Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 mars 2014

Visselblåsare - en astrologisk variant


Saturnus upphöjd i Vågen i idealhuset vittnar
om en hög själslig form men där energins nivå
- Vattenelementet - kommer i vägen.
Yrkesorientering: dietist !!!

Från och med sextiden på kvällen befinner sig Månen i Stenbocken i dietisten Zandra Hedlunds karta. Men kringbudskapen kring den tidigare Mån-Skytten illustrerar perfekt varför hon skriver en varningsartikel om det sketna näringslivet som brännmärker och sorterar bort de människor de första har kört i botten, in i utbrändhet och utmattning. Det stinker Satan och Svenskt Näringsliv långt väg och mycket riktigt har artikelförfattaren en opposition mellan sin Sol, sin livskraft, sin identitet, och den korrupte Djävulen. 

Ibland frestar Den Lede med guld och makt och krimskrams men här indikerar en månascendent att det är hälsofrågor (axeln 6e/12e) som det rör. Då har vi en ondare typ av djävul och oppositionen blir en kamp mot Satan som bara vill sönderfall: han, och den onde arbetsgivare, lever som en vampyr på sina anställdas undergång!

Ämnet utbrändhet ger en intressant möjlighet åt bloggens "sensationslismsyndrom" - den hämningslösa urladdningen när Eld och Vatten kommer samman. Här är det vårt hypotetiska psyke (Månen) i Skytten som halshuggs (Draksvansen) pga Mars energiutveckling - notera hur Mars ÄR den mer svårartade sjukdomens tolfte hus och hur en aktivistisk (Eld) livsutlevelse i det här fallet torkar ut det livsnödvändiga Vattenelementet där ingen mindre än det här livets flitigt aktiva Sol befinner sig - en Sol som dessutom ifrågasätts av Satan från Fiendens sjätte hus. 

Det är naturligtvis det sataniska monetära samhället som blir fienden, när den ifrågasätter en annan människas solära energi eller duglighet.

Om man minns 12e som Fiskarnas naturliga hus, martyriets eller vittnesbördets hus, signalerar horoskopet en tydlig visselblåsare, precis som artikeln i Aftonbladet.

Inga kommentarer: