Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 februari 2014

Vattumannen & två svenska lagguld

Uppenbarligen passar den pågående fullmånen mellan Solen i Vattumannen och Månen i Lejonet nationen Sverige perfekt! Vi är ju Vattumän - symbolen för det organiserade laget eller folket! Männen har just upprepat kvinnornas tilltag och vunnit landet ett guld i stafett (DN)!


Den indiska astrologin menar att idrottsmannen Mars
just nu eggar Sveriges medfödda och vanligen rätt
passiva Mars! Nationen tar sig under en tid i kragen.

Kvinnorna vann sitt guld när Månen hade vandrat några grader genom Lejonet och idag var det männens tur. Men fullmånen är bara en "sekundvisare". 

Vad som möjliggjorde de här två stilfulla exemplen på den goda Vattumannen - välfärdssamhället där alla vinner på att folk jobbar i lag istället för att antisocialt försöka raka åt sig maximalt av kakan för egen del - är emellertid en djupare symbolik på den rådande himmelen: framgångsrika Jupiters passage genom Tvillingarna. 

Hur man än vrider och vänder på nationalhoroskopet går det inte att prata bort en Sol i kombination med välståndsskapande Jupiter, välviljans och generositetens planet. Visserligen disponeras Vattumannen från den tydligt gränsdragande Saturnus - frihet under ansvar så att säga - men nationalhoroskopet uppvisar en fascinerande ömsesidig reception mellan härskarna över Vattumannen (som härbärgerar frihetens och framgångens Jupiter) och Tvillingarna (som härbärgerar ansvarets Saturnus). 

Dessa härskare, Saturnus och Merkurius, knyter således in både Solen och Jupiter i ett väldigt intellektuellt orienterat klimat. Detta är "Organisations-Sverige", landet där människor före den moderata privatismen möttes via intressen och föreningar. (Jag säger bara: "allsång" och körverksamhet, idrottsrörelsen som folkrörelse inte att förglömma). 

Vad kan annat resultera än lysande Solar - hjältar och idoler - av typen Jupiter, framgångsrika och dignande under alla platinaskivor och guldmedaljer? 

Lilla Sverige producerar ovanligt mycket framgång givet dess ringa befolkning, och det kan de tacka det här kosmos gudar för - även om landet otacksamt valt sekularismens väg där människornas egon väver dumfantasin att de är de själva som som formar sitt öde. Många måste tro det, för att överleva. De är inte mogna den större världsbilden än.

Landets ascendent i jämlikhetens tecken Vågen är den här bloggens bidrag till (den sparsmakade) astrologiska diskursen i landet. Att krigaren Mars just passerar nationens rollspelstecken skulle vara en olycka i nästan alla andra sammanhang utom just inom idrott, som just är stiliserat nationernas krig! Mars är visserligen inte stark i Vågen men den är en segrarskalle och i första huset betyder det att Sverige var extra motiverat i detta OS.

Det vore en fascinerande uppgift att gå igenom alla OS och se om antalet medaljer korrelerar med stjärnornas omen om nationens tillstånd vid dessa tidpunkter!

Glöm inte att dessa förnämliga laginsatser är möjliga just genom de astrologiska tecken som Fredrik Reinfeldt tolkat som ett slappt och sovande folk, och ett socialdemokratiskt samhällssystem han ägnat åtta år att med framgång trasa sönder! Se föregående inlägg om det rasistiska Bollhusmötets olyckliga placering för Vattumannens tecken.

PS. Om det stämmer att Jupiters transit genom Tvillingarna ger extra skjuts åt dess natala placering i Vattumannen har vi också ett indirekt stöd för hypotesen att Charlotte Kalla föddes sent på dygnet med Månen i Tvillingarna!

Inga kommentarer: