Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 februari 2014

Svenskt Näringsliv: Reinfeldt är feg

Det är naturligtvis Svenskt Näringsliv som hörs i bakgrunden när en debattartikel i DN presenterar vad som närmast framstår som några anekdotiska exempel för lobbyisternas fromma förhoppning om fortsatt regeringsinnehav för samhällsförstörande Alliansen förutsatt att den fega regeringen skärper till sig och slutar fjäska för den röda svenska folkviljan:
"Vår studie visar att den genomsnittliga OECD-regeringen som blev omvald under perioden har varit mer benägen att öka ekonomisk frihet än de regeringar som förlorade."
Märk hur Djävulens - den ständigt hungrande och omoraliska lägre Naturen - egen lobbyorganisation hittar på nya ord för att dupera folket. De döper här om den smutsade termen "skattesänkningar" (på bekostnad av landets infrastruktur, trygghetssystem och ytterst sociala sammanhållning) till det remarkabelt fluffiga "ekonomisk frihet"!

Låt oss påminna oss Stefan Fölsters horoskop, som perfekt illustrerar den fallna mänskliga själen och den närighet som tar över så att den faktiskt tror sina egna lögner: "ekonomiskt tillväxt" handlar naturligtvis inte om något för gemene man, det är kapitalägarna som vill se sin del av kakan växa i formen av aktieutdelningar. De mest tanklösa i den lönearbetande massan kanske tror att de också ska få det bättre genom tesen om "smulorna från den rike mannens bord". Och smulor är just bara de, som bäst, får! Att ha så låg mänsklig självkänsla att de köper hela den samhälleliga grundmodellen som baserad på det cyniska ekorrhjulet!

Ja, folket är som råttor som ränner runt, runt (i Stockholms alla joggingspår) utan att förstå VEM som skördar eller "skimmar" alla deras energi och sedan sänder dem ett litet lönekuvert vars innehåll överhuvudtaget inte motsvarar det verkliga värdet av deras arbetsinsats! Fölster säger i sin debattartikel åt regeringen Reinfeldt att inte vara så j***a fega med sitt samhällsomstörtande skattesänkarprogram men den här fegheten finns som själva kärnan i hans eget horoskop - och den finns naturligtvis per definition i folket. Det är den simpla vegetativa principen som står för feghet, den nöjer sig med så lite och den har så föga till övers för t.ex. en idealism som tvingar till svält eller än större offer för en högre och värdigare sak. Svenskarna kommer aldrig att värdesätta ideal högre än en ny köksrenovering, så Fölsters fulspråk är på hemmaplan.

I samband med korrupta människor är naturligtvis inte den negativa polariteten (Jord- och Vattenelementen) någon absolut fördömelse. Astrologin räddar sig genom att tala om dispositioner men att förklara vad det är, kräver ett djup studium av den västerländska intellektualitetens grekiska rötter. Nyplatonikern och astrologen Plotinus för ytterst komplexa resonemang om själen där han hämtar mycket inspiration från naturvetaren Aristoteles perspektivskifte i fråga om Platons syn på potential och aktualitet.

För Platon var som bekant de gudomliga Formerna slumrande eller potentiella, men en människa som praktiserade introspektion (meditation) aktiverar tids nog en "hågkommelse" av sin gudomliga natur och kommer därmed i medveten kontakt med de gudomliga Formerna eller Guds egna tankar. Aristoteles var i nyplatonisk mening istället en själ som ännu befann sig i fritt fall - kristendomens syndafall. Han såg istället ekollonet som bärare av en ståtlig ek i dess potentiella tillstånd. Trädets faktiska spirande i denna fenomenvärld var dess aktualisering av sin inneboende potential att bli en ek. Strikt naturlära alltså där Platon var mer engagera i den mänskliga själen.

Det krävdes en romersk intellektuell gigant som Plotinus att föra samman det bästa från mästaren Platon och hans avfälling till elev Aristoteles.

Den korta exkursen har bäring på Stefan Fölsters horoskop! För se hur det här dygnet (och en stor del av dess nyfödda barn) är predisponerade att akut förtränga alla tankar på livets stora frågor, allt det som gör en människa värdig att kalla sig just människa. Kartan domineras helt av två oppositioner som båda pockar på en upplösning i en högre syntes, men den positivt polariserade, den som borde dra uppåt mot den noblare delen av själen har spärrats inne i Fiendens hus (6) samt den Onda Daimonens hus (12).

En livscykel i akut konflikt med den egna andligt
orienterade Solen och den egna själsliga
formen (Saturnus) - den soli-saturniska axeln
ser det bästa i människan som det värsta.

Vad det sublunära psyket - den fallna själen och människans sinnelag istället tyr sig till är den mest vedervärdiga av alla zodiakens axlar: härsklystnaden, den omänskliga driften i den fallna Naturen att skapa en pervers imitation av himmelens (den vakna själens) frihet i det materiella. Stenbocken (geten som stångar sig till toppen) och den distinkt näriga Naturens Vattensjäl (Kräftan) bildar här en negativt polariserad axel som sannerligen inte strävar någonstans där inte materiella resultat står att finna! Så här ser idealismens död och närighetens monster ut, astrologiskt.

Fölsters fallna krigare Mars - fallen i den vegetativa själens tecken Kräftan - är fegheten personifierad. Här kopplar den emellertid också an till pengarnas och komfortens Venus så att vi får en förhöjd libido - och sexualdriften är naturligtvis inget annat än filosofen Schopenhauers föraktfulla kommentar om (det organiska) livets blinda vilja till mer liv. Den som bara lever för att överleva lever inte alls, men på den här påvra nivån söker regeringen Reinfeldt och Svenskt Näringsliv hålla ett helt folk. (Ivrigt behjälpta av tidningen Aftonhoran vars Vatten & Jord-gyttja är av värsta sort, den pyttelilla politiska redaktionen undantagen.)

Var alla som föddes den 23-24 juni 1959 lika dräggigt immuna mot högt och korrekt tänkande som Fölster och lika bunden till den här gyttjiga och materialistiska "prestationsaxeln"? Ja och nej. Tendensen finns - som en potential i artistotelisk mening, men inte alla kommer att aktualisera kartan  på grövsta sätt. 

Det här är förstås ett Chandra lagna-horoskop. I brist på känd födelsetid låter vi Månen ersätta ascendenten. Då grekerna kallades mötet mellan Himmel och Jord i öster inte för ascendent utan "horoskopos" - den pånyttfödda själens "anblick av dagen" - är indiernas Chandra lagna förstås en abstraktion. Vad den här typen av horoskop visar är den återfödda själens nästsista anhalt, innan den ikläder sig en fysisk kropp som slutgiltigt differentierar den och placerar själen under ett distinkt mänskligt livsöde. Fortfarande på Månen kan själen ibland tydligt förnimma sin enhet med andra själar.

Dock inte Fölsters Måne i Stenbocken, vars symbol tydligt visar hur själen REDAN FÖRE SIN INKARNATION SOM MÄNNISKA drömmer drömmen om att fysiskt separera sig från andra och härska över dem. Jag har ofta, ofta noterat hur den sideriska Månen i Stenbocken leker tanken att de är lite förmer än andra. Dessa själar är i själva verket extrem underklass, Stenbockens härskare Saturnus representerar visserligen makt och auktoritet, men en sådan auktoritet som inte bygger på någon inre karaktär eller nobless utan bara på att man "ansvarar för si eller så stor budget" eller bossar över x antal anställda. Det är den här falska världens - Djävulens grannlåt - som fyller Månen i Stenbocken och Saturnus i Jordelementet kan mycket väl tolkas som "denna världens herre", Djävulen. 

Kombinerar vi Jord - den förtingligade människan som bara reagerar på prylar och siffror och ägande eller kontroll över resurserna - kombineras denna stendöda värld med Vatten ska vi hellre kalla den onda härskaren Pan eller Fan - faunan eller vegetationens eller det biologiska livets rådare. Och det här är den mytologiska Pans kåta och omättliga och klantiga natur så tydligt kommer till uttryck. (Pan lustar efter kjoltyg men han misslyckas ständigt våldföra sig på kvinnor.)  Svenskt Näringslivs horoskop och Stefan Fölsters harmonierar perfekt i denna låga mentalitet, båda kartorna innehåller en axel mellan Jord och Vatten. Och hur Satan härjar i organisationshoroskopet

Den här bloggen blev troligen missförstådd från första början - Reinfeldts Rosenbad kan ha ringt ett missnöjt samtal och vips var den här bloggen svartlistad från DN:s blogglänkningssystem. (Givet SR:s tystande av vänsterröster inför valet kan man dock misstänka att det är så här regeringen Reinfeldt alltid opererat - patetiska försök att implementera en fascists järngrepp om samhället.) I själva verket har PISA-rapporten nu avslöjat hur okunniga svenskarna är, och bloggens ämne seglade i en egen atmosfär, långt över den enkla befolkningens - och deras ledares - fattningsförmåga. 

Jag menar, hur begåvad är man om man som Svenskt Näringsliv gjorde 2011, sjösätter en smutskastningskampanj mot människors studieglädje och föraktfullt pratar om hobbykurser och om högskoleämnet filosofis "olönsamhet"? Ja, det var Fölster som låg bakom det utspelet! Titta en gång till på hans månhoroskops perverterade förhållande till Intelligensen (Solen) och Själens Form (Saturnus)! Se hur han istället värdesätter kladdet mellan Jord och Vatten. Han arbetar aktivt på sin andliga död. 

Ja, ockulta röster säger att de högre kosmiska principerna faktiskt kan "eliminera" en själ och "återvinna den" - om den själen konsekvent missbrukar sina jordeliv. Synske Edgar Cayce (1877-1945) kom med uppgiften att det är i Saturnus dimension själar mals ner och återvinns. Den egendomliga uppgiften kan naturligtvis återföras på Saturnus uråldriga roll som Liemannen, men vad som rörde sig i siarens undermedvetna vet ingen. Men nog ser det ut som om Fölsters karta indikerar någon som bara har det här livet kvar att bestämma sig. Hans själ hänger i vågskålarna!


Den häpnadsväckande hexagonala rörelsen
på Saturnus, upptäckt 1981 eller 1988 -
Saturnus/dödens "köttkvarn" som maler
ner förhärdade syndare?
Är detta ursprunget till talesättet, att
"Saturnus äter sina barn"?
Se även detta uppföljningsinlägg om hexagonen.


Tillägg

Nu hade debattartikeln till stöd för näringslivets oändliga och omättliga behov (Vattenelementet, den Irrationella Själen) två signaturer, Stefan Fölster och teknologie doktorn Nima Sanandaji. 

Givet den här Reinfeldt-klonens uppsyn är det uppenbart att man kan börja misstänka närighetens centrala tecken även här, Fredrik Reinfeldt har ju Kräftan som sitt soltecken. 

Bloggen har faktiskt haft tillfälle att uppmärksamma även denna herre i det förgångna (1 januari 2012), så det räcker med att rita om den karta Googles tekniker förstört under sin "utveckling" av sitt bloggverktyg. För den som tillgodogjort sig den antika doktrinen om Vägen ned/Vägen upp och själens syndafall, torde det vara svårt att hitta ett lika tydligt exempel på en vägkarta från himmelen och rakt ner i materialismens helvete! 

Ledtema: En ömsesidig reception mellan det förhöjda
materialistiska begäret (Venus och  girighetens
demon Rahu) samt ett psyke - Månen -  som i Oxen
helt identifierar sig med materialistiska faktorer.

Notera hur båda dessa män, Fölster och Sanandaji, ser sin fritänkande Sol i den andliga budbäraren Tvillingarna helt korrumperad till följd av ett negativt polariserat sinne av Jordelementets materialistiska och partikularistiska böjelse. Ascendenten (fysisk eller månsubstitutet) är viktig eftersom husen alternerar mellan positiv och negativ laddning. Hos Teknologen dödas Solen effektivt genom att fösas in i Dödsrikets vestibul. Se vidare Platons lekfulla association mellan "soma" och "sema" - "kropp" och "grav" - det är andra ekonomi- och materialisthuset - i antiken mer korrekt kallat "Dödsrikets portal eller förgård" som ger upphov till dessa tankar. 

Det finns med andra ord inte ens någon ljusning i sikte för Nima Sanandaji, han var bortvald från Livet redan innan han föddes. Detta måste vara mycket dåligt karma, han bränner av ett skitliv den här gången för att i kanske nästa återfödelse åter kunna knyta sin intellektuella kapacitet till ett ämne som anstår den gåtfulla Tvillingarna och den trefaldigt store Hermes.

Inga kommentarer: