Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 februari 2014

Snaskig närighet: sälja domar till medierna

Efter att ha läst fd medarbetaren på en sk juridisk nyhetstjänst - sälja brottsdomar till sensationslystna och vinstfixerade medier - slår det mig hur märkligt avtrubbad, nästan skuldmedveten, texten i SvD låter. 

Till och med sedan juristen enligt utsago lämnat den här skändliga företagsidén tar han i princip Lexbase i försvar med hänvisning till andra och enligt honom större problem. Klassisk dissociation eller avledningsmanöver.

Jag satsar min ära på att juristen måste vara en version av högerns sjukliga uttryck för närighetssjälen - det antikens mer principfasta människor kallade den Vegetativa eller Irrationella Själen.

Den här lägre formen av intelligens kan visserligen briljera då den når inre stillhet och vattnets spegelyta bättre förmår registrera detaljer i den verkliga värld som den sublunära sfären (vår värld!) bara ofullkomligt kan återge. Men faktum kvarstår, den Vegetativa Själen styrs av lägre makter, av simpel biologi och viljan att leva väl för egen del, och summeras i astrologin av Månen och det enda tecken den äger - Kräftan - det slutna och protektionistiska rummet.

Se t.ex. "Lena Mellin & Fredrik Reinfeldt - fruktan sitter mellan benen" eller "Om Fredrik Reinfeldts extrema själviskhet" (båda 2011).

Med en enda planet i Luft, och dold i onda daimonens
sektor, är detta ett horoskop för Jordens demoralisering
av det sårbara, irrationella och näriga Vattenskiktet
.

Vid min ära! Den enda till juristen matchande person jag hittar bor i den mest moderatblå villaförort till Stockholm och bekräftar med sitt extrema Kräft-horoskop exakt vad babylonierna upptäckte och som västerlandet förde vidare. 

(Tyvärr tappade väst förståelsen för vårdagsjämningens precision och här ligger en tung skuldbörda på 300-talets nyplatonister som uppenbarligen inte var i närheten av Platons geni. Från att i Babylon ha varit himmelska tecken, blev zodiaken nu bara ett alternativt sätt att beskriva ett kalenderår - ett av många tecken på att västerlänningen är en något mindre intelligent underart till Människan.)

Horoskopet är så förstummande materialistiskt att det, för den med ögon att se och insikt i den objektiva världsordning, objektivt Gott och Ont, inte förvånar att en juristutbildad man omedelbart föll som en sten ner mot Ondskan eller Aristoteles prima materia, den som astrologin inte kan ange eftersom den saknar representation i någon värld, men väl menar att Jordelementet bor granne med. 

Det här stämmer perfekt in på den bild som vuxit fram på den här bloggen under fem år och vad som nu måste vara tusentals stickprov från de svenska tidningsnyheterna. (En grundforskning som inte gått de högre himlarna förbi obemärkt.)

En bättre bekräftelse kan knappast ges att västerlandet är sinnessjukt och har förlorat kontakten med den kosmiska morallagen än det här borgerliga entreprenörshoroskopet. Det var därför jag häromdagen på halvt skämt sade, "Bekämpa enterprenörerna". Väst har tamejfan fått varenda värdering upp och ner! Folk tar kortsiktig konsumtion som livets mening - det stod helt klart av den pinsamma "psykoanalysen" av Fredrik Reinfeldt härförleden.

Morgonnyhetena berättar att bemanningsföretag växer som cancermetastaser i vårt svenska samhälle. Företagen tvinga tjyvrekrytera från andra bemanningsföretag eftersom deras "resurser" blir permanent kvar i företagen som rekryterat extrafolk. Morgonnyheterna säger inte vad den här idén handlar om: människor sjuka av drift och deras ränker för att ta kontroll över och ÄGA andra människor, de friska människor som inte tänker på att profitera på andras arbetskraft utan är nöjda med att ställa sina förmågor till samhällets och livets tjänst. Det är en variant på SLAVERI.

Chefer kommer definitivt att brinna i helvetet, åtminstone om de drivs av närighetens ande. Och denna ande uppmuntras av väst, kanske till och med utgör västerlandets själva VÄSEN - grekiskans ουσια eller ousia (essens) - se upp med myglet att smuggla bort essens och istället tala om "natur" - som i den korkade kattmatsreklamen där man uppmanas "vårda kattens natur". 

Det är på grund av västs mediokritet vår civilisation kommer att ta en ände med förskräckelse.


PS. Brottsprofitören Kindboms horoskop innehåller en serie intressanta planetplaceringar där några faktiskt talar om godhet (varav samvetsnöden nu när Lexbase-skandalen briserat och han börjar fundera över vad han själv ägnat sig åt). Men horoskoptypen har granskats upprepade gånger på bloggens säkert femtontusen sidor. Den som kommer in ny i detta skedde har tyvärr missat tåget. Det går inte att rekapitulera den häpnadsväckande resa som avslöjat att astrologin långt ifrån att vara nys, i själva verket uttrycker en djupare förståelse av livet än samtidsmänniskan forfogar över.

*****



Se även: Lexbase-skandalen - som tio små negerpojkar

Inga kommentarer: