Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 27 mars 2014

Ängeln Gwyneth och tråkmånsen från Coldplay

På grund av ett fatalt skrivfel på ett dygn stämmer inte längre rubriken eller innehållet om Gwyneth. Det änglalika byggde helt och hållet på den felaktiga kartan som illustrerade en Måne i Luft i nära kontakt (opposition) med Jupiter/Zeus brinnande i Eld i religionens och filosofins tecken. Det visar sig efter en läsares påpekande alls inte vara så Gwyneths psyke är konfigurerat och jag rekommenderar att du hoppar över hela texten (där förvisso de felaktiga kommentarerna är strukna) och går direkt ner till kommentarerna.Det är intressant att den polsk-judiska Gwyneth Paltrows uppvaknande intresse för judisk mystik (kabbala) snart nog leder till äktenskapliga problem med Chris Martin (AB), mannen som i mina öron representerar allt som är dålig med popmusiken.

Habilt konstruerade låtar men det handlar ändå om cyniskt uttänkta sömnpiller att trilla i jätteupplagor för den stora massan. Musiken är folkens opium. Söv dem så de bringas acceptera sina ovärdiga arbetsvillkor i en civilisation som för länge sedan kom på deken...

Det hörs ingen önskan om att utforska musiken från denne Chris Martin och jag har tidigare skrivit om kontrasten mellan honom och hans berömde producent Brian Eno, som i yngre dagar var en gränsöverskridande och spännande artist.

Intressant är dock att Eno, till skillnad från hans forna kollega Daniel Lanois, är uttalad ateist. En blick på Chris Martins horoskop, där nu ett visserligen dubiöst födelseklockslag som skickats till franska Astrotheme, bekräftar att samma skulle kunna gälla honom. Och man ser varför musiken är så förbannat ospännande men också gjort Coldplay till en så remarkabel säljframgång för de miljoner på miljoner av otränade öron som bara vill konsumera samma som alla andra lyssnar till. Coldplay är ett fenomen för den mänskliga underklassen, det trygga och politiskt korrekta valet att lägga till sin musiksamling.

*****

Faktum är att det födelseklockslag någon anonymt stuckit åt Astrotheme stämmer ohyggligt väl (om man använder den sideriska zodiaken), för det är Stenbockens tecken som stiger i öster. Den traditionella (ospännande) formens tecken, där önskan att kontrollera helheten närmast förbjuder gränsöverskridande musikaliska utforskningar. Här är det skalor som gäller för hela slanten. "Music by numbers."

Att sedan konstatera att Saturnus ligger i den breda och oartikulerade massans tecken Kräftan och därtill i sitt världsligt starkaste läge (7e huset), vittnar också om att det här kan vara ett helt genuint klockslag!

Jag tittar besviket på min egen Saturnus i Skytten i sjunde huset och undrar varför jag inte är världsberömd! Svaret kanske är att jag, till skillnad från Chris Martin, inte skrivit ett kontrakt med Djävulen.


Framgångsplaneten Jupiter är en ond faktor när Stenbocken ockuperar första huset. Gränsdragaren ser inte med blida ögon på Jupiter och dess ständiga expansionsiver. Det här kommer att bli tydligare när man jämför med Gwyneths tillväxtorienterade karta...

Eftersom den här verksamt onda framgångsplanet likväl ockuperar ett av de mest lyckosamma husen, lekens och kreativitetens femte, uppstår en mix av budskap som jag förstår perfekt. Här är musikern i honom, särskilt som han har Jupiter-Oxens disponent Venus i tredje huset för sång och dans (en variant på tredje husets kommunikationstema). 

Men gränsdragaren Saturnus är ohyggligt stark här och den fjäskar otäckt för de stora massorna (Månen i härskarläge i Kräftan) så att Chris Martin knappast skriver en låt som inte är avsedd att sälja kommersiellt. Han är ett perfekt exempel på hur lågt marknadsliberalismen och tänkandet kring sitt ego som ett varumärke kan föra en själ. Var det därför han plockade Gwyneth ur mängden av attraktiva kvinnor med starka varumärken? Stenbocken i öster skulle knappast vilja ha någon som sänkte de egna aktierna... 

Jag tror mannen utnyttjade den otroligt charmerande men hiskligt omedvetna och naiva Gwyneth. Karlsloken är ett lågt materialistiskt kryp. Inte ens soltecknet Vattumannen får fri lejd eftersom den står instängd i "det preliminära dödshuset" - pengarnas andra hus! Det finns ingenting som vittnar om någon vilja till ett "högre liv" här. Inte undra på att han drabbas av existentiell kris när hustrun börjar odla intresset för judisk mystik.

Det faktum att femte huset är ett gott och tursamt hus ändrar nu inte det faktum att Jupiter här verkar ont, den mjäkiga musikern liknar därmed Fredrik Reinfeldt som också har extremt populistiska tendenser när det gäller sina intressen. Han säger sig läsa sådant som hela svenska folket (ett ovanligt flockbetonat folk) uppskattar: Läckberg-deckare. 

*****

Vad Chris Martins Jupiter gör är att skänka framgång via synergin med ett lyckosamt och framgångsrikt hus (Jupiter är faktiskt bhava karaka för bl.a. femte huset), men dess verksamma kausalitet är ond, vilket betyder att inget gott kommer ur hans framgångar som kreatör. Han växer inte som människa, tillägnar sig ingen högre insikt. Han är lika låg och materialistisk miljontals kronor senare som när han först började spela musik.

Och det är den verksamma ondskan i Jupiter som gör den till en hycklare och fejkad rebell - på många sätt kan en ond Jupiter bättre liknas vid en konservativ Saturnus - den bara låtsas spela progressiv men har i själva verket inget genuint engagemang. Okej, den vill bli rik snabbt och lätt, och i den meningen är den ingen gnetande Saturnus...

När en sådan här Jupiter nu står på nästan rak linje med den onda stjärnan Algol tycker åtminstone jag mig förstå vad som resulterar: en total sell-out. Mannen som missbrukar sin kreativitet i syfte enbart att bli förmögen. Djävulen är här Frestaren, som lockar med ett kontrakt som kommer att kosta Chris Martin hans själ, men där han innan den dagen kommer ska få uppleva ruset av att vara en av världens mest storsäljande artister.... Ah! Den Jupiter slapp bloggaren och det är därför han inte åtnjuter världsherravälde trots stark Saturnus som dessutom arbetar från en betydligt högre höjd (Skytten) än den sublunära känsloflummaren Kräftan.

*****

Går man till Gwyneth som jag blivit lite kär i varje gång jag sett henne i en film (utom dem där hon spelar omoralisk, och det är några stycken). Det är något så intagande över henne och det är lätt att glömma att Jungfrun inte bara står för jordbrukaren som jagar vinster (ett favorittema på den här bloggen eftersom Jungfrun i svenskt näringsliv så tydligt visat den här fula sidan). Men Jungfrun är också bilden av den oskyddade och nakna själen, just när den fallit från himlen. Venus fall i Jungfruns tecken ger ofta väldigt gentila psykologier. Man känner starkt med dessa varelser.


Den korrekta kartan visar en ömsesidig reception
mellan Månen och Venus. I kombination med
den formfixera(n)de Saturnus förstår man hur
Gwyneth älskas av vecko- och skvalppressen.
"Hur kan hon vara så vacker, fast osminkad?"
Astrologins "ömsesidiga reception" visar att hon är
ett stycke formfulländad lägre (biologisk) natur.
En tillfällig produkt av tid och materia.
Faktum är att KABBALA är perfekt för Gwyneth: hennes Sol är instängd i onda och mörklagda åttonde huset, så här finns arbete att göra för att hitta åter till sin andliga natur och insikten om att man är en fallen själ.


Men den lätta och smittsamt insäljande naturen - och leendet man bara dör när hon skjuter av - måste rimligen bero på den extremt favoriserade axeln mellan den goda lyckans femte och den goda daimonens elfte hus. Det husparet vore ingenting om inte Gwyneth föddes med en fenomenal opposition mellan Månen och Jupiter. Vagt gynnsamma Måne med den stora välgöraren Jupiter, som här är hemma i sitt positiva härskarläge för en distinkt andlig böjelse ("vägen upp"), om inte i praktiken så åtminstone som ideal (11e idealhuset). Men eftersom hennes personliga psyke (Månen) fångar upp denna Jupiter så är det inte tomma idealiseringar, hon praktiserar också expansion av sitt psyke. Jag förmodar att hon med kabbalan försöker korka upp den totalt inlåsta Solen. 

Faktum är att det skulle kunna var Budbäraren Merkurius själv som från sitt inlåsta läge i åttonde sänder signaler när hon sover om natten - precis som den här bloggaren med samma Måne i Tvillingarna (fast i första huset) gläds varje gång han hör sin själs högre nivåer leverera ett budskap av något slag. Gwyneth släktforskade i ett program och hittade ashkenazi-judiska präster i gamla europeiska historia. Jag vill minnas att hon själv spekulerat över ett eget tidigare liv som präst, men det kan vara ett kryptominne jag skapat. I vilket fall är prästerskapets planet Jupiter den viktigaste på denna himmel, i avsaknad av hörnplaceringar (Venus räknas strikt talat inte, eftersom den tillhör det sjätte olyckshuset).

Det är således Jupiter - som här också ÄR den goda daimonen - som sökt den judiska mystiken och som triggar SATAN i makens horoskop. Det är så förunderligt enkelt egentligen och det kan bara ha varit Gwyneths remarkabelt omogna och väldigt typiska Jungfru instängd i ett hus där inget blomstrar utan snarare bara "värker färdigt" (gamla synders hus), som så totalt förblindade henne för den nolla till man hon valde. Gwyneth, jag är ju är! Överårig och arbetslös. Vi gick i samma prästskola en gång för många liv sedan, minns du?

(Jag bara skämtar! Eller?)

12 kommentarer:

 1. Äntligen någon som sågar Coldplay. Det är sådan urtråkig, slätstruken skit som hyllas förbehållslöst av mitt största hatobjekt i svensk "journalistik" någonsin, den vidrige An*ers N*nstedt.

  SvaraRadera
 2. Är inte Gwyneth född 27:e? I så fall hamnar månen i Oxen. I övrigt ingen förändring...

  /Specsavers

  P.S. Lustigt, satt igår och spekulerade hur intressant det varit att se deras respektives dashor. Och så dyker det upp på sitt vis i efterföljande inlägg ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är tyvärr alltför vänlig. Mitt felskriva datum som leder till den tidigare månplaceringen förändrar om inte allt så enormt mycket!

   Med en Måne hämmad av ytliga och formalistiska Saturnus i (ett av) materialismens Jordtecken stämmer plötsligt all den kritik som nämns i skvallerpressen. Kvinnan är vänlig i uppsynen men det är för att hon nästan är dum som en kossa. Raka motsatsen mot den briljanta (men opålitliga Tvillingarna). Detta då enligt den nya kartan (som ersätter den gamla i inlägget).

   Din fråga i nästa kommentar, om Jupiter som viktigaste planet, byggde på att den från ett gott hus direkt informerade hennes psyke i Tvillingarna. Med Månen hämmad av formalistiska Saturnus stämmer inte längre detta. Nu är konjunktionen Saturnus/Månen hörnplacerad och tillmäts en större kraft att organisera horoskopet runt sig.

   Saturnus är också ascendenthärskaren och det är därför kvinnan är så spinkig! "Saturnus äter sina barn." Intressant nog antyds nu att Gwyneth alls inte är den generösa själ Jupiters opposition med Månen angav utan egentligen en självcentrerad och depressivt lagd natur - kanske en följd av Saturnus som ytlighet och världslighet, och den är verkligen inte väl placerad i fjärde huset för "inre lycka".

   Att hon då ger sig på kabbalan för att förstå sig bättre passar också väl med Månen och Saturnus - en stark traditionsmarkör. Judiskättade Paltrow hade aldrig vänt sig till ex.vis hinduismen för att få svar. Med Saturnus och Månen är jag nästan villig att ta makens parti: den här kombinationen är djupt introvert och har svårt med känslorna. Ett introspektivt ämne som kabbalan har förmodligen bara förvärrat hennes okontaktbarhet!

   Radera
  2. "Din fråga..." - det är ju inte jag som är Specsavers... hur som helst - jag märkte att det där med omkastade hus inte stämmer - den ominösa Saturnus/månkombinationen ligger ju inte i 12:e utan i 4:e. Låter inget vidare - blir nog ingen hemtrevnad där inte... kanske äktenskapskrisen är ett tecken på det också...
   Förresten, inget ont som inte har något gott med sig - nu när du känner till hennes riktiga horoskop behöver du ju inte tråna efter henne. ;-)
   S

   Radera
  3. Hon har gjort många roller som bedräglig och opålitlig kvinna. Nu ser man tydligt hur det här varit en chans för henne att "agera ut" personliga problem på vita duken... Det är fascinerande att hitta Månen/Saturnus som kan indikera en svårt känslohämmad natur i horoskopet för en professionell skådespelare....Men man kanske kan se det som att hon låter formen / rollen utgöra en trygg zon som hon sedan kan ingjuta sina känslor i...

   Radera
  4. PS. Det slog mig i efterhand att ord som "tråna" eller "sukta" representerar den negativa polaritetens tomhet, begär och behovsfylldhet. Det kan också relatera (som en basnivå) till Jordelementets natur att grabba tag i, lägga beslag på och äga. (Andra människor som en resurs för de egna behoven - se Jordtriangelns olustiga drama med Stenbocken som slavherren, Jungfrun som slaven och Oxen som produktionsfaktorerna - ja marximens sanna beskrivning av det låga livet fanns förebådad i astrologin!).

   Något sådant avsåg jag naturligtvis inte när jag kommenterade min positiva känsla varje gång Gwyneth drar av ett leende i en film. Hennes gåva utlöser några millisekunder ren kärlek i retur. Och kärleken söker, som Paulus i NT ju säger, inte sitt eget.

   Att hennes Måne nu visar sig stå med Saturnus och ge inte bara habegär utan också den "naggande anden" (saturnier är väldigt fordrande).tillhör hennes privata sida och har mindre att göra med hur hon manövrerar smilbanden i en filmroll. Jag vidhåller att det är Solen i Jungfrun som i påfallande många fall i sig utsänder en signal av typen "älska mig" - en hjälplöshet (Spica !!!) som väcker faderlig kärlek. Visst, hon har Solen i eroticismens åttonde men denna tendens till självdegradering motverkas av den puritanska tradition hennes hem via konjunktionen med Saturnus omvittnar...

   Radera
  5. Hon ÄR dummare än en kossa:

   "I think it's different when you have an office job, because it's routine and, you know, you can do all the stuff in the morning and then you come home in the evening. When you're shooting a movie, they're like, 'We need you to go to Wisconsin for two weeks,' and then you work 14 hours a day and that part of it is very difficult. I think to have a regular job and be a mom is not as, of course there are challenges, but it's not like being on set."

   Radera
  6. Jag ångrar det hårda omdömet en smula, men i så måtto man enbart talar om Månen konjunkt Saturnus har jag ofta upplevt något "crude" eller otympligt i tankemönstren. Här har hon uppenbarligen svårt att på en direkt intervjufråga strukturera ett svart så det blir tydligt. Man ser här hur hon tänker linjärt – i takt med att hon talar. Det finns ingen ”översjäl” som flashar en komplett KONCEPTION nedåt utan hon får kämpa med att pressa fram det hon inte tydligt nog ser ”ovanifrån”.

   På annat ställe har jag dock försvarat "saturniern" mot anklagelsen att han är dum bara pga. sin senfärdighet i repliken och pekat på att Saturnus sitter inne på så kopiösa mängder information jämfört med en snabb men begränsad råttintelligens som t.ex. Merkurius i Jungfrun, att personen upplevs dum eller trög. Men ofta är det briljanta och helt sakliga svar som kommer när Saturnus väl responderar. Är kringbudskapen ogynnsamma - som t.ex. Oxen, som inte rör sig särskilt långt i tanken, då kan dock misstankar om en speciell sorts ”smal” intelligens infinna sig – individen är skicklig på en sak men svag i andra avseenden (lite som en autist, som för övrigt också bör vara ett saturni-lunärt fenomen).

   Radera
 3. Att du utnämner Jupiter till den viktigaste planeten, är det för att den är i sitt hemmatecken och ihop med Rahu? (Jupiter, och även månen är ju f ö verksamma illgörare i det här fallet, enligt schemat du brukar använda.)

  Om GP har månen i oxen har hon den+sol/merk/mars placerad som mig, fast med olyckshusen omvända...
  S

  SvaraRadera
 4. Seså! Det intressanta är att GP i sitt Navamsha har Månen, Merkurius, Jupiter och Ketu i Tvillingarna samt Ascendenten i Vattumannen tillsammans med Mars. Bloggarens Arudha Lagna är Vattumannen. GP:s AL är Tvillingarna... ;)

  Specsavers

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag kollar termen AL, introducerades den i introduktionsboken "Light On Life", men ologiskt i appendixet (där inget nytt lärostoff ska introduceras) med två demo-horoskop. AL beskrivs som ett verktyg i mängden för att erhålla "multiplel attestering", dvs om en egenhet i grundhoroskopet återkommer i AL anses saken vara biff.

   På den här nätsidan - http://astroveda.wikidot.com/use-of-arudha-lagna - beskrivs AL annorlunda, som en individs förnumna kvalitet eller egenskap i det publika (inte alls olikt det tionde huset) och med tillägget att detta är MAYA - den bedrägliga slöjan som världslighet kastar över människor som attraheras av det yttre skenet.

   Jag måste därför ställa mig frågande till bruket av AL för partnerjämförelser, om det fortfarande är det du har i tankarna, trots min distinktion här ovan om att tråna efter resp. svara med egen positiv energi på den andres leende.

   Naturligtvis är det en kul koincidens att Gwyneth enligt den andra definitionen av AL "upplevs" som Tvilling - apropå att jag slant på fingret och producerade ett horoskop med Månen i det tecknet. Att bloggarens AL skulle ge upplevelsen av att han är en Vattuman är immateriellt eftersom vi inte kan fråga Gwyneth och meningen aldrig var att öppna från dagdrömmarfantasier typ "jag + kändisen = sant"

   För det verkar vara det du fikar efter då också navamsha är ett sätt att studera partners via denna utveckling av det egna horoskopet.

   Eller också, och då har jag missförstått kommentaren, syftar du på navamsha som använd på det troligen icke-konventionella sätt som en indikation på "den inre människan" som jag hittade på nätet. I oktober 2012 hade jag skiftat åsikt: "har så smått börjat närma mig ståndpunkten att navamsha, det indiska horoskopets 9e-delning som används för att studera partner- och äktenskapsfrågor är just bara det. ..." http://sidereal.hall-of-man.com/2012/10/irritabla-grannar-satans-forvandhet.html

   Inte heller som "ny, framväxande människa" förefaller ditt tillägg kunna legitimera Tvillingarna. För det var faktiskt bara en felaktig tangenttryckning, 8 istället för 7.
   :-)

   Den möjliga frågan huruvida misstag kan rymma sanningen blir i det här läget bara en irrfärd ut allsköns efterhandsrationaliseringar. Kvinnans Mån/Saturnus i Oxen är en betydligt mer rättvisande historia och hennes änglalika spädhet kan nu fattas - på korrekta grunder - som enbart en ytlig upplevelse av hennes fysionomi. Saturnus kortar ofta längd, ger mager, tunn eller gänglig kroppsbyggnad alltmedan den ömsesidiga receptionen Venus/Måne gör henne ultrafeminin och sårbar (Kräftan) i framtoningen.

   Med Månen/psyket som centrum pågår således både Saturnus desensitiviserande verksamhet och Venus-Kräftans sensitiviserande dito. Gwyneth kämpar i de tidiga "personlighetsfixerade" tecknen Oxen och Kräftan och där Saturnus söker distansera henne men där affekternas Venus söker binda henne till ... Det skulle vara aktiviteten i ockulta 8e som talar för en önskan om att gå under/bortom den biologiska naturen och söka något annat - via kabbalan.

   Men även om psyket/Månen tappat kontakten med Jupiter i den korrekta kartan får man inte missa vad som istället händer med jupiteriska 9e. Jupiter får nu Venus som tillfällig representant och 9e-husägare och Venus är verksamt god för Vattumannen i första huset. Så faktum kvarstår, när jag tittar en gång till: hon har en äkta godhet och detta via det "bästa" huset. Att sedan Venus tappat höjd (Kräftan/Vatten) jämfört med 9e huset, skulle kunna tolkas som att hon har ett väl emotionellt förhållningssätt till religionen. Jag undrar just om hon fallit offer för någon kvacksalvarkabbalist som förvandlar läran till trams, som så många andra Hollywood-stjärnor gjort. Madonna, som kräver att serveras särskilt "kabbala-vatten" på turné.... Man kan också säga att även om Gwyneths religionsplanet är verksamt god står den i 6e fiendehuset så att hennes religiösa aktiviteter sår split (skilsmässan).

   Radera
 5. Ett amerikanskt medium påstod att både Chris och Gwyneth var otrogna varandra under deras äktenskap, och att Gwyneth sannerligen inte var någon "ängel" under hennes ängla-lika fasad, för det var/är bara just en fasad som hon har.... Jag ställer inga horoskop själv, men jag har upptäckt sedan länge att ett horoskop bara bekräftar det man redan vet om en människa, eller anar...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.