Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 mars 2014

Moderatregeringen och kovändningen

Kritiken är stark av regeringen Reinfeldts brist på planeringsförmåga och framförhållning är skoningslös efter att Knapptryckarkompaniets Führer körde över sin bildningsfientliga finansminister i frågan om studiebidraget för högre bildning (AB).

Å andra sidan har ju Reinfeldt själv varnat för att visioner är farligt (och det är högre bildning som öppnar för en större tankeförmåga), så det är naturligtvis ren och skär kortsiktig populism att skrota förändringen. Problemet är att panikreaktionen är ungefär så kontraproduktiv man kan tänka sig, för nu framstår regeringen verkligen som en panikslagen höna med tunnelseende och ett flackande hit och dit.

Eftersom jag tidigare påpekat hur olyckligt det är när ett Jordtecken stiger i människans födelseögonblick att få in ett Vattentecken i 11e idealhuset och särskilt då Reinfeldts Jungfru som ger den allra mest kortsiktiga lunära trygghets- & den kortsiktiga bukfylleprincipen Kräftan som "ideal", ville jag se om andra kända Jungfruascendenter födda med Solen eller Intelligensen i detta instinktiva och magtraktsorienterade tecken uppvisat problem med omdömet. 

Mot Månen och det kortsiktiga månatliga varvet står naturligtvis Saturnus med sin långsiktighet - Saturnus anser tyvärr Reinfeldts horoskop att det är en ond fiende! Marknadens månatliga svängningar hit och dit är det högsta han klarar att föreställa sig...

Kanske har jag redan gjort den här sökningen genom de cirka 1.500 horoskop med tidpunkt som jag samlat på mig under några år.

  • Lizzie Borden;19.7.1860; 9:46 - mördare
  • Dag Hammarskjöld;29.7.1905;11:30 - mördad (?) diplomat
  • Jason Robards;26.7.1922;12:00 - skådespelare ("Cable Hogue")
  • Jacques Delors;20.7.1925;12:30 - ekonom, pådrivande i EU som en enda enad marknad
  • Donald Sutherland;17.7.1935;11:30 - skådespelare, en "försteälskare" på film i unga år, senare lika ofta sedd med lusta göra onda karaktärer som spela gamla jamsiga men godmodiga fadersfigurer
  • Natalie Wood;20.7.1938;11:16 - skådespelerska, drunknade i swimmingpool på ett kändisparty
  • Cat Stevens;21.7.1948;12:00 - sångare med nervproblem, konverterade till islam och fann sig själv
  • Carina Rydberg;18.7.1962;10:53 - författare, målade en illvillig bild av den högsta kasten i Sverige
  • Steve Carell;16.8.1962; 8:59 - skådespelare och komiker, ofta en väldigt petig "Jungfruanstrykning" i de rollfigurer han gör
  • Fredrik Reinfeldt;4.8.1965; 9:54 - politiker som diskriminerar mellan flitiga och enligt honom mindre flitiga, och straffar de senare ekonomiskt för odugligheten i hans laissez faire-politik som låter Marknaden göra bäst den vill.
  • Marine Le Pen;5.8.1968;11:20 - rasistisk politiker
  • Jennifer Lopez;24.7.1969;11:59 - underhållare av den typen som gärna solodansar för en diktator bara pengarna är de rätta
  • Monica Lewinsky;23.7.1973;12:21 - ungefär som ovan, fast bara vanära, vanära och vanära...


Som synes en generös skara totala stolpskott men också några väldigt precisa individer. Att bara utgå från en ascendent och ett soltecken ger mycket men är inte alltid hela berättelsen.

Inga kommentarer: