Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 februari 2014

SvD gillar fängslad aktiebedragare



Nog finns det något smått beundrande i SvD:s korta text om aktiehandlaren Jordan Belford som dömdes till fängelse för bedrägeri (se Wikipedia). När tidningen kallar honom världens mest "vrickade" ska det inte tas som ett moraliskt fördömande utan mer som "en kul prick". Så låg har på rekordtid SvD:s journalistisk blivit, både den och DN kör nu töntmaterial ämnat för ren pöbel. Sådan är tydligen den tidningsläsande storstadssvenskan enligt de redaktionsansvariga och den här bloggen erkänner sin skuld i att en sådan bild kunnat uppstå.

Jordan Belford, som likt alla föredettingar numera livnär sig på att prata om forna bedrifter (ibland med efterklokhetens perspektiv) är tydligen förebilden till Leonardo DiCaprios urartade näringslivsmänniska i senaste biofilmen om den dekadens som frodas hos räknenissetypen av människor som dras till Wall Street.

Inslagen i bedragarens horoskop förvånar inte alls den som sett den handfull av statistiskt intressanta fynd den här bloggen gjort. Här ser vi återigen ett horoskop med det mest kriminella och vinstsuktande psyket av dem alla, Månen i horans tecken Jungfrun. "Horan" följer av att pengarnas och kärlekens planet Venus "faller" i Jungfruns tecken, och att vinstmotivet är Jungfruns kärna vittnar t.o.m. dess ikonografi om. Det här är det enda tecknet där en person stolt poserar med ett axplock (!) som illustrerar sin stora skörd eller vinst. 

Det här är Nya Moderaternas och Fredrik Reinfeldts ascendenttecken och bloggen har tydligt ringat in hur den här zodiakprincipen tycks vilja se sig själv som duktig, nyttig och vinstgivande. Som konstnär skulle den "bära sina egna kostnader" enligt de sjuka borgarnas syn på att allt olönsamt ska dö och absolut inte subventioneras med skattepengar, oavsett hur viktiga t.ex. kulturella synvinklar är för den mentala hälsan i ett samhälle. (Se problemet med elementfördelningen i skandalregeringen Reinfeldt - närighetens negativa element Vatten och Jord dominerar över de visionära och fritänkande.)




Mona Sahlin saboterade sin politiska karriär genom Tobleroneaffären och fast högersosseriet tog henne, den misslyckade egenföretagaren, tillbaka hade inte svenska folket glömt. Både hon och Jordan Belfort har den korrumperande Satans stjärna Algol som påverkar "drivkraften" Mars i materialistiska pengatecknet Oxen. 

Det här kan läsas som en förgrymmad materialism och mycket ilska och problem kring det finansiella. Sahlin var en klåpare som privatperson och jag har ett privat horoskop med en nästan gradexakt konjunktion mellan Satans huvud och Mars (och därtill Solen i detta materialistiska tecken), en man som sparkats i vanära från ett, möjligen flera företag, pga. sin brist på moralisk resning och tendens att skapa klaniska förbindelser som gynnade honom personligen.

Det hjälpte knappast Belfort att sinnelagshoroskopet (månascendenten) gör "stora och lätta pengars" Jupiter till en elakartad influens i hans liv. Jupiter är också energin som kanaliseras av girighetens demon Drakhuvudet i näriga Kräftan i 11e idealhuset. Den som kan Fredrik Reinfeldts horoskop väl ser att bedragaren är som vår stadsminister på steroider!

Månen som substitutascendent är nu en smula osäker, och i det här fallet borde enligt indiska spelregler Jupiters verksamma ondska ha neutraliserats av att också huset den ockuperade är av det ondskefulla slaget. Sjätte huset är fiendskapens och olyckans hus, även träldom även om västerlänningarna av idag är hjärntvättade att tro de arbetar i "serviceyrken" - se Katrine Kielos söndagskrönika

Från sitt nya liv i finansmeckat London nöjer hon sig den här veckan med att summera en annan skribent på Aftonbladet men det är likväl en viktig text. Den handlar årdpersonal som drivs runt som slavar via smarta mobiler som räknar varje minut av deras dag för att kvantifiera och vinstmaximera människor som reducerats till disktrasor. Se hur borgerlighetens älsklingspolitik håller på att göra oss alla till rena slavar! Datateknologerna är vår tids överstepräster och gud är drömmen om en stor kista glittrande guldmynt. Vilket mänskligt förfall. Vi lever i ett välmående land och ändå utspelas drömmarna på denna låga nivå. Se upp med reklamen du hålögt slukar hela dagen lång, den är den som gjort dig till ett sånt konsumtionsvrak.

Att IT-jätten Oracle fuskade in sitt IT-system hos svenska Polisen, ett system som var så dåligt att den enklaste uppgift nu kan ta flera timmar att genomföra, det var närmast humoristiskt. Svenskarna är så aningslösa och dumma. Men att ge sig på människor i vården och dem som är beroende av vård, med datateknikens förmåga att detektera bråkdelar av en sekund, där har mänskligheten totalt gått vilse. Det är återigen, vill jag påstå, Merkurius i härskarläge i profitsökande Jungfrun som ligger bakom detta totala missbruk av den mänskliga intelligensen. Detta är ett lägre demoniskt förnuft som vissa tillåter sig att sjunka ner i.

Inga kommentarer: