Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 mars 2014

Hatiska Mars och rasisten Geert Wilders hets

Det här horoskopet är verkligen instruktivt för studiet av transiter. Nederländska kräket och byfåneflörtaren Geerd Wilders rashatar marockaner och skapar en folkstorm mot sig (DN) - under precis de dygn då krigets och hatets Mars triggar sitt natala läge i hans horoskop!

Samtidigt passerar Solen i skyn genom empatins tecken Fiskarna och tycks kasta ett klarhetens ljus över Wilders nattskuggiga Mån-psyke och hans populistiska Jupiter (Måne = folkmassorna, Jupiter = framgång, dvs. en billig populist) .



Minns att den svenska borgerlighetens näriga vinstjakt blottlades under dessa övergripande omen samma vecka! För att skörda större vinster sattes barn i privat dagvård på en fattigmanskost av vatten och hårt bröd! Obalansen i Vågens tecken för närvarande är inte att ta miste på. Jag fick någon hemsk vinterinfluensa i onsdags (efter besök på Arbetsförmedlingen på tisdagen - kryllar det av demoner i den luften?). 

Efter att ha snutit mig som besatt i flera dagar brast ett blodkärl på lördagen och jag blödde näsblod för kanske bara tredje gången i mitt liv. Jag upptäckte då att demonen Rahu stod gradexakt på min Sol i 6° Vågen och, förstås, att tillbudens Mars fanns i faggorna.

Geert Wilders eget horoskop är lite av ett mysterium och bristen på födelsetid gör att man inte kommer vidare. I sig är Månen med Jupiter i första huset en fluent och kongenial typ, även om detta psyke här placerar Sol-Lejonet i missämjans, fiendskapens och ohälsans sjätte hus. Det måste vara något i den här kombinationen som inte går ihop, utan hela människan har kraschat. 

Jag har brottats med karten tidigare och sökt dra slutsatser ur an analys av planeternas verksamma naturer, såsom månascendenten tilldelar dem olika roller i "det psykiska" (inte nödvändigtvis i denna världen).

Sant är att Fiskarna i första huset har ovanligt många planeter mot sig (Fiskarna som "världens offer" och därmed också en visselblåsare och sanningssägare). Men enligt denna doktrin har Fiskarna just Mars och Månen som sina välgörare, så det är uppenbart att det "fysiska" horoskopets tagning på samma doktrin helt ställer om berättelsen. Mars måste vara ett oerhört problem och en källa till mental obalans för denna utlänningshatare.

För de enorma protestreaktioner hans fientliga tal vållade, har det säkert sin betydelse att rasistens aggressionsplanet triggades av både den måttlösa girighetsdemonen Rahu och Månen - folkets planet igen. Men nu vilar alltså ett bud om folkets raseri över hans natala Mars. Han hatade marockaner den här gången och fick sina egna landsmän mot sig.

Inga kommentarer: