Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 30 mars 2014

DIF-supporter mördad i hatiska Skåneland

Utifrån DN:s uppgift om minuten för polislarmet kan följande karta för Helsingborg ritas upp, där en medelålders fotbollsentusiast från Stockholm fick huvudet krossat av några särdeles sinnessjuka skåningar.
Om vi lämnar obligatorisk förfäran åt de professionella gråterskorna (men vilket sketet illdåd det var!), kan vi konstatera att det var exakt under nymånen i martyrens tecken Fiskarna den nedreste stockholmaren fick sätta livet till.

Nymånen gör det extra intressant att titta på de närmare omständigheterna för lyckosamma Jupiter, som äger Sol och Måne. Då lokalpatriotismens men också sårbarhetens och främlingsskräckens Kräftan stiger i öster är Jupiter en välgörande planet, både en naturlig och en verksam välgörare. Ändå misslyckas Jupiter avstyra oegentligheter kring den här matchen. Varför?

Som jag ser det därför att Jupiter faller in i den onda ängelns hus, det tolfte, där har en försvagad förmåga att göra sitt arbete i världen. Det tolfte är faktiskt synonymt med förluster i den yttre världen, så Jupiter som den stora beskyddaren från ont är här synnerligen ineffektiv.

Tittar man sedan på den onda daimonen i sig, spelas den rollen av Merkurius (Jupiters naturliga motsats) i det här horoskopet. Merkurius befinner sig också i ett ont hus, det åttonde, men jag inser mer och mer hur schablonmässig och förenklad Narasimha Raos återgivning är, som jag återgav i inlägget om planeters verksamma natur

Jag föredrar min egen förståelse av åttonde, som kommit med åren: att huset är likt en komposthög där dålig karma på långförvaring sakta värks ut. Det är inte så att en "ond" planet i detta "onda" hus kvinnas som Rao lite väl överteoretiskt menar. 

Det är i själva verket så att den här ödesdigra stunden hade en ond demon vars onda karma nu nått gränsen och sakta ska "brännas" eller avvecklas. De ansvariga för illdådet överfyllde av egen kraft den bägare med hämndens gift som Guds straffänglar kommer att administrera. Den som dräper med ett svärd skall bli dräpt med ett svärd. Illdådet registreras i skeendet som en "åttondehusförseelse": korruption, död eller sex.

*****

Ur ett annat perspektiv kan man notera att denna katastrof för fotbollen anknyter till "landsfadern" Fredrik Reinfeldt på det allra intimaste sätt. Det var ju han som likt en skärrad höna kallade till presskonferens pga. ett diffust och inte speciellt allvarligt hot mot hans favoritklubb DIF förra året (eller var det förrförra?). För det fick han kritik för att det kanske inte var helt omdömesgillt agerat. Så nu, när han redan skrikit "vargen kommer", inträffar den verkliga olyckan. Så vad kan han säga nu, med någon trovärdighet?

Det är fullt möjligt att denna odugliga politiker och DIF-supporter känner våldet från planeten Mars så in i det egna skinnet att DÖDSMISSHANDELN var just den händelse jag förutspådde för Reinfeldt när den backande Mars började närma sig hans egen medfödda Mars-placering. 

Man kan i så fall konstatera att händelsen inträffade två dygn tidigare än jag tippat, Mars står ännu i 29° och når inte det engradiga "triggeravståndet" förrän den 1 april.

Å andra sidan är det möjligt att Reinfeldt har fler olyckor på tur de närmaste dagarna som kommer att upplevas förstahuspersonligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.