Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 mars 2014

Nikes seger över regeringens sataniskt ingivna filosofi

Kulturarbetaren Nike Markelius skrev en av förra årets bästa artiklar, om regeringen Reinfeldts aktiva förnedringspolitik för dem som den okontrollerade Hydra som är Marknaden stänger ute för att de t.ex. är för gamla och erfarna för att kunna anställas till slavlöner. (Se hur språkförmågan sjunkit som en sten i svenska medier sedan marknadsliberalismens låglönestrategier anammades.) 

Det var närmast Reinfeldts avskräckande Fas 3 hon riktade in sig på, men man ska inte glömma att höger håller hela svenska folket gisslan just med hotet om att bli arbetslös. En rädd människa tystnar och fogar sig. En svensk tiger i vår tid.

Jag gör ett horoskop för publiceringsögonblicket för hennes nya text i DN, där hon korrekt argumenterar för medborgarlön istället för Reinfeldts diskriminerande och ovärdiga samhällstyp. Det som framtonar på kartan är verkligen illustrativt för den som lärt sig antikens djupare sätt att förstå livet än samtidsmänniskans substanslösa klichéer som väl ofta maskerar de verkliga frågeställningarna.




Det är de tre sorgens hus (4, 8, 12) som är hyperaktiva och bäst illustrerar arbetslösheten och utanförskapet som högerpolitiken aktivt söker framskapa för att kontrollera lönebilden åt Rovkapitalet. Satans stjärna Algol som sjunker i väster (dör) måste sägas representera den arbetslinje debattören vänder sig mot. 

Vem vet, det kanske är arbetslivens arkitekt som ännu en gång avslöjas i sin nedrighet. Moderaten Sven-Otto Littorin - sexköpartorsken ni vet - har ett horoskop som verkligen får en att undra om djävlar verkligen kan ta mänsklig kropp.... Satans stjärna tycks styra honom i t.o.m. högre grad än storljugarn Jimmie Åkesson, vars tv-orerande om en barndom som stördes av invandrarligister vid efterforskning visade sig vara ren fabrikation. Satan är som bekant den som ljuger svagt folk fulla med alla till buds stående medel.

När överlevnadskämpen Skorpionen stiger i öster vid artikelns publicering uppstår det intressanta att de intellektuella (problematiserande och problemlösande) Lufttecknen ockuperar upplösningens och sorgens Vattenhus - därav färgtoningarna i kartan. Det här kan man läsas som att "nöden är uppfinningarnas moder" [not 1], det är t.ex. i det tolfte huset för världsliga förluster som Mars med Drakhuvudets närmast giriga ambition söker en intellektuell lösning i Vågens anda - samförståndets och harmonins princip i zodiaken. 

Det är för övrigt symptomatiskt att Vågen - social, mellanmänsklig harmoni - satts på undantag i ett horoskop som styrs av den själviska överlevaren Skorpionen. Men här används Skorpionen som en Persona - debattartikeln låter Skorpionens härskare Mars tala inifrån "de världsliga förlorarnas" tolfte hus.

Samtidigt tecknar artikeln en universell lösning som rör hela det svenska folkets välmående på hemmaplan (4e huset). I åttonde huset, som tecknar "andras pengar" syns Jupiter som den stora välgöraren i ett mörkt och ont hus. Det är notabelt att välmåendets Jupiter här är en verksam välgörare som har spärrats in i ett ont hus. 


Jämför med sorgens hus hos den korrupte utrikesministern Carl Bildt (moderat) som utnyttjat sin politiska karriär åt att försöka bygga sig en privat förmögenhet. Samma föraktliga beteende ledde till att USA:s utrikesminister Kissinger tvingades lämna sina politiska uppdrag, men Sverige är ett djupt korrumperat land där Kapitalägarna fullständigt söker slå dunster i ögonen på det passiva och fega svenska folket. Här vågar inte en tidning undersöka fenomenet Bildt på djupet. Han är ett med det härskande Rovkapitalet. 

Vi har samma intensifierade kamp för att överleva för egen del i Skorpionascendenten (de här typerna är ofta sjukligt svartsjuka!), och för varje människa som drivs av blind instinkt är logiska Merkurius en fiende som måste mörkläggas. För den låga Vegetativa Själen är inte intresserad av ren logik och alla fakta på borden. Den vill tvärtom mörka allt som talar emot dess egen irrationella instinktivitet. Döden (Skorpionen) är onaturlig därför skiljer antikens tänkare på en högre och en lägre natur. (Distinktionen bluddras lite då och då på bloggen för den antika världsbilden är verkligen mer subtil i sin moraliska konstruktion än den moderna byfånens endimensionella materialism.)

Där Nike skriver en god artikel Skorpionens verksamma välgörare Månen befinner sig i ett prominent hörnhus medan den andra verksamma välgöraren Jupiter berövats sin kraft via åttondehusplaceringen och alltså "ägs" av den desinformerande onda Merkurius, där ser man Bildt som en formidabel mörkerman. Han har en desinformerande eller verksamt ond Merkurius som äger hans själva Identitet (Solen) men han döljer sin fundamentala lögnaktighet genom att "mörka" via åttonde huset! Han har en dominant, hörnplacerad planet, men hur pass god den är, det har redan kommenterats i det här inlägget.

Bloggen har under snart fem år och med stigande förundran upptäckt hur vartenda moderat horoskop tycks teckna dåliga människor, eller åtminstone människor som uppenbart låtit sina sämsta sidor dominera livsgärningen. Nikes debattartikel är då ett nödrop från det romaren Manilius kallade den sanna mänskligheten - de tre Lufttecknen Tvillingarna, Vågen och Vattumannen som tillsammans beskriver en civilisation där mänsklighetens sociala instinkt och vilja att producera skönhet (kultur!) dominerar. 

Den verkliga och fullgångna människan är inte längre slav under Vattenelementets närighet och djurets simpla rädsla för att gå hungrig en dag eller två. Att svenska folket kunde släppa fram Rovkapitalismens spjutspetsar, regeringen Reinfeldt, säger mycket om att det här landet fortfarande är ett huttrande fattig-Sverige, sådana som folk var i slutet av 1800-talet. 

Bloggen har tidigare spekulerat i om det är hungersnödens offer som nu återfötts till samma land och i det här livet blev näriga moderater, själviska och så låga i sin själsliga natur att man riktigt ser de svenska analfabeterna från den gamla onda tiden för sitt inre öga. 

Är det därför PISA-rapporten tecknar ett katastrofläge för svensk tankeförmåga? Kanske ÄR det här fattiga själar som bara en återfödelse senare naturligtvis inte haft tillfälle på Jorden - där jobbet måste göras! - att förädla sina instinkter. Och många av de invandrare som Sveriges talrika rasister föraktar och ser som en börda kan vara själar som faktiskt var svenskar i sitt närmast föregående liv. 

Ödet har fört dem tillbaka till sin gamla hemmark, bara för att de ska inse hur negativ den nordiska tjälen är. I livet efter det här kommer de helt ha tillfrisknat från alla nationalistiska underströmmar och tagit ett tydligt steg närmare det universalistiska tänkande som är mänsklighetens destination.

I DN:s kommentarränna kan ses just ett specimen av det här intellektuella drägget som helt enkelt inte nått den tänkande människans stadium ännu:

Att Nike är arbetsskygg, om hon inte får göra det hon vill, dvs spela musik, visste vi redan från hennes tidigare inlägg om att vara arbetslös. Att rättvis fördelning bygger på att det finns tillräckligt att fördela har hon också glömt. Senast det testades i stor skala gick det sådär, i Sovjet. Dream on kära Nike, men det vore bättre om du "klippte dig och skaffade ett jobb". Myten att det inte finns jobb utgår bara från att de jobb som alltid finns vill du inte ha.
Kennyy, 07:03, 08 mars 2014.

Men genuset (den Platonska Idén) Människa har sin tid, Vattumannens tidsålder, och det riktigt känns i luften att vi börjar närma oss en ny världsstruktur...
_____
Not 1. Under många år bar jag med mig den här missuppfattningen av det verkliga talesättet "nödvändigheten är uppfinningarnas moder"! (Se: Ananke) Men missuppfattningen klingar säreget sant!

Inga kommentarer: