Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 mars 2014

De giriga rovdjuren i Handelsbankens styrelse


40 nyanser av grå slätstrukenhet


I ett uppslag från en ekonomireporter i SvD tittar jag närmare på de fyra styrelsemedlemmar i Handelsbanken och andra styrelser som är så giriga efter pengar att Storpotäten Anders Nyrén rutit, "Rör inte mina aktier!" (källa

Det är förstås en annan sida av den smutsiga Rovkapitalistiska byk EU faktiskt försöker komma till rätta med, SvD-Neurath pratade nu om oskicket att sitta i så många styrelser som möjligt att vi till sist bara har en handfull demoner som kontrollerar hela världen och enbart är i leken för att berika sig själva maximalt. 

Det här är per definition urspårade själar och det verkar inte som om astrologin är ett språk nyanserat nog att avslöja de riktiga rötäggen. Eller också har den nyanserna, bara att det krävs ett exakt födelseklockslag och så nyanserade och djuplodande utläggningar av alla tolv husen att det inte låter sig göras på en blogg.

Utöver de fyra styrelsemedlemmarna samlade jag också på mig två andra från Handelsbanken, cyniska och kallt okänsliga inför det faktum att svenska folket hatar dem för deras absurda fallskärmar på över 100 miljoner. Bankvärlden drar verkligen till sig mänsklighetens drägg. I det här inlägget håller jag mig dock till de fyra styrelsemedlemmarna som nämns i SvD. De bor alla i moderatblå och fascistoida platser i Stockholm, ställen som själviskhetens högborgar som Djursholm, Lidingö och Ålsten i Bromma.

(Själv boende i sistnämnde under de tidiga tonåren chockades jag, från västkusten, av hur dessa unga framtida ledare var helt osolidariska med andra och inte ens ville berätta vilka sidor klassen fått i läxa i den händelse någon (jag) missat den uppgiften. Jag kände hur jag sjunkit flera våningar närmare helvetet i det här området - folket här var inte lika trevliga som de västkustbor vilka jag bara bott en kort tid med pga. faderns karriärstrebrande och flyttande i barndomen. Stockholm var tveklöst hemort för de tarvligaste barn jag mött. Sådana som senare hamnar i t.ex. i bankstyrelser, i högertidningarna eller som näriga företagare, gärna inom den vinstdrivna vården.)


Styrelsemedlem Anders Nyrén.





Runt halvfyra når Nyréns Månen (psyket, sinnet) vinstjägande Jungfrun, vilket är en frestande möjlighet givet det vi nu vet om det här tecknets orientering (själviskhet, självtjänande). Men samtidigt känner jag igen en degenererad version av Lejonet i hans förvridna ansikte och ponerar man den placeringen är kopplingen till Svenskt Näringslivs djävulska horoskop uppenbar. 

Det ska dock noteras att oavsett om Månen står i Lejonet eller Jungfrun lider psyket av samma sjukliga mix av Eld och Jord - respektive teckens härskare Solen och Merkurius står i en slitsam konjunktion över en teckengräns så att det noblaste (Eld) och det mest vämjeligt basala (Jord) här bildar en smutsig allians. Det är svårt att säga vilken Måne som är den minst attraktiva men jag valde Lejonets eftersom SATAN så perfekt lägger sig som en vampyr och en piratflaggad skitstövel uppe i maktens boning. Oxen i tionde = "pengar och ägande ger mig makt".


Styrelsemedlem Jan Johansson. 




En lite mindre djävul här men dock indragen i axeln för hybris och straff, där också Saturnus befinner sig. Den sataniska axeln.

Lägg till det en ömsesidig reception mellan Mars och Saturnus och de två tecken som indikerar socialt utstötta eller individer som kollektivet förkastar för att de beter sig alltför avvikande.

Och så samma giriga Måne i Kräftan som Annika 'Fallskärm' Falkengren. Kräftan möter man ofta i horoskopen för dessa människor som inte kan sätta gräns för sig själva utan vill ha mer och mer. Jag misstänker att de duggar tätt i program som "Lyxfällan" också (inte för att jag någonsin sett det, men jag förstår vilket upplägget är).

I Jan Johanssons horoskop för den rättrådiga Sol-Vågen ingen som helst nytta eftersom den körs över av så mycket låghet. Inte ens dess ägare eller disponent, Venus, mår bra. Den sociala harmonins planet är här fallen i Jordtecknet Jungfrun så att effekten av den här kartans alla lågvattenmärken måste bli: "en som horar efter pengar". Ett skräp.


Styrelsemedlem Fredrik Lundberg.



Här är det tveklöst frågan om en Måne i Lejonet, men vid dygnets öppning redan i princip bortom inflytandet från "kungavärdighetens stjärna" Regulus (i Lejonets 6e grad).

Vad vi istället ser är ännu en ömsesidig reception och nu mellan de båda Ljusen. Jag väljer att glömma skräphoroskopen i samma ögonblick jag kommenterat dem, men jag minns att någon sådan här destruktiv Eld- och Vattensensationalist flyktade förbi för bara några dagar sedan och dessutom på samma sätt som här. 

Den planetära representanten för den onda daimonen går in i första huset och uttrycker sig genom individen själv. Här tar då ego-hushärskaren och dyker in i den onda daimonens och den världsliga förlustens hus så att man knappt vet vad man ska säga om effekten. Ett sjukt horoskop. 

Kartan är bara lunär som det är psykets föreställning om det egna egot som en loser vi talar om. Det kan skapa galna människor som försöker kompensera sig till varje pris. De lever i den sjuka föreställningen att världen (EU) söker snuva dem på allt gott. I själva verket saknar de alla kompasser, den moraliska och andra...


Styrelsemedlem Sverker Martin-Löf.



En andra Sol-Våg i den här lilla skaran av pengahungriga vålnader. Månen i Fiskarna slog mig med häpnad genom att vara så tydligt överrepresenterade i "stora VD-testet" här på bloggen. Det var lite senare om den andra ekonomireportern i SvD, Cervenka plockade upp samma motiv och beskriv finanskapitalet som fiskstim som flyttar sig genom vattnen. (Var är Cervenka nu? Tystad inför valåret 2014? Hans krönikör var ovanligt kritiska mot finansetablissemanget för att höra hemma i en tidning som SvD...)

Och för en andra gång en Sol-Våg som inte håller måttet. Återigen den fallna Venus som bara söker sitt och därmed underminerar mycket av soltecknets innersta väsen och idé: att leva socialt och i jämlikhet och rättvisa. Här är dessutom t.o.m. de sista spåren av "vågighet" utsopade genom den dåliga husplaceringen. 

Kvar blir ett Fisk-psyke vars disponent Jupiter är nog så stark i Lejonet men tyvärr i egentjänandets och därmed sjukdomens eller/och fiendskapens sjätte sektor. (Därför kommer verkligen all världens jävelskap till vissa. Själviskhet från tidigare liv kan komma åter både som sjukdom eller sociala problem eller bådadera i detta liv!)

Fyra horoskop för män i en bankstyrelse och alla besynnerliga, klena, själviska, omåttliga.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Själens form i Vågen. Och, än en gång, slokande ögongipor.

Seaward sa...

Jag vet, det är en frestande "hypotes". Fast jag känner igen Vågen på några andra markörer, hade en gammal tant i släkten med nästan identiskt samma ansikt (verkligen en look-alike!) och hon var Kräfta med Månen i Vågen.

Däremot hade Ernst-Hugo Järegård samma ögonlut och han hade inte en enda planet i Vågen. Eller Sylvester Stallone, Tvilling med Månen i Jungfrun och Skyttascendentens Jupiter i konjunktion med Månen.

Flera tecken kunde göra anspråk om det inte vore så uppenbart att det här är naiva obversationer som jag ångrar att jag introducerade på bloggen. Jag tror det var i maj 2009, om Paul McCartney och Nicolas Sarkozy vars båda lutan ögonblick möttes i den minsta gemensamma nämnaren Jungfrun - samma som hos Stallone.

http://sidereal.hall-of-man.com/2009/05/look-alikes-hur-mycket-kravs-det.html

Marc Bolan (T.Rex), född 12.30 hade sömnigt sluttande ögon, Skorpionascendent med fallen Mars-Kräfta OCH Solen i....Jungfrun. Men Jungfruns härskare stod i Vågen men Vågens härskare Venus bollar snabbt tillbaka till soltecknet genom att stå fallen i Jungfrun!

Några gånger har jag försökt visualisera hela kosmos (solsystemet) och dess zodiakala miljö, och smaka på den effekt som alla dessa faktorer tillsammans kan ha på fysionomin. Universum knådar och formar individerna! Utifrån detta - det korrekta perspektivet - blir det närmast en blomsklots i den intellektuella utvecklingen att samla lösa exempel i 12 skokartonger. Man kommer aldrig förbi datainsamlarstadiet och fortsätter slava under Jungfruns förbannelse: dess distinktioner (rasism, diskriminering) men når aldrig högre intellektuellt arbeta: modellen för hur dessa ting kan var (modellen = Luft)..Teorin, som Platon också sade, krävde geometri av sina studenter. Men att utgå från de fem platonska kropparna och konstruera en teori om hur de formativa krafterna fungerar, är skyhögt över min och de flestas intelligensnivå. Min teori har varit och är att man får låta DNA-nissarna göra sitt och sedan kommer en framtida mänsklighet till sista att se att också DNA har en makrokosmisk motsvarighet i en mer avancerad framtida astrologi...