Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 mars 2014

Mördaren Joanna & sociopatisk kyla likt Reinfeldts




Den brittiska seriemördaren Joanna Dennehy med sitt slätstrukna och kalla utseende föddes 1982. Med viss uthållighet (nätet kräver turligen inga muskler) lyckades jag lokalisera en artikel i The Guardian som preciserade till augusti men utan att uppge dag. Genom att förvandla månaden till en åtta hittade jag så den troligen enda förekomsten (ännu) på nätet av hennes kompletta födelsedatum. 

Ha! Solen i sideriska Lejonet - livsenergins tecken - och i väst felaktigt associerad till män (precis som Månen felaktigt associeras med kvinnor - de korrekta planeterna för detta är enligt indisk astrologi Mars respektive Venus). Nu blir frågan vad som astrologiskt kan ha bidragit till att kvinnan inom en kort tidsrymd knivhugga tre män till döds (hon försökte några till).

I en engelsk tidning läste jag en läsare som kommenterade att det är det nya samhällsklimatet under Fredrik Reinfeldts politiska kollega David Cameron som skapat en sådan otrygghet t.o.m. i medelklassen att folkets psyken destabiliseras och "piratmentalitet" uppstår. Det kan man nog känna igen i Sverige också där borgarna släppt reptilhjärnan lösa hos sig själva och försöker göra låg simpel närighet till allmän drivkraft i samhället! Vi bara väntar på att Sverige ska få sin egen första massmördare, stil och design: Anders Borg och Fredrik Reinfeldt och Nya Moderaterna!


En Sol som lämnat Regulus
välsignelse bakom sig

Mycket jagande på nätet för en väldigt mager utdelning. Horoskopet är så där diffust och otydligt att nästan ingenting kan sägas förutan klockslag och de specifika roller som planeterna då tilldelas. Som "idékomplex" i himmelen är den här kartan inte mycket att ha. Jag noterade dock att Joanna Dennehy en gång dröm om en advokatkarriär vilket man kan se på två sätt: dels som att Månen/psyket befinner sig i Skytten vars härskare Jupiter just representerar Lagen.

Jag envisas med att sätta stor begynnelsebokstav här eftersom astrologin ser Lagen som gudomligt instiftad. Guds egen natur är det Dharma som driver världen  - jämför den indiska astrologin som håller femte och det nionde huset för att indikera själar som är "synkroniserade" med världens dharma under sina liv, dvs i position eller orienterade mot att ingjuta lite vett i denna galna värld. Båda husen klassas som "goda" och Jupiter är bhava karaka, hussignifikator, i dem båda. 

Men ytterligare faktorer krävs innan man kan ge klartecken för att det nyfödda barnet är en världsförbättrare! När Fredrik Reinfeldt föddes hade Jupiter en verksam natur av illgörare men placerade sig ändå i det dharmiska nionde huset. Givet ett flertal mörka antydningar kan man därför med stor säkerhet säga att en av Guds dödsänglar tog gestalt i det gossebarnet. Han var här för att förstöra och "väcka det sovande folket". Nu är frågan bara om svenskarna och framför allt de korrupta högersossarna lärt sig något om Rovkapitalismens vederstygglighet efter åtta år med regeringen Reinfeldt. Inget får mig att tro att inte Stefan Löfven redan är köpt av Storfinansen och Sveriges vapenindustri, gammal metalljobbare utan högre visioner som han är...

Eftersom Joanna Dennehys klockslag är okänt kan inga resonemang om Dharma föras, men juridiken står förstås skriven även genom att Jupiter själv befinner sig i Vågens, den sociala rättvisans tecken. Här ligger emellertid också Vågen, och givet "männen från Mars och kvinnorna från Venus" skulle jag vilja påstå att den prekära balansen mellan Vattenelementets reptilhjärna (instinkter) och Luftelementets mentala och rationaliserande överbyggnad i det här fallet ger en kvinna utan framgångar med det motsatta könet. Mars i Vågen och Venus i Kräftan drar inte jämt. 

Märkligt nog har jag samma fenomen i horoskopet för en exceptionellt karismatisk fotomodell där istället Mars låg i Kräftan - prominent i tionde offentliga huset - och Venus i Vågen i första huset för personlig framtoning. Här avslöjar husen att Mars/Venus-effekten skulle kunna vara en "förhöjd" libido eller sexuell attraktionskraft. Kvinnan var dock enbart besvärad av detta och utvecklade en skygghet för människor eftersom hon bara såg dräglande hundar omkring sig. Skönhet som en förbannelse.

Det viktiga här är att Kräftan är en potentiell psykopat pga. sin skyggande och protektionistiska natur. Och en Våg i obalans söker inte längre social harmoni med sin omgivning utan kan börja producera sjuka föreställningar! Hos Joanna Dennehy förmår Venus i skyggande Kräftan överhuvudtaget inte disponera eller förfoga över två så energiska planeter som Jupiter och Mars i venusianska Vågen.

Jämför Fredrik Reinfeldts katastrofstyre: han har Solen i veka Kräftan, disponerad över en efterrationaliserande och överslätande Måne i Vågen. Men hans psykes (Månens) disponent Venus har gått och gömt sig i tolfte exilhuset. En "djup" läsning av kartan visar med andra ord att hans psyke är offer för "den onda daimonen" och att Reinfeldts födelsehoroskop säger att det här nyfödda barnet har några riktigt fula demoner att vädra ut i detta liv. Istället valde Reinfeldt att projicera allt sitt hat på det socialdemokratiska välfärdssamhället eftersom han också var född med en självisk närighet som går bortom ord.

Jag är övertygad om att ett klockslag för Dennehy skulle avslöja att just Venus i Kräftan (och planeterna i Vågen) har kritiska lägen. Att använda Månen för en månascendent ger inte några tydliga resultat i det här fallet.

Min första tanke när jag såg Joanna Dennehys ansikte var "Jungfruns tecken" (baserat på minnesbilder av andra individer), och faktum är att Saturnus i meningen "själens form" skulle kunna vara lika stark som i månhoroskopets tionde hus. Vad t.ex. om en Saturnus stigande i öster. Det vore en nattsvart version av Fredrik Reinfeldts ideologiska sociopati. Jungfrun är ju det tecken som undanber sig integration i samhället och vill köra sitt eget race.

Rent spekulativt kan man tänka sig en ascendent som gör hela Jungfrun till en pesthärd. T.ex. förvandlar Väduren i öster både Merkurius och Saturnus till verksamma illgärningsmän och de hamnar då i sjätte huset för olyckor och fiender. Väduren i öster skulle dessutom göra Venus till en illgörare - hennes sätt att relatera till andra människor skulle kunna skada henne. Logiken i detta är solklar: Väduren i öster relaterar inte till andra - den är ibland beredd att gå över lik för att hävda och karva ut sin egoroll i livet! Det är ju krigaren Mars (Venus motpol) som driver Vädursascendenten. 

Se återigen Fredrik Reinfeldt för en Mars som rent fysiskt ligger i första huset i Jungfrun för en människa som predikar skadlig segregation mellan människor baserat på hur mycket resurser de har eller kan bidra med (Reinfeldts nazianstrukna hemkommun Täby vägar låta människor bosätta sig där som inte är tillräckligt "lönsamma"!) . Han är en som skapar sig rollen som en som diskriminerar mellan dugliga och odugliga människor (och tar ifrån de sjuka och arbetslösa all mening med livet). 

Det ska understrykas att jag hittat en och annan Mars i Jungfrun i öster som inte varit en mänsklighetens fiende, vilket påminner om att man måste sammanväga så många astrologiska omen som ens förstånd kan hantera. För vissa blir astrologin aldrig mer än tolv stjärntecken, men det går att väga in ett otal "dimensioner" i sin tolkning. Något säger mig att det inte finns några objektiva regler här. Det är ytterst den egna intuitionen som viskar att man hittat den astrologisk symbolik som troligen driver individen på gott och ont.

På Joanna Dennehys himmel är det främst Venus svåra uppgift att från sårbart Vatten hantera en mental överbyggda i formen av kraftfulla Mars-Jupiter i Vågen. Men också den märkligt rigida och kylslagna Jungfrun med kalla logikens Merkurius och empatilösa gränsdragaren Saturnus. 

Kartan ser diffus ut men efter en stund börjar man se svagheterna som kan förklara att just hon ramlade av den gemensamma spelplanen människor byggt upp. Tidningsläsarens kommentar var helt korrekt: Venus i Kräftan är som en fruktansvärt svag liten borgare och piratmentaliteten ligger inte långt borta när man känner att kontakten med den livsnödvändiga näringen inte är tryggad. Jag har hittat ett i övrigt helt mentalt (Luft) horoskop men där Venus i Kräftan i andra huset för "min ekonomi" skapat en mycket labil och bräcklig människa med extremt borgerliga värderingar och en enorm rädsla/hat för invandrartäta kvarter i Sverige! 

Man kan förstå sådana här horoskop och människor, men sanningen är att de är i astrologisk mening "undermänniskor", långt ifrån herre över sina egna biokemiska kroppshyddor. Om arten är på väg att bli gudalik (den dag hela släktet "stäms upp" en tonart och verkar helt i den osynliga Luftdimensionen), då kan Vattenelementet (se Skandalregeringen Reinfeldt) sägas representera djuriska instinkter uppklädda i människokroppar. De bara ser ut att vara en av oss (sagt av en bloggare med både Sol och Måne i Luft) men de går ännu inte sitt eget släktes ärenden. De tjänar låga demoner.

Inga kommentarer: