Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 6 februari 2014

Maktbegärets patetik - hovreportern



Tidningen Aftonbladets schizofreni borde göra den och inte Expressen till kvällstidningen med lägsta trovärdighet. Den politiska redaktionen är otvivelaktigt republikanskt orienterad, chefredaktören horar bara för pengar och stora vinster åt sin norska ägare. Och det är väl för den onda penningen Aftonbladet nu skaffar sig sin egen hovnarr, förlåt, jag menar hovreporter.

Denne Roger Lundgren intresserar naturligtvis den blogg som Sideriska. För vad är detta om inte makthunger i dess mest impotenta och fursteslickande gestalt. Ränna runt med skvaller om kungahuset och i en dockskåpsliknande drömvärld känna kontakten med flärd och viktiga personer. Vad är det för stjärnor som kommer samman för att göra hovbloggaren till en sådan här människa?

Och det är ett centralt intresse också. Han har redan skrivit inte bara en utan två böcker om kvinnor i den svenska kungligheten.

Att hitta bara en person med rätt namn och ålder i Stockholm och därtill bosatt bara några promenadminuter från en perfekt panoramavy  över Gamla stan (och slottet) säger mig att rätt horoskop har säkrats.

Och det här är nästan fånigt. För sinnelaget (Månen) står enligt den sideriska zodiaken exakt där jag hoppats hitta den: i maktdyrkande Stenbocken! Samtidigt ska man minnas att Månen bara är fantasier och föreställningar, inte den verkliga varan. Månens disponent Saturnus står sedan i skribenten eller kommunikatören Tvillingarnas tecken, vilket passar väl. 

Låt oss inte gå in på problemet med att det maktfantiserande sinnets ägare står i Fiendens sektor. Det blir lätt väldigt esoteriskt när man väger in husen för ett horoskop där inte ens födelsetimman är känd!


Manligt och kvinnligt i svår förvirring via
den sk "dissociationen" (Vatten/Luft)
mellan Mars och Venus

Lustigt nog för en som dyrkar makt, pompa och ståt "misslyckas" celebriteternas Jupiter att positionera sig i opposition till "kungastjärnan" Regulus i Lejonet (som därför inte är utritad).

Istället hittar vi Satans vrånga huvud i nästan gradexakt opposition till Solen, som naturligtvis också har lejonlika eller regala konnotationer. Men nu är den en falsk konungslighet eller en perverterad sådan som tecknas. 

Det kan finnas oärlighet eller baktankar med där den onda stjärnan Algol driver sitt spel, och när bloggen just börjat titta på Algol i horoskop anmälde sig det kraftfulla horoskopet med den Svikare med position inom socialdemokratin som först upphov sin stämma och krävde Jesus korsfästelse - jag talar om Håkan Juholts avgång. Högersosseriet och högervridna Aftonbladet hade insett att partiet råkat välja en alltför rör ledare. Det var det och inte "skandalerna" (som Aftonbladet fortsätter att ta upp från tid till annan).

Aktrisen Maggie Gyllenhaal är firad av feminister, men varför gör hon alltid så vidriga kvinnogestalter? Svaret kanske är att hon har samma Sol-Skorpion i opposition till den korrumperande Satan som den här hovnarren. Om Solen betecknar intelligensen kan det vara risk för om inte begåvningshandikapp så åtminstone en störd identitets- eller själskärna som tecknas av Solen med Algol. 

Drygt tjugo exempel av Solen med eller opposit Algol har hittat in under den etiketten - det är sällan några goda öden! (Bloggen sorterar inte bort fall som skulle motsäga en viss ståndpunkt, men det är ett faktum att Algol tenderar att titta fram i samband med skandalnyheter i medierna.)

Det skulle alltså kunna röra sig om några dagar per år, med Solen antingen i början av Oxen eller Skorpionen, där Satan bestämt sig för att driva gäck med vederbörande. Dessa angrepp kan leda till svår inbilskhet om man verkligen tror man ska få världens alla kungariken genom att lyssna till den Onde när han framträder med sin förföriska röst. 

Det är också på den nivån en hovreporter jobbar: skänker tomma människor en substanslös fantasi där de delar kungafamiljens sorger och glädjeämnen. Det är bara Satans bländverk och inget att spilla tid på.

Men Aftonbladet vill ha folkets pengar, de ser inte som sin uppgift att skola folket och hjälpa dem genomskåda nedrigheten. Hur skulle de? De representerar den ju själva.

Och till sist. Det är en gåta hur den brittiske astrologen Charles E.O. Carter som följde den västerländska zodiaken kunde ringa in TECKNENS PSYKOLOGI så väl. Min misstanke är att denne man, född i sideriska Stenbocken var en så extrem principmänniska och teoretiker att han TÄNKTE fram de korrekta lösningarna av teckenkombinationer.

För som det faller sig har den här hovreportern exakt den kombination av Stenbock och Skorpion som Carter såg hos folk som trillat dit på hovets artificiella liv med etikettsregler i hundraden! Se Carter-citatet i inlägget om Storbritanniens förnäma dam Judy Dench.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det här fick mig nyfiken på vad Expressens motsvarighet, den slickade och devote Johan T Lindwall, kan ha för horoskop. Och det var som tusan, karln består nästan bara av vågens tecken! Med lite jord och vatten till det... Han tycks inte vara populär hos kungahuset, det framgår av Wikipedia, och dessutom, vilket jag hörde men hade glömt, tog han till så låga trick som skvallejournalist att han gav ett intet ont anande barn till en kändis (Kjell Bergquist) en engångskamera som barnet skulle fotografera med under en utlandsvistelse, för att sedan lämna tillbaka till honom...
S

Seaward sa...

Du kanske har avslöjat Vågens svagaste sida här. Dess passion (Rajas) för att blanda sig i folks förehavanden. I några rätt sorgliga fall som jag känner till är det människor helt utan liv men där nätet givit en pseudoupplevelse av sociala relationer. Jag misstänker att du syftar på den intensiva Mars-Merkurius-Vågen hos figuren i detta inlägg när du noterar den andre skribentens vågighet. Jag har faktiskt ett exempel från en relation i forntiden där en Våg/Mars-ascendent i tjugoårsåldern barnsligt tecknade låtsassedlar med sig själv som drottning på. Här har vi således en hovreporter (AB) som med Mars-Vågen skrivit två böcker om kvinnliga drottningar! Lite lustigt är det allt.

Anonym sa...

Jag tittade inte så noga på Lundgrens horoskopkart utan fokuserade mer på texten, och där nämns inte vågen, utan bara skorpionen/stenbocken, så jag noterade inte ens att han också hade planeter i vågen. Däremot noterade jag att Lindwall också hade Stenbocken representerad, och mars i tecknet kan enl dig ge egenmäktighet, och det kan man väl sannerligen säga att han utövade, med det lumpna tricket med kameran. (Som turligt nog misslyckades, jag skulle inte vilja ha varit i hans kläder när den koleriska Bergquist upptäckte
tilltaget :-))

Förresten, finns det annat än kvinnliga drottningar? För att vara petig så blev prinsessan Sibylla aldrig drottning. Lustigt nog har Lindwall också skrivit två böcker om kvinnliga kungligheter, nämligen prinsessorna Victoria och Madeleine. Båda dessa har av hovet kritiserats och sagts innehålla felaktigheter. Lättare att skriva om döda kungligheter... fast det är klart att böcker om Victoria och Madeleine säljer bättre.

Seaward sa...

Vågen har definitivt med aristokrati att göra eftersom maktens Saturnus är upphöjd i det venusianska tecknet. Venus lindar in makthavarna i elegans och gör den till skådebröd för underklass och bönder.

Visst är det en slags tautologi att tala om kvinnliga drottningar, försåvitt man glömt homo rockgruppen Queen och ordets flera betydelser - på engelska. Så det ska jag inte anföra här, för det var inte så tanken gick... :-)