Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 februari 2014

Så nära fascism står alltså regeringen Reinfeldt och verktyget SR

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/sr-medarbetare-manas-till-forsiktighet/

Se även SvD.

Verkligheten är precis lika skrämmande som någon konspiratorisk bloggare kunnat föreställa sig. Att likna nymoderat tänkande vid nazism har naturligtvis varit kontraproduktivt, ibland måste sanningen presenteras i andra ord än de som blivit omöjliga att använda. Men nu visar Eva Hamiltons SVT vems ärenden de går och inför i "neutralitetens" namn censur som de besinningslösa maktens lakejer de är.

Jämför SVT:s totala härdsmälta med vad bloggen tidigare sagt om den astrologiska "demon" som i synnerhet angriper Sveriges kommunikationssystem under en hel generation: IT-branschen som tagit sig vatten över huvudet, svensk IT som inte längre klarar att bygga stora och fungerande system - Polisens är ett talande exempel!

SVT:s skandalösa beteende på sistone är inte  är inte första eller sista skriande exemplet på kriget om att kontrollera folkets tankar.  Svensk mediekris (inte minst ekonomisk men även språklig - och det gäller också hela befolkningen - PISA-rapporten!) sorterar naturligtvis också under det tredje kommunikationshuset i nationalhoroskopet.

Men framför allt: Se hur vettlöst skraja Rovkapitalisterna är för det regeringsskifte i höst som alla opinionssiffror talar för!

Det är naturligtvis regeringen Reinfeldt som muntligt ger sådana direktiv som inte skulle tåla dagens ljus om de dokumenterades. Som t.ex. att Af anmodas "konfiskera" långtidsarbetslösas hela dagar. Det räcker inte med att arbetslösa tappat all konsumtionskraft - de ska också berövas sin tid. Sådant går inte att skriva i ett direktiv till AF men LO-rapporten häromåret anade ändå hur Reinfeldts mannar tänkte. Som sadister. 

Samma med påbudet från SVT till sina anställda. Här har någon viskat sina önskemål men regeringen Reinfeldt kommer aldrig att kunna beslås med något i avsaknad av skriftliga styrdokument.

Beträffande nationalhoroskopets planetära cykler, ta apropå huvudpersonen gärna avstamp i inlägget: Radiotjänst bryter mot EU:s direktiv.


2 kommentarer:

Anonym sa...

I den länkade artikeln handlar det om Sveriges Radio, inte Svt, om rätt ska vara rätt. Men båda två är förstås lika goda kålsupare i den här frågan. Jag tycker förresten att det var ännu värre att stänga av Soran Ismail, apropå SR. Heder åt Malena Ernman, hennes utspel gör att absurditeten i SR:s resonemang blir belyst. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18365740.ab
Och Svt visar inte "Godheten". Men en fd moderatpolitiker kan utan problem bli politisk kommentator! Läs här: http://www.aftonbladet.se/kultur/kronikorer/linderborg/article18360557.ab Jag hade ingen aaaning om att KG Bergström varit M-märkt kommunpolitiker. Men det förklarar ju en del... Och det där med att representanter från Svenskt Näringsliv får uttala sig i rollen av opartiska experter, det är ju inget man har reflekterat över, men säkert är det så som hon skriver.
S

Seaward sa...

Tack för Malena-länken, den hade jag missat!

Ägaren är ju Sveriges Radio AB och SVT ett bolag i koncernen, så jag tror du finfördelar så att du missar min konspiratoriska poäng - det är politikerna som hand i hand med näringslivet låter direktiven sippra neråt i hierarkin. Operation "Vanställ diskussionsklimatet inför valet" har just börjat.

Fast nu ser jag vad du menar – det stod SVT i rubriken! Ändrade genast till SR.