Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 mars 2014

Irene Wennemo - den föredömliga skribenten

Sedan några månader har jag sett korta politiska debattartiklar i Aftonbladet författade av en nyrekrytering. Faktiskt en lyckträff om nu tidningen verkligen försöker med sin schizofrena balansakt att både vara socialdemokratiskt språkrör och ge underklassen all den skit för snabb konsumtion som fyller tidningens andra avdelningar. Katrine Kielos flyttade till rikemansstaden London och har tappat den mesta trovärdigheten som politisk debattör, hon är för uppenbart högerorienterad. Chefredaktören Karin Pettersson är skicklig men en populist. Det har behövts en saklig röst och den verkar man ha hittat i Wennemo.

Horoskopet bekräftar på alla sätt att detta är en sådan själ man önskar det föddes fler av. En verklig människa, en humanist (inte av Christer Sturmarks sort) och en idealist. Och - en visselblåsare som känner småfolkets utsatthet i det helvete Fredrik Reinfeldt och hans folk omskapat Sverige till. Ett helvete där ingenting fungerar längre och t.o.m. medelklassen börjat ana att det är bäst att aldrig aldrig bli sjuk i det här landet. Bortom 9-till-5-slitet finns nämligen inget trygghetsnät kvar alls. 

Alla pengar folket betalat i skatt försvann till skatteparadis nånstans och de privata alternativen verkar fungera sämre än de gamla förhatliga kommunala. Vad är det för land när tusentals skolungar plötsligt står på gatan sedan företaget tömt skolan på pengar och gör konkurs?


En visselblåsare i ondskans åttonde hus -
lyckligtvis ett godhetens sinne som kan reflektera

Ett psyke (Månen) i det observanta Lejonets tecken är en självklarhet, Månen når tecknet kort efter midnatt. Och varför inte en födelse runt lunch så att den kungavärdiga stjärnan Regulus fyller sinnelaget med den goda härskarens alla egenskaper. Vilken utmärkt början om det är en rättrådig människa vi önskar knåda av vatten och jord och fylla med livsande.

Ande ja, det är Luftelementet och här bildar kärlekens Venus en direkt och skapande opposition till sinnelaget, psyke och Venus adaption söker driva fram en högre mentalitet. Och ordergivaren är inte vem som helst: det är Saturnus, Fader Tid eller den Sjunde Himmelen - Världssjälens Form - som informerar detta jordiska psyke.

Lägg till detta Jupiter som vill allt gott åt alla i ett annat av den verkliga Människans tecken, Tvillingarna och stoppa sedan in Solen i förlorarens och martyrens (visselblåsarens) tecken Fiskarna och därtill i onda åttonde huset för borttynande (ibland: korruption) och döende. Då får vi en livsgärning (Solen) bland de svaga men som det kungliga psyket och den gudomliga Själen reflekterar över. 

Wennemo har säkert haft något sjukskötarjobb under någon period av sitt liv, eller kommit kontakt med sjukvården på ett sätt som definierat hennes syn på det goda samhället som har råd att bjuda sina medlemmar på god hjälp. För när hon skriver om dessa ting, som fanskapen i Nya Moderaterna förstört på bara åtta år, hör ser man i det hon skriver att hon mer än väl förstår exakt hur högern vanvårdat den förutvarande och bättre svenska modellen.

Och sakligheten i hennes texter! Här måste jag säga att månhoroskopet säger allt man behöver veta. Månens två oppositioner säger allt: Saturnus och Venus är planetära vänner och här är då Fader Kronos och Afrodite i deras ideala relation. Jag har nyligen upprepat romerske filosofens tankar om hur Själen när den vänder sig inåt, mot sina styrande (gudomliga) principer möter sin Fader (Saturnus) och genast blir en Rationell Själ. Här Själen eller Afrodite vänder blickarna mot världen och börjar kasta lystna blickar på tingen då sjunker Själen till en horas nivå.

Jag kan inte låta bli att Wennemo likt undertecknad har fötts utan en enda planet i Jordelementet. Dessa är människor som i detta liv tycks impregnerade mot Horan i världen. Därför är de perfekta filosofämnen.

Jämför med en före detta ledare från Svenskt Näringsliv som i SvD ondgör sig över just Aftonbladets politiska ledare och se hur hans horoskop påminner om Wennemos, bara för att kollapsa när det kommer till den genuina mänskligheten. Han är en ledartyp ja, men en småaktig och girig sådan.

Sant är att också Wennemo har en svag länk i sin kedja och det är Solen i Fiskarna (åtminstone enligt Chandra lagna-kartan), men förlorarnas tecken existerar just för att näringslivsmannen och sådana som honom också finns i världen och driver egenvinningens linje. Vinstlystnaden är endemisk i den här civilisationen och kommer att bli dess kollaps. 

Se bådas horoskop sida vid sida - så väl de passar ihop! - och hör sedan hur näringslivsmannens söker skyla sitt skyldiga samvete i sin text i SvD. Wennemo skriver sanningen och han borde skämmas för sitt "lätta" och "kreativa" handlag med kritiken från AB:s ledarsidor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se att du skriver positivt om en homosexuell ;-) http://www.dn.se/livsstil/amelie-irene-granslos-karlek/
Av artikeln framgår att Wennemo tidigare var gift med en man och hade barn. Men så dök den lede frästaren upp i form av en jordmänniska präglad av Algol (29/5 1966). Hon var förresten också gift och hade barn. Av artikeln framgår att det var hon som var den drivande och Wennemo den tvekande.
Inte för att jag vill förfalla till "rasbiologi" i astrologisk form, men nog ser man på fotot vem som är den lite veka blåögda fisken och vem som är den kantigt robusta jordpräglade...
:-)
S

Seaward sa...

Hade infallsvinkeln varit en annan än politik och samhällsskick, vete fåglarna vad kartan "viskat" i mitt öra!
:-)

När du nu introducerat en aspekt av skribentens privata liv tänker jag genast på Saturnus tendens att strypa eller begränsa - till Venus, det kvinnliga. Således måste man hålla "kärlek till det egna" som en möjlighet med en sådan aspekt.

Se bekräftelsen på detta antagande här:

http://sidereal.hall-of-man.com/2012/07/livet-roligare-om-man-ar-bara-kropp.html

Jag var inne på manlig homosexualitet i samband med Solen och Saturnus när jag upptäckte att två f.d. pojkvänner hade samma placering och det här studiet indikerade att Saturnus verkligen tenderar att krympa uppmärksamhetsfältet:

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/04/fler-fynd-i-horoskopen-av-hbt-typ.html

Beträffande Wennemo ger uppgiften naturligtvis en ny dimension åt månascendentens starka åttonde sexualitets-,korruptions- och dödshus...