrik Reinfeldt. 

Men tredje kommunikations- och IT-huset är ett naturligt tvivelaktigt hus, Merkurius natur svävar över sektorn. Indisk astrologi säger dock att detta är det kanske mest reformerbara huset - vi kan ändra våra tankemönster och den vägen förbättra ett skitliv. 

Vad innebär det nu att Solen är fallen i Vågen och som sådan en klen disponent till en Mars som är mycket stark i Lejonet (eldplanet, eldtecken)? När huset redan i sig tenderar mot omoral och falskhet och Mars är naturligt ond och omoralisk och här också verksamt så? Och angriper Venus/Pengar i förrädiska Skorpionen? 

Någon mer som ser ett mönster som leder raka vägen mot Klarna som tycks ha satt ockermetoder i system?

*****


Kungamakaren Regulus aktiveras på den här himmelen och starkt dessutom! Klarna är förvisso en framgångssaga. Men givet Mars perverst usla karaktär i det här horoskopet kan man också fråga sig vad som händer med välsignelsen från fixstjärnan när också Mars disponent Solen är klen. 

Solen är fallen i Vågen (och söker samarbetspartners för att kunna hävda sitt) och när Tvillingarna äger första huset blir den dessutom en verksam illgörare. Här måste dock bloggaren, med exakt samma mån- och solkonfiguration i Chandra lagna-kartan påminna om att femte huset är en lyckosam sektor, i synnerhet för Solen som är en av husets naturliga signfikatorer. Dessutom är det ett dharma-hus som förpliktar individen att följa sin inre Individualitets kallelse (samtidens marknadsbudskap handlar om att förytliga individen till att bara putsa på och stajla den yttre Personen - reducera individer till oviktiga egon). 

Femte huset tecknar individer som i varierande grad har kontakt med sin själsliga egenart, individer med förmågan att gå sin egen väg oavsett massan som flyter fram som en medvetslös ström. Oavsett även Saturnus tidsanda? Det beror på förhållandet till Saturnus i horoskopet. Det mesta tyder på att Adalberth är ett barn av sin tidsanda (självisk och vinstjägande), den här bloggaren har sitt psyke (Månen) i opposition till Saturnus, vilket skulle kunna beskrivas som en lyckosam position, det är svårt att hjärntvätta individer som har en medfödd polarisering gentemot just "själens form", "tidsandan" eller "överheten". Man tar inte skit eller köper åtminstone inte en sådan ovärdig livsfilosofi som den "jobba & konsumera"-doktrin regeringen Reinfeldt och övriga högerregeringar i Europa sövt folket med.

Själv innehavare av en "äkta" fallen Sol i Vågen i goda femte huset har jag funderat mycket på vem jag är. Verksamt ond och ineffektiv säger den fallna Solen. Men huset säger "tursam" eftersom Solen har fri lejd här och individen är sin äkta (andliga) natur trogen. Vad gäller? 

Oftast räcker det inte att studera en planet i taget. Ytterst sett är hela horoskopet ett sammanhängande helt. Visserligen är det ett starkt omen att ha Solen i femte huset, vare sig "äkta" eller bara via månhoroskopet, dvs. som psyket inbillar sig sin väg i livet - och föreställningar är kraftfulla! Men bortom det individuella femtehus-dharmat finns också det universella dharma i nionde huset. Individen kan vara i synk med sin egen själs väg men ändå i svår osynk med vad den högre Intelligensen vill med världen.

Och slutligen finns också allmänt "flimmer" i horoskopet som ibland kan skita ner fönsterrutorna och få individer att vingla i blindo på sin väg. Den dubbelt onda Mars i "tankestilens" tredje hus och i attack mot Venus är i mina ögon en äkta sol-och-vårare, en "confidence trickster", en bluffmakare. Det är en biokemisk störning, ett vurpat libido som slagit sig på  hjärnan. Notera också hur Venus står i olyckans sjätte hus, fiendens hus. "Fientligt övertagande" (via Mars aggression) av den andres (Klarnakundens) pengar genom fuffensmetoder i fakturalogistiken.

Faktiskt, en nymoderat mentalitet i den här kartan också, den klassiska samvetslösa hästhandlaren...




Inga kommentarer: