Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 mars 2014

Ränksmidaren och Dödgrävaren


Den Falske Instrumentalisten
fångad i ett ovanligt sant ögonblick -
skatteshöjartricket funkade inte!


Trots att Reinfeldt åtskilliga gånger beslagits med att ljuga och trixa med siffror är det Anders Borg som är den farligaste av dessa två sociopater. Han förefaller dessutom ha någon form av satanistisk trosövertygelse som han emellertid inte ville tala med medierna om när den frågan var på tapeten i början av hans regeringskarriär.

Om vi lämnar därhän Reinfeldts kända födelsetid (och därmed faktiska rollinsats i denna fysiska värld) och stannar vid båda männens månhoroskop - verkligheten som det rena psyket - innan jordkropparna hängs på och själen faller den sista biten ner i Nödvändighetens (deterministiska) domän, då visar sig Borg bara på en farlig patologi om man enbart ser till spelet mellan de två Ljusen - hur Sol anger färdriktningen och Månen är psyket (närmare vår värld) som reflekterar denna Sol. 

De tolv husen kan nu användas men bara som indikationer om hur psyket/Månen orienterar sig i förhållande till de fasta motiv som husen anger. Om så hela världen flyter, är det husen som skapar en fast struktur - de är så att säga Guds eviga lagar nedflyttade till världen och nionde huset blir här hållpunkten eftersom huset betecknar Sanningen eller Lagen som sådan. 

Det är en djup sanning att när mänskligheten slutligen lär sig hur solsystemet de bebor är uppbyggt och hur det ligger inbäddat i en arm i en spiralgalax, att den sideriska zodiakens Skytten (och dess nedflyttade representant det nionde huset) pekar rakt mot galaxens centrum. Är hela universum bara en symbol för Guds omutliga lagar? Naturligtvis. Naturlagarna ÄR dharma även om den indiska termen täcker en långt djupare insikt än den materialistiska västerländska utblicken.



Dessa famösa "drogögon" - på talaren själv!

Fredrik Reinfeldts månkarta:




Anders Borgs månkarta:


I termer av psykets eller Månen inställning till livsuppdraget - Solen - är det uppenbart att Reinfeldts Måne fantiserar om att vara en nationens älskade ledare, Solen i det icke-autentiska offentliga maktspelets tionde hus. Huset är i sig neutralt, men detta är alltså vad Reinfeldts sinne alltid har ruvat på. ALLA födda med Månen i Vågen och Solen i Kräftan har denna medfödda defekt: att i jämlikhetens tecken Vågen inte klara av att vara på samma nivå som medmänniskorna utan att skydda sig genom att klättrar huvudet högre och sedan applicera Kräftans skyddsskal runt sig i formen av t.ex. Rosenbads tjocka stenväggar! 

Hur den här grundläggande principen uttrycker sig i det enskilda fallet går inte att säga bara att en Sol i Kräftan har psykiska problem, dvs. problem med Månen i den sociala rättvisans tecken Vågen. Det är därför Reinfeldt står som ytterst ansvarig för det helvete han involverat svenskarna i genom sin myglande och korrupta politik. Han är helt enkelt en köpt politiker eftersom Kräftan per definition står i beroendeförhållande till en uppdragsgivare såsom Månen behöver hämta ljuset från Solen. Moderaternas hemliga partibidrag är det uppenbara uttrycker för de här astrologiska principerna.

Anders Borgs sinnelag i Oxens tecken gör honom tajt med pengar och symboliken är helt i linje med hans faktiska roll som finansminister. Men de direktiv som styr hans finanspolitik är mycket suspekta! Han har nämligen Solen i "korruptionens och dödens" åttonde hus. Och om man håller det enkelt är detta en långt värre placering än Reinfeldts imbecilla dröm om att vara huvudet högre än andra och utöva makt. 

För den livsgärning som Borgs Sol i åttonde indikerar är faktiskt en ren dödgrävares verksamhet. Och mycket riktigt skrev han ungefär samtidigt som Reinfeldt och Schlingmann skrev sin proto-fascistiska bok "Det sovande folket" någon om att det kommer att göra ont (för de drabbade) när han bryta sönder den allmänna välfärden. Borgs sinnelag i Oxens tecken ruvar alltså från första början på en livsgärning som bygger på att korrumpera, underminera och ytterst sett döda det socialdemokratiska samhällssystemet. Inte undra på att Oxens tecken härbärgerar Satans egen stjärna Algol, som Borg mycket möjligt har på rät linje med psykets Måne i händelse av en tidig morgonfödelse.

Dödgrävaren - notera den mörka auran!

OBS. Visst bildmaterial på den här bloggen kan vara lätt friserat - allt för den Goda Saken!

Inga kommentarer: