Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 februari 2014

OBJEKTET (Till och med inför sig själv)

Ingen fotokredd i Aftonbladet men detta är nästan Årets bild.
Ett sorgligt vittnesbörd om objektifieringen och den
skräp-tv Eva Hamiltons SVT förgiftar svenska folket med.

Så har tiden kommit för Linda Bengtzing att erfara den svenska åldersdiskrimineringen. Och att hon själv tillhör det omedvetna, ja sovande folket som driver detta halvfascistiska land med dess sjukt ytliga intressen omvittnar hennes kommentarer efter att ha blivit bortröstad i deltävlingen för att skaka fram en schlagersångare till ESC:

"Anton Ewald är snygg så man svimmar. Så honom rår man inte på."

Va? Är Bengtzing krass realist eller har hon helt glömt att det är musikbranschen hon är i och inte modellbranschen?

Jag tyckte Bengtzing var helkul när hon röt åt de ointresserade Stockholmarna under en konsert 2009, men sanningen är att hon är en väldigt vanlig människa med ungefär lika mycket bakom pannbenet som moderata finansministern Borg. Det är han som nu tappat all trovärdighet genom försöket att stjäla opposionens ståndpunkter. Det här är moderaternas sista desperata försök att vinna tillbaka väljarna som genomskådat deras motbjudande lögner och dåliga politiska handlag. 

Borg bara förvärrar situationen - precis som Bengtzings oförmåga att ta ett nederlag med upphöjt lugn visar problemen med den sataniska axeln (Oxen/Skorpionen) om inget annat lyfter födelsekartan. Dessa har investerat för mycket i världsliga betraktelser för att kunna hantera de stora och viktiga frågorna.



Det finns ingenting i Bengtzings horoskop som förmår lämna helvetet. Tamas guna, Mörkrets kvalitet äger så många planeter, och ur sinnelagets perspektiv är Tyglaren (Saturnus) avsnörd och bortträngd i åttonde huset. Därför blir också den saturniska typen av Venus/kärlek - svenska folkets banala jakt på snygga materiella ytor istället för verklig kärlek en så rotlös faktor i det kyligt passionerade (äregiriga) tecknet Stenbocken i det här horoskopet. 

Märk hur nära i tiden Bengtzing är född till det svenska Nationalhoroskopet. Hon är ett perfekt exempel - redan vid 39 - hur det här folket hatar ålderdom och snabbt stöter ut sin arbetskraft och forna idoler i kylan.

I både händelsen som låg till grund för det gamla inlägget och det senaste är "det sociala utstötningssyndromet" boven i dramat. Linda Bengtzing blir furiöst ilsk av att inte vinna ALLAS acceptans och kärlek. Månen i Skorpionen är den utstötta och Solen i Vattumannen den folkkära ikon hon vill vara men som inte accepterar Skorpionen med dess indikationer om förfall och en oundviklig död. 

"Over-achiever" är bara förnamnet och det är därför lätt kusligt att notera hur hon är född kort innan Tiden når den mörka period då månnoderna backar sig igenom den sataniska axeln och två svenskar föds som sedermera båda blir skådespelare och som båda begår självmord. Man kan säga att Bengtzings horoskop redan börjat teckna en snarlik typ av neuros som den som gnagde i den överambitiösa Johanna Sällström och Emil Forselius.

Bengtzings replik är tragisk och tyder på att hon reducerat sig till en docka, till ett objekt och ser sig själv med en ett samhälleligt överjags inautentiska ögon. Hon beskriver som människa bara alltför väl det sämsta med att vara svensk, vi som vet så himla bra hur det borde vara när vi i själva verket inte har koll på värst många faktorer alls. Om alla svenskar gick en astrologikurs liknande den här bloggens, skulle det snart gå att föra en intelligent diskussion med det här folket, säkra på att människor visste vad sakfrågan gällde.

Det gryniga åttonde huset är en påminnelse om att en aldrig så fin himmel kan fördunklas av att de goda budskapen "slösas bort" på hus som inte förmår göra budskapen full rättvisa. Tänk t.ex. ett transparent budskap i Eld som stuvas in i ett hus som naturligen relaterar till Jord!

Åttonde är ett sådant ont hus som lägger sordin på sitt innehåll. Med åtskilliga reservationer kan man pröva tanken även på ett sinnelagshoroskop, medveten om att detta då inte är verklighetens tolv hus utan husen ur "psykets" uppfattningsnivå. Bengtzing ser således inte mentalt åldrandets planet för vad den är, och fattar lika lite som Shirley Clamp och alla de andra mogna sångerskorna att hon borde ha satsat på något annat än den här tönttävlingen för länge sedan. Istället skördar de nesa. 

Se även Anders Borgs horoskop (10 inlägg f.n.) för ett annat åttonde hus som tecknar stor obegåvning eftersom det sväljer intelligensens planet Solen, samtidigt som Mörkrets kvalitet (Tamas guna) breder ut sig utan mothugg, precis som då Bengtzing föddes. Bengtzing kan knappast vara annat än en korkad kälkborgare, inte med dessa födelseomen.


Tillägg

Man kanske inte ska vara alltför hård över den svenska åldersdiskrimineringen. Den finns i alla länder där det finns underhållning. Vem vill ha en popsångerska som är 55 år gammal? Inget skivbolag. För Jackie DeShannon innebar det nu inte att hon vare sig tappat sin röst eller förmåga att skriva och arrangera låtar, bara att hon fick ge ut den själv.

Men hon var knappast omedveten om att åldern låg henne i fatet, så med makalöst dålig photoshopping har hon kastat så mycket ljus över omslagsbilden för att föryngra sig att det ser amatörmässigt överexponerat ut. Jag tror inte det blev någon mer skiva efter den här, daterad år 2000.



Se även: Jackie DeShannon - även genier faller i glömska

Inga kommentarer: