Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 februari 2014

Satans huvud och brutalitet



En sorglig folkets man av typen (s)-politiker skäms denna onsdag över att ha ertappats för snatteri. Den överflödiga kommentatorn Lena Mellin konstaterar i AB ätt brottet är litet, samtidigt som den usla blaskan kopierar en amerikansk nyhet om ett bestialiskt mord via brittiska Daily Mail.

Efter undersökningen av 161 mördares horoskop övertygades bloggaren slutligen om den sideriska (österländska) zodiakens företräden. Fyndet att dödens tecken huserande den fallna Månen var överrepresenterad bland mördare, var rätt svår att argumentera mot. Men när en kvinnlig mördare anmäler sig själv, och en riktigt sjuklig sådan dessutom, då måste galleriet fyllas på.

Kvinnan och några kumpaner mördade för pengar och de valde en äldre grovt förståndshandikappad man. Med tanke på det kända bibelmotivet "Susanna i badet" (också förevigat i olja) är det lite spöklikt att kvinnan heter Suzanne och att hon badade offret i blekmedel och skrubbade honom med stålborste så till den grad att kroppen knappt kunde identifieras som en mänsklig kropp. Vad är detta för monster?

Jag vill här påminna om inlägget om kvinnor och brutalitet i samband med utmobbningen ur socialdemokraterna av den muslimske Omar. Se "Drevets psykologi och antikens tolv tempel". Eller varför inte det något senare inlägget "Dansken påvisar Moder Sveas inre våld"?

Det är Satans huvud eller den onda stjärnan Algol som har huvudrollen i båda inläggen. Och här har vi då en motorisk Sol av den tjurskalliga typen och på väg in i total konjunktion med Algol. Den brutala och trubbiga kvinnan är en Jimmie Åkesson! Nu börjar vi ana vilket förakt för svaga och avvikande som döljer sig bakom den falske politikerns nollställda tryne! Han och SD:arna skulle gärna ge sig på efterblivna - eller kvinnor - om det fanns lätta pengar till partikassan att hämta.




Att monetära motiv ligger högt på dagordningen ser man redan av att Venus äger såväl Sol som Måne. I brist på födelsetimma får vi nöja oss med en månascendent men den placerar naturligtvis den sataniskt angripna Solen i ett av de hemska och mörka husen, det åttonde huset för (andlig) korruption och döden.

Ur sinnelagets (Månens) perspektiv ser det därför mörkt ut redan från början eftersom andefattig materialistisk Jord blandar sig in i Luft-Månen och drar ner tankarna till banal nivå. Minns att åttonde också symboliserar "andras pengar" och plötsligt börjar det verka som om Suzanne Basso perfekt illustrerar hela det här dygnets latenta svaghet.

Att månhoroskopets Saturnus stiger i Vågen, precis som hos den onda högerpolitikern Margaret Thatcher är inte en parallell som kan tas särskilt långt. Thatchers Saturnus låg verkligen i öster vid födelsen men här har vi Dödens och Begränsaren mitt framför ögonen på det subjektiva, lunära psyket. Saturnus med Månen kan ibland skapa extremt avtrubbade psykologier (läs: empatilösa) så att sekundära problem, t.ex. en derangerad satanisk intelligens (Solen) helt förvrider förmåga att se vad som är rätt och fel.

Jag blev nyfiken på vilka andra utfall man kan hitta med ett Saturnusstelt sinne i Vågen och en Sol i Oxen (båda således baserade på en lidelsefull och trånande Venus). Datasamlingen (f.n. drygt 7.800 kartor) glesnar snabbt vartefter man går tillbaka i tiden, vilket kan anas av följande träfflista:

  • Beau Brummell;7.6.1778 - homosexuell fashionist, födde  begreppet "dandyism" (en mentalitet tom på substans men desto mer upptagen av kläder och manierade beteendemönster)
  • Bo Rothstein;12.6.1954 - märkligt nog en statsvetare med mycket åsikter om just genderfrågor och som nyligen reducerade sig till åtlöje genom förslaget att man skulle kriminalisera dem som ger tiggare en allmosa
  • Christina Osvald;3.6.1955 - dömd brottsling, en bedräglig fastighetsmäklare
  • Janna Valik;3.6.1955 - tvivelaktig generaldirektör för Boverket som försöker smyga in idén om marknadsmässiga hyror (gräddfil för de rika i storstäderna - notera samma dag som den kriminella fastighetsmäklaren och bådas koppling till bostäder och pengar. Skulle vilja påstå att den luftlätta Saturnus här har rollen som en fastighetsskötare eller -mäklare och skapar ideologi kring boende och ägande - Månen står ju för hem och boplats.
  • Mark Zuckerberg;14.5.1984 - en självisk och osolidarisk it-nörd, skapade Facebook och dess miljarder beklagansvärda nytta idioter som håller det skitsystemet vid liv. Blev stormrik.
  • Miles Davis;25.5.1926 - jazzmusiker med många, många demoner och väl nästan ett helt liv i tungt heroinmissbruk, här finns säkert många historier men jag har inte läst in mig på hans livsöde
  • Tony Curtis;3.6.1925 - komiker, några i Sverige minns honom med Roger Moore i den lustfyllda och lättsamma tv-serien Snobbar som jobbar. Privat en ytlig skitstövel som pratar som sitt behov att omge sig med skönhet och i detta betraktar kvinnor som rena objekt som ska servera honom estetiska lustkänslor! Minns hur Venus kontrollerar såväl Sol som Måne, i den här typen.


Observera att jag inte krävde en Sol inom räckhåll för Algols korrumperande inverkan. Likväl är det här nästan ett skräckkabinett av outvecklade individer! Problemet med något så elementärt som könet anas, och naturligtvis pengar, pengar, pengar! Allt detta kan knytas till Venus och Oxen.

För fullständighets skull kan man notera var Venus ligger hos dessa sju paralleller till den brutala mörderskan Suzanne Basso.


  • Brummell: Venus och giriga Drakhuvudet i Tvillingarna
  • Rothstein: Venus i Kräftan
  • Osvald och Valik: Venus i Väduren
  • Zuckerberg: Venus i Väduren
  • Davis: Venus i Fiskarna (mycket passande med tanke på den mannens djupa musikalitet)
  • Curtis: Venus i Tvillingarna (samma ytliga placering för Venus som i fallet med den substanslösa esteten Brummell).

Bara Facebooks grundare Zuckerberg har likt den brutala kvinnliga mördaren en Sol på ingång mot korruptionens stjärna Algol! Han är andligen en brottsling som berikar sig på IT av sämsta sort och människors naiva vilja att pladdra och bränna tid på kontoret.

Zuckerberg är en perfekt representant för varför västerlandet håller på att gå under. Näriga, korttänkta - sådana har människorna blivit. I övrigt, se bara den klantiga it-fascismen falla på sin inneboende dumhet i en av dagens stora nyheter:



Se även: Bekämpa entreprenörerna!

Inga kommentarer: