Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 mars 2014

Stridshingsten Reinfeldt och Borg = förbjuden kärlek

Bra sammanfattning i AB av Moderaternas hysteriska principlöshet signerad K. Kielos. Det är som den här bloggen sade för över ett år sedan, och vilken halvinsatt nisse som helst skulle kunna ha förutsagt, att cancersvulsten Reinfeldt har så vuxit ihop med makten och Rosenbad att han kommer att pröva vartenda trick för att klänga sig kvar i sin position.

Det är en skandalöst, desperat och tragiskt skådespel mannen som menade sig bära folkets förtroende uppvisar i dessa tider. Ett barmhärtigt nackskott vore nästan det bästa för en människa som så tydligt visar en sådan brist på heder. 

Kielos krönikor gillar jag ibland, ibland inte, men när hon ser Reinfeldts svaghet i uppfattningen att allt - allt! - går att instrumentalisera för att tjäna det egna intresset (fortsatt maktposition) och liknar detta vid en låg krämare som tror han säljer ketchup istället för att hålla fast vid en politisk vision, då är hon lysande!

Nyfiket funderar Kielos hur det kan tänkas fungera psykologiskt i Regeringskansliet nu mellan Reinfeldt och Borg. Ja, hur fungerar de här horoskopen tillsammans?

De här två sol-och-vårarna har förbrukat sitt förtroende så vi kan hålla analysen kort. Låt oss se på diktatorsfasonerna - Saturnus - i Reinfeldts inre, den fiende han såg i en kall socialistiska filt över samhället men som i högre grad är hans eget osunda förhållande till sig själv.



Det är uppenbart att Anders Borg bara behöver komma in i samma rum som "landsfadern" och uttrycka sig eller ta ett initiativ för att Reinfeldts inre diktator ska vakna till liv. Minns vad den avhoppade seniora moderaten sade om hans ledarstil i Knapptryckarkompaniet! Här trampar Borgs initiativtagande Mars i Vattumannen rakt in på vad envåldshärskaren Saturnus anser vara sitt område. 

Reinfeldts Saturnus kickar igång på två sätt, dels som härskare över Vattumannen där den i sjätte olycks- och fiendehuset svartmålar Borgs varje initiativ som ett intrång och ett fientligt angrepp mot statsministerns egen uppfattning om att styra från den sjunde och högsta himmelen. (Ett välde som patetiskt nog är över ett folka bestående av enbart trälar och tjänstehjon - enligt sjätte husets normala sociala signifikation - här ser vi hur låga ambitioner Reinfeldt har för landet.)

Dels kastar Reinfeldts Saturnus sin långa kontrollerande aspekt (lagens långa arm!) mot Borgs finansplanet (och kärleksplanet) Venus i Skorpionen. Men eftersom Reinfeldt själv har mörkläggande södra månnoden (Ketu) gradexakt har Reinfeldt troligen i alla år effektiv lyckats dölja sina sanna känslor för Borg. Reinfeldt är ett homo som inte kan erkänna att han älskar Borg men samtidigt vill kontrollera honom och ha honom som sin bitch. 

Att Reinfeldt har den huvudlösa Draksvansen i sitt tredje intellektshus kan förklara hans rädsla för visioner och inte minst hans fenomenala förmåga att ALDRIG TA ANSVAR FÖR NÅGOT. En värre fegis och glidare har troligen aldrig setts i svensk politik. Det skulle vara slippriga Annie Lööf då, som intressant nog skulle kunna vara Sol-Kräfta (överlevnadsexpert) även hon, i händelse av en födelse senare under dygnet. 

Givet hennes Mån-Jungfru (ett sinne orienterat mot vinsttänkande) och Reinfeldts Jungfruascendent får man därmed en bra inblick i den skadliga marknadsliberala typens astrologiska signatur. Ett helt annat och bättre uttryck för samma symbolkombination skulle t.ex. kunna vara hälsovårdspersonal, nutritionister med flera sorter som handlar om att maximera kroppens välmående.

Reinfeldts makalösa förmåga att hålla sig själv "fläckfri" och skadelös och alltid låta ministrarnas huvuden falla till marken, har naturligtvis med den södra månnoden i tredje intellektshuset att göra. Detta är hans tankestil och eftersom noden söker kapa huvudet på allt och alla den kommer i kontakt med - t.ex. känslorna för en gradexakt närvarande Anders Borg-Venus (!) - följer att Ketu också söker göra sig kvitt sin egen disponent Mars så att skutan herrelöst driver runt utan någon kapten. 

Mars står ju i Reinfeldts första hus så det är lätt att utifrån detta budskap se en förklaring till att hans intellekt låter så förvridet - varför han är så opersonlig och kall i sina formuleringar. Det är Draksvansen som kontinuerligt söker hålla Reinfeldts egen glöd (Mars) och själviska ego-personlighet utanför tredjehus-kommunikationen. Han är som en död kall fisk i sin kommunikation och tack vara känd födelsetid och Ketu i just ett personligt viktigt hus - den personliga tankestilens hus - får vi här en aning om hur rotlös en människa kan bli är södra månnoden söker bestraffa eller klippa kontakten med sin egen planetära värd. 

Resultatet blir naturligtvis extremt tydligt när den planetära värden står i första personlighetshuset, som i Reinfeldts fall. Jag kommer till min död att undra hur obegåvat det svenska folket var som inte genomskådade denna charlatan från första början! Det sideriska horoskopet säger egentligen ingenting som inte en observant människa snart uppfattar med sitt eget förstånd.

Så även om homo-liknelsen här ovan kanske inte var så bokstavligt menad är en användbar som liknelse. Reinfeldt BETER sig mot Borg som en garderobsbög skulle bete sig, mästrande och förmyndande istället för den kärlek han skulle vilja visa. 

Jag tror faktiskt vi ska ta på allvar en möjlighet att Reinfeldt faktiskt är latent homosexuell och att alla hans år med presidenthustrun Filippa och t.o.m. barn bara varit en vek människans spel för gallerierna och inför sig själv. Jag blir mindre och mindre benägen att tro "stridshingsten" eller "stridspitten" Reinfeldt har någon kuk alls. Den ligger (Mars) i hans första hus men hans intellekt avsvär sig all kontakt med den! Kvinnor verkar han närmast hata och hålla för att göra sig bäst som slavar i hans ekonomistiska dårskaps system:



6 kommentarer:

Havsörnen sa...

http://www.aftonbladet.se/wendela/article10714174.ab

Lägg märke till hur stridshingsten svarade på frågor på ett lättsammare sätt innan han blev "landsfader". Och notera vilken fråga AB naturligtvis använder som rubrik. Den frågan fick han även som statsminister i ett tv-inslag en gång. Då var det "nej" punkt och slut med allvarlig min.

Seaward sa...

Sannerligen frispråklig och med en Jungfruascendents noggranna detaljkoll - här på olika typer av pornografi...

Det stämmer rätt perfekt att identifikationen med "sjättehusfienden" statsmakten (Saturnus) tycks ha strypt hans tredje kommunikationshus ordentligt. Kostymen han hatade satt inte så bra trots att ledarskap (Solen) över alla som fallit under den vegetativa själens inflytande (Kräftan) står som hans elftehusideal...

En svår man, vars dragning åt ond rikedom (Jupiter som verksam illgörare) likväl var ödesbestämd åt svenskarna (Jupiter i 9e dharma-huset). Det var "Guds vilja" att Rovkapitalisterna skulle ta kontroller över detta lama och korttänkta folk.

Anonym sa...

Om AB har en Reinfeldtkritisk ledare så har Expressen som motvikt idag ett devot idolporträtt av paret Reinfeldt efter skilsmässan. Om hur bra liv de har, hur goda vänner de är och hur populära och goda minglare de är på tillställningar. FR:s deltagande i efterfesten på Melodifestivalen lyfts t ex fram och hur alla kom fram och ville låta sig fotograferas med honom. Men en sak som står där stämmer överens med vad som brukar stå här, om honom och andra kräftor: Att Fredrik till skillnad från Filippa är mycket sluten rörande sitt privatliv och inte lämnar ut mycket till offentligheten. Men det berättas ändå om ett besök med barnen på en diskret finkrog, och vad som avåts. Magens tecken älskar verkligen restaurangnäringen...
S

Seaward sa...

:-) Glöm inte att det här inlägget (synastrin Reinfeldt/Borg fokuserar planeterna och inte zodiaktecknen. Men Kräftans slutenhet liknar mycket Fredrik Reinfeldsta Saturnus som fientligt (6e huset) söker manövrera sin önskan att halshugga (Drasvansen) dvs. mörka eller manipulera kommunikationen. Detta beteende skulle också kunna tolkas som en försiktig general, inte olikt den psykologiska disposition tecknet Kräftan representerar.


Anonym sa...

PS: En kul detalj: en av rätterna Reinfeldts åt var Kungskrabba!

Anonym sa...

Det kom fram i ett sommarprogram som gick på TV för 2-3år sen, och där Reinfeldt var gäst, att han retade sig på Borgs hästsvans. Han försökte mjuka upp hela situationen förstås men när det kom till kritan så ville han helst se Anders Borg utan svans.
Nu råkade jag se Borg i TV-rutan för några veckor sen och noterade att svansen var borta. I ungefär samma veva, eller strax efter, så jublade en av moderat-lärjungarna på Twitter över att Reinfeldt var den första statsministern som hade gått på (årets) Pride-festival.

Reinfeldt, en blivande stjärtgosse??

.