Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 mars 2014

Moderaten som trodde han ägde en bank

Bo Lundgren, det manipulativa vraket Fredrik Reinfeldts företrädare som Moderaternas partiledare, har tydligt vräkt ur sig att det var han som var ägare till krisbanken Carnegie när han blev stoppad av vakterna i entrén (AB). 

Är det inte symptomatiskt för folk som dras till det här partiet - att de är dom som är de tärande och förstör statens medel och inte de som i moderatpropagandan varit en belastning för Sverige (sjuka och arbetslösa)? (Se inte minst Stockholmsmoderaternas totalt sanslöst usla kontroll över de allmänna färdmedlen och kapitalförstörelsen där.) 

Sannerligen, Sverige under regeringen Reinfeldt och deras "arbetslinje" är inte långt borta från Hitler-Tysklands propaganda om att det finns lägre stående människor, som de nyttiga och dugliga ariska tyskarna ska förakta. I själva verket är en moderat en föraktansvärd och ofullgången människa.

Att i affekt hävd att man äger en bank som dåvarande styrelseordföranden Bo Lundgren gjorde, är så spännande att det förtjänar en snabb blick på horoskopet för födelsedygnet. Vilken zodiakal princip säger "Jag Äger, därför finns jag"?

Svaret sticker i ögonen i kartan här nedan:



Det är speciellt intressant hur ägandefiktionens rot - Oxens tecken - hos Bo Lundgren kombineras med den förlupna kommunikationens tecken Tvillingarna!

Tvillingarna står normalt för logik och kalkyl och har en avsikt med sina kommunikationer, men förlupen blir kommunikationen när Tvillingarnas härskare Merkurius halkat in i det näriga och begärliga Vattenelementet - näringslivets och biologins eget element. 

Bo Lundgren är ständigt i farozonen att tappa den genuint mänskliga nivå (Luftelementet) och i själva verket gå det sovande folkets vägar - gå Vattenelementets basala väg där alla resonemang enbart handlar om försörjning och att säkra sin egen eller möjligen familjens eller möjligen maffiaklanens säkerhet. 

Och "säkerhet" för det osäkra och instabila Vattenelementet betyder alltid mycket mer än man i själva verket behöver. Se SEB-chefen Annika "Fallskärm" Falkengren på bloggen för ett antal diskussioner om Drakhuvudet eller Rahus girighet i det vattenbaserade horoskopet (eller se vattenmänniskan Whitney Houston vars eviga hunger ledde till att hon gick under på droger).

Bo Lundgren lider av ett svårartat "äganderättskomplex" - den här Oxen fungerar sämre än genomsnittet. Om Venus kombinerat med Jordelementet leder till identifikation med de materiella resurserna i det här "förpsykologiska" tecknet, förstår man varför en sådan här blogg, som predikar filosofisk idealism, är ett slöseri med tid i Sverige, vars nationalhoroskop har Venus i ett annat Jordtecken, Stenbocken, och därför i princip är lika perverterat som Bo Lundgren. 

Bara att Stenbocken älskar att manövrera materiella resurser där Oxen inte förmår lyfta tanken ett dugg bortom identifikationen med jorden eller ägandet. Därför är Oxen en t.o.m. lägre slav under materialism än Jungfrun, tecknet för trälen eller fiendskapen över de materiella resurserna. I administrerandet av materiella resurser antyder svensken åtminstone ett uppvaknande lite längre fram längs vägen. Det början på en distinktion mellan materia och materians handhavare - distinktionen mellan kropp och själ.

Varför Bo Lundgrens uttalande blivit famöst måste rimligen bero på att den hånfulle Satan i Oxens tredje grad driver gäck med honom genom att det demoniska Drakhuvudet (girighet, hunger) ligger på nästan rak linje. Drakhuvudet förstärker enligt indisk tradition sin värd - här Venus - och skapar alltså en nidbild av en ond kapitalist som tror han äger världen! 

Och när väl den onda stjärnan Algol och Rahu (Venus) ligger på nästan rät linje, faller naturligtvis den brutala och olycksbringande Mars in i röran, även om den från Oxens 14 grad har en mycket svag konjunktion med vad som föregått den på dess egen färd. Här menar ju indisk astrologi att alla planeter som delar tecken står i kommunikation med varandra så den omoraliska Mars blir därför "vargpackets ledare".

Bo Lundgren är en sann rovkapitalist som går den rikaste svenska klickens ärenden - som alla moderater inklusive den pinsamma medelklass som inte ens förstår vilket system de röstade på 2006 och återigen 2010. Faktum är att den mänskliga Tvillingarna undermineras från båda håll så att vi i princip kan stryka bort det tecknet - och den välsignelse den välgörande Jupiter ger från ett annat Lufttecken. (Denna Jupiter står dessutom i korruptionens åttonde hus enligt månascendenten, och gör därför knappast Lundgrens Måne/psyke något gott!)

Om Oxen drar ner Tvillingarnas tankehöjd och omdöme bakifrån, degraderas horoskopet även framifrån, från Kräftan. Detta eftersom Tvilling-Solens disponent tagit steget in i Vatten och där minglar med den depressiva och ägandefixerade Saturnus i trygghetsjaktens Kräfta.

Någon som börjar se hur otroligt likt det här horoskopet är hans efterträdares, Fredrik Reinfeldt? Som sagt, de otänkande svenskarna köpte gammelmoderaternas "makeover" med hull och hår. Reinfeldt är samma rovkapitalististiska fanstyg som moderaterna någonsin varit, och horoskopet för Nya Moderaterna (f.n. 4 taggar och resonemang) gjorde väl det så klart som någon kan begära.

Bo Lundgrens horoskop är påfallande likt den sliriga fd. moderata försvarsministern Sten Tolgfors som innan någon visste ordet av plötsligt fått jobb inom försvarsindustrin!


Hans minst sagt underliga kommunikation under vapenexportskandalen (en av dem, den till Saudiarabien) - där moderaterna i Rosenbad strimlade dokument så det stod härliga till och dementerade allt med uttryckslösa ansikten - den kommunikationen kan troligen kopplas till Merkurius i Vattenelementet (Kräftan). Det är skyddsinstinkten som alltför lätt tar kontroll över den logiska och kommunicerande Merkurius och då får man en människa som säger saker man inte borde ("Det är jag som äger Carnegie") eller hemfaller till ena kortsiktiga nödlögnen efter den andra.

Faktum är att den helt karaktärslösa och obildade politikern Fredrik Reinfeldts håller på med samma "flipp-floppande" - nu senast i samband med ryssens truppövningar i Ukrainas närhet. Man kan argumentera för att också Reinfeldt låter sin logik styras av den Vegetativa Själen, alltid kortsiktig och förklaringen till att vi har en sådan ohyra i världen som kvartalskapitalismen.

I Reinfeldts fall är nämligen födelsetimman känd och vi kan därför koppla in det tredje tolkningsskiktet - de tolv husen som står den jordiska erfarenheten närmast. Reinfeldts kommunikationsplanet Merkurius är också hans personliga rollspels (ascendenten) men när den ligger i ett Vattenhus bäddar det för problem med de verbala "utspelen". De är korttänkta, osmarta och han vänder sig alldeles för ofta. Den sämsta sortens populistisk fjäskare med andra ord. 



Inte heller den här falska slingerbulten lyckades svenskarna genomskåda. De var så förväntansfulla över några extra hundringar i plånboken att de var redo (fast inte heller det förstod de) att sälja ut hela sitt land.

Jag har tidigare kommenterat den hellenistiska traditionen där tolfte huset sägs indikera "den onda daimonens" domän men hur indisk astrologi eufemistiskt väljer att hellre tala om huset där människan är satt att effektuera sin själs befrielse (moksha) - även indierna tycks ha vetat att något i stil med en ond daimon äger huset eftersom det är ett av de tre onda dussthana-husen.

T.o.m. utan kunskaper i sanskrit ser jag direkt att ordet "dussthana" är en sammansättning av Dis/romersk motsvarighet till grekiska dödsguden Hades och grekiskans thanatos/död. Jag skulle tro att engelskan "dice" för slumpens tärning har en etymologisk koppling till Dis - när gudarnas spelar tärning avgörs människans väl eller ve!

I den meningen saknar Fredrik Reinfeldt fullständigt koll på vad han sysslar med. Han tror han är Lejon - en god ledare - men hans Eld sjunker i den onda daimonens mörka och kalla Vatten. Hans intellektsplanet Merkurius ÄGS av onda makter men istället för att inse detta har han maskerat sin krankhet med en borgerlig ideologi som förklarar att hans sjukliga närighet skulle uttrycka något sunt och samhällsnyttigt! Nå, den illusionen har nu svenskarna genomskådat, men bara efter att konkret ha fått känna på alla försämringar i samhället - inte minst samhällsklimatet som sådant - som högerstyret medfört.

Reinfeldts horoskop påminner om hur oändligt svårt det är att födas som en "astrologisk framgångssaga". T.o.m. fina planetära placeringar kan strykas ut genom att neutraliseras av de tolv husen. Generellt (och det här är en överförenkling) kan man dela in mänskligheten i vinnare och förlorare. 

Alla födda med Eld eller Luft i öster är vinnarna medan Jord eller Vatten i öster - t.ex. män som Fredrik Reinfeldt med egentjänandets tecken i öster - är ytterst sätt förlorarna. De valde nämligen en lägre sorts verklighet och i den meningen förstår man nu varför antikens tänkare hävdade den fysiska ascendentens oöverträffade betydelse. Det är här man ser den enskilda själens "statusrapport" vid ingången i en ny människokropp. 

Förhoppningsvis kommer de som föds som bara instinkt (Vatten) eller med materiell trånad (Jord) att göra erfarenheter och dö på ett sätt som meriterar dem för ett mer andligt horoskop vid nästa besök på den här lilla planeten.

Resonemanget är som sagt en förenkling. Ponera den försiktiga generalen Kräftan i öster. Nu blir den ytterst skiftande Månen av största betydelse. Vad om Månen befinner sig i Luft? Vi får tendenser till dissociation mellan jaget/kroppen och den inneboende själens lägsta förnuftsinstans, Månen eller psyket. Det vill säga, tendensen att söka rationalisera den egna kroppens irrationella tendenser - en människa som (likt Sten Tolgfors) söker bortförklara under press. MEN samma konfiguration kan också bli en oerhört skicklig rollgestaltare så att "dissociationen" kommer till stor nytta i skådespeleri.

Samma lunära Kräfta i öster men en Måne i Jord tycks mer definitiv. Här uppstår en solid koppling till ett materialistiskt eller naturalistiskt synsätt, mer än troligt en stor aptit på naturvetenskapens rön om människans arv och jordiska miljöfaktorer. Jordelementet förnekar inte högre insikter men sannolikheten är att Jord gör dessa själar till tacksamma offer för Tidsandans Herre, dvs. denna världens herre.

Beroende på hur stor ens värld är kan denna härskare vara antingen faunans rådare Pan eller Fan eller Djävulen som vårt solsystems eller kosmos ägare - Saturnus via Jordelementet. Saturnus via Luftelementet är genast den högste Guden, men Jordelementet - och empirikern - kan inte relatera till det som inte är manifest i det materiella.

Inga kommentarer: