Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 mars 2014

Look-alike-upplevelsen själslig? (Samt: lungcancer)

När jag ser Aftonbladets foto på framlidne tv-personligheten Johnny Carson anmäler sig genast en Paul Simon i början av sin medelålder. Jag känner exakt igen Carsons dröjsamma och eftertänksamma blick från ett gammalt foto på Simon.



När jag väl hittat bilden på Simon inser jag att den fysiska ögonformen inte är identisk men horoskopens bekräftelse visar exakt det filosofen Plotinus sade: man kan antingen närma sig livet med det korrupta, demoniska förnuftet eller med det högre gudomliga. 

Den låga demonen använder sinnesintryck, räknar och mäter med linjal på tillvaron (en riktig Anders Borg och Fredrik Reinfeldt). De här människorna berömmer sig att det som egentligen är deras sorgliga begränsning: att de inte fäster avseende vid något annat än empiri - vid data som strömmar in i deras sinnen från själens döda och förtingligade utsida. 

Människans högre intellekt står istället närmare gudarnas värld och lyssnar direkt till sanningen. Och de rena Idéerna är ibland inte helt rena i sitt fysiska utförande, Det är därför mitt minne var mer sant än de här två fotografierna antyder.

Eftersom jag har både Johnny Carsons och Paul Simons horoskop med klockslag har jag uppenbarligen beräknat dem vid något tillfälle och dessutom noterat att tv-mannen rökte sig till lungcancer. Det skulle inte förvåna mig om jag noterade hans horoskop när jag slutade röka för 10-11 år sedan (innan upptäckten av den sideriska zodiaken) och sedan aldrig tittat på kartan. Paul Simons horoskop kommenterades på bloggen i augusti 2012. 


Johnny Carson:

Paul Simon:


Med de noterade födelseminuterna skiljer bara en grad mellan männens ascendentgrad, vilket påminner om hur meningslöst det är att jaga illusorisk precision när ingen vet om klockorna gick rätt vid båda förlossningarna. Mig veterligen finns heller ingen tradition som talar om snarlikheter via aspekter mellan enskilda punkter inom t.ex. Vågens och Lejonets sextil.

Men den "intellektuella blicken" jag tyckte mig känna igen från Simon i fotot på Carson hittar faktiskt en gradexakt parallell i en Merkuriusplacering i samma tecken som bloggaren. Är alla look-alike-observationer i själva verket själens försök att identifiera och förstå sig själv?

Båda männen föddes med en Merkurius i Vågen bara 1½ grad från varandra, Carsons i 17°20' och Simons i 18°50'. Dessutom är Carsons "miniatyr-Sol", eldplaneten Mars bara tre grader från den plats Simons Sol ockuperar i slutet av Jungfruns tecken. 

Om jag såg Carsons död i lungcancer för tio år sedan minns jag inte. Men idag, med den sideriska zodiaken och antikens enkla schematik, är naturligtvis illgöraren Mars i tolfte huset och i attack mot tredje respirationshuset inte så lustig, särskilt inte när man ser hur Mars piskar upp sot eller jord eller smuts och skickar rakt in i tredje huset vars Jupiter kopplats till celldelning och Månen är just cellen. 

I Carsons horoskop är såväl Mars som Jupiter verksamma illgörare! Talrika onda omen kring tredje huset för medier och lungorna/respirationen således!

Här är då ett prima exempel på intrycket att Jord smutsar Eld ibland uttryckt som brutaliseringen av den inneboende anden pga. jordisk besmittelse. Uppenbarligen är inte en Mars i tolfte helt utan sin verkan, men med mindre man går i kloster eller hamnar på sjukhus kan man leva i lycklig omedvetenhet om "den onda daimonens" subtila påverkan. 

Jämför med vad som händer när den dolda Mars i puritanismens och den nästan diskriminerande renlighetsivraren Jungfrun flyttar ut ur sitt försåtligt dolda (omedvetna) påverkan och blir ett direkt irritationsmoment:


Reinfeldt har i likhet med Johnny Carson den naturliga illgöraren Mars också som en verksam illgörare och han har den som bekant i sitt första ego-hus. En sådan illvilja och negativitet i den egna personen måste vara svår att leva med och man kan förstå att Reinfeldt väljer att gå på sjuka och arbetslösa! En lite ond sadist, det är vad svenskarna valde som sin ledar. Inte konstigt att nynazismen och Sverigedemokraterna blivit ett problem i Sverige i "Reinfeldts tid".

Hos Johnny Carson var lustigt nog tv- och medieplaneten Merkurius den onda daimonen (12e husets tillfälliga ägare) och denna kvicktänkta Merkurius stod nära maktkåta Saturnus i första egotripparhuset. Mannen var i sin person/ascendent en kronisk (Saturnus=Kronos) institution i amerikansk tv! 

Samma usla förstahusposition (sjukligt och konstant fokus på den egna personen) hade Saturnus i den diktatoriska Margaret Thatcher och den maktlystna och "svåra" Barack Obama. Notera bådas fåfänga medvetenhet om den egna stilen och dresskoden. Thatcher slutade inte sina dagar med lungcancer men som akut senil. Det demoniska lägre förståndet som drivit västvärlden djupt in i den omänskliga marknadsliberalismen togs ifrån henne.

Jag måste säga att astrologen Narasimha Raos summeringar, som jag återgav i samban med läran om planeternas verksamma natur, inte stämmer så bra!

Han hävdar t.ex. att en verksamt ond Mars neutraliseras om den befinner sig i ett ont hus, vilket gäller för Johnny Carson. Ändå dog Carson i lungcancer.

Är det så att man måste ta tolkningen längre? För den onda daimonen - här: Merkurius - är själv allra minst passiv hos tv-personligheten. Den intar en narcissistisk linslusposition i första huset och Saturnus - tidens herre - visar att han vill synas som person och "göra en skillnad". Men kanske gör detta att den onda men "latenta" Mars stimuleras av den likaledes onda andhämtaren eller respiratorn Merkurius i ett prominent och för den egna kroppen viktigt läge! 

Jag bara kastar ut den här möjligheten till varför Mars ändå inte passiviserades genom att förpassas till tolfte exilhuset - Carsons ego aktiverade dess skadliga effekter (mot tredje huset och Jupiters cellförändringar - Månen/Cellen ligger också i lungornas tredje).

En annan möjlighet är att man av de planetära cyklerna (dasas eller dashas) kan utläsa en slumrande Mars som senare i livet vaknar till liv och då jobbar mot det första kroppshuset tillsammans med Saturnus i hans roll som Döden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var snäll och förklara hur Sverigedemokraterna har med det du skriver om att göra.
Och hur kan du koppla ihop Sverigedemokraterna med nynazismen.

Inte konstigt att nynazismen och Sverigedemokraterna blivit ett problem i Sverige i "Reinfeldts tid".
tack

Seaward sa...

Det finns säkerligen hundratals sidor bland bloggens uppskattningsvis 10-15.000 (!) som ägnat sig åt att besvara dessa, dina aningslösa frågor.

Tänk ut lämpliga nyckelord och leta i listan med etiketter till höger, eller pröva fraser på googlesöket uppe till höger.
Varsågod.