Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 mars 2014

Det sovande folket tror på Sveriges Radio!

Med all rätt ifrågasätter i SvD några kulturmänniskor Sveriges Radio-gruppens försök att rädda Alliansen vid makten genom att censurera - beslå med tystnadsplikt som Moderaterna försöker tvinga andra borgerliga partier till på lokalplanet enligt morgonradion - en kritisk film om girigheten och ekonomismen i vår tid.

Debattartikeln kommer som en direkt replik till nyheten dagen innan om att Sveriges Radio med Cilla Benkö vid rodret alltjämt äger det sovande svenska folkets tillit.


Resumé - ytterligare en tidning som fallit för den
demokratifientliga ekonomismen och sedan 2014
minsann inte längre gratis upplåter en yta för
landets bloggare att kommentera deras material.
Det enda man nu får göra på nätupplagan efter
den fascistoida it-mentalitetens allt värre
begränsningar av svenskarna, är att "gilla"!


Naturligtvis är det uppmuntrande att upptäcka vad jag inte visste när jag i maj 2010 drev gäck med Expressens chefredaktör i "Skulle du köpa en begagnad bil av den här mannen?" - att tidningen har en katastrofalt låg trovärdighet bland svenskarna. Under Thomas Mattssons ledning litar bara var tionde svensk på Expressens presentation av världen! Skulle jag möta ett sådant misstroendevotum - från kvalificerade tyckare - skulle jag överväga att lämna ledarposten.

Men nu är sådana här omröstningar inte kvalificerade. Cilla Benkös högervridna och regeringstrogna public service-företag åtnjuter det grundmurade förtroende SR (och SVT m.fl. företag) byggt upp under alla de årtionden då Sverige var ett land med ett tryggt socialt skyddsnät och ambitioner om lika lön för lika arbete - den ytterligt snäva innebörden som svenskarna lägger in i ordet jämlikhet när svenskarna talar om den. 

Benkö får sina förtroendepoäng därför att svenskarna saknar kontakt med nuet - de har först under det senaste året insett vad regeringen Reinfeldt ställt till med, men ytterligt få verkar förstå kopplingarna mellan makten och SVT:s val av vinklingar i sin rapportering och sin samhällsanalys. Skulle den dagen komma att en fe med sitt trollspö viftade bort de moderatblå dunsterna ur ögonen på folk skulle SR-gruppen tappa enormt i förtroende. De skulle dock inte falla så lågt som Expressen - det finns dock bra radioprogram i P1 som ägnar sig åt kritiska granskningar och analyser.

Detta återspeglas i nationalhoroskopet där jämlikhetens ascendent Vågen - Sveriges favoritroll att leka medlare och rättrådigt världssamvete - men där ascendenthärskaren Venus rasar betänkligt genom dess placering i Jordelementet, de materiella resursernas element. Positivt sett kan man dock säga så här: Om Venus aldrig tar mark och jordar sig, är då den himmelska Afrodite (Venus i positivt härskarläge i Vågen) något mer än en pratmakare, en förförerska, en teaser? Allt har sina sidor och även Själens syndafall ner i materialistisk orientering...

Om Expressens högsta höns var en sorgligt oinspirerad soppa av jordbrun materialism och högmodig arrogans, vem är då Cilla Benkö som åtnjuter opinionssiffror som väl inte är hennes förtjänst utan tillkommer SR i dess historiska bana, men där hennes horoskop likväl bör indikera någon som faller in i ledet och upplevs som "det egna" av svenskarna?

Och är det inte fantastiskt hur exakt Benkö knyter an till svenskarnas soltecken Vattumannen - symbolen för ett samlat folk inom ett delat och gemensamt tankesystem eller en delad världsbild!


Nu har jag redan kommenterat det här horoskopet i samband med ett kritiskt inlägg om SR-koncernens bidrag till framväxten av en fasciststat i Sverige och utifrån månascendenten noterat att kvinnan drivs av ett verksamt ont ideal (11e huset), att hon personligen det lunära sinnelaget representerar Storfinansens tjänare och därmed allra minst är lojal mot den ursprungliga public servicetanken.

("Personligen" var fel ord eftersom en enskild kropp krävs och sinnelagshoroskopet enbart avhandlar planeternas påverkan på månen, vilken senare kan så i alla möjliga förhållanden till nyfödda människokroppar under ett dygn.)


Både pengarnas Venus och förmögenhetens Jupiter är ju verksamt onda när Oxen - identifikationen med materiella resurser - stiger i öster. Med öster menas här Månens eller psykets föreställning i det sublunära, den lägre ståndpunkt än den gudomligt objektiva och inte nödvändigtvis samma historia som skulle berättas om det onda och det goda i den fysiska verkligheten. En människa kan härbärgera onda fantasier i sitt psykes innersta men i verkliga världen aldrig vara i närheten av att realiserar dem. Mången månascendent i Oxen drömmer säkert lättjefulla drömmar om att träffa en rik människa eller själv vinna stort på lotteri - onda drömmar - men utan dessa någonsin slår in. 

Svenskarna lider av en kollektiv och sjuklig materiell fixering, både på toppskiktets bankchefer och hyenorna till storkapitalister och nere i folkdjupet. Om detta vittnar nationalhoroskopets Måne (det kollektiva psyket), vars disponent Mars är korrumperad av Satans stjärna och står inspärrad i det onda åttonde huset för "andras rikedomar". De här omständigheterna förklarar den ofattbara och fula svenska avundsjukan och det faktum att packets tidningar - främst Aftonbladet och Expressen - ägnar så bisarrt många spaltmeter - VARJE DAG! - åt pengar och imbecilla tips om "snabba vägar till rikedom".

Att bara peka finger och säga att Cilla Benkös horoskop tycks dominerat av det "svenska" Vattumannens tecken vore därför en oförlåtlig bagatellisering av ämnet efter så många års bloggande och diskuterande av de snåriga tolkningsmetoderna. 

Månhoroskopet passar förstås perfekt utifrån SR-koncernens höga folkliga förtroende eftersom Månen just representerar det kollektiva (och individuella) psyket och hur det naturligen placerar Vattuman-Solen (Sveriges och Benkös individuella) i det tionde huset för överhetens skådespel och officiella framtoning.

Det man upplever som "äktheten" eller "själen" hos en människa ges av det hus som motsätter sig de officiella tiondehus-charaderna. Det fjärde huset, Hemmet eller Det Privata, har Månen/psyket som naturlig hussignifikator (oavsett ascendenttecken) och relaterar till känslodjupet och graden av harmoni med det egna livet. 

Oftast innehåller horoskopet spretiga bud och har man inte tillgång till födelseklockslaget kan t.ex. månhoroskopet teckna djup disharmoni i det fjärde huset utan att individen ens själv är medveten om det. Detta beror då på en fysisk ascendent som gör individen omedveten t.o.m. om sitt eget psyke! Hon är en så fullständig fånge i det materiella ("denna världen" vars ägare är ... ni vet) att hon inte ens kan distansera sig och avsmaka sitt eget psykets kvaliteter. Hon är inte medveten om att hon är något annat än psyket med dess temperament, stämningar och disposition mot antingen mentalisering eller "känslor".

Här visar Cilla Benkös månascendent ett fjärde hus som paradoxalt nog har Solen istället för Månen som sin tillfälliga ägare. I SITT SINNE UPPLEVER ALLTSÅ BENKÖ ATT HON ÄR EN SOL - EN SOM GÖR EN SKILLNAD - EN SOM INTE ÄR SOM FOLKET/MÅNEN ÄR SOM MEST.

När den här hallucinationen i psyket sedan intar det tionde huset för makthavare, då man kan inte säga annat än att Benkös dröm om världsherravälde (på den nivå hon har andlig kapacitet att förstå) gått i uppfyllelse!


Inga kommentarer: