Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 mars 2014

Kvinnlig vd den goda kvinnlighetens förrädare

Elisabeth Thand Ringqvist är vd för lobbyorganisationen Företagarna. I nära anslutning till årets kvinnodag berättar hon i DN att företag ledda av kvinnliga chefer i snitt har någon procent lägre vinst i sin verksamhet och förklarar hur illa detta är.

Illa inom ramen för djävlarnas spel måhända, men mig säger rönen att en kvinna i vd-position har en bättre verklighetsförankring än de fartblinda kvartalskapitalister den här Thand - som knivhugger sitt eget kön i ryggen - försöker hålla sig väl med. 

Hon representerar i andan det sämsta med de element i manssläktet som söker härska och dominera och profitera på andra människor, och statistiken Ayn Thand hänvisar till kan lika gärna tolkas som att kvinnor i levande ställning faktiskt äger en statistiskt signifikant moderation, ett mer måttfullare psyke än de psykopater till män som ger sig in i chefscirkusen. 

(Att dessa rovfiskar är psykopater har konstaterats i populärpsykologiska artiklar i medierna mer än en gång, normalt balanserade psyken väljer inte att gå samma väg som den här kvinnan.)

Vd-kvinnans osmakliga debattinlägg gjorde mig nyfiken på horoskopet, och efter att jag inspekterat det under några sekunder vilka okända "tidstvillingar" hon kunde tänkas ha. Det som intresserar i den kartan konstruerat utifrån en ställföreträdande månascendent är inte stora och lätta pengars Jupiter (acceleration eller expansion) som onekligen representerar "tillväxtekonomiskt" tänkande där den ligger positivt polariserad i sitt eget ena härskartecken Skytten.




Nej, den här Jupiter är subtilt kapad av en annan och betydligt mer sinister influens som tar sig början redan i den sjunde himmelen, en planetkrets ovanför Jupiter och sedan knyter an direkt till kvinnans djupaste identitet - hennes solära logos - Solen som skälet till att hon återfötts som människa.

Eftersom hennes psyke / Månen är ungefär så patologiskt macho och villig att ta strid, har vi redan i månascendentens koppling med ego-krigaren Mars ett tydligt tecken på den patologiska företagartypen. Troligen är det här ADHD men ledda av ett något skarpare intellekt än den låga ADHD-typen som bara är splittrad energi, brist på fokus, dåligt humör och ett liv helt utan meriter.

Ovanstående karta ritades upp redan i november förra året, men tydligen kom lusten att kommentera någon aktualitet av sig för den användes aldrig. Jag hittade bilden med dess två tvåfärgade fält som påminner om att här pågår en ömsesidig reception mellan intellektuella Merkurius och organisatoriska Saturnus - mellan Jord och Luft för en lämplig sänkning av den mentala nivån till enbart materiella frågeställningar. 

Jag upptäckte den gamla karten först när jag redan gjort en ny, där jag istället fokuserade på den stora illgärningsmannen Saturnus angriper Solen med sin långa kontrollaspekt och hur detta aktiverar två synnerligen intressanta horoskop (enligt psykets ascendent, månascendenten).



Alla födda runt 1972 (±2½ år) befinner sig i ett av kosmos återkommande bottenlägen - Saturnus som Världssjälens Form har väl aldrig "blivit kött" (en hänvisning till Johannesprologen) så tydligt som vid den här tiden. Överambitiösa kan använda Wikipedias summeringar för t.ex. 1972 för att fundera över om det finns en minsta gemensamma nämnare av "Saturnus-i-Oxen" vid tiden för den här transiten, men jag kilar raskt vidare.

Det är fascinerande att hitta den här vinstfixerade kvinnans onda Saturnus i pengahuset (ingången till dödens rike enligt antik astrologi) med dess angrepp på intelligensens Sol i Vattumannen. I klartext betyder det att en otroligt låg betraktelsenivå kontrollerar hela hennes solära kapacitet till att bygga upp mentala modeller (som hon sedan som närighetslivets lobbyist prånglar ut i den säreget köpta tidningen Dagens Nyheter). Det 11e huset tecknar människans högsta ideal, men här är det smått förödande att Solen disponeras av sin ömsesidiga fiende Saturnus och att den senare i sin tur valt döden och materialismen som sitt verksamhetsfält. 

Vi kan påminna oss Fredrik Reinfeldts horoskop där dessutom ascendenten är "äkta", dvs. baserad på en känd födelsetid. Hela Reinfeldts psyke (Månen) är absorberat av vägen till pengarna, dvs. vägen in i döden och då Månen står i Vågen är hans utbildning som civilekonom mycket träffsäker. Han Luft-rationaliserar kring pengar, medan hans solära energi driver på i den vegetativa principens tecken Kräftan i 11e idealhuset. 

Hans enda ideal är alltså att arbeta för att hålla kroppen vid liv. I sanning den kanske andefattigaste ledare svenska folket någonsin valt sig och en mycket bra förklaring till varför landet blev så otrevligt och otryggt att leva i. Den här återfödda slavdrivaren känner bara tvångsarbetets filosofi så det är naturligt att han och bästa polaren, sextorsken Littorin, formulerade en djävulskap de kallade "arbetslinjen" och som innebar helvetet för de sjuka och arbetslösa och gjorde alla på hela arbetsmarknaden otrygga! 

Skälig lön och trygga arbetsvillkor för den anställde står naturligtvis i omvänt förhållande till de högre vinster som Elisabeth Hugg Thand strävar efter, så det är fullt möjligt att, som jag tidigare misstänkt, en simultan betoning av både ekonomi- och idealhuset ger en sjuklig psykologi, en överdriven tendens till siffertrixande och en räknenisses mentalitet. Rejält små människor med andra ord och som då idealhuset redan är förbrukat av en simpel, ekonomistisk världsbild kan misstänkas ha en outvecklad smak även i andra avseenden. Det är de sämre människorna som leder de bättre i vårt land, givet hur löjeväckande ämnet ekonomi dominerar i de svenska tidningarna!

För närvarande har jag 1570 horoskop med känd födelsetid och en kroppslig ascendent. Men minns att det här kvinnliga språkröret för Rovkapitalismen har en synnerligen tydlig månascendent (Månen + Mars). Men har skäl att fästa större vikt vid hur Saturnus "kapar" Solens frihet och obundna intelligens från ekonomihuset och de skuggor som dödsriket kastar via dess portal - Penningen.

Vilka celebriteter eller ökända människor kan ha fötts då Saturnus stod i andra huset och aspekterade Solen, antingen på samma sätt som hos den kvinnliga psykopat-vd:n (Saturnus 270-gradersvinkel), via Gränsdragarens korta 60-gradersvinkel, dess konjunktion men inte dess opposition. Tanken här är att Saturnus enbart vid oppositionen möter mothugg från den planet den söker hålla inom sina ramar, medan det i övriga fall inte är någon fråga om vem som anger takt och ton. Undantag finns naturligtvis i mängd! Om Saturnus själv är röjd ur vägen genom t.ex. en obskyr placering i 12e huset medan t.ex. Jupiter stiger i öster, då lär vi få en tygellös chanstagare som bränner sina chanser totalt.

Givet astrologins komplexitet får man vara nöjd med om ett sådant här stickprov på ett och ett halvt tusen horoskop ger någon skönjbar trend.

Jag hittade nio personer födda med Vädursascendent under perioder då Saturnus passerat Oxen.

Paul Sabatier; 5.11.1854;17:00
Peter Kürten; 26.5.1883; 3:30
Otto Warburg; 3.10.1883;18:00
Julius Streicher; 12.2.1885;10:15
Willis Lamb; 12.7.1913; 0:45
Vivien Leigh; 5.11.1913;17:16
Slobodan Milosevic; 20.8.1941;22:00
Shaquille O'Neal; 6.3.1972; 8:00
Snoop Dogg; 20.10.1972;18:20
 

Och när man applicerar kravet på att Saturnus ska begränsa intelligensen genom en aspekt från Saturnus-Oxen till Solen, eller åtminstone skära av individens intresse för "högre ting" och trälbinda människan i ett fattighjons materialistiska förståelsehorisont, då händer något nästan ofattbart. Ur den här lilla gruppen som innehåller inte mindre än två Nobelpristagare i kemi (ett ämne helt i linje med Saturnus i Jordelementet), stiger följande personer fram och två av dem är GROVA psykopater:



Upptill till vänster vår svenska Ayn Thand och till höger om henne en kuslig look-alike, den bestialiske massmördaren Peter Kürten.  Kûrtens försvar för sina brutala mord på individer var att han ville ge igen mot det "förtryckande samhället". Solen i Vattumannen är en symbol för den kollektiva, samhälleliga människan och Saturnus i sin grövsta roll är Skarprättaren. Det hade verkligen varit tydligt om Kürten haft den kvinnliga vd:ns Sol i Vattumannen men händelsevis var Saturnus och Solen istället i konjunktion i det här horoskopet. 

Jag har ingen uppfattning om konjunktionen begränsar Solens tankemässiga frihet mer än Saturnus 60- och 270-gradersaspekter, men en del tyder på det. Saturnus håller här Solens aktiviteter i kort koppel och jag har exempel på horribla arbetsnarkomaner med konjunktionen. Det är som om Slavdrivaren och Arbetsgivaren ätit sig in i dessa individers innersta och de är så stränga mot sig själva att det ligger en kall aura runt dem. Jag vet inte vilka illdåd de utfört i tidigare liv för att vara brännmärkta på detta sätt i ingången till det här livet. Jämför gärna med Saturnus i första ascendenthuset (Margaret Thatcher, Barack Obama - den senares struliga början i livet tyder på en hel del självhat.)

Företagarnas vd och hennes kvinnoförakt har verkligen en imponerande skara av "tidstvillingar". Nedtill till vänster Julius Streicher, nazistisk chefsredaktör för Der Stürmer (Anstormaren). Hans illdåd under Andra världskriget slutade med att han hängdes - Saturnus kom tillbaka som Stryparen och drabbade honom själv. Här kan man också notera att nazistens Saturnus kontrollerar både Solen och aggressorn Mars, båda i "idealhuset".

Sina negroida drag till trots känner man tydligt igen Julius Streicher i basketstjärnan och rapparen Shaquille O'Neal. Också han har samma stridistendenser som den kvinnliga vd:n genom en Mars i Väduren i första huset. Jag tror många kriminella själar påbörjar sin återanpassning till ett mer harmoniskt liv med övriga mänskligheten genom att välja idrotten som "skyddad verkstad", precis som skådespelare fegar ur normalt liv och spelar roller i filmstudion. 

Det var filosofen Platon som föreslog att de mognaste själarna var de som slutat sträva och bemöda sig! Jag tror inte i att han i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig hur lågt människorna fallit under nyliberalismen och det direkta krav regeringen Reinfeldt ställt på att alla ska bli sin egen företagare, bli lönsam, etc. 

Vår tid skapar hemska människor genom ett ideologiskt stamträd som springer ur Näringslivets mylla och som bara kan kallas: sinnessjukdom. För Platon var de gamla själarna den talrika publik som stod lite vid sidan om kanske blickade beklämt när en dissonans som Elisabeth Hugg Thand kämpade sig uppåt för att sedan börja utgjuta sig över "probemet" att kvinnliga vd:ar inte vinstmaximerar lika hårt som deras manliga motsvarigheter.

Inga kommentarer: