Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 februari 2014

Nej Bildt, detta var en mörk dag i Europa

Jag hörde Carl Bild upphäva sin evigt grötmyndiga röst i morgonradion och förkunna att detta var en mörk dag i Europas historia (SvD). 

Sedan knäppte jag av radion och fortsatte det oavlönade fas 3-slavarbete hans parti tvingat mängder av kulturarbetare i landet till sedan näringslivet bestämt att svenska folket bäst matas med snabba och banala kickar och skräpprodukter. Att de lämpligen hålls på en så låg och praktiskt yrkesorienterad bildningsnivå att PISA-rapporten väl inte kunde ha kommit mer olämpligt för deras agenda. Näringslivet har lyckats driva svenskarna lite väl långt ner i okunnighetens lycksaliga livsstilspåtande!

Nej detta, Carl Bildt, var en dag i Europas historia som verkligen kan kallas mörk:

Världshistoriens ondaste horoskop (hittills).

Kan noteras att Månen passerar fiendskapens (diskriminationens) tecken Jungfrun tisdagen då folkets sinne (Månen) sjöd i Kiev. Dagen då Hitler invaderade Polen befann sig Månen i stället opposit den självtjänande och privatistiska Jungfrun, i Offrets eller "den slutgiltiga lösningens" tecken Fiskarna. 

Bara att en sjuk politikerhjärna som Hitler inte förstod att det var han som var problemet snarare än någon kallad att lösa ett förment problem. På samma sätt kommer heller aldrig Carl Bildt i detta liv att förstå att han var en del av västvärldens problem: dess mygel, korruption, mutor under bordet för telekom- och vapenkontrakt. 

*****

Även terrorbomberna i Londons tunnelbana 2005 kan med större rätt kallas en mörk dag i Europas historia. Där riktades attacken mot intet anande oskyldiga, på torget i Kiev har åtminstone ett hedervärt krig mellan svikna människor och regeringsmakten utkämpats. Jag vet inte vad Bildt yrar om. Att dö i strid mot en korrupt regim är ärbart och inte alls en mörk dag! Sådan har regeln varit i urminnes tider. Bildt står och pladdrar utifrån överhetens verklighetsfrämmande och partiska perspektiv.

*****

Londonbomberna - första bombkedjan sprängdes 8.50 (Wikipedia har detta datum som tydligen korrigerar den uppgift om 9.00 som jag haft sparad under några år):



Terrorbomberna i London bjuder på ett verkligt huvudbry. För visst syns den sataniska axeln via 2a och 8e huset (Pytons vredeseldar enligt romaren Manilius). Och visst är det fullständigt överbefolkat i den onda daimonens hus (en motsvarighet till Hitlers "slutgiltiga lösning").

Men varför stiger kungavärdighetens Regulus i öster just som första bombmattan detonerar? Och varför får denna ascendent ett så starkt stöd i ascendenthärskaren Solen som här ses lysa från det elfte idealhuset, i antiken känt som "den goda daimonens tempel"?

Är det någon den ynkliga och mänskliga hjärnan missat i sitt krig mot den så kallade terrorismen? Det här horoskopet tycks sanktionera det som händer. Eller finns det djupare bottnar för den insiktsfulle, som avslöjar att det är en falsk kungavärdighetet som markeras i öster via bomberna?

Var och en får dra sina egna slutsatser utifrån sin del i den eviga visheten.

Inga kommentarer: